Διαφημίσεις

Ευθύνη του κατασταλτικού μηχανισμού είναι αν γίνει το απευκταίο να μη γίνει η χώρα Αργεντινή. Δεν ξέρουμε πως μπορεί να αντιδράσει ο λαός αν ξαφνικά βρεθούμε μπροστά σε ένα πιστωτικό γεγονός», λέει αστυνομική πηγή.

Σε συναγερμό τέθηκε η Ελληνική Αστυνομία, με απόρρητη διαταγή που εστάλη προς νευραλγικές αστυνομικές υπηρεσίες την περασμένη Τετάρτη για τη λήψη δρακόντειων μέτρων ασφαλείας σε στόχους που έχουν χαρτογραφηθεί από αρμόδιους αξιωματικούς ως «κόκκινοι».
Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έκριναν, ότι λόγω των έκτακτων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών ο κατασταλτικός μηχανισμός του κράτους θα πρέπει να βρίσκεται σε αυξημένη εγρήγορση υπό το φόβο κοινωνικών ταραχών.
Η διαταγή που αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος» της Κυριακής με ημερομηνία 17 Ιουνίου 2015 προβλέπει την 24ωρη επιτήρηση των παρακάτω «κρίσιμων υποδομών και εγκαταστάσεων»: Βουλή των Ελλήνων, Μέγαρο Μαξίμου, υπουργείο Οικονομικών και Οικονομίας, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Γραφεία Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γραφεία Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Τράπεζα της Ελλάδος – IMF, Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, Γραφεία Πολιτικών Κομμάτων, μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, γνωστά ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας, όπως και πρεσβείες χωρών Γερμανίας, Γαλλίας, Ολλανδίας, Λουξεμβούργου και Ιταλίας.

eggrafo

Η διαρκής ετοιμότητα που απαιτεί από τις αστυνομικές υπηρεσίες το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται και από το γεγονός ότι μόλις πριν 20 ημέρες είχε σταλεί άλλη διαταγή για συναγερμό υπό το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης. Καλά πληροφορημένες πηγές τονίζουν, ωστόσο, ότι η διαφορά του εμπιστευτικού εγγράφου της περασμένης Τετάρτης είναι ότι δεν αφορά –όπως συμβαίνει συνήθως- στη λήψη μέτρων για τρομοκρατία αλλά στη γενικότερη επαγρύπνηση που σχετίζεται με τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, όπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές, που για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια η λίστα με τους «κόκκινους» στόχους διευρύνθηκε, καθώς περιλαμβάνει το κτίριο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο κέντρο της Αθήνας και τις εγκαταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων στην Καλλιθέα.
Το γεγονός ότι εστάλησαν δύο διαταγές σε διάστημα μόλις 20 ημερών σχετίζεται, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων προκειμένου ακόμα και αν υπάρχουν κύκλοι που θέλουν αποσταθεροποίηση να μην μπορέσουν να πετύχουν το σκοπό τους. Σε ιστοσελίδες τους αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν δημοσιευτεί το προηγούμενο διάστημα κείμενα-φωτιά για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ που ερμηνεύτηκαν από αρκετούς αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ως «προάγγελος» στοχευμένων χτυπημάτων κατά κυβερνητικών στόχων.
Οι εντολές που έχουν δοθεί προς τους αστυνομικούς είναι εκτός από την επιτήρηση να διενεργούν ελέγχους όλο το 24ωρο σε όσα άτομα θεωρούν ύποπτα είτε αυτά είναι πεζά είτε σε οχήματα. Οι διοικητές των τοπικών Τμημάτων είναι υπεύθυνοι για την τροποποίηση των μέτρων ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.
Το τελευταίο διάστημα οι άνδρες με πολιτικά που είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη δημόσιων κτιρίων έχουν αυξηθεί, ενώ σχεδόν όλες οι δυνάμεις της ομάδας «Δέλτα» έχουν διατεθεί για την επιτήρηση στόχων (γραφεία κομμάτων, τηλεοπτικοί σταθμοί, υπουργεία).

«Οφείλουμε να λάβουμε υπόψιν τις κοινωνικές συνθήκες και να είμαστε έτοιμοι για εκδήλωση επιθέσεων. Άλλωστε μεταβάλλονται όλα γύρω μας τόσο γρήγορα. Ευθύνη του κατασταλτικού μηχανισμού είναι αν γίνει το απευκταίο να μη γίνει η χώρα Αργεντινή. Φυσικά και οι πιθανότητες εξέγερσης είναι ελάχιστες αλλά το κράτος πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση. Δεν ξέρουμε πως μπορεί να αντιδράσει ο λαός αν ξαφνικά βρεθούμε μπροστά σε ένα πιστωτικό γεγονός», λέει αστυνομική πηγή.

Συνεργάτες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση αναφέρουν ότι ο υπουργός συγκεντρώνει κάθε μήνα ανώτατους αξιωματικούς της Αστυνομίας για να ενημερωθεί για τυχόν ύπαρξη τέτοιας φύσεως πληροφοριών. Προσθέτουν, όμως, ότι τα ειδικά σχέδια αντιμετώπισης κοινωνικών εξεγέρσεων είναι δουλειά του Στρατού και ότι της ΕΛ.ΑΣ., της οποίας η δύναμη ούτως ή άλλως είναι σίγουρο ότι δεν επαρκεί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν ότι στα «Δεκεμβριανά» που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου οι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν μέσα σε τρεις εβδομάδες στα όριά τους με αποτέλεσμα να γίνει σύσκεψη για το κατά πόσο πρέπει να επέμβει ο Στρατός. Ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος –τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης- αποφάσισε ότι κάτι τέτοιο θα δυναμίτιζε την κατάσταση και τελικά δικαιώθηκε, καθώς τα επεισόδια κόπασαν χωρίς να υπάρξουν άλλα θύματα.

crashonline.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

9 σχόλια στο “ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.: Προετοιμαστείτε για κοινωνικές αναταραχές.”
  1. μάλιστα………αν ξεσηκωθούν δηλαδή οι πεινασμένοι θα είναι για να αποσταθεροποιήσουν τη καλή μας την κυβέρνηση. Ρε τη ωραία ξέρει να καλύπτει τον κώλο του το σύστημα!!!!! εύγε στην πρώτη φορά αριστερά κι εγώ γι αυτό τους ψήφισα.

    1. θες να γινουμε σαν την ουκρανια?
      η μονη κυβερνηση που πατησε ποδι κ σηκωσε αναστημα,
      πρωτη φορα αριστερα..

      1. θες να με τρελάνεις………ποιος σήκωσε ανάστημα? εδώ και 5 μήνες έχεις την πολιτική του Σαμαρά αλλά με τον Τσίπρα κι απ ότι φαίνεται θα πάρουμε και παράταση….οπότε μάλλον δεν τους έβγαινε με τον Σαμαρά και είπαν βρε δεν αλλάζουμε τον πρωθυπουργό θα είναι πιο εύκολο να τα μαζέψουμε τα φράγκα…..Φάε εσύ διαπραγμάτευση κι αυτοί τα ωραία σου λεφτά………..κλείστε βρε τις τηλεοράσεις σας χαλάνε.

  2. Δεν ψηφισα ποτε αριστερα .Αλλα οι προηγουμενοι κατεστρεψαν την ΕΛΛΑΔΑ.Οποτε μοκο.

    1. Αυτή η δεξιά-αριστερά μας έχει φάει και μας διχάζει χρόνια τώρα. Εχουμε φάει τόσες απίστευτες και γενοκτόνες επιθέσεις, αλλά ακόμα δεν λέμε να ΝΙΩΣΟΥΜΕ πως αν δεν διώξουμε απ’το μυαλο΄τη λογική των ιδεολογικών παρατάξεων (που αποδείχθηκαν και εντελώς κάλπικες και φαύλες) , αν δεν σκεφτούμε ΜΟΝΟΝ τη χώρα και τη ζωή μας, δε θα σταθούμε
      ΠΟΤΕ αποτελεσματικά ενάντια στους σκατόψυχους.

  3. γιατί με την “ελπίδα που όλο έρχεται” βλέπεις πως δεν καταστρέφεται η Ελλάς ε; άρε,πόσο αγγούρι στη κολάρα σου λαέ πρέπει να φας μπας και καταλάβεις πως θέατρο είναι όλο αυτό και μας κοροϊδεύουν οι ηγεσίες τους;

  4. δεν θα γίνει τίποτα!!!
    θα κάτσουμε όλοι σπίτι και θα ακούμε Τερζή… ναι τον “παλιόκαιρο”

  5. και για του λόγου το αληθές :

    Δεν έχω περιθώρια στενέψανε τα όρια
    χωρίς καρδιά δε θέλω να γυρίζω
    σιγά σιγά πεθαίνουμε στα ίδια πάντα μένουμε
    μα μια ζωή καλύτερη αξίζω

    Συγγνώμες κι άλλα θύματα θα πάρουνε τα κύματα
    βουλιάζεις στην ελπίδα που κρατάω
    σιγά σιγά διαλύθηκα τον έρωτα φοβήθηκα
    για μια ζωή καλύτερη θα πάω

    Σου δίνω πίσω σου δίνω πίσω την αγάπη που μου δάνεισες
    δώσε μου πίσω δώσε μου πίσω τη ζωή μου και ξοφλάμε
    να σου θυμίσω είχε παλιόκαιρο τη μέρα που σε γνώρισα
    πώς θες εσύ για καλοκαίρια να μιλάμε

    Τα χρόνια που μετρήσαμε ποτέ μας δεν τα ζήσαμε
    με τι ψυχή ψυχή θα παραδώσω
    λοιπόν τι περιμένουμε γεννιόμαστε πεθαίνουμε
    ζητάς κι εγώ τι άλλο να σου δώσω

    Σου δίνω πίσω σου δίνω πίσω την αγάπη που μου δάνεισες
    δώσε μου πίσω δώσε μου πίσω τη ζωή μου και ξοφλάμε
    να σου θυμίσω είχε παλιόκαιρο τη μέρα που σε γνώρισα
    πώς θες εσύ για καλοκαίρια να μιλάμε

  6. μαλακίες τούμπανα αφού δική τους τα κάνανε συνιστώσες του ξύριζα είναι η κουκουλοφόροι τον εξαθλιων αφού βγήκανε αυτοί τους μαζέψανε τυχαίο νομίζεται είναι που βγάλανε τα κάγκελα από τι βουλή μας έφαγε το τέρας και κοιτάτε τι έχει στη κοιλιά του το τέρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek