Διαφημίσεις

Αφγανός πρόσφυγας κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς του Α.Τ Περιστερίου, ενώ εξέφρασε την πρόθεσή του, να καταθέσει μήνυση εναντίον τους. Επιπλέον, την Πέμπτη (18/11) προκλήθηκε ένταση στο Δήμο Αθηναίων, όταν δημοτικοί αστυνόμοι κατέσχεσαν πάπυρους από μετανάστες, που όπως λένε περιείχαν το κοράνι.


Ο 43χρονος Τζαν Αλί Μερσάι, συνελήφθη την Τρίτη (16/11), μαζί με το δυόμιση χρονών παιδί του, έξω από το πολυκατάστημα Lidl, στο Περιστέρι, από περιπολικό της αστυνομίας. Ο Αφγανός πρόσφυγας, εξασφάλιζε τα προς το ζην, με το να μεταφέρει τα παρατημένα καρότσα στην είσοδο του καταστήματος, ενώ έχει προσπαθήσει επανειλημμένα στο παρελθόν να πάρει άσυλο, κατά τη διάρκεια της 3χρονης παραμονής του στην Ελλάδα, μαζί με τη γυναίκα του και τα 4 από τα 5 παιδιά του.
Σύμφωνα με την καταγγελία του πρόσφυγα, ένας πελάτης του πολυκαταστήματος, του επιτέθηκε φραστικά ενώ στη συνέχεια, έφτασε στο σημείο περιπολικό της αστυνομίας.
Επιπλέον καταγγέλλει ο Αφγανός, ότι στο Α.Τ. Περιστερίου, όπου τον μετέφεραν, τον οδήγησαν σε μία αίθουσα, χωρίς το παιδί του, όπου αρχικά 4 αστυνομικοί και στη συνέχεια άλλοι δύο, τον χτυπούσαν επί δύο ώρες με γκλομπ, σίδερα, μέχρις ότου έχασε τις αισθήσεις του.
Συνήλθε μόνο όταν του έριξαν νερό στο πρόσωπο και του είπαν να πάρει το παιδί του και να φύγει. Έτσι ο μετανάστης, επέστρεψε στο σπίτι του, ενώ την επόμενη μέρα πήγε για εξετάσεις στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου και υποβλήθηκε σε πλήρη ιατρικό έλεγχο.
Όπως καταγγέλλει, δεν έχει διαπράξει καμιά παράνομη πράξη και οι αστυνομικοί δεν είχαν τίποτα να του προσάψουν, έτσι δικαιολογεί και το ότι μετά την κακοποίηση τον άφησαν να φύγει.
Σημάδια πάντως της κακοποίησης φέρει σε όλο του το σώμα και ειδικότερα στο πρόσωπο, αριστερό ώμο και μπράτσο, πλευρά και αριστερό μηρό.
Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η Διεθνής Αμνηστία, αντιρατσιστικές οργανώσεις στην Ελλάδα και το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών .
Οι οργανώσεις “Απελάστε το Ρατσισμό“, “Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή“, του Συλλόγου Αφγανών Προσφύγων και του Δικτύου καταγγέλλουν το συμβάν και απαιτούν την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και η παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων αστυνομικών οργάνων.
Επίσης, ζητούν να δοθεί άσυλο στον Αφγανό πρόσφυγα.
Ένταση και στην Πλατεία Κοτζιά
Εν τω μεταξύ, σημειώθηκαν και άλλα περιστατικά με μετανάστες, καθώς υπήρξε ένταση σε συγκέντρωση μουσουλμάνων στην πλατεία Κοτζιά, έξω από το Δημαρχείο της Αθήνας.
Οι μουσουλμάνοι, διαμαρτύρονταν για το γεγονός ότι δημοτικοί αστυνομικοί κατάσχεσαν παπύρους που, όπως υποστήριζαν οι ίδιοι, είχαν αποσπάσματα από το Κοράνι.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν, όταν οι συγκεντρωμένοι, επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ και προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητο ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού.
Οι πάπυροι που ”πυροδότησαν” την οργή των μεταναστών, είχαν κατασχεθεί από μικτό κλιμάκιο αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας, μαζί με άλλα αντικείμενα, στη διάρκεια ελέγχων που έκαναν, στην περιοχή, για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου.
Ένας Ιρακινός τότε, άρχισε να διαμαρτύρεται έντονα ότι ανάμεσα στα αντικείμενα ήταν πάπυροι με αποσπάσματα από το Κοράνι, ενώ άλλοι μουσουλμάνοι ξεσηκώθηκαν και άρχισαν να πετούν πέτρες και ξύλα εναντίον των δημοτικών αστυνομικών.
Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον Ιρακινό στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως για να δώσει κατάθεση για το περιστατικό και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, ενώ οι υπόλοιποι μουσουλμάνοι έκαναν πορεία προς την Ομόνοια και στη συνέχεια προς τη πλατεία Κοτζιά.

cosmo.gr

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek