Διαφημίσεις

Ο υπουργός Οικονομικών (λέμε τώρα…), Γιάννης Στουρνάρας, προαναγγέλλει τις κυβερνητικές προθέσεις για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι “εάν δεν κάνουμε κάτι, θα καταρρεύσουν οι τράπεζες”.

Όπως αναφέρει ο ίδιος σε συνέντευξη του στη “Real News”, ο καταιγισμός των αντιδράσεων από όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου και των φορέων της κτηματαγοράς, αλλά και ο κίνδυνος να απειληθεί η κυβερνητική συνοχή, αποτελούν οδηγό για το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθεια εξεύρεσης οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων για 300.000 ιδιοκτήτες ακινήτων με “κόκκινα” δάνεια οι οποίοι απειλούνται με πλειστηριασμό.

“Δεν μπορούμε να μην κάνουμε κάτι γιατί διαφορετικά θα καταρρεύσουν οι τράπεζες. Θα τεθούν όμως κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια ώστε να προστατεύονται αυτοί που έχουν πραγματική ανάγκη και να μη βρίσκουν ευκαιρία να αποφύγουν την καταβολή των δόσεων οι κακοπληρωτές”, λέει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως το πάγωμα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για οφειλές προς τις τράπεζες, ισχύει μέχρι το τέλος του έτους και η κυβέρνηση έχει σηματοδοτήσει πως από 1ης Ιανουαρίου του 2014 θα υπάρξει σταδιακή απελευθέρωση.

Με το σημερινό καθεστώς προστατεύονται από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα με αντικειμενική αξίας έως 200.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να μειώσει το ποσό αυτό στα 160.000 με 170.000 ευρώ.

Βασικό κριτήριο για την προστασία των δανειοληπτών θα αποτελέσει η οικονομική τους κατάσταση, καθώς και το ποσοστό της δόσης που έχει αποπληρώσει ο δανειολήπτης. Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει αποκτήσει προ κρίσης μια κατοικία αξίας 200.000 ευρώ εξ ολοκλήρου με δάνειο και από αυτό έχει πληρώσει μόνο τα 10.000 ευρώ και συνεχίζει να έχει εισόδημα, έστω και μειωμένο, θα αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Οι τράπεζες θα λάβουν σοβαρά υπόψη τους εισοδηματικά κριτήρια σε συνάρτηση πάντα με τον χρόνο καταβολής της τελευταίας καταβληθείσας δόσης. Οι δανειολήπτες χωρίς εισόδημα που αδυνατούν να καταβάλλουν τις δόσεις τους θα εξακολουθήσουν να προστατεύονται από τις τράπεζες.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

29 σχόλια στο “Γ. Στουρνάρας: “Αν δεν Απελευθερωθούν οι Πλειστηριασμοί, θα Καταρρεύσουν οι Τράπεζες””
  1. Να καταρρεύσουν . Στ΄α@@@@@@@ μας.
    Οσο γρηγορότερα τόσο καλύτερα. Και εσύ σκατομπινέ μαζί τους.

  2. Ακριβώς. Ας καταρρεύσουν επιτέλους. Αυτοί.. φοβούνται για την κατάρρευση των τραπεζών, εμείς είμαστε απλά τα μέσα για να τις συντηρούν. Αλλά με το ο καιρός γαρ εγγύς, το ήγγικεν και ξανά ήγγικεν από το σπίτι δουλειά δεν γίνεται.
    Έλεγε ο μακαρίτης ο πατέρας μου " Άκουσε παιδί με το άμα και το θάμα, θαύματα δεν γίνονται γι΄αυτό κοίτα τί θα κάνεις σήμερα, τώρα."
    Θα περιμένουμε να μας πάρουν και τα σπίτια μας για να σώσει ο στούρνος τις τράπεζες? Και να θυμίσω ότι τα σπίτια μας δεν είναι τα ντουβάρια, είναι το τελευταίο προπύργιο της αξιοπρέπειάς μας σε μία βαρύτατα πληγωμένη κοινωνία.

  3. δεν θα παθουν τιποτα οι τραπεζες ολα ειναι παραμυθια της χαλιμας .το μεγιστο κερδος επιδιωκουν λες και ενας ολοκληρος λαος ειναι υποχρεωμενος να δουλευει για τις τραπεζες αντι να δουλευουν οι τραπεζες για την εξυπηρετηση του λαου.
    καταστρεψτε τους δοσιλογους και ψευτες που μας σερνουν ποντο ποντο στο γκρεμο εδω και τρια χρονια

  4. Και βέβαι να βουλιάξουν οι τράπεζες και για να βοηθήσουμε όλοι εμείς πάρτε όλες τις καταθέσεις σας από τις τράπεζες. Ετσι και αλλοιώς οι τράπεζες είτε είναι ξένες είτε ιδιωτικές. Δεν έχουμε τράπεζα δικιά μας. Η Εθνική μόνο εθνική δεν είναι. Μεγάλο ποσοστό (94%) ανήκει στον Ροθςτσαιλντ. Το ίδιο και η τράπεζα Ελλάδος (άκου Ελλάδος άκου Εθνική). Η Αλφα είναι και αυτή ιδιωτική (διορθώστε με αν κάνω λάθος) η Πειραιώς ιδιωτική. Γιατί δηλαδή να σωθούν αυτοί οι λίγοι ιδιώτες και να πεθάνει ο λαός;
    19 Αυγούστου 2013 – 1:13 π.μ.
    Ναί όλοι το θέλουμε αυτό. Να καταστραφού οι δοσίλογοι και οι ψεύτες πολιτικοί.
    Να καταστραφει το σύστημα που μας βούλιαξε. Υπάρχει κάποια κυβέρνηση οιδημόνων μέσα από τον λαό για να αναλάβει; Αλλοιώς θα γίνει της χαλιμάς. Αναρχία και ότι άλλο έπεται.

  5. Τώρα θυμήθηκα ένα αρθρο του epirus–ellas που έχω αποθηκεύσει. Ελεγε για ενα βιβλίο του Νόαμ Τσομσκι (εβραιοαμερικάνου) για την εξωτερική πολιτικη των ΗΠΑ. Για το πως οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν το ΔΝΤ και την Παγκόσμια τράπεζα όταν δεν μπορούν να επιβληθούν σε ένα κράτος με στρατιωτικά μέσα.
    Τιτλος What uncle Sam really wants, πρώτη δημοσίευση 1986.
    ῾῾ Η αποσταθεροποίηση της οικονομίας μιας χώρας τη φέρνει πιο κοντά στο ΔΝΤ. Σε αντάλλαγμα για τα δάνειά του, το Ταμείο επιβάλλει ῾῾φιλελευθεροποίηση῾῾ δηλ μια οικονομία ανοικτή στην εξωτερική διείσδυση και έλεγχο. Τα μέτρα αποσκοπούν στην δραστική μείωση των δημοσίων υπηρεσιών ώστε να δίδεται περισσότερη εξουσία στην πλούσια τάξη και τους ξένους επενδυτές. Σκοπός η δημιουργία δύο τάξεων – των πλουσιων και των φτωχών. Η εξαφάνιση της μεσαίας τάξης είναι το κλειδί καθώς οι φτωχοί θα υποφέρουν συνεχώς και δεν θα έχουν διάθεση να κοιτάξουν το εθνικό τους συμφέρον. ῾῾

  6. ΚΡΙΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΟΥΛΕΣ… ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΛΥΠΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΜΟΙΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ? ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ..?? ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΥΡΟ

  7. Ειναι ο Καπιταλισμος ηλιθιοι!!!! Διαβαζουνε τις βλακειες σας και γελανε!!! γελανε με τα μαυρα μεσανυχτα τα οποια εχεται!!! Δεν ξερεται τι σας γινεται. Μα πως ειναι δυνατον διαχρονικα ενα συστημα το οποιο εχει δωσει το 64% του Παγκοσμιου πλουτου να τον εχουνε στην κατοχη τους 12000.000 ατομα (Δωδεκα Εκατομμυρια Ανθρωποι) μονο!!!! Και το υπολοιπο 36% που απομενει να το μοιραζονται παλι εντελως ανισα τα υπολοιπα 7000.000.000 ( Επτα Δισεκατομμυρια Ανθρωποι) και εσεις να πιστευεται ακομη οτι ζειται σε Δημοκρατια! αυτο ειναι ανω ποταμων και ανεξηγητο!! Ειμαι βεβαιος οτι πιστευται πως φταινε απλα τα προσωπα που υπρετουνε το συστημα, και οχι το ιδιο το συστημα!!?? Βλακες! Ορνια!! Μπαμπουινοι!!! Το συστημα πρεπει να χτυπησεται και αφηστε τα προσωπα! το συστημα αλλαξτε!! εαν θελεται να σωθειται, εσεις και τα παιδια σας/ Μονο ο σοσιαλισμος ειναι ο δικαιος, τουλαχιστον ο ποιος δικαιος τροπος κατανομης, του πλουτου. κρατικες τραπεζες, Εθνικο νομισμα, κοινωνικοποιηση ολων των μορφων παραγωγης. Και εντελει κουτομογιες!! οι παντες, ναι!!! οι παντες κρατικοι υπαλληλοι, δηλαδη, στρατιωτες του λαου και της Πατριδας. Αλλα για να γινουνε ολα αυτα θα πρεπει πρωτα να βαλεται απο το αρωστο μυαλο σας τα ονειρα, για πλουτη και για σπιτια, με πισινες, Ολα αυτα να τα ξεχασεται που σας εχει φυτεψει στο ξερο σας κεφαλι το συστημα το ιδιο που σας σκοτωνει, σας δολοφονει και παραληλα την ιδια στιγμη σας αποβλακωνει με την ψευτικη προπαγανδα του, οτι οπως(( και εσυ ρε φτωχομπινε, μπορει να γινεις πλουσιος, οπως ο Λατσης ο Βαρδινογιαννης, και εαν εισαι καπατσος και πονηρος, γιατι οχι, οπως ο Ροκφελερ!! Αντε ζωα! Ξυπνατε κρεμιστε το συστημα, και πρωτα απο ολα ξεριζωστετο μεσα απο το μυαλο σας, μεσα απο την ψυχη σας, γινεται αλληλεγυοι ο ενας με τον αλλον, γινεται πρωτα απο ολα ανθρωποι.

  8. ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΙ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ!!!!!!!!!!! ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΑΝ. ΔΩΣΤΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΣΑΣ ΠΙΣΩ!!!!!!!!!!! ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΠΑΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ ΡΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΙ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΚΩΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΠΕΡΝΕ ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΕ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΣΟΥ.

  9. ΘΑ ΜΠΕΙ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΦΡΈΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΚΟΡΑΚΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ;;; ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΔΆΝΕΙΑ ΣΤΟ 50%

    Όταν οι τράπεζες αναθέτουν σε εισπρακτικες ξένες εταιρείες να εισπράξουν τα οφειλόμενα ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΆ δάνεια ,με κέρδος μέχρι και 75% επι του συνόλου του δανείου για τις εταιρείες,

    ,γιατί δεν αποφασίζει η κυβέρνηση

    ,αφου στην ουσία ,με την ανακεφαλαιοποηση των 50 δις και οχι μονο ,απο το δάνειο που πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος οι τράπεζες στην ουσία ,είναι κρατικές ,να κουρεψουν τα δάνεια στο 50% και να επωφεληθεί και ο έλληνας φορολογούμενος δανειοληπτης και να υπάρξει και σταδιακή ρευστότητα στην αγορα ;

    Ποιοι είναι τελικά οι εγκέφαλοι που επιδιώκουν να αναθέσουν να εισπράχθει το 15% των οφειλομένων απο τις τράπεζες και να εκχωρηθεί το 75% στα εισπρακτικά κοράκια; Με κατασχέσεις περιουσιών και εισοδημάτων απο τους αδύναμους και τα θύματα της κρίσης ;

    Γιατί δεν ξεκινατε πρώτα απο τα θαλασσοδάνεια στους μεγαλοσχημονες και τις θυγατρικές των τραπεζών ;

    Γιατί δεν ξεκινατε απο τα λογιστικά κόλπα που έγιναν με τις offshore εταιρείες ,όπου κατασπαταληθηκε και χωνευτηκε προς άγνωστες κατευθύνσεις ένα μεγάλο μέρος του πλούτου των ελλήνων και της χώρας ;

    θα μπει επιτέλους φρένο στους επερχομενους κορακοεισπρακτορες,που επιδιωκουν να επωφελούνται απο την κρίση σε βάρος των θυμάτων της κρίσης και των πολλών;

  10. Οτι και να κάνουν οι τράπεζες και το κωλοσύστημά σας είναι τελειωμένα.
    Είναι φτιαγμένα για να καταρρεύσουν,μεγαλύτερη ψευδοεπιστήμη από την οικονομολογία των παπατζήδων αεριτζήδων οικονομολόγων δεν υπάρχει.

  11. Πολύ θα ήθελα να ήξερα τα αφεντικά σε όλες αυτές τις ιδιωτικές τράπεζες. Ποιος τις έχει; Και γιατί η κυβέρνηση κόπτεται να σώσει ιδιώτες; Κάντε μια έρευνα να διαφωτίσεται τον κόσμο.

  12. Εδω νιωθω πως πρεπει να πουμε μερικα πραγματα ως εχουν. Ειναι απανθρωπο να χανει καποιος το σπιτι του αλλα το προβλημα ειναι βαθυτερο νομιζω. Λογω επαγγελματος μου χρονια τωρα επισκεπτομαι σπιτια. Ειναι μερος της δουλειας μου. Οπως καταλαβαινετε εχω μπει σε πααααρα πολλα και φυσικα ξερω ποιοι εχουν παρει δανειο γιατι οι ιδιοι μου το εχουν πει. Κατι λοιπον που μου εκανε τρομερη εντυπωση χρονια πριν οχι τωρα ειναι πως το 95% των ανθρωπων στων οποιων τα σπιτια δουλευα δεν ηταν απλα σπιτια. Ηταν πολυτελη σπιτια οπως αυτα που βλεπουμε στα περιοδικα μεχρι και στην τελευταια λεπτομερεια. Με επιδαπεδια θερμανση με το ταδε χαλι και το ταδε φωτιστικο αφηστε τα επιπλα. Αν ηταν πλουσιοι αυτοι οι ανθρωποι??? Οχι. Κυριως μεσαια ταξη και ανθρωποι ολων των επαγγελματων. Δημοσιοι,ελευθεροι επαγγελματιες, ιδιωτικοι υπαλληλοι οικοδομοι.

