ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Υδρογόνο: Αγορά 11 τρισ. δολαρίων

· Θεοχάρης

Μετά από δεκαετίες άκυρων εκκινήσεων, η τεχνολογία υδρογόνου είναι έτοιμη να … απογειωθεί ως αποτέλεσμα της μείωσης του κόστους παραγωγής, των τεχνολογικών εξελίξεων και της παγκόσμιας ώθησης προς μια βιώσιμη ανάπτυξη, όπως αναφέρει η Bank of America.  Η τράπεζα εκτιμά ότι η ανάπτυξη της τεχνολογίας υδρογόνου θα αποφέρει άμεσα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα – ή 4 τρισεκατομμύρια δολάρια εάν συνυπολογιστούν έσοδα από συναφή προϊόντα, όπως οχήματα κυψελών καυσίμου. Υπολογίζεται έτσι ότι η συνολική δυναμική της αγοράς να φτάσει τα 11 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2050.

«Το υδρογόνο… θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τις ενεργειακές μας ανάγκες, να τροφοδοτήσει τα αυτοκίνητά μας, να θερμαίνει τα σπίτια μας και να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε η εταιρεία σε πρόσφατο σημείωμα προς τους πελάτες. «Πιστεύουμε ότι φτάνουμε στο σημείο αξιοποίησης του στοιχείου που αποτελεί το 90% του σύμπαντος, αποτελεσματικά και οικονομικά».

Η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν έχει αξιοποιηθεί μέχρι σήμερα για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένου του ότι το υδρογόνο είναι ακριβό στην παραγωγή, καθώς πρέπει να παραχθεί χρησιμοποιώντας άλλη πηγή ενέργειας, ενώ θεωρείται και λιγότερο ενεργειακά αποδοτικό σε σχέση με τα ορυκτά καύσιμα.

Η Bank of America συνέκρινε τον κλάδο με τα smartphones πριν από το 2007 ή το internet pre-dot.com, λέγοντας ότι τώρα είναι η ώρα να το δούμε, «πριν προχωρήσει στο mainstream». Μεταξύ των τομέων που επωφελούνται είναι οι βιομηχανικές, οι υποδομές και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

agrocapital.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ο Λίον Μπλακ προσφεύγει κατά του Κογκρέσου και αρνείται να καταθέσει για την υπόθεση EpsteinΔΙΕΘΝΗ

Ο Λίον Μπλακ προσφεύγει κατά του Κογκρέσου και αρνείται να καταθέσει για την υπόθεση Epstein

Βρετανία και Γαλλία εξετάζουν γραμμές συναρμολόγησης πυραύλων SCALP στην ΟυκρανίαΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία και Γαλλία εξετάζουν γραμμές συναρμολόγησης πυραύλων SCALP στην Ουκρανία

Ρόμπερτ Κένεντι ζήτησε να αφαιρεθούν δύο θάνατοι από ιλαρά από την καταγραφή του CDC, σύμφωνα με πηγέςΔΙΕΘΝΗ

Ρόμπερτ Κένεντι ζήτησε να αφαιρεθούν δύο θάνατοι από ιλαρά από την καταγραφή του CDC, σύμφωνα με πηγές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά