08:30 - 16/03/2017

«Χτύπημα» στον Τραμπ -Δικαστής μπλόκαρε και το νέο αντιμεταναστευτικό διάταγμα

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Νέο πλήγμα από τη δικαιοσύνη δέχθηκαν τα πλάνα του Ντόναλντ Τραμπ.

Ομοσπονδιακός δικαστής στη Χαβάη μπλόκαρε το ανανεωμένο αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Αμερικανού προέδρου, λίγες ώρες πριν τεθεί σε ισχύ.

Ο δικαστής Ντέρικ Γουότσον κατέληξε σε αυτή την απόφαση, έπειτα από τα επιχειρήματα που άκουσε από την Πολιτεία της Χαβάης, για το προσωρινό «πάγωμα» του διατάγματος. Μεταξύ άλλων, αυτά ανέφεραν ότι το διάταγμα κάνει διακρίσεις με βάση την εθνικότητα και θα εμποδίσει τους κατοίκους της Χαβάης να δεχθούν επισκέψεις από συγγενείς τους από τις 6 μουσουλμανικές χώρες, για τους οποίους υπάρχει η απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ. Επίσης, η Πολιτεία υποστήριξε ότι το διάταγμα θα πλήξει τη βιομηχανία του τουρισμού.

Με αυτή την απόφαση, που έχει ισχύ σε όλη τη χώρα, το διάταγμα δεν μπορεί να τεθεί σε ισχύ, σύμφωνα με το CNN. Αρκετές Πολιτείες προσπαθούν να μπλοκάρουν το διάταγμα, το οποίο συζητήθηκε σε ομοσπονδιακά δικαστήρια στο Μέριλαντ, την Ουάσινγκτον και τη Χαβάη την Τετάρτη.

Η διοίκηση Τραμπ χρειάστηκε μερικές εβδομάδες για να ξαναγράψει το αντιμεταναστευτικό διάταγμα, κάτι που αναγκάστηκε να κάνει καθώς αρκετά ομοσπονδιακά δικαστήρια είχαν μπλοκάρει το αρχικό.

Στο ανανεωμένο διάταγμα το Ιράκ δεν περιλήφθηκε στις χώρες για τους οποίους ισχύει η απαγόρευση, ενώ εξαιρέθηκαν και οι πολίτες που έχουν πράσινη κάρτα και βίζα.
iefimerida.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*