ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Yeni Safak: Η Τουρκία αγοράζει και τρίτο πλοίο – γεωτρύπανο

· Κατοχικά Νέα

Τρίτο πλοίο – γεωτρύπανο φέρεται να σχεδιάζει να αγοράσει η Τουρκία, σύμφωνα με δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας που αναφέρεται και στη συμφωνία με τη Λιβύη.

Η Τουρκία φέρεται να ετοιμάζεται να αγοράσει και τρίτο πλοίο – γεωτρύπανο που θα συμπληρώσει τον «Πορθητή» (Φατίχ) και το «Γιαβούζ», σύμφωνα με τουρκικό δημοσιεύματα.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Yeni Safak, μετά το Φατίχ και το Γιαβούζ, η Τουρκία επιταχύνει για την απόκτηση και τρίτο πλωτό γεωτρύπανο, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι εργασίες για γεωτρήσεις.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μεταξύ των χωρών στις οποίες η Τουρκία έχει στραφεί για την αγορά του γεωτρύπανου είναι και η Νορβηγία από την οποία είχε αγοράσει τα Φατίχ και Γιαβούζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τουρκική εφημερίδα συνδέει την απόφαση της Τουρκίας με την υπογραφή της συμφωνίας με τη Λιβύη για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών στη Μεσόγειο, ενώ υπενθυμίζει τις γεωτρήσεις που έχουν γίνει στην κυπριακή ΑΟΖ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ακόμη ότι η Άγκυρα θα παράγει η ίδια τα υλικά που χρειάζονται για γεωτρήσεις και έρευνες και θα κάνει την εκπαίδευση του προσωπικού.

Η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης προκάλεσε νέο γύρο έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Το Σάββατο, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι έχει υπογράψει τη συμφωνία η οποία έχει γίνει νόμος του κράτους και την έστειλε στον ΟΗΕ. Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου στην υπογραφή της συμφωνίας που θεωρούν ότι παραβιάζονται τα δικαιώματά τους στην περιοχή.

sputniknews.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

Simpsons, τραπεζικό μπλοκάρισμα και CBDC: Τι είναι πραγματικό και τι είναι ερμηνεία

ΔΙΕΘΝΗ

Η Γη επιταχύνει την περιστροφή της – Οι επιστήμονες εξετάζουν για πρώτη φορά αφαίρεση ενός δευτερολέπτου από τα ρολόγια

ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονησία: Αγνοούνται πέντε δημοσιογράφοι κοντά στο Anak Krakatau – Χάθηκε η επαφή με το σκάφος τους

2 απαντήσεις στο “Yeni Safak: Η Τουρκία αγοράζει και τρίτο πλοίο – γεωτρύπανο”

  1. …στα χερια του ελληνα.ακομη και του σημερινου η σφεντονα γινεται με καποιον τροπο μαγικο υπεροπλο…δεν επιτρεπεται να πιασει ουτε σφεντονα…αλοιμονο!!!
    δεν επιτρεπεται να κανει το πρωτο βημα σε ενα πολεμο με τον χαληφη για τον λογο οτι οποτε τα ολπα επιασε στα χερια του βγηκε νικητης
    πρεπει να ειναι καθηλομενος στο δογμα αμυντηκης στασης στο ονομα της ειρηνης της αλληλγγυης και της καλης γειτονιας
    ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ,ΓΥΑΛΙΝΟ ΚΟΥΤΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

  2. ΑΠΟ ΜΕΣΑ…ΜΗ ΜΠΟΡΟΝΤΑΣ ΝΑ ΔΡΑΑΣΕΙ..Το μεγεθος της προδοσιας αρχιζει να λαμβανει συμπαντικες διαστασεις και ΑΝ αυτο ειναι θετικο απο αποψης οτι δεν θα ξεχαστει ευκολα ειναι και αυτο που θα τον φτασει στην καταστροφη..ΑΝ ΔΕΝ βγει απο το γυαλινο κλουβι του θα ερθει καποιος να το σπασεει με βια και να τον γεμισει αιματα φερνοντας τον αποτομα στην πραγματικοτητα… ειπαμε η προδοσσια ειναι τεραστια
    χαρικα πολυ χθες στο λογια του αρχηγου 1ης στρατιας
    υπερχουν ακομη πατριωτες…ευτυχως!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά