Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
20:47 - 17/05/2022

Υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης με COVID-19 μεταξύ των εμβολιασμένων παιδιών σε σχέση με τα ανεμβολίαστα, δείχνουν στοιχεία του CDC

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), από τον Φεβρουάριο καταγράφονται υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων COVID-19 μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων παιδιών από ό,τι μεταξύ ανεμβολίαστων στην ηλικιακή ομάδα 5-11 ετών.

Στις 12 Φεβρουαρίου, το CDC ανέφερε εβδομαδιαίο ποσοστό κρουσμάτων 250,02 ανά 10.000 κατοίκους σε πλήρως εμβολιασμένα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, έναντι 245,82 για τα ανεμβολίαστα παιδιά της ίδιας ηλικιακής ομάδας.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο CDC κατέγραψε υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων μικρών παιδιών από τότε που συλλέχθηκαν για πρώτη φορά στοιχεία τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου, όπου είναι και η τελευταία εβδομάδα που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.

Ποσοστά κρουσμάτων COVID-19 μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων παιδιών ηλικίας 5-11 ετών. (CDC/Screenshot – The Epoch Times)

 

Δεδομένα σχετικά με τα κρούσματα COVID-19 μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων παιδιών ηλικίας 5-11 ετών.

Τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών κατέστησαν επιλέξιμα για τον εμβολιασμό COVID-19 στις 2 Νοεμβρίου 2021. Υπάρχουν περίπου 28 εκατομμύρια παιδιά σε αυτή την ηλικιακή ομάδα στις ΗΠΑ.

Επί του παρόντος, περίπου το 28,8% των παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας έχουν εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με την Mayo Clinic.

Τα στοιχεία του CDC δείχνουν επίσης ότι το χάσμα στα ποσοστά των κρουσμάτων μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων έχει γίνει όλο και μικρότερο σε άλλες ηλικιακές ομάδες. Τα ποσοστά θανάτων δείχνουν την ίδια τάση μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων για άτομα άνω των 50 ετών. Για τα άτομα κάτω των 50 ετών, τα ποσοστά θανάτου δεν έχουν μεγάλη διαφορά από την κυκλοφορία του εμβολίου.

Ποσοστά κρουσμάτων COVID-19 ανά κατάσταση εμβολιασμού, αναμνηστική δόση και ηλικιακή ομάδα. (CDC/Screenshot – The Epoch Times)

Ποσοστά θανάτων από COVID-19 ανά κατάσταση εμβολιασμού και ηλικιακή ομάδα. (CDC/Screenshot – The Epoch Times)

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα εμβόλια COVID-19 έχουν «αμελητέα επίδραση» στους ανθρώπους, δήλωσε ο Δρ. Πίτερ Μακκούλοου, γνωστός καρδιολόγος και επιδημιολόγος.

«Με αυτά τα αποτελέσματα στα χέρια μας, είναι σαφές ότι τα εμβόλια έχουν αμελητέα επίδραση στους πληθυσμούς», δήλωσε ο Μακκάλοου στην Epoch Times μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Δεδομένου του συνολικού φτωχού προφίλ ασφάλειας και της έλλειψης οποιασδήποτε διαβεβαίωσης για τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια, οι Αμερικανοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στο ενδεχόμενο πρόσθετων δόσεων αυτών των προϊόντων».

Ο Δρ. Πίτερ Μακκάλοου στη Νέα Υόρκη στις 24 Δεκεμβρίου 2021. (Jack Wang/The Epoch Times)

Ο CDC απάντησε ότι διάφοροι παράγοντες συμβάλλουν σε αυτό το φαινόμενο στην ηλικιακή ομάδα 5-11 ετών.

«Αρκετοί παράγοντες πιθανόν να επηρεάζουν τα ακατέργαστα ποσοστά κρουσμάτων ανά κατάσταση εμβολιασμού και αναμνηστικής δόσης, καθιστώντας δύσκολη την ερμηνεία των πρόσφατων τάσεων», δήλωσε στην Epoch Times η Τζάσμιν Ριντ, εκπρόσωπος του CDC, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Οι περιορισμοί περιλαμβάνουν υψηλότερο επιπολασμό προηγούμενης λοίμωξης στις ομάδες των μη εμβολιασμένων και μη ενισχυμένων, δυσκολία στη συνεκτίμηση του χρόνου από τον εμβολιασμό και της φθίνουσας προστασίας και πιθανές διαφορές στις πρακτικές ελέγχου (όπως οι εξετάσεις στο σπίτι) και στις συμπεριφορές πρόληψης ανάλογα με την ηλικία και την κατάσταση εμβολιασμού. Αυτοί οι περιορισμοί φαίνεται να έχουν μικρότερο αντίκτυπο στα ποσοστά θανάτου που παρουσιάζονται εδώ».

Η Ρίντ παρέπεμψε επίσης την Epoch Times σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από τον CDC τον Μάρτιο, η οποία έδειξε ότι το εμβόλιο της Pfizer μείωσε τη μόλυνση Όμικρον μεταξύ παιδιών και εφήβων ηλικίας 5-15 ετών.

Το εμβόλιο της Pfizer είναι το μόνο εμβόλιο COVID-19 που μπορεί να χορηγηθεί στην ηλικιακή ομάδα 5-17 ετών. Η Pfizer δεν έχει απαντήσει σε αίτημα για σχολιασμό.

«Ο CDC αξιολογεί εάν θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για το ποσοστό των κρουσμάτων για να παρέχει προκαταρκτικές πληροφορίες σχετικά με τον αντίκτυπο του εμβολίου», πρόσθεσε η Ρίντ.

Στις 13 Μαΐου, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Journal of the American Medical Association διαπίστωσε ότι το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer μετατράπηκε σε αρνητικά αποτελεσματικό μετά από πέντε μήνες.

Η προστασία μειώθηκε επίσης σημαντικά έναντι της νοσηλείας με την πάροδο του χρόνου, διαπίστωσε η μελέτη. Οι συγγραφείς ανέφεραν ότι ένας τρόπος για την καταπολέμηση της αρνητικής αποτελεσματικότητας ήταν η λήψη αναμνηστικής δόσης.

Ο Μακκούλοου δήλωσε ότι οι περισσότερες μη τυχαιοποιημένες μελέτες που επιχειρούσαν να εκτιμήσουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου (VE) είχαν κάποιες «κοινές ατέλειες», συμπεριλαμβανομένης της μη συνεκτίμησης της βασικής προηγούμενης λοίμωξης από COVID-19, της μη αναφοράς για τις επί του παρόντος αναμνηστικές δόσεις εντός ενός χρονικού παραθύρου 6 μηνών και της μη αξιολόγησης της νοσηλείας ή του θανάτου λόγω COVID-19 ή άλλων καταστάσεων.
«Ως αποτέλεσμα, οι περισσότερες μελέτες για τον COVID-19 VE έχουν μεροληψία προς την κατεύθυνση της υπερεκτίμησης οποιουδήποτε κλινικού οφέλους από τον εμβολιασμό», δήλωσε ο Μακκούλοου.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αναμένεται να εγκρίνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου της Pfizer για παιδιά 5-11 ετών ήδη από την Τρίτη, ανέφερε η New York Times.

Τον περασμένο μήνα, η Moderna ζήτησε άδεια επείγουσας χρήσης για το εμβόλιο COVID-19 για παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 6 ετών. Καθώς ο FDA ανέβαλε τον Φεβρουάριο την απόφασή του σχετικά με το αν θα εγκρίνει το εμβόλιο COVID-19 για παιδιά ηλικίας έξι μηνών έως τεσσάρων ετών, η Pfizer επεξεργάζεται τώρα δεδομένα για ένα σχήμα τριών δόσεων.

Από τον Harry Lee

Ο Zachary Stieber συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

theepochtimes.gr

Υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης με COVID-19 μεταξύ των εμβολιασμένων παιδιών σε σχέση με τα ανεμβολίαστα, δείχνουν στοιχεία του CDC

 

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*