    Εβλεπα συναγωνισμο αναμεσα σε γυναικες για το ποια ειχε φτοιαξει το καλυτερο σπιτι (καλα οχι αυτες το δανειο και ο αντρουλης να ναι καλα που το πηραν) στα μουλωχτα βεβαια γιατι μπροστα εκαναν τις φιλες.Και να οι δεξιωσεις και να τα παρτι να δειξουμε το σπιτι. Ειχα παντα μια απορια. Πως στο καλο κοιμουνταν ησυχοι τα βραδια ξεροντας οτι χρωστουν σε τραπεζα??? Αλλα δεν με ενοιαζε αλλαωστε σκεφτομουν πως κατι θα ξερε ο πατερας μου που μας ειχε δωσει ευχη και καταρα να μην μπλεξουμε ποτε με τραπεζες. Και φτασαμε σημερα εδω. Δεν ηταν αναμενομενο??? Ηταν. Λιγο μυαλο ηθελε.

    Ας φτασαμε ομως. Κοιτω γυρω μου και ακομα διακρινω υπεροψια και εμμονη επανω στα υλικα. Βλεπω ακομα εγωισμο δηθενισμο και παρτακισμο. Και αναρωτιεμαι τι ακριβως χρειαζεται να γινει για να μαθουμε απο τα λαθη μας????? Εχω ομως καταληξει καπου. Πως θα μαθουμε και πως τελικα ναι θα το καταλαβουμε το μαθημα μας μονο που αυτο θα γινει μεσα απο πονο. Οχι τον πονο που μαςε πιβαλει η Τροικα αλλα τον πονο που μας επιβαλει η απερισκεψια μας η επιπολαιοτητα μας και κυριως ο εγωισμος μας. Λεμε ολοι για επανασταση. Θα γινει και αυτη αλλα οχι ακομα. Βλεπετε καποιοι δεν εχουν χαμπαριασει καν. Καποιοι ακομα λαμογιζουν η εμμενουν στον παλιο τροπο ζωης. Με λυπη μου θα πω πως ολα θα αλλαξουν οταν ο πονος γινει μεγαλος τοσος που να μην αντεχεται.

    Φυσικα και το να χανει καποιος το σπιτι του ειναι δραματικο. Θα ειναι ομως και αυτο μερος του πονου, ενα μικρο μερος γιατι εχουμε να δουμε και πολυ χειροτερα απ αυτο. Τοτε θα ξυπνησουμε…..

  13. τι κριμα να αναγκαζομαι να σε προσφωνω ΑΝΩΝΥΜΕ/19.8.13/01.23
    και οχι με καποιο προσωνυμιο
    συμφωνω απολυτα μαζι σου
    τετοιους συναντω καθημερινα στα Β.Π. που δειχνουν ακομη να μην εχουν καταλαβει ουτε κριση ουτε πεινα ουτε ελλειψη
    για ποσο ακομη δεν ξερω
    ξερω ομως οτι 200.000 να επαναλαβω 200.000 στεγαστικα δενεια των Β.Π.και περιξ περιμενουν την κατασχεση ειτε απο εφορια ειτε απο τραπεζα
    θα χαρουν οι φιλοι των αλλων περιοχων αλλα αναλογικα ο πονος θα ειναι ιδιος για τον καθενα.
    θα επαναλαβω παντως οτι πρεπει να κανουμε ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ κατα των τραπεζων και των εισπρακτικων εταιρειων και ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ στους υπαλληλους αυτων των γωνιακων μαγαζιων του πολιτικου συσυηματος ωστε να αντιληφθουν οτι θα χασουν περισσοτερα απο αυτα που περιμενουν ξα παρουν απο εμας….

  14. ο ΠΑΡΤΑΚΙΣΜΟΣ όπως λέει πιο πάνω και ο φίλος "παίζει" πολύ ακόμα, αλλά πλέον "παίζει" και η άλλη πλευρά όλο και καλύτερη "μπάλα", κάτι θα γίνει, δε μπορεί… Όσο για τα μπουρ@ελάκια τις τράπεζες, να χαντακωθούν να τελειώνουμε, φτάνει πια το θέατρο κι η τρομοκρατία.

  15. 3.13 ξεχασα να βαλω το ψευδονυμο μου ειμαι η Αγνωστη_Χ. Δεν μενω Αθηνα οποτε αν δεν κανω λαθος τα Βορεια Προαστεια δεν ειναι η περιοχη των ''πλουσιων''? Και λες πως 200,000 σπιτια εκει περιμενουν κατασχεση σωστα??? Ωστοσο δεν βλεπεις προφανως καποια διαφορα στην συμπεριφορα τους. Μα αυτο ακριβως εννοω πως καποια πραγματα πρεπει να γινουν μεσω πονου για να ξαναβρουμε ολοι την ανθρωπια μας. Προσεξε τι γινεται. Ποιο ειναι το μεγαλο προβλημα. Πως δεν ειμαστε ολοι σεκοινο παρονομαστη και δεν γινεται να βρεθουμε ευκολα. Ωστοσο οσο πιο πολλοι βρεθουμε στην ιδια μοιρα τοσο καλυτερα θα ειναι τα πραγματα γιατι θα υπαρχει κατανοηση. Τι εννοω??? Να εξηγησω. Καποιος εχει στην ακρη 100,000ευρω, αλλος χρωσταει 200.000, αλλος δεν εχει τιποτα αλλα και δεν χρωσταει, αλλος εχει 1000 ευρω, αλλος 20 μονο, αλλος χρωσταει ενα εκατομμυριο και παει λεγοντας.

    Τοσα χρονια λοιπον πολλοι απεκτησαν χρηματα. Καποιοι λογω της σκληρης δουλειας τους αλλοι λογω λαμογιας μιζων κτλ. Το θεμα λοιπον ειναι πως καποιοι ακομα εχουν χρηματα. Και ρωτω εγω λοιπον. Πως γινεται καποιος που ακομα εχει να καταλαβει τον αστεγο? Αυτον που πειναει? Αυτον που ζει χωρις ρευμα? Αυτον που δεν εχει να δωσει στα παιδια του για κουλουρι? Αυτον που αναγκαζεται να φυγει για τα ξενα?? Δεν γινεται. Πως γινεται τα λαμογια πολιτικοι να καταλαβουν εμας??? Δεν γινεται. Ο μονος τροπος να καταλαβεις καποιον ειναι να βρεθεις στην θεση του.

    Οσο η μπακα ειναι χορτατη και οσο εχουν να αγορασουν τα αγαθα που χρονια αγοραζαν και να συντηρουν τις σπιταρονες μην περιμενεις καμια σκεψη καμια προσπαθεια αυτογνωσιας και αλλαγης. Ολοι αυτοι ξερεις τι λενε? ''τι να κανουμε? κριση κριση. Ε θα δουμε κατι θα γινει''. Να χουμε να λεμε. Και για να μην δινουν στοχο πως ακομα εκεινοι εχουν. Κανουν ψευτικα πως συμπονουν συμπασχουν αλλα το δικο τους ψυγειο ειναι γεματο.

    Τελικα ναι. Πρεπει να γινουν οι κατασχεσεις. Οχι γιατι ειμαι κακια οχι γιατι θελω να βρεθει κοσμος στον δρομο. Αλλα γιατι πρεπει να βαλουμε το ρημαδι το μυαλο να δουλεψει. Και με την κοιλια γεματη προφανως δεν δουλευει. Πρεπει να βρεθουμε οσο πιο πολλοι γινεται σε ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗ. Να καταλαβει η κυρια των Βορειων προαστιων πως μετρανε και αλλα πραγματα περα απο αυτα που εκεινη θεωρουσε κοφυραια για να ειναι μεσα σε κλικες. Πως οι αληθινες φιλιες δεν κρινονται απο το ποσα λεφτα εχει κανεις.

    Τωρα θα δειξει ποιοι πραγματικα αξιζαν. Γιατι αν παρουν το σπιτι σε δικο σου ανθρωπο πρεπει να τον καλεσεις να ζησει στο δικο σου. Αλλα βεβαια τωρα που εχουμε μεγαλα σπιτια ξαφνικα δεν εχουμε χωρο. Ξεχναμε ομως πως οι παπουδες μας ζουσαν πολλα ατομα μεσα σε ενα δωματιο αλλα εβρισκαν χωρο.

    Ειναι σκληρο ειναι δυσκολο αλλα νομιζω πως ετσι γινεται μια αρχη. Οταν φτασουμε πολλοι μαζι τελειως στον πατο τοτε ειναι που θα βρουμε και την δυναμη να σηκωθουμε με μεγαλη φορα. Αλλα εχουμε δρομο ακομα ….

    Αγνωστη_Χ

  16. ΑΓΝΩΣΤΗ_Χ & ΑΝΩΝΥΜΕ3.15:-)
    δεν διαφωνω μαζι σας
    απλα δεν μπορει να γινει με αυτον τον απλο τροπο η ισορροπια της κατανομης του πλουτου
    δυστυχως στον πλανητη "διαστημοπλοιο ΓΑΙΑ" που ζουμε αυτη η ισσοροπια θα ερθει με πιο βιαιο τροπο ωστε να γινει παλι ξανα μανα ενα καινουργιο ξεκινημα και αναλογα με το πνευματικο επιπεδο εξελιξης των επιβιωσαντων που θα κληθουν ναπαρουν πανω τους την ανοικοδομηση
    κατα τα αλλα ο ανθρωπινος πονος αναλογικα ειναι ο ιδιος παντου σε ολα επιπεδα και σε ολους τους ανθρωπους
    Αγαπητοι μοι και στους δυο σας το ποση αδιαφορια χαιρεκακια υποκρισια απανθωπια συναντω καθε μερα με τα ανθρωπαρια των Β.Π. δεν περιγραφεται γιαυτο και δεν πιστευω στην ομαδοποιηση των προσπαθειων μας αλλα στην ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ με μετρο τις δυνατητες του καθενος μας π.χ: δεν πληρωνουμε τολοκληρη την δοση μας ουτε σε εφορια πυτε σε τραπεζα πυτε σε χαρατσια και δεν πληρωνουμε καθε μηνα …..στην δουλια του ο δημοσιος υπαλληλος δεν τσακωνεται με τον συμπολιτη του αλλα ομως κανει λευκη αργη απεργεια…. κ.ο.κ.μεχρι να καταρευσει ο σαμαρ'ικος , ο βενιζελ'ακος και το στουρναρι και μεχρι να γονιμοποιηθει μια πολιτικη σκεψη του σταματαμε να πληρωνουμε τα χρεη μεχρι να βγαλουμε τπν ορυκυο πλουτο και τοτε τους αποληρωνουμε ….οχι τιποτα αλλο αλλα για να μεινει ΕΛΛΑΣ και κανενας ΕΛΛΗΝΑΣ δηαλη….

  17. Εγώ πάλι πολύ φοβάμαι ότι θα την πληρώσουν οι φτωχοί, αυτοί που καταδικάστηκαν στην ανεργία, στην σύνταξη των 400 ευρώ με μηδενικό άλλο εισόδημα, στην απλήρωτη εργασία και τα δυσανάλογα του εισοδήματός τους χαράτσια. Όταν ανάλγητα πληροφορούν ότι ο άνεργος θα κληθεί να δώσει 800-1000 ευρώ φόρο για το ανύπαρκτο εισόδημά του, θα νοιαστεί ο /η των Βορείων προαστίων με το γεμάτο έστω ακόμα ψυγείο? Μακάρι να διαψευσθώ αλλά δεν υπάρχει καμμία αξιοκρατία και δικαιοσύνη σε κανένα επίπεδο όπως έχει αποδειχθεί.

  18. αντε ρε μουνακια αντε,δεν ξερεται πως περιμενω να μουρθεται
    αντε γιατι πρεπει να ξεσπασω,δεν κρατιεμαι αλλο,και φοβαμε μην την πληρωσουνε καπιοι που δεν μου φταινε σε τιποτα
    αιντεστε ωρε σκαρες,εσας περιμενει ο τσιφτες να ναψει το καψουλι,αντε μην το καθηστερηται αλλο…

  19. Aγνωστη_Χ το μονο που μου λες ειναι οτι θελεις να ψωφησει η κατσικα του γειτωνα γιατι εσυ δεν εχεις.

  20. To μονο που λεω ειναι πως δεν βλεπω ειλικρινα αλλον τροπο για να κατανοησουν καποιοι ανθρωποι το τι γινεται. Οσο δεν 'βλεπουν' τοσο θα διαιωνιζεται το σαπιο συστημα. Οσο εχουν και περνανε κυριολεκτικα δεν τους καιγεται καρφι

  21. littlepartofsoul/19.8.13/5.38:-)
    παρολα τα σχολια και την προσπαθεια να εκμαιευσω την απαντηση που ηθελα απο εσενα δυστυχως απετυχα αφου εισαι χαμενη μεσα στο …χαος!!! σε καποια απο τις συναντησεις μας σε αλλο κειμενο σε ρωτουσα τι σημαινει το ονομα που προβαλλεις και επισης τι ξερεις και τι μπορεις να μοιραστεις μαζι μας για το Σινα και την Μονη της Αγιας Αικατερινης . επανερχομαι λοιπον στις ερωτησεις μου περιμενοντας να μην ξανα χαθεις στα κειμενα του….."σπιτιου μας".
    ειναι η αληθεια οτι υπαρχει και καθυστερηση στην αναρτηση και χανουμε και τις διασυνδεσεις μας……
    ΑΝΩΝΥΜΕ/19.8.13/7.16:-)
    ωραιο και παραστατικο το σχολιο σου
    αισθανομαι ομως διαφορετικα για την ΑΓΝΩΣΤΗ_Χ
    ο ψυχισμος της απο το γραπτο της βγαζει και πονο και θυμο
    …και ισως προερχονται απο καποια συναισθηματικη φορτιση
    εννπαση περιπτωση η τοποθετηση της ειναι αντιπροσωπευτικο για το 80% των ΕΛΛΗΝΩΝ νοικοκυρεων που υποφερουν οχι απο τα δικα τους λαθη και την κακη διαχειριση των οικονομικων μας αλλα εξ αιτιας της ανεπαρκειας των πολιτικων ταγων μας που ειναι ανικανοι να υποστηριξουν τα ΔΙΚΑΙΑ των ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και μας προδιδουν με ανταλαγμα την …βολη τους!
    υ.γ: ελπιζω να μην γινει η αναρτηση σε καναδυο τερμινα και να φθασει σε σας……

  22. ΑΑΑΑΑΑΚΡΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΒΩΩΩΩΩΩΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ αυτο θα πετυχουμε με τις ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ κατα των τραπεζων και τις ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ κατα των υπαλληλων αυτων των γωνιακων μαγαζιων του πολιτικου συστηματος του σαμαρικου/βενιζελακου(στουρναρια) να αγανακτησει επιτελους ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ απο τις φαλτσες αποφασεις της ελληνικης δικαιοσυνης και να ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ με το να αυτοκτωνουν γιατι χασανε το σπιτι τους και την δουλια τους δεν ωγαινει τιποτα ηΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΔΗ θα φερει το τελος της γερμανοδουλης κυβερνησης του δυναστη/δικτατορα σαμαρικου και του αρχομανη /κακου/σκληρου βενιζελακου και του χαζοχαρουμενου/υποταγμενου/διαπλεκομενου στουρναρι Υ.Γ: ηδη ξεκινω την προσπαθεια μου κανοντας ΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ κατα της eurobank + citybank διοτι και παροτι τις ενημερωσα για την αδυναμια μου συνεχισης αποπληρωμης των δανειων μου και εφοσον δεν τους απεκρυψα κανενα περιουσιακο μουστοιχειο ζητωντας τους το παγωμα για λιγο καιρο και αυτοι με εκθετουν στον "τειρεσια" και προχωρουν στην παραχορηση των δανειων μου σε ξενους με σκοπο να μου φανε μισοτιμης την πολλαπλασια σε αξια των κωλοδανειων τους περιουσια μου!!!!! τους ζητω στην ΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ μου πενταπλασιο ποσο αποαυτο που τους χρωστω Δεν κρυβω οτι ελπιζω να τις κερδισω ωστε να οφεληθουν ολοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ μου και οχι οι ελληνες των κυβερνωντων

  23. απο αυτα που διαβαζω εχω καταλαβη οτι ο ελληνας εχη χαση την μπαλα και δεν ξερη τι του γινεται 1τα βπ εχουν τους καταληλους δικηγορους και θα καθαρησουνε οσο για μερικους ατυχους ουτος η αλλος λογο αντικημενικης αξιας δεν προστατευονται.υπαρχη ομως και η αλλη οψη μπηκαν στα δανεια για να κρατησουν τις δουλιες του υποθηκευοντας τα σπιτια τους χωρις οικοδομη νεκρωσανε επαγκελματα και σημπαρασηρανε και την αγορα .το αποτελεσμα ανεργια στα υψη αλλοι για σοβαρα θεματα υγειας .και μην μου αναφερης την δημοσεια υγεια?γιατι.εξω απο το χωρο πολλα τραγουδια ξερης…..θα χασουν και αυτοι τα σπιτια τους στην τελικη καταλαβεται τα λαμογεια δεν θα χασουνε ΤΙΠΟΤΑ ……..

  24. νομιζω οτι,πανε να,παρακαμψουν τον νομο,κατσελη και βενιζελου οπου αναφερουν οτι η δοση δεν πρεπει να ξεπερναει το τριαντα τοις εκατο του μηνιατικου και θα προστατευονται λεει πολυτεκνοι ενεργοι κλπ. μα την εποχη που οι τραπεζες εγκριναν τα στεγαστικα δανεια αμα εμπαινε μεσα πολυτεκνος η χαμηλομισθος του απεριπταν την,αιτηση.φυσικα καποιοι θα υπαρχουν αλλα η μεγαλη μαζα που εχει προβλημα ειναι της μεσαιας ταξης γιατι σε αυτους εγκριναν στεγαστικα δανεια και τωρα τους τραβανε το χαλι κατω απο τα ποδια και τους λενε για κοινωνικα κριτηρια ξεροντας ηδη οτι η συντρηπτικη πλειοψηφια αυτων που ζοριζεται δεν ανηκει στις κοινωνικες ομαδες που πρεπει να βοηθηθουν. ακομη και με το νομο κατσελη απροθυμα εξυπηρετουν ζητανε πολλα χαρτια παραβολα και η αναμονη ειναι μαγαλη για την απαντησηβκαι ηενικα σε αντιμετωπιζουν ως κατωτερο ον. σου παριστανουν δεν οτι σου κανουν και μεγαλη χαρη αλλα σε υποχρεωνουν να υπογραψεις για επιμηκυνση και σου ερχονται να τα πληρωσεις αργοτερα. βεβαια πρεπει να πληρωσεις γιατι οι τραπεζες δεν ειναι φιλανθρωπικα ιδρυματα και αν καταρευσουν θα ελθει το χαος. ομως ολα αυτα τα χαρατσια οι εκτακτες εισφορες οι μειβσεις μισθων και συνταξεων γιατι γιναν. για να ανακεφαλοποιηθουν οι τραπεζες. αφου αμακεφαλοποιηθηκαν λοιπον εχουν λεφτα και δεν προκειται να καταρευσουν ιδιαιτερα αν αντι να κανουν μια επιμικυσνη και εναν διακανονισμο με τον ωφειλετη πανε και του παρουν το σπιτι τι θα κερδισουν ; θα μηνουν με ενα υποτιμημενο ακινητο στα χερια απο το οποιο για να κερδισουν χρηματα θα πρεπει να τελειωσουν ολα τα δικαστηρια και οι τριτανακοπες και μεχρι τοτε η αξια του θα υποβαθμιζεται και θα πρεπει να οργανωσουν και μεσητικα γραφεια για να τα εμπορευτουν δηλαδη και αλλο κοστος. και γιατι εβαλε το κρατος λεφτα σε ιδιωτικες τραπεζες και δεν εδωσαν στο κρατος για ανταλαγμα μετοχες ; δηλαδη στις ζημιες ειμαστε συνετερακια με το φορολογουμενο και στα κερδη οχι ; αλλα ενταξει αφου ειναι πολιτικη επιλογη αυτο να μην εχει το κρατος τον ελεγχο των τραπεζων καυανοητο , αλλα γιατι τωρα ζητανε απο τον δανειοληπτη ως εβραιοι τοκογλυφοι σαηλογκ μια λιτρα σαρκα απο την καρδια του και δεν παταει ποδι αποφασιστικα η κυβερνηση και ν; τους πει κοιταξτε εδω κοψαμε μισθους συνταξεις φαρμακα και σας ανακεφαλοποιησαμε λοιπον καντε και σεις τωρα ενα καλο σε αυτους που γδαραμε για χαρη σας και μην τους παρετε τουλαχιστον την πρωτη κατοικια και πειτε μας τι τα κανατε και που ειναι τα λεφτα της ανακεφαλαιοποιησης και μας λετε οτι θα καταρευσετε;

  25. επισης πρεπει να λαβουν υποψη οτι αυτος που εχτισε ενα σπιτι λιβσε στην ορθοστασια και στο τρεξιμο στις,,ουρες του ικα της πολεοδομιας στον δημο στους μηχανικους στα συμβολαιογραφεια στα υποθηκοφυλακια κολησε ενσημα απασχολησε οικοδομους ηλεκτρολογους υδραυλικους μαντρες υλικων πληρβθηκε φπα υλικων και πρεπει να καταξιωθει δεν ειναι το ιδιο με αυτον που εχει ταβλεφτα στξν τραπεζα και καθεται ολη μερα σταυροποδι περιμενοντας τους τοκους γιατι αν υπηρχαν μονο καταθεσεις και δεν φτιαχνοταν σπιτια που θα εμενε ο κοσμος ; σε τσαντιρια; και που θα δουλευαν τοσα πολλα επαγγελματα και πως θα κολαγαν ενσημα ;επειτα θυμαμαι οτι την παραμονη του δεκαπενταυγουστου κατα τις μια και μιση ο μεσημερι πηρε τηλεφωνο ενας ακροατης στην ερα πατρας και ελεγε στον αερα οτι οτι ο αδελφος του εχει βαλλει σε ολα τα δωματια φιαλες προπανιουωκαι οτι θα τους σκοτωσει ανβπανε να του κανουν κατασχεση και αν γινει αυτο συνεχισε να λεει ο ιδιος οτι θα παει στην τραπεζα και θα γινει μακελειο οποτε φανταστειτε για τι σκηνικα μιλαμε αν και το απευχομαστε.πρεπει λοιπον να ενταχθουν στις ρυθμισεις και αλλες κατηγοριες που ειναι στο οριο αλλα δεν εξυπηρετουνται και εκεινοι που μπορουν να πληρωσουν και δεν πληρωνουν να μαθουν οτι κανουν κακο σε ολους γιατι οι τραπεζες δεν τα βαζουν μονο με αυτους αλλα με αφορμη αυτους βαζουν τον εβραιο τοκοφλυφο σαηλογκ να αφαιρεσει μια σαρκα απο την καρδια απο την καρδια του ωφειλετη που δεν μπορει να πληρωσει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek