ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 29 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

ΚΙΝΑ: ΣΤΟΧΟΣ Η ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ

· Κατοχικά Νέα

Η Κίνα επιχείρησε σήμερα Δευτέρα να καθησυχάσει τους πολίτες της ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει υπό έλεγχο, δείχνοντας εμπιστοσύνη πως οι μεγάλες προμήθειες δημητριακών και η πλεονάζουσα παραγωγική ισχύς της βιομηχανίας θα περιορίσουν τις αυξήσεις τιμών.

Οι οικονομολόγοι δήλωσαν πως οι προσπάθειες διευθέτησης των πληθωριστικών προσδοκιών αποσκοπούν στην ενίσχυση μιας σειράς μέτρων που λήφθηκαν προσφάτως για τη μείωση του πραγματικού πληθωρισμού (βλ απόφαση Παρασκευής για διακράτηση από τράπεζες μεγαλύτερου μέρους των καταθέσεών τους – αυξήθηκε κατά μισή μονάδα σε 18,5% – ως αποθεματικό).

Στην κατεύθυνση αυτή συμβάλλει η παροχή περισσότερων λεπτομερειών σχετικά με τα διοικητικά μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού. Έτσι, τα διόδια στους δρόμους θα καταργηθούν από 1/12 για όσα οχήματα μεταφέρουν φρέσκα προϊόντας και οι τοπικές αρχές θα πρέπει να διασφαλίσουν πως θα μειωθούν οι τιμές της ενέργειας και των μεταφορών για τους παραγωγούς λιπασμάτων, ανακοίνωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Επίσης, οι περιφερειακές κυβερνήσεις πρέπει να διασφαλίσουν τη σταθερή προμήθεια κάρβουνου και πετρελαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

“Τα διοικητικά μέτρα μέχρι σήμερα στοχεύουν κυρίως στην επίσπευση των προμηθειών. Αλλά είναι πολύ πιθανό η Κίνα να προσφύγει τελικά στους διοικητικούς ελέγχους τιμών” δήλωσε ο Wang Han, οικονομολόγος της εταιρίας συμβούλων CEBM, στη Σαγκάη. Σύμφωνα με τον Qian Wang, οικονομολόγο της J.P Morgan, παρόμοια μέτρα είχε λάβει η κυβέρνηση το 2007 και 2008, όμως η διαφορά σήμερα είναι ότι παρεμβαίνει ταχύτερα στον κύκλο του πληθωρισμού. “Αυτό θα μπορούσε να σταθεροποιήσει τις τιμές των τροφίμων βραχυχρόνια, όμως η υποκείμενη τάση πληθωρισμού είναι πολύ ισχυρή” δήλωσε.

Τα τρόφιμα είναι η πρωταρχική ανησυχία των σχεδιαστών της οικονομικής πολιτικής. Οι τιμές των τροφίμων που συμβάλλουν κατά το 1/3 στη διαμόρφωση του πληθωρισμού, αυξήθηκαν 10,1% τον Οκτώβριο. Η κυβέρνηση έχει επισημάνει πως επιδιώκει τη σταθεροποίηση των τιμών στα δημητριακά, τη ζάχαρη, το πετρέλαιο και το βαμβάκι. Μολονότι ο πληθωρισμός είναι πιθανόν να αυξηθεί σε 5% το επόμενο τρίμηνο, ο Xu τόνισε πως το Πεκίνο δεν θα χάσει τον έλεγχο του πληθωρισμού χάρις στα διοικητικά μέτρα και την σφιχτότερη νομισματική πολιτική που ακολουθεί.

ΠΡΕΖΑ TV

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Διεθνείς αγορές και κεντρικές τράπεζες πριν από κρίσιμη εβδομάδαΔΙΕΘΝΗ

Η μεγάλη εβδομάδα των αγορών: Fed, θέσεις εργασίας, Ευρωζώνη και AI σε ένα εκρηκτικό τεστ

Διεθνείς αγορές και κεντρικές τράπεζες πριν από κρίσιμη εβδομάδαΔΙΕΘΝΗ

Wall Street: 22,3 δισ. δολάρια έφυγαν από αμερικανικά μετοχικά funds σε μία εβδομάδα

Ευρωπαίοι στρατιώτες σε στρατιωτική παρουσίαΔΙΕΘΝΗ

Πεντάγωνο: Τέσσερα σενάρια για τις αμερικανικές δυνάμεις στην Ευρώπη – Τι φοβάται το ΝΑΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά