Διαφημίσεις

Μια νέα βροχή διαττόντων αστέρων, των Διδυμίδων, θα είναι ορατή από τις περισσότερες περιοχές του πλανήτη μας, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα. Το αποκορύφωμα του εντυπωσιακού φαινομένου θα παρατηρηθεί τη νύχτα της Δευτέρας (13/12) προς το ξημέρωμα της Τρίτης, με πιθανή καλύτερη ώρα παρατήρησης στις 2 μετά τα μεσάνυχτα.


Οι Διδυμίδες, που συνήθως διαρκούν από τις 7 έως τις 16 Δεκεμβρίου, παράγουν ένα από τα θεαματικότερα φαινόμενα διαττόντων μέσα στο έτος, αν οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν. Ο ρυθμός που θα πέφτουν τα πεφταστέρια, αναμένεται να είναι γύρω στα 50-60 την ώρα, ενώ αν υπάρχει αρκετό σκοτάδι στον ουρανό, θα μπορούσαν να παρατηρηθούν ακόμα και 100-120, με ταχύτητα περίπου 35 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο το καθένα.
Είναι πιθανό τα πρώτα μετέωρα να είναι ορατά από τις 10 το βράδυ της 13ης Δεκεμβρίου.
Οι Διδυμίδες, που έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους στα μέσα του 1800, έχουν πάρει το όνομά τους από τον αστερισμό των Διδύμων, από όπου φαίνεται να προέρχονται.
Η ιδιαιτερότητά τους είναι ότι, αντίθετα με τις περισσότερες βροχές διαττόντων, δεν προέρχονται στην πραγματικότητα από θραύσματα κάποιου κομήτη, αλλά από ένα άλλου είδους μυστηριώδες ουράνιο σώμα, μάλλον αστεροειδή, τον αποκαλούμενο “3200 Φαέθωνα”, που ανακαλύφθηκε το 1983 από το δορυφόρο IRAS της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας.
Πρόκειται για ένα σκοτεινό βραχώδες αντικείμενο, χωρίς “ουρά”, που μερικοί αστρονόμοι θεωρούν “νεκρό” πια κομήτη, το οποίο όμως δεν αφήνει στο πέρασμα του αρκετή σκόνη για να εξηγήσει τη δημιουργία της βροχής διαττόντων.
Οι επιστήμονες που έχουν μελετήσει τις τροχιές των μετεώρων των Διδυμίδων, πιστεύουν ότι μάλλον προέρχονται από μεγάλες ποσότητες υλικών που εκτινάχθηκαν από τον “3200 Φαέθωνα”, όταν αυτός είχε πλησιάσει πολύ τον ήλιο.
Ο “Φαέθων” έχει μια εκκεντρική ιδιαίτερα ελλειπτική τροχιά, η οποία κάθε 1,4 χρόνια τον φέρνει ανάμεσα στον Ερμή και τον Ήλιο, με συνέπεια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μερικών αστρονόμων, ανά τακτικά χρονικά διαστήματα να “ψήνεται” από την ηλιακή ακτινοβολία και έτσι να τροφοδοτεί πιθανώς με νέες εκροές σκόνης το ρεύμα που προκαλεί τις Διδυμίδες, όταν τα μετέωρα εισέρχονται στην γήινη τροχιά και καίγονται από την ατμόσφαιρα του πλανήτη μας.
Άλλοι επιστήμονες όμως επιμένουν, ότι η παραπάνω διαδικασία δεν μπορεί να εξηγήσει πραγματικά τον μεγάλο αριθμό σωματιδίων σκόνης, που πέφτουν στη Γη με την μορφή μετεώρων.
Σύμφωνα με τον αστρονόμο Μπιλ Κουκ της NASA, από όλα τα “ρεύματα” σκόνης και θραυσμάτων που συναντά κάθε χρόνο η τροχιά της Γης, το μεγαλύτερο είναι αυτό που δημιουργεί τους Διδυμίδες διάττοντες.
Όπως είπε όμως, το μυστήριο της προέλευσης και δημιουργίας των Διδυμίδων δεν έχει ακόμα λυθεί οριστικά.



cosmo.gr

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *