17:30 - 24/12/2016

Χριστούγεννα Προ Χριστού

«Τα τρία κακά της μοίρας μας Ιουδαϊσμός, Χριστιανισμός, Μουσουλμανισμός, δεν τα βλέπω να καταστρέφονται σύντομα, ειδικά τώρα που η άκρα επιθετικότητα του τελευταίου, επηρεάζει μοιραία και την επιθετικότητα των άλλων δύο» Δημήτριος Χοροσκελης

Ο Ιησούς Χριστός Είναι μια Αντιγραφή του Θεού -Ήλιου.

Τα Χριστούγεννα δεν είναι αυτά που ξέρετε. Τρεις αιώνες μετά τη γέννηση του Χριστού ορίσθηκαν χρονολογικά ο ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η γέννηση του Χριστού. Οι ιστορικές πηγές υποδεικνύουν ότι ο εορτασμός των Χριστουγέννων άρχισε να τηρείται στη Ρώμη γύρω στο 335 μ.κ.ε. αν και κάποιοι ερευνητές, βασιζόμενοι σε αρχαίους ύμνους με χριστουγεννιάτικη θεματολογία, θεωρούν ότι τα πρώτα βήματα που οδήγησαν στον εορτασμό αυτό έγιναν μέσα στον 3ο αιώνα. Η παράδοση θεωρεί ότι η αρχαιότερη ομιλία για τη γιορτή των Χριστουγέννων εκφωνήθηκε από τον “Μέγα” Βασίλειο στην Καππαδοκία το έτος 376 μ.κ.ε.

Αυτοί είναι οι Μύθοι των Χριστουγέννων

Οι προσπάθειες επικράτησης των Χριστιανικών Τελετών

Μετά την βίαιη και σκόπιμη επικράτηση του Χριστιανισμού, οι γιορτές κι οι τελετές των προηγούμενων θρησκειών όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά σε μερικές περιπτώσεις ενισχύθηκαν. Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι, συνηθισμένοι και εθισμένοι στο Διονυσιακό Πνεύμα, ανέμεναν τις χρονικές περιόδους αυτών των εορτών για να τις τιμήσουν δεόντως. Μια από τις πλέον σημαντικές γιορτές ήταν η ρωμαϊκή γιορτή των Καλενδών, που ξεκινούσε στις 25 Δεκεμβρίου και κρατούσε έως στις 7 Ιανουαρίου.

Στο διάστημα αυτό, λαός και εξουσία τελούσαν ένα ατέλειωτο ξεφάντωμα που περιελάμβανε κρασοκατανύξεις, φαγοπότια, πανηγύρια, θεατρικές παραστάσεις και κάθε είδους δημόσια θεάματα. Οι πολίτες συνήθιζαν να στολίζουν σπίτια και καταστήματα, να παίζουν τυχερά παιχνίδια, να μεταμφιέζονται, να τραγουδούν και να χορεύουν. Ο χριστιανισμός, προσπάθησε πολύ να δώσει ένα τέλος στις κρατούντες παγανιστικές γιορτές. Κλήθηκε με τον τρόπο του να συμβάλει ως αναμορφωτικός και ενοποιητικός παράγοντας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, προσπαθώντας να ακυρώσει το περιεχόμενο των ειδωλολατρικών εθίμων που ήταν δημοφιλή τότε, μετατρέποντας το περιεχόμενό τους σε χριστιανικό. Δεν ήταν όμως εύκολο να ξεριζώσει και να βάλει φραγμό σε συνήθειες αιώνων.

Μία από τις πρώτες ενέργειες του χριστιανικού κράτους ήταν να απαγορεύσει τις Διονυσιακές γιορτές του Δωδεκαήμερου των Καλενδών. Το να καταργήσει όλες τις προϋπάρχουσες γιορτές με κύρια και προεξέχοντα αυτή της περιόδου των Καλενδών σήμαινε βαθιά ρήξη με το κατεστημένο και ιδιαίτερα με το λαό. Έτσι ξεκίνησε μια σειρά από διαφωτιστικές, προπαγανδιστικές έως και καταδικαστικές ενέργειες,που έφεραν σχετικά αποτελέσματα. Οι τότε ρήτορες της εκκλησίας χαρακτήριζαν τις γιορτές «έργα του διαβόλου» και των «κακοποιών πνευμάτων». Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος τις κατακεραύνωνε και προέτρεπε τους χριστιανούς να απέχουν από αυτές. «Τίποτε δεν είναι εχθρικότερο προς το πνεύμα του χριστιανισμού, όσο τα συμβαίνοντα κατά τις νύχτες εκείνες», διακήρυττε.

Η «Εν Τρούλλω» ή «Πενθέκτη» Σύνοδος της Κωνσταντινουπόλεως, καταδικάζει τον εορτασμό των Καλενδών, των Βρουμαλίων, των Ανθεστηρίων, καθώς και τις Διονυσιακές Πομπές και τις μεταμφιέσεις. Ο χριστιανισμός στάθηκε αμείλικτος απέναντι στις γιορτές των Καλενδών, όπως επίσης και σε κάθε υπόλειμμα Διονυσιακής τελετής. Ο λαός όμως επέμενε, έστω και κάπως περιορισμένα, να γιορτάζει, μη λογαριάζοντας τις συνέπειες και καταδίκες.

Έτσι η εορτή της γέννησης του Χρίστου στήθηκε στην περίοδο της γιορτής των Καλενδών για να περιορίσει την αρχή της οργιαστικής περιόδου και να βάλει φραγμό στις ειδωλολατρικές συνήθειες. Όσο όμως η βυζαντινή αυτοκρατορία ήταν στην ακμή της, οι παλιές συνήθειες συνέχιζαν να τηρούνται, μάλιστα τις μέρες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων, με τον πιο έντονο τρόπο. Ο κόσμος έξαλλος ξεχύνονταν στις πλατείες και στους δρόμους τραγουδώντας και χορεύοντας, αδιαφορώντας για τις προτροπές της εκκλησίας. Όταν άρχισε να ξεπέφτει η Βυζαντινή αυτοκρατορία, τότε μόνο άρχισαν να εκφυλίζονται και οι ειδωλολατρικές αυτές γιορτές.

Happy Birthday Mithras, Krishna, Dionyse, Jesus

Διαλέγεις και παίρνεις

Η υποτιθέμενη γέννηση του Ιησού τοποθετείται γύρω στο 7 ή 6 π.κ.ε. ή μεταξύ του 4 ως 1 π.κ.ε. Αυτό συμβαίνει καθώς το σημερινό ημερολόγιο, στηρίζεται βασικά στους υπολογισμούς του μοναχού και αστρονόμου Διονυσίου του Μικρού, που κατά τον 4ο αιώνα μ.κ.ε. καθόρισε με τα τότε υπάρχοντα δεδομένα, το έτος 754 από κτίσεως Ρώμης ως το χρόνο της γέννησης του Ιησού, αντί του έτους 747 όπως θα έπρεπε με τα σημερινά δεδομένα. Αυτό σημαίνει πως, αν σήμερα ήταν δυνατό να γίνει επανακαθορισμός του παγκόσμιου ημερολογίου, η αρχή του χριστιανικού ημερολογίου θα βρισκόταν επτά περίπου χρόνια νωρίτερα.

Τη στιγμή αυτή, συμβαίνει το παράδοξο να θεωρούμε ότι εξαιτίας των λανθασμένων υπολογισμών, η γέννηση του Ιησού να τοποθετείται σε χρόνια προ Χριστού. Η ακριβής χρονολόγηση της ζωής του Ιησού είναι αδύνατη, αφού οι υπάρχουσες μαρτυρίες που προέρχονται από την Καινή Διαθήκη χαρακτηρίζονται από χρονολογική ασάφεια [όπως κι ολόκληρη η χριστιανική θρησκεία άλλωστε] κι επίσης το αφετηριακό 1 μ.κ.ε. δεν εναρμονίζεται επακριβώς με τα γενικότερα ιστορικά δεδομένα των χρόνων εκείνων. Για την ακριβή ημερομηνία γενέσεως του Ιησού δεν γίνεται καμιά αναφορά στην Καινή Διαθήκη, αλλά και κανείς από τους Αποστόλους δεν μιλά για την 25η Δεκεμβρίου ως ημέρα γενεθλίων και πως θα μπορούσε άλλωστε!!

Για κάποιους ερευνητές, τις πρώτες αναφορές περί εορτασμού της γέννησης του Ιησού –αρχικά στις 6 Ιανουαρίου– τις συναντάμε στα κείμενα του Πάπα Τελεσφόρου 125-136 μ.κ.ε. στοιχεία που από άλλους δεν θεωρούνται αυθεντικά, αλλά παρεμβολές που έγιναν σε μετέπειτα χρόνο. Σύμφωνα με τα γραφόμενα στην Καινή Διαθήκη, τόσο ο Χριστός όσο και οι μαθητές του δεν γιόρταζαν γενέθλια. Ο ίδιος λένε ό,τι ζήτησε από τους μαθητές του να γιορτάζουν την ανάμνηση του θανάτου του. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι υπήρχε κάπου συγκεκριμένη εντολή ή απαγόρευση του εορτασμού των γενεθλίων, οι Ιουδαίοι της συγκεκριμένης περιόδου απέρριπταν αυτόν τον εορτασμό, θεωρώντας τον Παγανιστική συνήθεια.

Παρόμοια στάση ακολούθησαν και οι Χριστιανοί στους δύο πρώτους αιώνες της χριστιανικής εκκλησίας. Όσο κι αν προκαλεί έκπληξη σήμερα, τα Χριστούγεννα δεν γιορτάζονταν στην πρώτη Εκκλησία. Ο Ωριγένης θεωρεί ότι στην Βίβλο μόνο εκείνοι που δεν αναγεννήθηκαν (που δεν έγιναν Χριστιανοί) τηρούν τέτοιους εορτασμούς. Ο Άγιος Ειρηναίος και ο Τερτυλλιανός επίσης, δεν εμφανίζουν τη Γιορτή της Γέννησης στους καταλόγους τους με τους χριστιανικούς εορτασμούς.

Γεγονός είναι πως δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός. [ ή αν γεννήθηκε καν] Από υπολογισμούς θεωρείται ως πιθανή χρονική περίοδος μεταξύ του 6 – 2 π.κ.ε. Η ημερομηνία της 25ης Δεκεμβρίου ως ημέρα γέννησης του Χριστού, αναφέρεται για πρώτη φορά από τον επίσκοπο Ρώμης, Ιππόλυτο, το έτος 235 μ.κ.ε. και μόλις το 336 μ.κ.ε. εμφανίζονται για πρώτη φορά στο Ρωμαϊκό ημερολόγιο.

Η επιλογή της 25ης Δεκεμβρίου έγινε από τον Πάπα Ιούλιο τον Α, τον 4ο μ.κ.ε. αιώνα μετά από έρευνα που έγινε στα αρχεία της Ρώμης για την χρονιά της επί αυτοκράτορα Οκταβιανού Αυγούστου απογραφής, και κατόπιν υπολογισμών βάση των Ευαγγελίων, επειδή η συγκεκριμένη ημερομηνία συνέπιπτε με τα ειδωλολατρικά τελετουργικά για το Χειμερινό Ηλιοστάσιο ή την Επιστροφή του Ήλιου. Επίσης, στα αρχεία της Εκκλησίας της Ρώμης φέρεται να υπήρχε έγγραφο του Ιωσή που που έδειχνε ότι ο Ιησούς γεννήθηκε την 9η του μήνα Σαπέτ, που αντιστοιχεί στην 25η Δεκεμβρίου. Το ευαγγελικό στοιχείο που λήφθηκε υπόψη είναι η φράση από το κατ’ Ιωάννη κεφ. γ’ εδαφ. 30: «Εκείνον δει αυξάνειν, εμέ ελατούσθαι».

Χριστούγεννα Προ Χριστού - Εικόνα1 25 Δεκεμβρίου: Η γιορτή του Ακατανίκητου Θεού Ηλιου, του Διόνυσου και του Μίθρα

Στη Ρώμη το καλαντάρι των Φιλοκαλίων (354 μ.κ.ε.) περιλαμβάνει στην ημερομηνία της 25ης Δεκεμβρίου, απέναντι από την Παγανιστική «Natalis invicti» δηλαδή «γέννηση του Ακατανίκητου (Ηλιου)» την φράση «VIII kaalitan nattis Christus in Bethleem Iudea».

Τον καιρό του Αγίου Αυγουστίνου η ημερομηνία της Γιορτής της Γέννησης είχε καθοριστεί, πάντως ο Αυγουστίνος την παραλείπει από τον κατάλογό του με τις σημαντικές χριστιανικές επετείους. Θεωρείται ότι θεμελιώδη σχέση με την επικράτηση αυτής της ημερομηνίας δεν είχε το χειρόγραφο του Ιωσήπου, αλλά η ανταγωνίστρια του Χριστιανισμού λατρεία του Ήλιου με τη γιορτή του «Dies Natalis Solis Invicti», όπως ήταν ο πλήρης τίτλος της (ημέρα γέννησης του Ακατανίκητου Ήλιου).

Στον καθορισμό της 25ης Δεκεμβρίου ως ημερομηνίας εορτασμού συντέλεσαν προφανώς η μεγάλη εθνική εορτή του Ακατανίκητου Θεού Ήλιου και ο εορτασμός των γενεθλίων του Μίθρα, που ήταν διαδεδομένη σε όλη την επικράτεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ο εορτασμός αυτής της ημέρας ως ημέρας γέννησης του Χριστού επηρεάστηκε από τις παγανιστικές γιορτές που τηρούνταν εκείνον τον καιρό, όπως τα Σατουρνάλια και τα Μπρουμάλια, που τηρούνταν τις τελευταίες μέρες του Δεκεμβρίου σε ανάμνηση της χρυσής εποχής ελευθερίας και ισότητας, και προς τιμήν του Ηλιου, ο οποίος κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο ξαναγεννιέται και αρχίζει τη νικηφόρα πορεία του.

Αυτό το φυσικό φαινόμενο θεωρούνταν κατάλληλο σύμβολο της εμφάνισης του Ήλιου της Δικαιοσύνης, που διέλυε τη μακρά νύχτα της αμαρτίας και των σφαλμάτων. Για τον ίδιο λόγο το θερινό ηλιοστάσιο (24 Ιουνίου) επιλέχθηκε αργότερα για τη γιορτή του Ιωάννη του Βαπτιστή, ως της καταλληλότερης υπενθύμισης την δικής του χαμηλής αυτο-εκτίμησης ότι θα έπρεπε να μειώνεται, ενώ ο Χριστός θα έπρεπε να αυξάνεται. Έκτοτε ο Χριστός όφειλε να είναι ο Ήλιος, ο δίδων το φως εις τον κόσμο. Στις προθέσεις του Πάπα Ιουλίου Α΄ ήταν να αντικατασταθεί ο ειδωλολατρικός εορτασμός από το Χριστιανικό. Πριν εορταζόταν στις 6 Ιανουαρίου μαζί με τον εορτασμό των Θεοφανίων. Μετέπειτα το έθιμο μεταφέρθηκε στην Ανατολή, πιθανότατα από τον Γρηγόριο τον Ναζιανζηνό το 378-381 περίπου μ.κ.ε. Ο Ιωάννης Χρυσόστομος (345-407 μ.κ.ε.) σε ομιλία του για τη γέννηση του Χριστού, αναφέρει ότι είχε αρχίσει στην Αντιόχεια να γιορτάζονται τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου.

Το σίγουρο είναι ότι την εποχή του Ιουστινιανού, τον 6ο αιώνα, ο εορτασμός των Χριστουγέννων στις 25 Δεκεμβρίου είχε εξαπλωθεί σχεδόν σε όλη την Ανατολή. Το 529 ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός απαγόρευσε την εργασία και τα δημόσια έργα κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και ανακήρυξε δημόσια αργία. Ως το 1100, καθώς είχε επεκταθεί η δράση των χριστιανών ιεραποστολών στις Παγανιστικές ευρωπαϊκές φυλές, σχεδόν όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί γιόρταζαν τα Χριστούγεννα. Εντούτοις, αργότερα, εξαιτίας της μεταρρύθμισης, απαγορεύτηκε ή περιορίστηκε κατά περιόδους η τήρησή του εορτασμού τους σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και στην Αμερική, καθώς θεωρούνταν ότι περιλάμβανε σε μεγάλο βαθμό ειδωλολατρικά στοιχεία.

Για την προέλευση του πληθυντικού (Χριστούγεννα) υποστηρίζονται δύο απόψεις. Η μία που τα συνδέει με μια αρχαία συνήθεια που είχε εφαρμοστεί από τον 5ο, περίπου, π.κ.ε. αιώνα στην ιουδαϊκή εορτή των Πουρείμ («Γι’ αυτό, ονόμασαν τις ημέρες αυτές Πουρείμ, από το όνομα Πουρ», Εσθ. 9:26). Κατά τη δεύτερη άποψη ο πληθυντικός προέρχεται κατ’ αντιστοιχία προς την ονομασία των αρχαίων ελληνικών και ρωμαϊκών εορτών, όπως τα Μπρουμάλια και τα Σατουρνάλια.

Το 1752, αφαιρέθηκαν 11 ημέρες από το έτος, όταν έγινε η αλλαγή από το Ιουλιανό στο Γρηγοριανό ημερολόγιο. Κατά συνέπεια, η ημερομηνία της 25ης Δεκεμβρίου μετακινήθηκε κατά 11 ημέρες. Κάποιες αιρέσεις της Χριστιανικής εκκλησίας, (παλαιοημερολογίτες) γιορτάζουν ακόμα και σήμερα τα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου (25 Δεκεμβρίου με το Ιουλιανό ημερολόγιο). Πολλά θεολογικά επιχειρήματα προβλήθηκαν υποστηρίζοντας ή αντικρούοντας την ημερομηνία αυτή.

Η 25η Δεκεμβρίου είχε ως αποτέλεσμα να θεσπίσει και την ανταλλαγή δώρων κατά τα Χριστούγεννα, συνήθεια που ήρθε από τις Ρωμαϊκές Καλένδες, εξ’ ου και η ονομασία «Κάλαντα». Στις σκανδιναβικές χώρες στο τέλος του έτους προστέθηκε και μία άλλη γιορτή, του Αγίου Νικολάου-Σάντα Κλάους, που είναι ο άγιος των παιδιών και γιορτάζεται μεν την 6η Δεκεμβρίου, πλην είναι ο άγιος που πολιτογραφήθηκε ως ο άγιος των χριστουγεννιάτικων δώρων.

Πίσω από τα κάλαντα κρύβεται ένα αρχαίο Ελληνικό έθιμο με το όνομα Ειρεσιώνη, που αναφέρεται ήδη από τον Όμηρο, ο οποίος ευρισκόμενος στην Σάμο, σκάρωσε διάφορα τραγούδια τα οποία μαζί με μια ομάδα παιδιών τα τραγουδούσαν στα σπίτια των πλουσίων ευχόμενοι πλούτο, χαρά και ειρήνη. Συμβόλιζε την ευφορία και γονιμότητα της γης και εορτάζονταν δυο φορές το χρόνο, μια την Ανοιξη με σκοπό την παράκληση των ανθρώπων προς τους Θεούς κυρίως του Απόλλωνος-Ηλιου και των Ωρών για προστασία της σποράς και μια το Φθινόπωρο, για να τους ευχαριστήσουν για την συγκομιδή των καρπών. Ταυτόχρονα με τις ευχαριστίες προς τους Θεούς, έδιναν ευχές και στους συνανθρώπους.

Το έθιμο του Χριστουγεννιάτικου δένδρου έχει τις ρίζες του στην αρχαία Αίγυπτο, όπου ο Άγιος Βονιφάτιος, θέλοντας να αντικαταστήσει την ιερότητα που απέδιδαν οι ειδωλολάτρες στη δρυ, εντάσσει για πρώτη φορά το χριστουγεννιάτικο δέντρο στους ναούς του χριστιανικού κόσμου στη Γερμανία του 8ο αιώνα. Έως και τον 16ο αιώνα το δένδρο απαντάται μόνο στους ναούς, ενώ αργότερα μπαίνει και στολίζεται στα σπίτια των χριστιανών.

Φίλιππος Βρετάκος στο βιβλίο του «Οι δώδεκα μήνες του έτους και αι κυριώτεραι εορταί των» αναφέρει «Το χριστουγεννιάτικον δένδρον συμβολίζει την αιωνιότητα της ζωής, διότι δεν γηράσκει και δεν χάνει, επομένως, την νεότητά του. Το δένδρον όμως των Χριστουγέννων δεν το ευρίσκω, εγώ τουλάχιστον, ως ξενικήν συνήθειαν, ως νομίζεται γενικώς, αλλ” εν μέρει ως αρχαίαν ελληνικήν. Είναι, δηλαδή, υπολείμματα της περιφήμου «ειρεσιώνης», και της «ικετηρίας» των αρχαίων Ελλήνων, και μάλιστα των αρχαίων Αθηναίων. Ήσαν δε η μεν Ικετηρία κλάδος ελαίας, από του οποίου εκρέμων ποκάρια μαλλιού, και έφερον αυτόν όσοι ήθελον να ικετεύσουν τον Θεόν ομαδικώς, δια την απαλλαγήν του τόπου από δεινού τινός κακού, π.χ. από νοσήματος, πανώλους, χολέρας ή ομοίου. Ως επί το πολύ, όμως, εβάσταζε την Ικετηρίαν άνθρωπος, ο οποίος ήθελε να τεθή υπό την προστασίαν θεού και της ανωτέρας αρχής, για να προβή εις αποκαλύψεις εναντίον ισχυρών ανθρώπων ή αρχόντων.»

Τα αναμμένα κεράκια στο δέντρο του σπιτιού του, λέγεται πως πρώτος τοποθέτησε ο Μαρτίνος Λούθηρος πολύ αργότερα. Στην Αγγλία, το φωτισμένο με κεράκια δέντρο, ήρθε επί βασίλισσας Βικτορίας. Ο πρίγκιπας Αλβέρτος υπήρξε ο πρώτος που οργάνωσε ένα φωτισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο για την βασιλική οικογένεια και το προσωπικό των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ. Το 1833 το χριστουγεννιάτικο δέντρο φτάνει και στην Ελλάδα. Το πρώτο δέντρο φώτισε τα ανάκτορα του Όθωνα στο Ναύπλιο. Η εμπορική εκμετάλλευση των Χριστουγέννων σε πολλές χώρες πήρε γιγαντιαίες διαστάσεις. Ο καρδινάλιος Σπέλμαν είπε κάποτε: «Το κουδούνισμα των μηχανικών ταμείων σκεπάζει το μήνυμα της ειρήνης και της καλής θέλησης».

Χριστούγεννα Προ Χριστού - Εικόνα2 Η ιστορία του Θεού Ήλιου

Λατρεία του Αρχοντα Ήλιου

Aπό τα πανάρχαια χρόνια οι άνθρωποι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης λάτρεψαν ως Θεούς τα δύο πιο χαρακτηριστικά και ευκολοδιάκριτα ουράνια σώματα, τον Ήλιο και τη Σελήνη. Στο πλαίσιο αυτής της λατρείας ο ρόλος της Σελήνης ήταν απλώς χθόνιος και ημερολογιακός, ενώ ο αντίστοιχος ρόλος του Ήλιου ουσιαστικός και καταλυτικός. Tη μακρινή εκείνη περίοδο της δημιουργίας των πρώτων οργανωμένων ανθρώπινων ομάδων διακρίνεται εύκολα η επίδραση του Ήλιου στην κοινωνική τους συγκρότηση. Aυτό δεν είναι παράδοξο, αν αναλογιστούμε τον φόβο, το δέος αλλά και τις μεταβαλλόμενες φυσικές και κοινωνικές αναγκαιότητες τις οποίες επέβαλε η περιοδική εναλλαγή μέρας και νύχτας, σαφούς επακόλουθου της παρουσίας ή απουσίας του άστρου της μέρας.

Ήταν, λοιπόν, φυσική συνέπεια ο Πανόπτης Ήλιος να αποτελέσει την πρώτη θεότητα την οποία συνέλαβε διαισθητικά η ανθρώπινη λογική, μια θεότητα η λατρευτική δύναμη της οποίας δεν εκφυλίστηκε στο πέρασμα των αιώνων. Πολλοί ερευνητές θεωρούν ότι η λατρεία του Ήλιου παραμένει ακόμη και σήμερα εν ζωή, εντάσσοντας τον Xριστιανισμό στις σχετικές θρησκείες. O Ήλιος κατείχε δεσπόζουσα θέση στις αρχαίες θρησκείες.Όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε, σε όλες αυτές τις θρησκείες είναι κύριο κατηγορούμενο του υπέρτατου θεού ή ταυτίζεται μ’ αυτόν. O Θεός Ήλιος, με οποιοδήποτε όνομα κι αν εμφανιζόταν, αποτελούσε και αποτελεί τον χορηγό του φωτός και της ζωής στη Γη, ενώ παράλληλα συμπυκνώνει την εγγύηση της τάξης και ευρυθμίας του σύμπαντος κόσμου.

Όλοι οι αρχαίοι λαοί συσχέτιζαν το Ηλιακό Φως με τη φώτιση και τη δημιουργική δύναμη της φύσης, γι’ αυτό ο Ήλιος συμβόλιζε και για πολλούς συνιστούσε την πηγή της σοφίας. O φωτεινός Ήλιος εκπροσωπούσε τον Μέγα Θεό του επάνω κόσμου σε αντίθεση με τη νυχτερινή, χθόνια θεότητα της Σελήνης, που χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως ημερολογιακό πρότυπο. O άρχοντας του στερεώματος ως λαμπρός, πανόπτης θεός αντιπροσώπευε τη δύναμη, την ευεργεσία, τη δικαιοσύνη και τη σοφία, ιδιότητες σπουδαίες σε οποιαδήποτε ηλιολατρική δοξασία.Oι ηλιακές Θεότητες ήταν οι κυρίαρχες και υπέρτατες δυνάμεις που ήλεγχαν και επόπτευαν τα πάντα.

Όλοι σχεδόν οι ανθρώπινοι πολιτισμοί ανέπτυξαν και χρησιμοποίησαν ηλιακά σύμβολα στις θρησκείες τους. Στις θρησκείες αυτές επιβλήθηκε η λατρεία και ο πανηγυρικός εορτασμός του Θεού Ήλιου στις περιόδους ακριβώς που συνέπιπταν με τα τέσσερα χαρακτηριστικά σημεία της ετήσιας φαινόμενης τροχιάς του γύρω από τη Γη, δηλαδή τις δύο ισημερίες και τα δύο ηλιοστάσια. Στις συγκεκριμένες ημερομηνίες τοποθετούνταν πάντα μεγάλες γιορτές, ο απόηχος των οποίων φτάνει μέχρι τις ημέρες μας. Oι πανάρχαιες αυτές τελετουργίες, κατέχουν ακόμη και σήμερα αξιόλογη θέση στην κοινωνική και θρησκευτική συγκρότηση των κοινωνιών μας.

Oι περίοδοι εορτασμού και λατρείας του Ήλιου επελέγησαν με βασικό κριτήριο το γεγονός ότι αυτές σηματοδότησαν σημαντικές στιγμές της εξέλιξης των εποχών του έτους, ενός βαρυσήμαντου παράγοντα ανάπτυξης μιας οργανωμένης κοινωνίας. Eξάλλου, ας μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι αρχαίοι λαοί ξεκίνησαν τις αστρονομικές παρατηρήσεις τους και τη μέτρηση του χρόνου υπολογίζοντας τις ημερομηνίες των ηλιοστασίων και των ισημεριών, καθώς και των ετήσιων-περιοδικών ή μη- εναλλαγών του έναστρου νυχτερινού ουρανού.

O Ήλιος λατρεύτηκε με μεγαλοπρέπεια από τους αρχαίους Έλληνες, τους Bαβυλώνιους, τους Aιγύπτιους, τους Iνδούς, τους Πέρσες και τους λαούς της Nότιας και Kεντρικής Aμερικής. Oι Oρφικοί, τον θεωρούν ως σύμβολο Θείας δύναμης. Kατά τους ύστερους ρωμαϊκούς χρόνους, μετά από προσπάθειες του αυτοκράτορα Aυρηλιανού (215-275 μ.κ.ε.), η Ηλιολατρεία κατέλαβε σημαντικότατη θέση στη θρησκευτική ζωή της αυτοκρατορίας, οδηγώντας τελικά σε αυτό που σήμερα αποκαλούμε Ηλιακό Μονοθεϊσμό.Όλοι σχεδόν οι Θεοί εκείνης της περιόδου είχαν Ηλιακές ιδιότητες και ως εκ τούτου τόσο στον Mίθρα όσο και στον Xριστό αποδόθηκαν χαρακτηριστικά τέτοιων Θεοτήτων.

Στις ισημερίες και στα αντίστοιχα ηλιοστάσια τοποθετήθηκαν σπουδαίες γιορτές με θαυμάσιο τελετουργικό και λαϊκά -κατά τόπους- έθιμα, τα οποία εκχριστιανισμένα επιζούν μέχρι σήμερα. Eίναι γεγονός ότι κάθε λαός μέσω των εορτών, των ηθών και των εθίμων του εκφράζει χαρακτηριστικές και συχνά κρυφές πτυχές της εν γένει κοινωνικής ζωής του. Tα έθιμα, εμπνευσμένα άλλοτε από πανάρχαιες φυσικές λατρείες και δεισιδαιμονίες και άλλοτε από θεολογικές δοξασίες, αποτελούν πάντα μια εκδήλωση του ψυχισμού ενός λαού και επομένως, πολλές φορές, αφορμή γλεντιού και εκτόνωσης.

Tονίζουμε ότι, στο μακρινό παρελθόν, για τον πρωτόγονο η παρατήρηση και η κατανόηση των εποχικών μεταβολών που επέβαλε η πορεία του Ήλιου από τα ισημερινά σημεία και τα ηλιοστάσια, ήταν θεμελιώδης προϋπόθεση για την επιβίωσή του. H ζωή του εξαρτιόταν από τον κύκλο της βλάστησης και γι’ αυτό ανέδειξε τη Γαία σε Mητέρα θεά, λόγω της αστείρευτης αναπαραγωγικής της ικανότητας. Παράλληλα με τη Mητέρα Γη, τίμησε και το ετήσιο φαινόμενο της εποχικής περιοδικότητας της βλάστησης στη μορφή ενός Θεού, που αποτελούσε το ταίρι της Θεάς και ο οποίος πεθαίνει και ανασταίνεται ανά έτος, όπως νεκρώνει και ξαναβλασταίνει η φύση ολόκληρη.

Eπιπλέον, η εαρινή ισημερία (21 Mαρτίου) και η αντίστοιχη φθινοπωρινή (22 Σεπτεμβρίου) για το βόρειο ημισφαίριο της Γης χρησιμοποιήθηκαν ως ημερολογιακά ορόσημα, και το ίδιο συνέβη για το θερινό (21 Iουνίου) και για το χειμερινό ηλιοστάσιο (22 Δεκεμβρίου). Στις δύο ισημερίες, στις οποίες παλιότερα πανηγυρίζονταν τα Mεγάλα Eλευσίνια, τα Mυστήρια του Όσιρη και της Ίσιδας, καθώς και τα Iλάρια, σήμερα γιορτάζεται ο Eυαγγελισμός της Θεοτόκου. Στα αντίστοιχα ηλιοστάσια, στα οποία ο Ήλιος βρίσκεται στη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση (βόρεια ή νότια) από τον ισημερινό, γιορτάζουμε στο μεν θερινό το Γενέθλιον του Aγίου Iωάννου του Προδρόμου, στο δε χειμερινό, τη Γέννηση του Iησού, με τα αντίστοιχα κατά τόπους πανάρχαια παγανιστικά έθιμα που επιζούν μέχρι σήμερα.

H ιστορία του Ήλιου

Όλοι οι αρχαίοι λαοί, λάτρευαν σαν Θεό τον φωτοδότη και ζωοδότη Ήλιο. Σύμφωνα με τη μυθολογία μας ο Ήλιος (δωρικά Aέλιος ή Άλιος και ομηρικά Hέλιος) ήταν Tιτανίδης, τέκνο του Yπερίωνος και της Θείας (Θυίας), ενώ αδελφές του ήταν η Σελήνη και η Hώ (Aυγή). Ήδη από τον 5ο π.κ.ε. αιώνα δεν θεωρείται αυτοτελής Θεότητα, αλλά συγχέεται με τον Aπόλλωνα, ο οποίος γι’ αυτό καλείται και Φοίβος, κυριολεκτικά ο Λάμπων Θεός.

O Ήλιος, σύμφωνα με την αρχαία ελληνική παράδοση, διέσχιζε κατά τη διάρκεια της ημερήσιας πορείας του τον ουρανό καθισμένος σε ένα χρυσό άρμα που το έσερναν τέσσερις πυρίπνοοι ίπποι, ο Eώος, ο Aίθων, ο Πυρόεις και ο Φλέγων, φωτίζοντας με τις ακτίνες του το όλον Σύμπαν. Kαθημερινά ολοκλήρωνε την πορεία του φτάνοντας κάθε βράδυ στη χώρα των Eσπερίδων, απ’ όπου – διασχίζοντας τον Ωκεανό- επέστρεφε στην Aνατολή -χώρα των Aιθιόπων- ξαπλωμένος σ’ ένα χρυσό κρεβάτι, φτιαγμένο από τον Ήφαιστο, για να λάμψει και πάλι την επόμενη μέρα πάνω από τον κόσμο. Στην αρχαία Eλλάδα το πλέον ονομαστό κέντρο της λατρείας του ήταν η Pόδος, όπου υπήρχε και άγαλμά του, ο περίφημος Kολοσσός -ένα από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας. Προς τιμήν του γιορτάζονταν τα Aλίεια, κατά τη διάρκεια των οποίων πρόσφεραν στον Θεό ένα άρμα ζευγμένο σε τέσσερις ίππους (τέθριππο) που το έριχναν στη θάλασσα.

O Ήλιος είναι ο χορηγός του φωτός και της ζωής του σύμπαντος κόσμου. Eπόμενο είναι, λοιπόν, οι λαοί να καθιερώσουν προς τιμήν του τις λαμπρότερες τελετουργίες τους, ιδιαιτέρως στα τέσσερα χαρακτηριστικά σημεία της τροχιάς του, που υποδήλωναν, κατά τη διάρκεια του τροπικού-εποχικού έτους, το πέρασμα από τη μια εποχή στην άλλη. Oι τελετουργίες αυτές είχαν και έχουν κοσμικό αλλά και φιλοσοφικό νόημα. Συμβόλιζαν την ανάγκη της διευθέτησης των κρίσεων και των ανισορροπιών μεταξύ των ατόμων, των ομάδων ή ακόμη και των κοσμικών σχέσεων, ούτως ώστε ο ανανεωμένος Kόσμος να προχωρήσει στην ανασυγκρότηση της διασαλευθείσης κοσμικής τάξης.

Η ιστορία βρίθει από μνημεία και γραφές που απεικονίζουν το σεβασμό και την λατρεία του Ήλιου. Και είναι εύκολο να καταλάβει ο οποιοσδήποτε το γιατί. Κάθε πρωί ο Ηλιος ανατέλλει φέρνοντας φως, ζεστασιά και ασφάλεια γλιτώνοντας τον άνθρωπο από το κρύο και τυφλό επικίνδυνο σκοτάδι της νύχτας. Οι πολιτισμοί κατάλαβαν ότι χωρίς αυτόν, τα σπαρτά δεν θα μεγάλωναν και δεν θα υπήρχε ζωή στον πλανήτη. Η πραγματικότητα αυτή έκανε τον Ηλιο την πιο λατρευτή Θεότητα μέσα στον χρόνο. Επίσης, οι αρχαίοι πολιτισμοί γνώριζαν πολλά και για τα άστρα. Η τροχιά των άστρων, τους επέτρεπε να αναγνωρίζουν και να προβλέπουν γεγονότα που συνέβαιναν σε μακριές χρονικές περιόδους, όπως οι πανσέληνοι και οι εκλείψεις. Κατέγραψαν τις αστρικές ομάδες, αυτό που σήμερα ξέρουμε ως αστερισμούς.

Ο σταυρός του ζωδιακού κύκλου, μια από τις παλαιότερες θεμελιώδεις στην ανθρώπινη ιστορία γνώσεις, απεικονίζει τον Ηλιο καθώς περνάει από τους 12 αστερισμούς κατά τη διάρκεια του έτους. Επίσης απεικονίζει τους 12 μήνες του χρόνου, τις 4 εποχές, τα ηλιοστάσια και τις ισημερίες. Ο όρος «ζωδιακός» σχετίζεται με τον ανθρωπομορφισμό των αστερισμών ή την προσωποποίηση με φιγούρες ή ζώα. Με άλλα λόγια οι πρώιμοι πολιτισμοί δεν παρακολουθούσαν απλά τον Ηλιο και τα αστέρια, τους προσωποποίησαν με περίτεχνους μύθους για τις κινήσεις και τις σχέσεις τους. Ο Ηλιος, με τις ζωογόνες και σωτήριες ιδιότητές του, προσωποποιήθηκε σαν εκπρόσωπος του αόρατου δημιουργού ή Θεού. Ο ήλιος του Θεού. Το φως του κόσμου. Ο σωτήρας του ανθρώπινου γένους. Οι 12 αστερισμοί αντιπροσώπευαν τα σημεία της διαδρομής του ήλιου, του Θεού.

Τους δόθηκαν ονόματα, που συνήθως απεικόνιζαν στοιχεία της Φύσης που συνέβαιναν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Όπως για παράδειγμα, ο Υδροχόος, ο νεροκουβαλητής, που φέρνει τις ανοιξιάτικες βροχές. Ο Αιγυπτιακός Θεός Ώρος, «Ήλιος» λατρευότανε από το 3000 π. κ.ε. Ήταν ο ήλιος με ανθρώπινη μορφή και η ζωή του σε μια σειρά αλληγορικών μύθων που περιλαμβάνουν την κίνηση του ήλιου στον ουρανό. Από τα αρχαία Αιγυπτιακά ιερογλυφικά γνωρίζουμε αρκετά για τον Ηλιακό αυτόν Μεσσία. Για παράδειγμα, ο Ώρος που σημαίνει Ηλιος ή Φως, είχε έναν εχθρό που ονομαζόταν Σετ. Και ο Σετ ήταν η προσωποποίηση του Σκοταδιού ή της Νύχτας. Μιλώντας μεταφορικά, κάθε πρωί ο Ώρος κέρδιζε την μάχη ενάντια στον «Σετ», ενώ το απόγευμα ο «Σετ» νικούσε τον Ώρος και τον έστελνε στον κάτω κόσμο.

Έχει σημασία να ξέρουμε ότι η πάλη του Σκότους εναντίον του Φωτός, του καλού εναντίον του κακού (και τούμπαλιν) είναι ένας από τους πιο διαδεδομένους μυθολογικούς δυϊσμούς που υπήρξαν ποτέ και εκδηλώνεται μέχρι σήμερα σε πολλά επίπεδα.

Η ιστορία του Ώρος περιγράφεται ως εξής: Ο Ώρος γεννήθηκε 25 Δεκέμβρη, από την παρθένο Ίσιδα. Η γέννηση του συνοδεύτηκε από την εμφάνιση ενός άστρου στην ανατολή το οποίο ακολούθησαν τρεις μάγοι για να τον βρουν και να φέρουν δώρα στον νεογέννητο σωτήρα. Στην ηλικία των 12 χρόνων ήταν παιδί-δάσκαλος. Όταν έγινε 30 βαπτίστηκε από κάποιον γνωστό σαν Άναπ και έτσι άρχισε η βασιλεία του. Ο Ώρος είχε 12 μαθητές που ταξίδευαν μαζί του, έκανε θαύματα θεραπεύοντας τους αρρώστους και περπατούσε στο νερό. Ο Ώρος προσφωνούνταν με πολλά ονόματα, όπως «Αλήθεια» ή «Φως», «Υιός του Θεού», «καλός Ποιμένας», «Αμνός του Θεού» και πολλά άλλα. Αφού προδόθηκε από τον «Τύφων», ο Ώρος σταυρώθηκε, θάφτηκε για 3 μέρες και αναστήθηκε.

«Ηλιακοί Μεσσίες» Ένα μοτίβο που επαναλαμβάνεται

Αυτά τα χαρακτηριστικά του Ώρος, ανεξάρτητα αν είναι πρωτότυπα ή όχι, φαίνεται ότι διαπότισαν πολλούς πολιτισμούς μη εξαιρουμένου του μυθολογικού Χριστού. Έτσι για πολλούς ακόμα άλλους Θεούς, βρέθηκε ότι υπήρχε η ίδια γενική μυθολογική δομή.

*Ο «Άττις» στη Φρυγία, γεννήθηκε από την παρθένα «Νάνα» στις 25 Δεκέμβρη. Σταυρώθηκε, Θάφτηκε σε τάφο και μετά από 3 μέρες αναστήθηκε.

*Ο Κρίσνα στην Ινδία, γεννήθηκε από την παρθένα «Ντεβάκι» με ένα άστρο στην ανατολή να σηματοδοτεί τον ερχομό του, έκανε θαύματα με τους μαθητές του και μετά τον θάνατό του αναστήθηκε.

*Ο Διόνυσος στην Ελλάδα, γεννήθηκε από την παρθένα Σέμελη στις 25 Δεκέμβρη, ήταν δάσκαλος που ταξίδευε κάνοντας θαύματα, όπως το να μετατρέπει το νερό σε κρασί, προσφωνούνταν σαν «Βασιλεύς των Βασιλέων, «Σωτήρ», «Θείο Βρέφος», «το Αλφα και το Ωμέγα» και πολλά άλλα, μετά το θάνατό του αναστήθηκε.

*Ο Μίθρα στην Περσία, γεννήθηκε από παρθένο στις 25 Δεκέμβρη. Είχε 12 μαθητές και έκανε θαύματα. Μετά τον θάνατό του θάφτηκε για 3 μέρες και μετά αναστήθηκε. Ονομαζόταν επίσης «η Αλήθεια», «το Φως» και πολλά άλλα. Ενδιαφέρον έχει το ότι η Ιερή Ημέρα του Μίθρα, ήταν η Κυριακή.

Είναι γεγονός ότι, υπάρχουν πολυάριθμοι Σωτήρες σε διαφορετικές περιόδους σε όλο τον κόσμο που έχουν τα ίδια γενικά χαρακτηριστικά. Το ερώτημα παραμένει: γιατί αυτά τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα; Γιατί η γέννηση από παρθένο στις 25 Δεκεμβρίου; Γιατί ο θάνατος για 3 μέρες και η αναπόφευκτη ανάσταση; Γιατί 12 μαθητές ή οπαδοί; Για να το ανακαλύψουμε, ας εξετάσουμε τον πιο πρόσφατο και σύγχρονο μύθο σχετικά με τους Ηλιακούς Μεσσίες.

Ο Χριστός υποτίθεται ότι γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου από την παρθένο (!) Μαρία στη Βηθλεέμ. Η γέννησή του αναγγέλθηκε από ένα άστρο στην ανατολή, το οποίο ακολούθησαν 3 μάγοι για να φέρουν δώρα στον νεογέννητο σωτήρα. Ήταν ήδη δάσκαλος στην ηλικία των 12 και στα 30 βαπτίστηκε από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή και ξεκίνησε να κηρύττει. Ο Ιησούς είχε 12 μαθητές με τους οποίους ταξίδευε κι έκανε θαύματα, όπως να θεραπεύει τους αρρώστους, περπάτησε στο νερό, ανάστησε νεκρούς, ήταν γνωστός σαν «βασιλεύς των βασιλέων» και «υιός του θεού», «το φως του κόσμου», «Α και Ω», «ο αμνός του θεού» και πολλά άλλα. Αφού προδόθηκε από τον μαθητή του Ιούδα για 30 αργύρια σταυρώθηκε, ενταφιάστηκε και μετά από 3 μέρες αναστήθηκε και αναλήφθηκε στους ουρανούς.

Κατ’ αρχήν, η γενέθλια ακολουθία είναι τελείως αστρολογική. Το αστέρι ανατολικά είναι ο Σείριος, το φωτεινότερο άστρο στον νυκτερινό ουρανό το οποίο στις 24 Δεκέμβρη ευθυγραμμίζεται με τα 3 φωτεινότερα αστέρια της ζώνης του Ωρίωνα. Αυτά τα 3 αστέρια εξακολουθούν να ονομάζονται και σήμερα όπως και στην αρχαιότητα. Οι 3 μάγοι και το φωτεινό άστρο Σείριος δείχνουν την ανατολή της 25ης Δεκέμβρη.

Γι αυτό οι 3 μάγοι ακολουθούν το αστέρι στα ανατολικά, με σκοπό να εντοπίσουν την ανατολή, την Γέννηση του Ηλιου. Η παρθένος Μαρία είναι ο αστερισμός της παρθένου, γνωστός σαν «Virgo», η παρθένος. «Virgo» στα λατινικά σημαίνει παρθένος. Το αρχαίο σύμβολο της παρθένου είναι ένα παραλλαγμένο «Μ». Γι αυτό η Μαρία όπως και οι υπόλοιπες παρθένες μητέρες, όπως η μητέρα του «Άδωνη» «Μύρρα», ή η μητέρα του Βούδα «Μάγια», αρχίζουν από «M». Η παρθένος αναφερόταν συχνά ως ο «οίκος του άρτου» και απεικονίζονταν σαν μια παρθένα που κρατούσε ένα δεμάτι σιτάρι. Ο οίκος του άρτου και το σύμβολό του το σιτάρι, συμβολίζουν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, τους μήνες του θερισμού. Βηθλεέμ επίσης κυριολεκτικά σημαίνει «οίκος του άρτου», γι’ αυτό η Βηθλεέμ παραπέμπει στον αστερισμό της Παρθένου –ένα σημείο στον Ουρανό, όχι στη Γη.

25 Δεκεμβρίου: Ο Θάνατος και η Επαναγέννηση του Ήλιου, Χειμερινό Ηλιοστάσιο

Υπάρχει και ένα άλλο ενδιαφέρον φαινόμενο που λαμβάνει τόπο, γύρω στις 25 Δεκέμβρη, το Χειμερινό Ηλιοστάσιο. Από το Θερινό στο χειμερινό Ηλιοστάσιο, οι μέρες μικραίνουν και γίνονται πιο κρύες και από την πλευρά του βόρειου ημισφαιρίου ο ήλιος φαίνεται να κινείται νότια και να γίνεται μικρότερος και αδύναμος. Οι μέρες μικραίνουν και το τέλος της σοδειάς έρχεται, όσο πλησιάζουμε, το χειμερινό Ηλιοστάσιο συμβολίζοντας τον θάνατο για τους αρχαίους.

Ήταν ο θάνατος του ήλιου. Και μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου ο θάνατος του ήλιου είναι πλήρως ορατός. Ο ήλιος που ταξίδευε νότια για 6 μήνες φτάνει στο χαμηλότερο σημείο του στον ουρανό. Εδώ συμβαίνει κάτι παράξενο, ο ήλιος σταματάει να κινείται νότια, έτσι φαίνεται για τρεις μέρες και σε αυτή την τριήμερη παύση, ο ήλιος βρίσκεται πλησιέστερα στον σταυρό του νότου, στον αστερισμό «crux». Μετά απ’ αυτό το χρονικό διάστημα, στις 25 Δεκεμβρίου, ο ήλιος κινείται μία μοίρα, αυτή την φορά βόρεια, προμηνύοντας μεγαλύτερες μέρες, ζεστασιά και ζωντάνια.

Γι’ αυτό ειπώθηκε «Ο ήλιος πέθανε στον σταυρό, ήταν νεκρός για 3 μέρες για να αναστηθεί ξανά». Αυτός είναι ο λόγος που ο Χριστός και οι υπόλοιποι Θεοί-Ηλιοι έχουν κοινό σημείο την σταύρωση, το θάνατο για 3 μέρες και την μυθολογία της ανάστασης. Είναι η μεταβατική περίοδος του ήλιου πριν αλλάξει την κατεύθυνσή του πίσω προς το βόρειο ημισφαίριο, φέρνοντας την άνοιξη άρα και την σωτηρία. Ωστόσο, δεν γιόρταζαν την ανάσταση μέχρι την Εαρινή ισημερία ή αλλιώς Πάσχα. Αυτό γίνεται επειδή κατά την διάρκεια της εαρινής ισημερίας ο Ηλιος επίσημα υπερνικά το «κακό σκοτάδι» καθώς η μέρα γίνεται μεγαλύτερη σε διάρκεια από την νύχτα και οι αναζωογονητικές συνθήκες της Ανοιξης εμφανίζονται.

Τέλος, ο πιο προφανής αστρολογικός συμβολισμός γύρω από τον Χριστό αφορά τους 12 μαθητές του. Είναι οι 12 αστερισμοί του ζωδιακού κύκλου στους οποίους ο Χριστός, ως Ηλιος, ταξιδεύει μαζί τους. Για την ακρίβεια ο αριθμός 12 ξεχειλίζει στη Βίβλο. Τα Βιβλικά κείμενα έχουν περισσότερη σχέση με την αστρολογία από οτιδήποτε άλλο. Γυρνώντας πίσω στον σταυρό του ζωδιακού κύκλου, η απεικόνιση της ζωής του ήλιου δεν είναι απλά μια καλλιτεχνική έκφραση ή εργαλείο παρακολούθησης της κίνησής του ήλιου, είναι επίσης ένα πολυχρησιμοποιημένο Παγανιστικό θρησκευτικό σύμβολο.

Ο σταυρός δεν είναι αποκλειστικά χριστιανικό σύμβολο, είναι η παγανιστική προσαρμογή του ζωδιακού σταυρού. Γι αυτό ο Χριστός στη πρώιμη θρησκευτική τέχνη απεικονίζεται με το κεφάλι του στον σταυρό. Γιατί ο Χριστός είναι ο Ηλιος. Ο Υιός του Θεού, το Φως του Κόσμου, ο Ανατέλλων Σωτήρας που θα έλθει ξανά, όπως κάνει κάθε πρωί με την δόξα του Θεού που πολεμά ενάντια στα έργα του Σκότους, καθώς γεννιέται ξανά, κάθε πρωί και φαίνεται καθώς έρχεται μέσα από τα σύννεφα, ψηλά στο στερέωμα με το στέμμα του από αγκάθια ή ηλιαχτίδες.

Χριστούγεννα Προ Χριστού - Εικόνα3 Ο Μύθος των Χριστουγέννων σήμερα

Μάνος Χατζιδάκις, Κυριακή 24 Δεκέμβρη 1978

“Ο μύθος των Χριστουγέννων κρατιέται με τη βία απ’ τα παράθυρα και από τις πόρτες, κρεμασμένος σε πανύψηλα κι αφιλόξενα σύγχρονα σκυθρωπά κτίρια. Τον συντηρούν οι δραστηριότητες της αγοράς, τα συμφέροντα των εμπόρων, οι ανελεύθερες κυβερνήσεις- πλην ανατολικών- και οι ακόμη πιο ανελεύθερες θρησκευτικές οργανώσεις, τέλος, οι αστοί και οι εργατικοί, πρόσφατοι μετανάστες στην αστική τάξη, που κατ’ ουσίαν κυβερνάν τον κόσμο μας και που επιθυμούν θρησκευτικές αιτιολογίες και παραδόσεις για διασκέδαση, απόλαυση κι αμεριμνησία.

Ούτε για τα παιδιά, δεν έμειναν τα σύμβολα ανέγγιχτα. Κι αυτά ακόμη προσπαθούν να ονειρεύονται μέσα από τις εφιαλτικές ειδικές εκπομπές της τηλεόρασης, κι απόνα σπίτι που τις μέρες αυτές, δεν έχει να προσθέσει κανένα αληθινό αγαθό, ούτε υποδομή για μια γενναία ονειροπόληση- ονειροπόληση ενός κόσμου ιδανικού, που να τον κυβερνάει ο Χριστός και οι Άγιοι του, με αρχηγό τον Αη Βασίλη. Ιδιαίτερα στον τόπο μας, τα Χριστούγεννα γίνανε μέρες συναλλαγής και αυτοϊκανοποίησης. Ευκαιρία για μια ευρωπαϊκή παράσταση. Αν είχαμε και λίγο περισσότερο χιόνι, ώ τότες τα πράγματα θάσαν καλύτερα.

Η γέννηση του Χριστού παραμένει πια μια επέτειος άγονη και χωρίς αίσθημα. Και η Αθήνα μας, σαν καπνιστό τσουκάλι οινομαγειρείου χωρίς φωτιά και θέρμανση, ζεί την αγιότητα των ημερών, σκυθρωπά, άχαρα και κουρασμένα. Οι δρόμοι σκοτεινοί, για οικονομία βέβαια ηλεκτρισμού, αλλά φαντάζουν απείρως σκοτεινότεροι έτσι καθώς περιέχουν ολοένα και περισσότερο, αναίδεια, αναπηρία και ανανδρία.

Η δυστυχία ολοφάνερη στα μάτια των γερόντων, που φεύγουν κάθε μέρα από κοντά μας θλιμμένοι κι απροστάτευτοι, γνωρίζοντας καλά πια πως γεννήσανε, λειψούς ανθρώπους και πολύ χιόνι, που ατέλειωτα θα τους σκεπάζει στους αιώνες. Τα κάλαντα, τα δώρα και οι αγιασμοί, δεν πείθουνε κανένα ότι προσφέρουνε αγάπη και παράδοση. Μόνο τα πρόσωπα μερικών παιδιών και μερικών γριών που περιφέρονται θλιμμένες, είναι ότι διαθέτει ο κόσμος μας, για ν’ αγαπάς τις μέρες τούτες.

Κι έτσι που ο μύθος των Χριστουγέννων έγινε δίσκος τουρισμού, ζωγραφική σε λαϊκή αγορά, σύνθημα αυτοκόλλητο σε πρακτορείο Προ-Πό, βγήκανε για σεργιάνι χιλιάδες αυτοκίνητα, να πουν τα κάλαντα τα εθνικά, τα θρησκευτικά και τα καταναλωτικά. Πόσο μας ξεκουράζει αυτό το ράντισμα πετρελαίου εις τας οδούς, για να στολίσουμε το σπίτι, για να φωτογραφίσουμε το στολισμένο κέντρο της πόλης, ν’ αφήσουμε τα δώρα μας στους τροχονόμους αστυνομικούς και τέλος να επιστρέψουμε κατάκοποι την μεσημβρία σπίτι μας, για το απαραίτητο και παραδοσιακό γεύμα παραμονής.”

«Ο άνθρωπος αντι-εξελισσεται σε μαιμού (νοητικά) ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ»

«ΠΛΟΥΤΙΣΑΜΕ ΟΛΟΙ με τον ΜΥΘΟ του Ιησού» Το είπε ο Πάπας Λέων Ι΄Πάπας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας [11-3-1513 / 1-12-1521]

«ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΚΥΘΟΠΟΛΗ ! η μεγαλύτερη και πρωτη γενοκτονια των Ελλήνων, φυσικα απο τους Χριστιανους. 26.000.000 Ελληνες, ΑΔΕΙΑΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ και ήρθαν αλλογενείς, δειτε τα τοπονύμια μέχρι σήμερα και το ΕΙΣ ΕΔΑΦΟΣ ΦΕΡΕΙΝ»

@ Ιων Μάγγος / miastala 2009

Χριστούγεννα Προ Χριστού - Εικόνα4

Τον Ήλιον πάλι άρχισε να υμνείς, παιδί του Δία, Μούσα Καλλιόπη, τον ολόλαμπρο, που η βοϊδοματη Ευρυφάεσσα γέννησε για το παιδί της Γαίας και του εστερόοντος Ουρανού. Γιατί ο Υπερίωνας πήρε την πολυξάκουστη Ευρυφάεσσα, την αδερφή του, κι αυτή του γέννησε πανέμορφα παιδιά, την ροδοβραχιονάτη Ηώ, την ομορφοπλέξουδη Σελήνη και τον ακούραστο ήλιο, τον (παρ)όμοιο με τους αθανάτους, αυτόν που ρίχνει το φως στους θνητούς και στους θεούς ανεβασμένος πάνω στους ίππους του. τρομερή ματιά αυτός ρίχνει από την χρυσή περικαιφαλέα του. από αυτόν λαμπρές ακτίνες ξεχύνουν λάμψη έντονη στους κροτάφους του τα μάγουλά του λαμρά προβάλλουν το χαριτωμένο πρόσωπό του έτσι που μακριά να στέλνει τη λάμψη του. στο κορμί του λάμπει ρούχο όμορφο λεπτοϋφαντο με τους ανέμους. κάτω είναι αρσενικοί ίπποι. εκεί στήνει το χρυσό αμάξι, τους ίππους του και τραβάει κατά το βράδυ αππο τον ουρανό προς τον Ωκεανό. Να έχεις χαρές, άναξ, και δίνε μας ευχάριστη ζωή. Αρχίζοντας απο σένα θα ψάλω το γένος των θνητών, των ημιθέων, που οι θεοί έδειξαν τα έργα τους στους θνητούς.

ἥλιον ὑμνεῖν αὖτε Διὸς τέκος ἄρχεο Μοῦσα, Καλλιόπη, φαέθοντα, τὸν Εὐρυφάεσσα βοῶπις γείνατο Γαίης παιδὶ καὶ Οὐρανοῦ ἀστερόεντος: γῆμε γὰρ Εὐρυφάεσσαν ἀγακλειτὴν Ὑπερίων, αὐτοκασιγνήτην, ἥ οἱ τέκε κάλλιμα τέκνα, 5 Ἠῶ τε ῥοδόπηχυν ἐυπλόκαμόν τε Σελήνην Ἠέλιόν τ’ ἀκάμαντ’, ἐπιείκελον ἀθανάτοισιν, ὃς φαίνει θνητοῖσι καὶ ἀθανάτοισι θεοῖσιν ἵπποις ἐμβεβαώς: σμερδνὸν δ’ ὅ γε δέρκεται ὄσσοις χρυσέης ἐκ κόρυθος: λαμπραὶ δ’ ἀκτῖνες ἀπ’ αὐτοῦ 10 αἰγλῆεν στίλβουσι παρὰ κροτάφων δέ τ’ ἔθειραι λαμπραὶ ἀπὸ κρατὸς χαρίεν κατέχουσι πρόσωπον τηλαυγές: καλὸν δὲ περὶ χροὶ̈ λάμπεται ἔσθος λεπτουργές, πνοιῇ ἀνέμων: ὕπο δ’ ἄρσενες ἵπποι. ἔνθ’ ἄρ’ ὅ γε στήσας χρυσόζυγον ἅρμα καὶ ἵππους, 15 [αὐτόθι παύεται ἄκρου ἐπ’ οὐρανοῦ, εἰσόκεν αὖτις] 15α θεσπέσιος πέμπῃσι δι’ οὐρανοῦ Ὠκεανόνδε. χαῖρε, ἄναξ, πρόφρων δὲ βίον θυμήρε’ ὄπαζε. ἐκ σέο δ’ ἀρξάμενος κλῄσω μερόπων γένος ἀνδρῶν ἡμιθέων, ὧν ἔργα θεαὶ θνητοῖσιν ἔδειξαν.

Χριστούγεννα Προ Χριστού - Εικόνα5 Χριστούγεννα Προ Χριστού - Εικόνα6 Χριστούγεννα Προ Χριστού - Εικόνα7
terrapapers.com

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (155)

 1. Θα βγάλει αφρούς από το στόμα σε λίγο, ο συγγραφέας του κειμένου. Αφού δεν μπορείς να νιώσεις τι σημαίνει Χριστός και Θεάνθρωπος μην ασχολείσαι. Σίπαμε ότι όλα είναι μια καλοστημένη παράσταση και πολλοί το παίζουν πολύξεροι και ότι ανακάλυψαν την Αμερική απλά και μόνο από τον καναπέ του σπιτιού τους. Τόσο πολύ σας πονάει και ασχολείστε με το ζήτημα; Αγαπητέ συγγραφέα του άρθρου άκου λοιπόν και μάθε ότι ο Κύριος μέσα στην καρδιά μας βρίσκεται και μας μιλά συνεχώς αλλά εμείς επιλέγουμε να μην τον ακούμε…Καλές γιορτές σε όλους….

  • ΑΝΟΙΞΤΕ ΚΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ 12/24/2016 @ 8:07 ΜΜ

   Χριστιανός: Χρισμένος στον θεό Ιανο.
   Ρωμαίος θεός,διπρόσωπος η μια του πλευρά ηταν η καλη(για να σε περιπλάνησει) και η άλλη η “κακιά”.
   Εξού κ ο δικέφαλος αετός.
   Αυτα.

  • Αρτεμης 12/24/2016 @ 9:16 ΜΜ

   Θα βγάλει αφρούς από το στόμα σε λίγο, ο συγγραφέας του κειμένου…. ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΑΥΤΌ; Πολύ ωραίο άρθρο πάντως ετσι η αλήθεια πάντα βγαίνει στο φως

  • Καθε φορα κοιος καμπαλιστης θα βγει να πει την παπαρια του.
   Το τελιωσαμε ξερουμε οτι ολα τα δηθεν αρχαιοελληνικα ηταν παιχνιδη που ηρθε απο αμερικα για να μας παραπλαν και να βλαψει την Πιστη μας αλλα οπως παντα ΕΧΑΣΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΝΟΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑΧΑΝΟΥΝ
   ΙΣ ΧΡ
   ΝΙΚΑ

   • ανωνυμος 12/26/2016 @ 5:23 ΜΜ

    Eίναι δυνατόν, να μην ξέρουν πότε γεννήθηκε και πότε πέθανε; Ο υποτιθέμενος θεάνθρωπος που περπατούσε στα νερά, ανάσταινε νεκρούς, ξετύφλωνε τυφλούς κλπ κλπ… ;;;;
    Όλα ομιχλώδες για την θρησκεία της αλήθειας;;;;

  • Όταν πας στην Τήνο και στην κάθε Τήνο, φρόντισε να έχεις χρυσό για να εισακουσθουν οι προσευχές σου, γιατί ο γιαχφεέ σου θέλει χρυσό και υποκλισεις μπροστά στο αντίγραφο και μετά μπορείς με άνεση να λες τους άλλους ειδωλολατρες. Μέτρα πόσους έχουν σκοτώσει οι μεν και οι δε για θρησκευτικους λόγους και αν είσαι περήφανος που είσαι με τους περισσότερους. Οι οπαδοί της αγάπης μόνο μίσος βγάζουν. Γιατί είστε οπαδοί, κοπάδι.

   • Ανώνυμος 12/28/2016 @ 11:59 ΠΜ

    Ε..κι εσυ που τα εχεις καταλαβει ολα και δεν εισαι προβατο (φανταζομαι πιστευεις στο μηδεν ή διορθωσε με) τι σε νοιαζει για την αδικια του κοσμου αφου θα γινεις τιποτα…..επειδη θα ζεις ενα χιλιοστο του δεπτερολεπτου μπροστα στην αιωνιοτητα και πολυ ειπα? Τι σε νοιαζει αφου εισαι ειδη νεκρος? Τουλαχιστον καποιοι εχουμε μια ελπιδα οτι θα ζουμε….και τι σε νοιαζει η ηθική και το καλο ? Ετσι κι αλλιως καλο Χ 0 = ΜΗΔΕΝ

 2. siwnistikes paparies... 12/24/2016 @ 6:55 ΜΜ

  …tou zeitgeist. O kampalisths “kyrios” Fresco 8elei na mas ferei thn texnokratikh outopia

  • ΟΥΡΑΝΙΑ 12/24/2016 @ 8:59 ΜΜ

   Προσπαθεῖς νὰ πεῖς κάτι;
   Ἄν ναὶ δὲν γρᾶψε ἑλληνικὰ γιὰ ὅσους δὲν γνωρίζουν τὰ τουρκαρβανίτικά σου!

   • ki esy na prosexeis to syntaktiko sou 12/25/2016 @ 6:06 ΜΜ

    ta or8ografhmena greeklish einai pio euanagnwsta apo ta asyntakta polytonika logia sou. Allwste an egrafa me ellhnikous xarakthres kai sou pare8eta kanena dionysiako 8a hsoyn hdh egkyos… H8ela na pw akribws ayto poy eipa. Kai 8a symplhrwsw pws oi krypsinoi kampalistes “maggoi” pou 8eloune ta gkoim gia na tous uphretoun briskoun xiliades tropous na milhsoun sthn kardia ka8e pikramenou. An omws sysxetiseis thn plhroforia swsta, tote 8a ta deis ola 3eka8ara. 1)Zeitgeist(apo opou antigrafhke to parapanw “ponhma”), 2)Venus project toy “maggou” texnokrath Fresco, 3) Texnokratikh outopia pou… kata tyxh moiazei me thn teleiwsh ths AGENDA21 tou OHE.
    Kai meta mphkan ta gidia sto mantri kai zhsane aytoi kala.

   • Ανώνυμος 12/25/2016 @ 9:33 ΜΜ

    ελα μαρή χρυσαυγουλάδα
    γραφεις σε αρχαία !!!!!
    μας εκανες τ αρχίδια κιμά ρε
    (Αριστοφανικό αστείο)

 3. Να γιατι μου σπαει τα νευρα αυτος ο τυπος. Οποτε εχει γιορτες θυματε να ξερασει το μισος του και μεσα σε μια κατασταση μαλιστα οπου οι πλειστοι υποφερουν. Τι καμπαλιστης και τι Γνωστικος μωρε; Ποιος πραγματικος Γνωστικος απορριπτει τον Ιησου και ποιος πραγματικος Καμπαλιστης μπορει να απορριψει τον Μεγα Ραββι Ιησου Χριστο με αυτον τον τραγελαφικο μαλιστα τροπο; Παπαρολογος ειναι που νομιζει οτι κατι ξερει. Συνηθισμενα πραγματα δηλαδη στο Ελλαδα αν και ομοιους με αυτον μπορεις να βρεις μονο αναμεσα στους Σατανιστες ψευτο-Γνωστικους στο Αμερικα για τους οποιους αλλωστε εχει μιλησει και Βεορ και αλλοι. Στο θεμα των Ηλιουγεννων/Χριστουγεννων ετσι ειναι μεν τα πραγματα αλλα αυτο δεν λεει τιποτα στους πραγματικους Γνωστικους που ειναι και αστρολογοι κλπ και που ειναι συμφωνα τουλαχιστον με την δικη μου εκτιμηση και πληροφοριση και οι δημιουργοι των Χριστιανικων μυστηριων ασχετα με το πως εξελιχθηκαν τα πραγματα, καθως αλλωστε και τα Χριστιανικα κειμενα βριθουν απο αποκρυφιστικους συμβολισμους που υποδηλωνουν οτι αυτοι που τα εγραψαν ηταν μυημενοι σε καποια μυστηριακη σχολη (πιθανοτατα στο ιερατειο του Σεραπι-Οσιρι) και παρα τις κοπτοραφες κλπ. Εν ολιγοις για να καταλαβαινομαστε αυτοι που εγρψαν τα Χριστιανικα κειμενα ηταν ομοιοι μου και οχι ομοιοι των παπαδων που δεν εχουν την παραμικρη γνωση για τα αρχαια μυστηρια και δεν μπορουν καν να εξηγησουν με λογικα επιχειρηματα αυτο εδω για παραδειγμα: https://en.wikipedia.org/wiki/Ichthys αλλα και αυτο εδω: http://bit.ly/2hmNZ9i Για να μην αναφερθω παι στο θεμα του Πρωινου Αστερα κλπ. Εδω ουτε ο Crowley δεν μπορουσε να απορριψει τους αποκρυφιστικους συμβολισμους της Χριστιανικης παραδοσης ετσι οπως εκφραζονται και μεσα απο τις εκπορευσεις του δεντρου της ζωης και παρα το γεγονος οτι θεωρουσε τον Ιησου ενα μυθολογικο προσωπο και ενα προιον της συνεργασιας των μυστηριακων σχολων της εποχης που λοξοδρομησε προς τον Ιουδαιοκεντρισμο με τις ευλογιες της Ρωμαικης εξουσιας, που θελησε να επιβαλει τον νοητικο ελεγχο και μεσα απο την αυστηροτητα του Θεου της Π.Δ. Κατι που ασφαλως ειναι και αληθεια αλλα και παλι αυτο δεν καταργει τον Ιησου και το θεουργικο πλαισιο μεσα στο οποιο εδρασαν οι μυημενοι της εποχης που προεβλεπε ασφαλως την υλοποιηση του manvantara των Ιχθυων που εγιναν κυριως γνωστοι ως οι Γνωστικοι. Anyway καλα Χριστουγεννα σε αυτους που εχουν Χριστο μεσα τους και σκατα στους Μαγγους.

 4. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ 12/24/2016 @ 8:20 ΜΜ

  επιτέλους κάποιος λέει και την ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ πήξαμε με τις σιωνιστικές χριστιανικές παρλαπίπες.

  ΕΛΛΗΝΕΣ είστε εσείς βρε ή ντροπή των προγόνων σας και της κληρονομιλας σας εβραιόδουλοι.

  • Βρε άμυαλε να σε πεί κανείς ! Θα υπήρχες εσύ τώρα για να ξερνάς την χολή σου , αν ήταν αλήθεια όλα αυτά που λές ; Ντροπιάζεις το ψευδώνυμο που έχεις . Γιατί στο Βυζάντιο υπήρξε ακόμη και αυτοκράτορας με αυτό το όνομα (Αλέξανδρος). Την Αλεξιάδα της πριγκιπησας Άννας Κομνηνής την έχεις διαβάσει ; Όλα τα επιτεύγματα επιστημονικής αξίας των αρχαίων Ελλήνων , και όλα τα συγγράμματα λογοτεχνικής , ιστορικής αξίας , των μαθηματικών της φιλοσοφίας και της ιατρικής συνεχίστηκαν και διαφυλάχτηκαν στις τεράστιες βιβλιοθήκες που είχε το Βυζάντιο , το οποίο και μισείτε με πάθος απλά και μόνο επειδή είναι Χριστιανικό . Όλη η βοειοδυτική Ευρώπη το μουσείο Γκετί στην Αμερική κ.λ.π. είναι γεμάτη απο κλεμένα Βυζαντινά χειρόγραφα που ήταν αντίγραφα των αρχαίων κλασσικών , του Πυθαγόρα του Αρχιμίδη κ.λ.π. , ο λεγόμενος χάρτης του Ρίρι Ρέϊς , η περίφημη ‘Υδραυλης , ακόμη και η αγ.Σοφία , με τι γνώσεις νομίζεις οτι κτίστηκέ ; Το ξέρω πως μιλάω άδικα σε κάποιον εγκάθετο που του αρέσει να ζεί μέσα στο ψέμα για να τρέφει τον εγωϊσμό του , και να αυνανίζεται πνευματικά ! Τουλάχιστον να μην προκαλείτε εσύ και οι λοβοτομημένοι ομόφρονές σου . Η ιστορική αλήθεια δεν είναι καμμιά μπρίζα για να την βάζεις και να την τραβάς όποτε σε συμφέρει !

   • Ανώνυμος 12/25/2016 @ 9:35 ΜΜ

    Το οτι ειστε κλεφτες και παραχαρακτες της ιστοριας εσεις οι χριστιανοι το ξερουμε δεν χρειαζεται να μας το επιβεβαιωσεις.

 5. Ο ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ 12/24/2016 @ 8:52 ΜΜ

  Για άλλη μια χρονιά οι Χριστιανοί ευχόμαστε- σε όσους ακόμη “ψάχνονται“ υπαρξιακά- να βρούν τον μοναδικό Σωτήρα στο πρόσωπο του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. Είναι λίγο δύσκολο γιατί πρέπει να βγούν από το κέλυφος του εγωίσμού αλλά με καλή διάθεση όλα γίνονται. Καλή προσπάθεια λοιπόν!!!!!!!!!!

  • Ανώνυμος 12/25/2016 @ 9:44 ΜΜ

   Εσυ διαλεξες το μερος της ΠΙΣΤΗΣ του σκοταδισμου διοτι δεν εχεις την διαθεση να ανοιξεις τα στραβα σου και να μαθεις.Προτιμας την ευκολια της πιστης και τις ψευτικες ελπιδες του σκοταδισμου.Ειστε τα θυματα μια οργανωμενης επιχειρησης.Στην ιστορια των ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ οι ΙΕΡΕΣ ΓΡΑΦΕΣ ανηκουν στην μπιζνα,στο επαγγελμα που εμπορευεται ανθρωπινα προβατα ,ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ.Απο μικρο παιδι σου εγινε πλυση εγκεφαλου με αποτελεσμα να βλεπεις μονο με τα ματια της πιστης σου απενεργοποιωντας αυτοματα το συνειδητο τμημα του εγκεφαλου σου που φερει την ικανοτητα του ορθολογισμου [ στάση, σύμφωνα με την οποία οι αποφάσεις μας και η λύση των προβλημάτων μας πρέπει να βασίζονται στη λογική.]
   Και σε αυτη την κατασταση παραληρηματος που βρισκεσαι κανεις την εξης διατυπωση,[ Για άλλη μια χρονιά οι Χριστιανοί ευχόμαστε- σε όσους ακόμη «ψάχνονται« υπαρξιακά- να βρούν τον μοναδικό Σωτήρα στο πρόσωπο του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ..]Οπα ρε προβατο,μιλησε και το αντικειμενο της μπιζνας.[μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι] με την γραμματικη εννοια..

 6. Και ποιος ειπε βασικα οτι ο Ιησους δεν ειναι μια υλοποιηση του Οσιρι/Διονυσου και του Κρισνα αλλα και του Μιθρα και οτι θα βρουν οι Σατανιστες ειδωλολατρες επι της ουσιας ψευτο-Γνωστικοι καποιον “Θεο Ηλιο” μεσα στις δαιμονικες φαντασιωσεις τους; O αρχιερεας του Μιθρα (ο γιος του Ωρμασδη/Δια που ειναι μια μεταγενεστερη εκδοση του Μαρντουκ) μηπως ο Μεγας Κωστακης η μηπως οι παπαδες που δεν αναγνωριζουν καν την σχεση του Ιησου με τον Ζωδιακο κυκλο που βρισκουμε και σε Ορθοδοξες εκκλησιες; Και στην τελικη ποιος σκατας ειναι ο Μαγγος που θα σας χαλασει τα Χριστουγεννα; Αυτος ελειπε δηλαδη απο το φρενοκομειο νεα Ελλαδα. Περιεμενετε να βρειτε εσεις θεους που να κανουν τα κεφια στα σκορπια και ασυνδετα απορριμματα που εχετε χωρεσει μεσα στα κατεστραμμενα σας κεφαλια και οταν θα παρατε και την απαντηση απο το συμπαν που συνεχως προκαλειτε να δουμε μετα που θα βαλετε και τις αιθερικες πορδες σας που θα πρεπει να επιστρεψουν πισω στην πηγη τους.

 7. Και γιατι αυτο που λεει ο οποιοσδηποτε Μαγγος και ο οποιοσδηποτε δυτικος νοητικος αυνανιστης να εχει την οποιανδηποτε βαση σε οτι αφορα μαλιστα τις υλοποιησεις των manvantara και των αστρολογικων κυκλων και γιατι αυτο που λεει ενας νεοελληνας “υπερανθρωπος” επι της ουσιας να εχει μεγαλυτερη αξια απο αυτα που λενε οι Ινδουιστες γκουρου που αναγνωριζουν τον Ιησου ως τον αβαταρα του Βισνου και ως την υλοποιηση του προηγουμενου manvantara; Τι περισσοτερο μπορει να γνωριζει η δυση γενικοτερα για αυτο το θεμα εκει οπου μαλιστα η δυτικη αστρολογια προερχεται απο την Βαβυλωνα; Η ασυλληπτου μεγεθους διανοητικοπνευματικη ανωμαλια που κυκλοφορει στην Ελλαδα συνιστα μαλιστα οτι και καλα ανηκει στους νεοελληνες και ο Ινδουισμος (οπως ο πλανητης και το συμπαν κλπ) λογω του γεγονοτος οτι καποιος Ελληνας και καλα Διονυσος που υπηρξε πριν απο τους Πελασγους ταξιδεψε στην Ινδια ασχετα φυσικα με το γεγονος οτι ο Διονυσος που λατρευαν οι αρχαιοι ηταν εισαγωμενος. Ας μην το αναπτυξω επι του προκειμενου.

  • ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΠΡΟΒΑΤΑ 12/25/2016 @ 11:50 ΠΜ

   Μην δουν ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ οι δούλοι του θεούλη τους αμέσως σκυλιάζουν κι ορμάνε τα βλακάκια και η πλάκα είναι πως μοιράζουν “ευχές” οι κονσερβοποιημενοι.

   Χριστιανοί στην φορμόλη, τα ισλαμάκια σας περιμένουν στην γωνία σε λίγο δεν θα υπάρχετε.

   • Ενω εσείς θα ζήσετε γιατί θα τους κάνετε “ευτυχισμένους”εθελοντικά ως νέα γιουσουφάκια όταν θα σας πιάνουν τον κώλο ακολουθώντας ταυτόχρονα την”πατρώα σας θρησκεία”(σαν τον Δία με τον Γανυμίδη)που δέχεται την λατρεία αιμομικτών και παιδεραστών “θεών”.

    • Ανώνυμος 12/25/2016 @ 10:03 ΜΜ

     Ο κύριος στόχος του χριστιανισμου ήταν και είναι η διαβολή και η καταστροφή του Ελληνικού πολιτισμού.[Στα πλαίσια λοιπόν της διαβολής αυτής, διαστρεβλώθηκε και ο μύθος του Γανυμήδη, ώστε να στιγματιστεί ο Ζεύς ως παιδεραστής ομοφυλοφιλικής πάστας. Ας δούμε όμως ποια είναι η αλήθεια, την οποία θα αντιγράψω από την ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ (κρατάω την γλώσσα), η οποία εκδόθηκε το 1929, τότε που ακόμα δεν είχε αμολήσει το καλογερο-παπαδαριό σε τόσο ξεδιάντροπο βαθμό την βρωμερή του γλώσσα κατά των αρχαίων. Τότε που ακόμα οι ερευνητές και οι επιστήμονες σέβονταν την αλήθεια και την ιστορία σε μεγαλύτερο βαθμό από τους σημερινούς. ΓΑΝΥΜΗΔΗΣ «Νεανίας θαυμασίου κάλλους, υιός του Τρωός και της Καλλιρρόης, θυγατρός του Σκαμάνδρου και αδελφός του Ίλου, του Ασσαράκου και της Κλεοπάτρας (κατ’ άλλον μύθον, υιός του Λαομέδοντος ή του Ίλου ή του Ασσαράκου). Ανηρπάγη υπό των θεών και μετεφέρθη εις τον Όλυμπον δια να ανατρέφηται μετά των αθανάτων, θέλγων τους οφθαλμούς των και ευραίνων τας καρδίας των δια του κάλλους του, και να χύνει ως οινοχόος του Διός την αμβροσίαν εις τα κύπελλά των». Αυτά αναφέρει ο Καψάλης Γερ. Δ. (Πρόεδρος Εκπαιδευτικού Συμβουλίου), ο οποίος χαρακτηρίζει την παράδοση αυτή ομηρική. Αυτός είναι ο αρχικός πυρήνας του μύθου. Και συνεχίζει, αφού αναφέρει ότι κατά τινα μύθον, ο Γανυμήδης ηρπάγη εκ Κρήτης κατελθόντος εις αυτήν του Διός, είτε ως ανήρ είτε λαβών την μορφή αετού: «η ομηρική όμως παράδοσις μετερρυθμίστη αυθαιρέτως βραδύτερον υπό την επίδρασιν των διαδοθέντων εις την Ελλάδαν εκ της Ασίας και Κρήτης ελαττωμάτων και ο Γανυμήδης έγινεν ο ευνοούμενος του Διός και ο ιδεώδης τύπος του Έλληνος εφήβου εν τη ακμή της Θελκτικής καλλονής του». Ο Καψάλης δεν ανέφερε μάλλον αυθαίρετα το «εκ της Ασίας», διότι κλείνοντας το θέμα αναφέρει ότι ο Γανυμήδης «… υπενθυμίζει τον Ίνδραν της Ινδικής μυθολογίας υπό την μορφήν ενόπλου ανδρός αρπάσαντος τον νεανίαν Medha-Yithi και τον Ίνδραν μεταμορφωθέντα εις ιέρακα δια να υποκλέψει το «soma», θείον ποτόν, ευραίνον τας καρδίας των αθανάτων, ότε ο Γανυμήδης είναι αυτό το ποτόν καταστάν, συν τω χρόνω δια του ελληνικού ανθρωπομορφισμού ο οινοχόος του ποτού». Φαίνεται όμως ότι και η ετυμολογία του ονόματος συνάδει με τα του μύθου. Στο άνωθεν ετυμολογικό λεξικό αναφέρεται η ετυμολογία του ονόματος Γανυμήδης από τα γάνυ-μαι = χαίρομαι για κάτι, αγάλλομαι, λαμπρύνομαι, φαιδρύνομαι και μέδω (ε>η)= κυβερνώ, βασιλεύω. Ότι δηλαδή προς αγαλλίαση των Θεών (κυβερνούν, βασιλεύουν, ο αρχικός μύθος λέει ότι τον ανήρπασσαν οι θεοί) μετεφέρθη στον Όλυμπο. Ακόμη κι αν το μέδω αναφέρεται στον Δία, ως βασιλεύοντα επί θεών και ανθρώπων, το γάνυμαι ουδεμία βλέψη ερωτικής φύσεως υπονοεί. Από τα παραπάνω λοιπόν φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι αναφορές των χριστιανών στα περί ομοφυλοφιλικής παιδεραστίας του Διός δεν έχουν καμμιά μυθολογική υπόσταση και επομένως εντάσσονται στις χυδαίες διαβολές τους κατά των Ελλήνων και των θεολογικών τους θεωρήσεων.]

   • Έρως ΠΑΝδημος 12/25/2016 @ 8:22 ΜΜ

    Ποιος ειναι ο ελευθρερος ανθρωπος μωρη αρρωστη κονσερβατοποιημενη βρωμοκλανια αυτος που ερχεται στα χριστουγεννα για να ξρασει την βλακεια και την αρρωστια μαζι με του τσιρκο του; lol Τι καημενα που εισαστε μωρε τρισθαλια μαλακιστηρια που συνεχως προκαλειτεκαι μετα οταν οι αλλοι αντιδρουν στην ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΣΑΣ βγαινουν μετα οι ΑΨΥΧΕΣ ψυοχοδιανοητικοπνευματικες κλανιες και μιλανε για συναισθηματικη πανουκλα. lol Βρε γελοια υποκειμενα δεν εχουν υπαρξει ποτε στην ιστορια μεγαλυτεροι τραγελαφοι απο το ειδος σας. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΘΘΕΡΟΙ ΡΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΑΣ; Βρε αρρωστημενα κουτοπονηρα βλακομουτρα αντε να δειτε ποιος ερχετε βλαμμμενοι αντιθεοι που επικαλειστε και τον “Ηλιο για να σας καψει μεσα στις αρχαιοπρωκτοπαραισθησεις σας. lol

    • Ανώνυμος 12/25/2016 @ 10:08 ΜΜ

     Ελευθερος ανθρωπος ειναι αυτος που δεν πιστευει τις παπαρες σου οι οποιες σε μεταμορφωσαν σε διανοητικο αυνανιστη παλινδρομωντας μεσα στο αλχημικο πλανο των μαυρων μαγων μεσα εξω και πανω κατω.

     • Έρως ΠΑΝδημος 12/26/2016 @ 1:17 ΠΜ

      ΕΣΥ εχεις αυτη την εντυπωση για ΕΣΥ το μονο που βλεπεις ειναι σκιες και γιατι ΕΣΥ εισαι πγιδευμενος μεσα στο αλχημικο πλανο των μαυρων μαγων οπως και οι πλειστοι συνομωσιολογοι που δεν μπορουν φυσικα να ξεχωρισουν τι ειναι μαυρη και τι λευκη μαγεια καθως αυτο που κανουν τις περισσοτερες φορες οταν ασχολουνται με τους συμβολισμους τριτων ειναι μαυρη μαγεια οταν μαλιστα προκυπτει διαστρεβλωση του νοηματος με το οποιο εχει φορτιστει καποιος συμβολισμος.

  • Ανώνυμος 12/25/2016 @ 9:49 ΜΜ

   Και γιατι αυτα που λες εσυ chaos να εχουν καποια βαση και να μην εχουν αυτα που λενε οι αυνανιστες?

 8. Δεν είμαι ρομπότ 12/24/2016 @ 11:03 ΜΜ

  Ας ευχηθούμε καλή ανάβλεψη στους πλανημένους αδελφούς μας.

  • Ανώνυμος 12/25/2016 @ 10:11 ΜΜ

   Και μονο που εισαι χριστιανος ΕΙΣΑΙ ΡΟΜΠΟΤ.Και σε λιγο θα σας πεταξουν στους καδους ανακυκλωσης nwo απο οπου οι ανακυκλωτες της νεας ταξης θα εξαγουν βιολογικο υλικο για να φτιαξουν αυτα τα καινουρια βιορομποτ μικτης τεχνολογιας, βιολογικο υλικο απο πολτο χριστιανων,και εξελιγμενη θεικη ρομποτικη 8ης γενιας με χαλκινα εξαρτηματα οπως ο ταλως. Ρε ποσο καμενοι ειστε…

 9. Και τέλος ξεχάσαμε τις ευχές..
  Πιστεύω ότι εκφράζω την άποψή όλων των κακών Ορθοδόξων Χριστιανών Όταν γράφω.. άντε και γ@μησ@υ μ@λ@κ@ συγγραφέα.. Στα τεράστια Ορθόδοξα Χριστιανικά μας π@π@ρι@ η γνώμη σου..
  Χρόνια πολλά στους υπόλοιπους και καλές γιορτές.. Η καμπάνα χτυπάει 5 αύριο και η Λειτουργία τελειώνει 8..

 10. Σπαρτακος 12/25/2016 @ 4:56 ΠΜ

  Ο αρθρογραφος ακυρωνει τα παντα ενω αυτος μας παρουσιαζει ως αληθη τα δικα του…η μονη αποδειξη το φτωχο κειμενο του…θα ελεγα διαφορα θα πω τη μεγιστη ατακα αν και αμαρτια απο μενα …. συγχωρεσαι τον δεν ξερει τι κανει…. ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ…Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΣ.

  • ΕΛΛΗΝΑΣ 12/25/2016 @ 3:35 ΜΜ

   ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΖΩΟ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ….ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΣ;ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΦΤΩΧΟΣ ΣΤΟ ΜΙΑΛΟ..ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕΣ ΠΩΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΤΟΝ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ….ΚΟΙΤΑ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΣΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ(ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΧΙ ΕΣΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ)….ΚΑΤΣΕ ΨΑΞΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΗΝ ΘΡΙΣΚΙΑ ΠΟΥ ΕΞΥΜΝΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΑΖΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ…ΠΡΙΝ ΚΑΤΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΑΛΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ…ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΙΘΕΙ…ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΛΗΘΗΝΟ!!!ΡΩΤΙΣΤΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟ,ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΤΛΠ…Η ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΙΝΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ!!!ΕΔΩ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΑΠΑΣ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΠΡΟΒΑΤΑ….ΑΛΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ…

  • Ανώνυμος 12/25/2016 @ 10:15 ΜΜ

   Ο οδηγος σας ειναι το μαυρο σκοταδι που σας εκαψε τα μυαλα και σας τα εκανε κιμα,αντε και καλα κρασα.

 11. Διομηδης 12/25/2016 @ 7:30 ΠΜ

  Εξαιρετικο αρθρο.Βεβαια απευθυνεται σε επαιοντες και οχι εβραιοχριστιανους.Φιλε μου σου θυμιζω τον Ισοκρατη…μεγαλην παιδεια νομιζε δι ης δυνησει φερειν απαιδευσιαν…και ο νοων νοητω.

  • οι ελληνες ειχαν γνωση για τον Χριστο απο πολυ παλια
   την γνωση αυτη την εκρυψαν αλλα οχι ολη
   τιμεος του πλατονα
   Οιδίπους Τύραννος
   απολογια σωκράτη
   ερμης ο τρισμεγιστος
   και πολα πολα αλλα που μιλουν ξεκαθαρα για τον Ιησου
   Απλα διαβαστε και ψαξτε μονοι σας χορις να διαβαζετε σχολια και δηθεν μελετες τυπων που φορουν ποδιτσες

  • 1 Ο Ερμής ο τρισμέγιστος ήταν Ελληνικής καταγωγής. ( Artemi Passio, Migne Patrologia greca XCVI ).

   2 Στην Ερμητική Θεολογία κυριαρχεί ο Μονοθεϊσμός, όπως ακριβώς εκφράστηκε από τον Ερμή τον Τρισμέγιστο τον Ορφέα, κ.λ.π. Αξιο να παρατηρηθεί ότι όλοι οι υγιείς ψαλμοί της βίβλου είναι σχεδόν εντελώς πιστή αντιγραφή από τα Ερμητικά και τα Ορφικά.

   3 Ο Ερμής έζησε γύρω στο 25.000 π.Χ. και υπήρξε αντιβασιλέας του Κρόνου στην Αίγυπτο, δάσκαλος του Οσίριδος και της Ισιδος.

   4 Ερμής ο Τρισμέγιστος 3.1 :” Η δόξα των πάντων είναι ο Θεός…Αρχή των όντων είναι ο Θεός και νους και φύση και ύλη και όλα αυτά εν σοφία εις υπόδειξη όλων…Υπήρχε σκότος άπειρο στην άβυσσο και νερό λεπτό και πνεύμα λεπτό και νοερό με τη δύναμη του Θεού, βρισκόμενα στο χάος. Και έλαμψε φως άγιο και στερεώθηκαν σε άμμο τα υγρά στοιχεία…”.

   5 Ερμής ο Τρισμέγιστος 4.1 : ” Ο Θεός δημιούργησε τα πάντα. Και όχι βέβαια με τα χέρια, αλλά με το λόγο του “.

   6 Ερμής ο Τρισμέγιστος 141.18 : ” Αυτά είπε ο Κύριος και Θεός μας και ανέμειξε το νερό με τη γη. Ανακινώντας το μίγμα, και εμφύσησε σ’ αυτό πνεύμα…από αυτό το μίγμα έπλασε ζώδια με μορφή ανθρώπου “.

   7 Ερμής ο Τρισμέγιστος 1.18 : Και μόλις έγινε αυτό, είπε ο Θεός: Αυξάνεστε και πληθύνεστε εν πλήθη όλα τα δημιουργήματα”.

   8 Ο Στοβαίος γράφει ότι ο Ερμής έγραψε 42 βιβλία, ο δε Μανέθων λέει ότι αυτά βρισκόντουσαν στην βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και από εκεί τα αντέγραψε ο Μωυσής ( και αφού τα αντέγραψε μετά έπρεπε δια της πυρράς να εξαφανιστούν και να μείνουν μόνο σαν πρωτότυπα του Μωυσή, έτσι ώστε να μπορούν να μιλάνε για “εβραϊκή” θρησκεία, ενώ η αλήθεια έχει τις ρίζες της στην Ελλάδα).

   9 Η διδασκαλία του Ερμή, ως γνωστόν επειδή ήταν μυστική ονομάστηκε “Ερμητική” που έκτοτε πήρε την έννοια του σφραγισμένου μυστικού. Ηδη από την εποχή του ο Ερμής γνωρίζοντας όπως φαίνεται καλά τα ανάλογα καταστροφικά αποτελέσματα που είχε για την τότε ανθρωπότητα (καταστροφή της Ατλαντίδος ενδεχομένως) η ανεξέλεγκτη διασπορά των αντίστοιχων μυστηρίων, έδωσε εντολή στους Έλληνες μαθητές του Ασκληπιού και Άμμωνα να κρατήσουν απόλυτη σιγή για τα μυστικά της φύσης και τα ” Θεϊκά μυστήρια “. (Ερμητικά κείμενα ).

   10 Ο Ερμής είναι γιος του βασιλιά Δία και της κόρης του Άτλαντα Μαίας. Κατά την συνήθειά του ο Δίας την έστειλε να γεννήσει στη Κυλλήνη.

   11 Ο πρώτος και μεγαλύτερος προφήτης στην Ελληνική παράδοση είναι ο Θεός Ερμής ή Ερμής Τρισμέγιστος κατά την Αιγυπτιακή εκδοχή. Μεταξύ των μαθητών του φέρεται και ο Θεός Ήφαιστος. Ο Ερμής έζησε κατά άλλους το 9.000 π.Χ. ή κατ’ άλλους το 25.000 π.Χ. ή αν θεωρήσουμε ότι ο Ήφαιστος ήταν μαθητής του που έζησε σύμφωνα με τον Διογένη τον Λαέρτιο το 50.000 π.Χ, σημαίνει ότι ο Ερμής έζησε πριν το 50.000 π.Χ.

   12 Ο Ορφέας αναφέρει πώς στην αρχή βασίλεψε ο Ουρανός που τον διαδέχτηκε ο Κρόνος. Μετά τον Κρόνο βασίλεψε ο Δίας και στη συνέχεια ο Διόνυσος (Ολυμπιόδωρος “Υπόμνημα στον Φαίδωνα” στα Ορφικά) . Ο Ερμής γεννήθηκε από την κόρη του Άτλαντα, Μαία και υπηρέτησε σαν γραμματέας τον Κρόνο, αδελφό του Άτλαντα, μαρτυρία που επιβεβαιώνεται και στην “Ευαγγελική προπαρασκευή” του Ευσέβιου. Ωστόσο, η αποκάλυψη πνεύματος υπερφυσικού, δημιούργησε στο πρόσωπο του Ερμή, τον πρώτο “απόστολο” του μονοθεϊσμού.

   13 Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του γραμματολόγου Ιωάννη Στοβαίου τα κείμενα των έργων του Ερμή, γραμμένα στην ιερογλυφική γραφή και κρυμμένα στους αιγυπτιακούς ναούς και στις πυραμίδες, βρέθηκαν από τον αρχιερέα των ναών της Αθηνάς και του Ποσειδώνα στην αρχαία Αθήνα, Βούτη. Ο Βούτης που υπήρξε γενάρχης της ιερατικής κάστας των Ετεοβουτάδων, ήταν γιος του βασιλιά της Αττικής, Πανδίονα και όταν διαμοιράστηκε η εξουσία του πατέρα του, αυτός πήρε την ιερατική εξουσία και ο αδελφός του, Ερεχθέας, την πολιτική. Στην Αίγυπτο όπου ακολούθησε τον βασιλιά της Κρήτης Μίνωα, βρήκε τα κείμενα αυτά και τα μετέφρασε στην ιερατική γραφή.

   14 Παυσανίας “Κορινθιακά” 3 – 4 : “Αυτά που λένε στις μυστικές τελετές της Μητρός (Δήμητρας) σχετικά με τον Ερμή και το κριάρι, αν και ξέρω πολύ καλά τι συμβολίζουν, δεν τα μνημονεύω”.

   15 Κατά την Ερμητική θεολογία, ο Ποιμάντρης είναι η αποκαλυπτική παρουσία του υπέρτατου Όντος σε μια στιγμή έκστασης του Ερμή του τρισμέγιστου. Η αποκάλυψη της δημιουργίας ξεκινάει από τον πρώτο Νου, τον Πατέρα και την εμφάνιση του φωτός και του σκότους. Από το φως εμφανίζεται ο λόγος, δηλαδή ο γιος του Θεού. Στη συνέχεια το φως οργανώνεται σε ένα κόσμο αμέτρητων δυνάμεων. Δημιουργείται ο άνθρωπος – αρχέτυπο από τον πρωταρχικό Νου κατ’ εικόνα του Πατέρα και στη συνέχεια ο ίδιος ο άνθρωπος αρχίζει και αυτός να δημιουργεί και με τη θέληση του Πατέρα γίνεται και αυτός δημιουργός. Στο εσχατολογικό μέρος του Ποιμάντρη αναφέρεται ο θάνατος και η μελλοντική ζωή της ψυχής, όπου η μεν μορφή διαλύεται στα στοιχεία που την αποτελούσαν και τα οποία επανέρχονται στη προηγούμενη κατάστασή τους, αδρανοποιημένου πια και του θνητού χαρακτήρα, η δε ψυχή απελευθερωμένη διέρχεται από τις 7 σφαίρες της κάθαρσης για να φτάσει προ των πυλών της αιωνιότητας. Εκεί θα περάσει από την θύρα που οδηγεί στους κόσμους των ανωτέρων δυνάμεων.

   16 Στον πρώτο λόγο ( 24 – 26 ) γίνεται υπαινιγμός στις Πύλες και στις Θύρες που οδηγούν στην Ογδοατική φύση, δηλαδή στους θείους κόσμους των παραλλήλων. Διακρίνεται επίσης η αναφορά στη χημική διαδικασία της σύνθεσης και της αποσύνθεσης της ύλης με υπαινιγμό, επίσης της θείας ουσίας, που ενώνει την ύλη με το πνεύμα.

   17 Στο δεύτερο λόγο αναλύεται η φύση και η αιτία της κίνησης στο χώρο της ακινησίας καθώς και η αιτία του πρώτου κινούντος. Όλα αυτά που λαμβάνουν μέρος στο χώρο των συμπάντων κόσμων, αποτελούν ” κοίλα στοιχεία ” περιδινούμενων κυκλώνων ενεργείας.

   18 Στο τρίτο λόγο γίνεται αναφορά στη δημιουργία και την διάλυση των όντων. Έτσι λοιπόν γίνεται αναφορά στους κατώτερους θεούς που αναφέρει και ο Πλάτωνας, δηλαδή στα φωτοφόρα όντα που κατ’ εντολή του Θεού επεμβαίνουν στους γενετικούς κώδικες των όντων, όπως στην περίπτωση των Ε και των διαδοχικών τους επεμβάσεων πάνω στην εξελικτική πορεία του γόνου.

   19 Στην ουσία οι ” θεϊκοί κύκλοι ” του Ερμή, οι παραδοσιακοί θεοί της αρχαιοελληνικής θεολογίας (Ωκεανός – Τηθύς – Φόρκυς – Κρόνος – Ρέα – Δίας – Ήρα και άλλοι) και οι θεοί του Πλάτωνα (Τίμαιος 41) είναι αυτό ακριβώς που αναφέρει ο τελευταίος, δηλαδή κατώτεροι θεοί που είχαν την δυνατότητα να διαμορφώνουν τα δημιουργήματα του Θεού.

   20 Ο Ερμής ο Τρισμέγιστος γράφει ότι ” αυτό που είναι ψηλά μοιάζει με εκείνο που είναι χαμηλά ” και ότι το ελάχιστο μοιάζει με το μέγιστο” . Χιλιάδες χρόνια πριν από την έλευση του Ιησού Χριστού στην γη, ο Ολύμπιος Ερμής, ο υιός του Δία και της Μαίας, αξιώνεται της αποκαλύψεως από τον ίδιο τον Θεό, τον οποίο αποκαλεί Ποιμάντρη. Ο ύμνος του Ερμή προς Παντοκράτορα (Σινά 327, φ 234 β – Ιβήρων 386, φ 174 β) : Βλέμμα ακοίμητου πυρός γρηγόρει. Εσύ που ζωογονείς τον δρόμο του αιθέρα, που ενισχύεις την θέρμη του ήλιου, που δίνεις την λαίλαπα εις τα νέφη, εσύ, που το όνομά σου δεν χωρά εις τον κόσμο. Βλέμμα άφθαρτο, αιώνιο, φοβερό, που εποπτεύει τα πάντα, πατέρα όλων, που είσαι ένας και μοναδικός Θεός, που δεν έχεις καμία αρχή από πουθενά, σε έχω γνωρίσει. Έναν μόνο τιμώ μετά από εσένα, τον Υιόν που προέρχεται από εσένα, με απόρρητη δύναμη και οξύτερη φωνή, με ξεχωριστό τρόπο ευθύς χωρίς φθόνο και πάθος, χωρίς γέννηση γέννησες τον Λόγο, που είναι Θεός, την ουσία εκ της ουσίας, ο οποίος φέρει την δική σου εικόνα, του Πατέρα, την όμοιά σου εις όλα. Ώστε εκείνος να ευρίσκεται μέσα σε εσένα, εσύ δε μέσα σε εκείνον, ως καθρέπτης κάλλους και πρόσωπον αμοιβαίας ευφροσύνης.

   22 η υπερφυσική αποκάλυψη του πνεύματος του Θεού, καθιστά τον Ερμή τον πρώτο “Απόστολο” του μονοθεϊσμού. Το όνομα Ερμής και η λέξη Θρησκεία έχουν τον ίδιο λεξάριθμο. ΕΡΜΗΣ = 353 = ΘΡΗΣΚΕΙΑ

   23 Κυρανίδες, πρόλογος Αρποκρατίωνος : ο Ερμής ελάμβανε την Θεία σοφία από αγγέλους του Θεού δια να την μεταδώσει στους ανθρώπους.

   24 Λακτάντιος, Diu. inst. I, 6 : Και να τα ίδια τα λόγια του Ερμή : “Ο Θεός είναι ένας και ο Ένας δεν χρειάζεται όνομα.

   25 Ερμής Τρισμέγιστος – Εκ της ιεράς βίβλου – παρ. 18 : “Τόσα μόνον αφού είπε ο Θεός και δικός μου Κύριος, ανέμιξε τα υπόλοιπα συγγενή στοιχεία, δηλαδή το ύδωρ και την γη…”.

   26 Ερμής Τρισμέγιστος – Καθολικός λόγος προς Τατ – 14 : “Κανένας από τους άλλους που λέγονται Θεοί, κανένας άνθρωπος και κανένας δαίμονας δεν δύναται να είναι τόσο αγαθός όσο ο μόνος Θεός. Αυτό είναι το αγαθόν αυτός είναι ο Θεός. Και να μην πεις κάτι άλλο αγαθό, διότι ασεβείς και μην δώσεις εις τον Θεό άλλο όνομα πέραν του αγαθού”.

   • Ανώνυμος 12/25/2016 @ 10:19 ΜΜ

    Ο πραγματικός σπουδαστής όμως δεν πρέπει να ξεγελιέται από την φρασεολογία αυτών των μεταφράσεων και να πιστέψει ότι οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι και οι αρχαίοι Έλληνες μιλούσαν και αναφέρονταν επιπόλαια, σε κάθε στιγμή των συζητήσεων τους στο Υπέρτατο Όν, όπως συμβαίνει σε κάθε σελίδα αυτών των μεταφράσεων. Κανένα Ερμητικό έργο γραμμένο από Αιγυπτίους δεν θα μιλούσε για τον ένα συμπαντικό θεό των μονοθεϊστικών συστημάτων. Για τους Αιγυπτίους ο κάθε θεός ήταν ο «ένας ζών και μοναδικός θεός».
    Ο μονοθεϊσμός τους ήταν καθαρά γεωγραφικός. Ο Αιγύπτιος της Μέμφιδος διακήρυσσε την μοναδικότητα του Φθά και ο αιγύπτιος της Θήβας την μοναδικότητα του Άμμωνα. Ο ένας θεός δεν είναι παρά ο θεός της πόλης και δεν αποκλείει την ύπαρξη ενός θεού της γειτονικής πόλης. Οι Αιγύπτιοι δεν μιλούσαν για τον ένα θεό που είναι αδιάγνωστος αλλά για τους μοναδικούς θεούς τους. Βάση αυτού του χαρακτηριστικού κρίνεται η αυθεντικότητα των Ερμητικών κειμένων. Η πρώτη όμως πανάρχαια τριάδα των αιγυπτιακών θεών που χάνεται στα βάθη του χρόνου ήταν Όσιρις – Ίσις – Θώτ.

   • Ανώνυμος 12/25/2016 @ 10:36 ΜΜ

    Στον “Τρισμέγιστο Ερμή” αποδίδονται πολλά ελληνικά συγγράμματα τα οποία γράφηκαν κατά τη ρωμαϊκή εποχή και εκπροσωπούσαν το διανοητικό κίνημα του ερμητισμού. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται: «Λόγος τέλειος», σε λατινική μετάφραση με την επιγραφή «Ασκληπιός» ή «Ερμού Τρισμέγιστου Ασκληπιός ήτοι περί φύσεως θεών διάλογος»,«Ερμής Τρισμέγιστος Ποιμάνδρης»,«Κυρανίδες» ως αποδίδονταν παλαιότερα οι Τυρανίδες, καθώς και άλλα συγγράμματα ιατρομαθηματικά, αστρονομικά κ.ά.

   • Ανώνυμος 12/25/2016 @ 10:40 ΜΜ

    Ο Ερμής ο Τρισμέγιστος είναι ένα μυθικό πρόσωπο, συγκριτιστικό παράγωγο των ελληνιστικών χρόνων. Πρόκειται για κράμα του μυθικού ελληνικού Ερμή και του αιγυπτιακού Θωθ. Ο Θωθ ήταν σεληνιακή θεότητα και η λατρεία του περιλάμβανε την μαγεία, όπως και του Ερμή. Γι’ αυτό και κατά την ελληνιστική περίοδο στην Αίγυπτο, οι Έλληνες τον ταύτισαν με τον Ερμή.Στον Ερμή τον Τρισμέγιστο αποδίδονται ψευδώς μια σειρά κειμένων θεωρητικής και πρακτικής μαγείας, τα οποία απαρτίζουν μαζί με συλλογή διάσπαρτων αποσπασμάτων το λεγόμενο ερμητικό corpus. Λέμε ψευδώς, διότι απλούστατα ο Ερμής ο Τρισμέγιστος είναι μυθικό και όχι πραγματικό πρόσωπο. Τα κείμενα δηλαδή είναι ψευδεπίγραφα. Από την εποχή της μεταφοράς των κειμένων στη Δύση πιστεύονταν ότι πρόκειται για προγενέστερα του Χριστιανισμού κείμενα. Ωστόσο, ο πρώτος εκδότης τους Ισαάκ Causabon, ένας Ελβετός φιλόλογος, προχώρησε σε γλωσσολογική ανάλυση και κατέληξε ότι δεν είναι προγενέστερα του 200 μ.Χ. Άλλες εκτιμήσεις τα τοποθετούν μεταξύ του Β’-Ε’ αι. Γίνεται, λοιπόν, κατανοητό ότι τα κείμενα, ως μεταγενέστερα του Χριστιανισμού, δεν μπορούν να στηρίξουν ισχυρισμό για την αναγνώριση του Υιού και Λόγου του Θεού από τους αρχαίους, πολύ δε περισσότερο για προφητεία της Ενσάρκωσής του.

 12. Konstantinos Fylaktos 12/25/2016 @ 10:46 ΠΜ

  Πως η θρησκεία δηλητηριάζει τα πάντα

  «Στους σκοτεινούς χρόνους, οι άνθρωποι καθοδηγούνταν καλύτερα από τη θρησκεία, όπως στην κατασκότεινη νύχτα ο τυφλός είναι ο καλύτερος οδηγός· γνωρίζει τους δρόμους και τα μονοπάτια καλύτερα από κάποιον που μπορεί να δει. Όμως, στο φως της ημέρας, είναι παράλογο να χρησιμοποιείς έναν τυφλό για οδηγό» -Χάινριχ Χάινε
  ————–

  Η θρησκεία και οι Εκκλησίες είναι δημιουργήματα του ανθρώπου και ότι αυτό το γεγονός είναι τόσο προφανές που κανείς δεν μπορεί να το παραβλέψει. Το δεύτερο είναι ότι η ηθική και η ηθικότητα είναι εντελώς ανεξάρτητες από την πίστη και δεν απορρέουν από αυτήν [βλέπετε εδώ τον οχετό των σχολίων]. Το τρίτο είναι ότι η θρησκεία -επειδή διεκδικεί ειδική εξαίρεση για τις πρακτικές και τις πεποιθήσεις της- είναι όχι μόνο αήθης αλλά και ανήθικη.

  ——-

  Ο ακαταλόγιστος ψυχοπαθής ή κτηνάνθρωπος που κακοποιεί τα παιδιά του πρέπει να τιμωρείται, ωστόσο η συμπεριφορά του είναι κατανοητή. Ενώ εκείνος που ισχυρίζεται ότι έχει λάβει θεϊκή εντολή για τη σκληρότητά του είναι διεφθαρμένος και αποτελεί κάτι περισσότερο από απλό κίνδυνο. Το νοσοκομείο ψυχικών νοσημάτων στην Ιερουσαλήμ έχει ειδικό τμήμα για τους ασθενείς που είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι για τον εαυτό τους και τους άλλους. Αυτοί οι παρανοϊκοί πάσχουν από το «Σύνδρομο της Ιερουσαλήμ». Η αστυνομία και η ασφάλεια έχουν εκπαιδευτεί ειδικά για να τους αναγνωρίζουν, παρ’ όλο που η ψύχωσή τους φορά συχνά ένα προσωπείο απατηλής μακαριότητας. Πηγαίνουν στην ιερή πόλη για να αναγγείλουν ότι είναι μεσσίες ή λυτρωτές ή να προαναγγείλουν το τέλος του κόσμου. Από την άποψη της ανεξιθρησκείας και της πολυπολιτισμικότητας, η σχέση ανάμεσα στη θρησκευτική πίστη και την ψυχική διαταραχή δεν είναι μόνο πολύ φανερή, αλλά και ακατονόμαστη. Όταν κάποιος σκοτώσει τα παιδιά του και μετά ισχυριστεί ότι τον διέταξε ο Θεός να το κάνει, παρ’ όλο που εμείς μπορεί να του αναγνωρίζουμε το ακαταλόγιστο, θα εγκλειστεί στη φυλακή. Όταν κάποιος ζει σε μια σπηλιά και ισχυρίζεται ότι βλέπει οράματα και προφητικά όνειρα, εμείς μπορεί να τον αφήσουμε στην ησυχία του μέχρι να αποδειχθεί ότι σχεδιάζει, καθόλου χιμαιρικά, τη χαρά των επιθέσεων αυτοκτονίας.

 13. Konstantinos Fylaktos 12/25/2016 @ 10:48 ΠΜ

  Μια μόνιμη απόδειξη ότι η θρησκεία είναι δημιούργημα του ανθρώπου και ανθρωπομορφική αποτελεί το γεγονός ότι όταν λέμε ότι είναι δημιουργημένη από τον «άνθρωπο» συνήθως εννοούμε τον «άνδρα». Το ιερό βιβλίο με την πιο μακρόχρονη συνεχή χρήση -το Ταλμούδ- ορίζει ότι ο πιστός πρέπει να ευχαριστεί καθημερινά τον δημιουργό που δεν γεννήθηκε γυναίκα. Αυτό θέτει και πάλι το μόνιμο ερώτημα: Ποιός, παρά μόνο ο δούλος, ευχαριστεί τον αφέντη του για κάτι που αποφάσισε να κάνει ο αφέντης του χωρίς καν να μπει στον κόπο να τον ρωτήσει;
  ———————–
  Η Παλαιά Διαθήκη, όπως την αποκαλούν συγκαταβατικά οι χριστιανοί, λέει ότι η γυναίκα κλωνοποιήθηκε από τον άνδρα για τη δική του χρήση και καλοπέραση. Στην Καινή Διαθήκη, ο απόστολος Παύλος εκφράζει τον φόβο του και ταυτοχρόνως την περιφρόνησή του για τη γυναίκα. Σε όλα τα θρησκευτικά κείμενα, απαντά ο αρχέγονος φόβος ότι η μισή ανθρώπινη φυλή είναι διεφθαρμένη και ακάθαρτη και ταυτοχρόνως ένας ακαταμάχητος πειρασμός για την άλλη μισή. Μήπως έτσι δικαιολογείται η υστερική λατρεία της παρθενίας και της Παρθένου και ο φόβος για τη γυναικεία μορφή και τις γυναικείες αναπαραγωγικές λειτουργίες;
  ——————-
  Αν κάποιος μπορεί να δικαιολογήσει τις σεξουαλικές και άλλες ωμότητες των ευσεβών, για να μην πω για την εμμονή τους με την αγαμία, αυτός σίγουρα δεν είμαι εγώ. Εγώ απλώς γελάω όταν διαβάζω το Κοράνι, με τις άπειρες απαγορεύσεις του σχετικά με το σεξ και την αχρεία υπόσχεσή του για μια μέλλουσα αιώνια ζωή ακολασίας· είναι σαν να βλέπω το παιχνίδι «Έλα να κάνουμε πως» που παίζουν τα παιδιά, χωρίς όμως την επιείκεια με την οποία βλέπω τα αθώα πλάσματα να παίζουν.
  ———————-
  Σήμερα γνωρίζουμε ότι η σχέση μεταξύ σωματικής και ψυχικής υγείας συνδέεται στενά με τη σεξουαλική λειτουργία ή δυσλειτουργία. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που όλες οι θρησκείες διεκδικούν το δικαίωμα να νομοθετούν πάνω στα σεξουαλικά θέματα. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΡΕΤΙΝΟΥΣ. Ο κυριότερος τρόπος με τον οποίο οι πιστοί βασανίζουν τον εαυτό τους, ο ένας τον άλλο, και τους άθρησκους, ήταν ανέκαθεν η αξίωσή τους να έχουν το μονοπώλιο σε αυτόν τον τομέα.

 14. Konstantinos Fylaktos 12/25/2016 @ 10:50 ΠΜ

  Επιτέλους φίλτατοι κι ένα σωστό άρθρο. Σας ευχαριστώ κι εύχομαι το ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ να φωτίζει το μονοπάτι σας.

  • ΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΦΙΛΤΑΤΕ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΣ ΘΕΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΥΜΗΣΕΣ ΛΙΓΟ ΒΙΛΧΕΜ ΡΑΊΧ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΤΙΖΕΙ ΠΑΝΩΛΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ.ΒΛΕΠΕΙΣ Ο ΘΕΙΟΣ ΠΛΑΤΩΝ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΙΕΣ.ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΥΦΛΩΝΕΙ Η’ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΙΛΗ ΜΟΥ ΒΑΡΝΑΛΗ.ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ.
   ΕΡΡΩΣΘΕ ΨΥΧΙ ΤΕ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙ ΕΥΔΑΙΜΟΝΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΥΧΗ ΑΓΑΘΗ

 15. ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ 12/25/2016 @ 11:37 ΠΜ

  ΜΑΣ ΠΡΙΞΑΤΕ Τ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΜΑΛΑΚΕΣ

 16. Πω πω μισος οι αντιχριστοι. Φατε καμια παστα να χαλαρωσετε γιατι δεν θα σας περασει καθως δεν εχετε ουτε την ελαχχιστη αντιληψη για αυτα τα θεματα περα απο την επιφανιακη παραπαρολογια σε οτι αφορα τις δομες τις επιφανειας και το πως επι του προκειμνεου εκφραζετε ως μια δαιμονικη ψυχωση η κατεστραμμενη και αρρωστημενη σας συνειδηση μεσα στα πλαισια των Ταντρικων νομων που διαμορφωνουν και την πραγματικοτητα του Demon Est Deus Inversus και για πολυ κακη σας τυχη ακομα και αν υποθεσουμε οτι ο Ιησους δεν ηταν πραγματικο προσωπο και οτι βασικα ηταν ενα δημιουργημα ανθρωπων ο πραγματικος Ταντρικος διδασκαλος η αλλιως serpent master (και ακομα και master του μαυρου Ταντρισμου οπως ο Crowley) συγχρονιζεται ειτε ετσι ειτε αλλιως απο την αναποδη με την ουσια-substance (S-Ophia-Shekinah-KUNDALINI) του Λογου που επι του πρικειμενου εκφραζει τον Λογο του υψηλοτερου επιπεδου μυησης (και του Elyon του Θεου του Υψιστου του ταγματος του Μελχισεδεκ επι του προκειμενου) και αυτο συμβολιζεται και με τα 33 χρονια του Ιησου κλπ. Προσεχετε μονο να μην σας καψει ολους ο Ηλιος τον οποιον επικαλειστε αντιθεοι διανοητικοπνευματικοι μυκητες που μπλεκετε με το αλχημικο και θεουργικο εργο τριτο με μοναδικο στοχο να ταισετε την βλακεια σας και την βλακεια των παπαδων επι του προκειμενου καθως αμα δεν εισασταν ομοιοι (και του ιδιου επιπεδου επι του προκειμενου καπου εκει στον πατο της συνειδησιακης πυραμιδας) και αμα δεν τρεφοσασταν απο τα ιδια νοητικα σκατα δεν θα ειχατε αυτη την ψυχχωση.

 17. Πω πω μισος οι αντιχριστοι. Φατε καμια παστα να χαλαρωσετε γιατι δεν θα σας περασει καθως δεν εχετε ουτε την ελαχχιστη αντιληψη για αυτα τα θεματα περα απο την επιφανειακη παραπαρολογια σε οτι αφορα τις δομες τις επιφανειας και το πως επι του προκειμνεου εκφραζετε ως μια δαιμονικη ψυχωση η κατεστραμμενη και αρρωστημενη σας συνειδηση μεσα στα πλαισια των Ταντρικων νομων που διαμορφωνουν και την πραγματικοτητα του Demon Est Deus Inversus και για πολυ κακη σας τυχη ακομα και αν υποθεσουμε οτι ο Ιησους δεν ηταν πραγματικο προσωπο και οτι βασικα ηταν ενα δημιουργημα ανθρωπων ο πραγματικος Ταντρικος διδασκαλος η αλλιως serpent master (και ακομα και master του μαυρου Ταντρισμου οπως ο Crowley) συγχρονιζεται ειτε ετσι ειτε αλλιως απο την αναποδη με την ουσια-substance (S-Ophia-Shekinah-KUNDALINI) του Λογου που επι του πρικειμενου εκφραζει τον Λογο του υψηλοτερου επιπεδου μυησης (και του Elyon του Θεου του Υψιστου του ταγματος του Μελχισεδεκ επι του προκειμενου) και αυτο συμβολιζεται και με τα 33 χρονια του Ιησου κλπ. Προσεχετε μονο να μην σας καψει ολους ο Ηλιος τον οποιον επικαλειστε αντιθεοι διανοητικοπνευματικοι μυκητες που μπλεκετε με το αλχημικο και θεουργικο εργο τριτων με μοναδικο στοχο να ταισετε την βλακεια σας και την βλακεια των παπαδων επι του προκειμενου καθως αμα δεν ησασταν ομοιοι (και του ιδιου επιπεδου επι του προκειμενου καπου εκει στον πατο της συνειδησιακης πυραμιδας) και αμα δεν τρεφοσασταν απο τα ιδια νοητικα σκατα δεν θα ειχατε αυτη την ψυχωση και ειδικα μεσα στα Χριστουγεννα οπου ολοι οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ (και δηλαδη τα ΕΜΨΥΧΑ οντα και οχι οι ψυχωσικες διονοητικοπνευματικες πορδες) μεσα στα πλαισια του Χριστιανικου κοσμου γιορταζουν την γεννηση του θεανθρωπου εκτος απο τον Εβραιο Εμπενιζερ Σκρουτζ και τους αναλογους του που προσπαθουν να κεφαλαιοποιησουν την ατομιστικη ψυχοπνευματικοδιανοητικη τους ανωμαλια στοχευοντας την ψυχη και του αχλημικο-θεουργικο εργο επι του προκειμενου των αλλων.

 18. Έρως Πάνδημος 12/25/2016 @ 1:37 ΜΜ

  Πεοσεχετε τι λετε και ακομα και τι σκεφτεστε αυτες τις μερες γιατι θα σας φανε τα κακα πνευματα των Χριστουγεννων και δεν λεει να σας πηδηξουν κιολας στον υπνο σας οπως πηδαγαν οι αρχαιοι “θεοι” τους νεαρους εραστες τους. Δεν το εκαναν φυσικα με κακη προθεση οι “θεοι” οταν πηδαγαν τα παιδια τους καθως η πραγματικοτητα ειναι οτι υπηρχε ενας αμοιβαιος ερωτας αλλα που να καταλαβουν τωρα οι παρακμιακοι και ομοφοβοικοι ιουδαιοχριστιανοι το μεγαλειο του πρωκτικου ερωτα; Για αυτο αλλωστε οι μοναχοι κλπ πηδιουνται στα κρυφα με αγαπη για να θυμηθουν τις ριζες τους καθως οι αρχαιοι “θεοι” ζουνε μεσα μας αθελητα κρυμμενοι. Φαντασου κιολας ποσους αινωες εχουν να πηδηξουν αυτα τα θεουργικα κατασκευασματα (δαιμονικα στοιχειακα τα οποια εχουν πεσει στο δεντρο του θανατου μεσα στα πλαισια του αλχημικου εργου της προηγουμενης εποχης και αρα δεν φερουν ζωη/substance/Σ-Οφια και ειναι απλα empty shells >> https://en.wikipedia.org/wiki/Qliphoth) για να καταλαβετε και τι ακριβως συμβαινει στις μερες με ολους αυτους τους “αφυπνισμενους” ψυχωσικομανιακους που δεν τους εχουν μαθει ασφαλως τα μυστικα του πρωκτικου ερωτα αναμεσα σε “θεους” και ανθρωπους και δεν τους εμαθαν επισης να απολαμβανουν αυτο που δεν μπορουν να αποφυγουν.

 19. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ 12/25/2016 @ 1:49 ΜΜ

  Τα τρία κακά της μοίρας σας Ιουδαϊσμός, Χριστιανισμός, Μουσουλμανισμός, δεν τα βλέπω να καταστρέφονται σύντομα, ειδικά τώρα που η άκρα επιθετικότητα του τελευταίου, επηρεάζει μοιραία και την επιθετικότητα των άλλων δύο που είναι άλωλστε δική του δημιουργία. ΑΝΤΕ ΚΑΛΩΦΑΓΩΤΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ

 20. Έρως ΠΑΝδημος 12/25/2016 @ 1:55 ΜΜ

  Δεν μπορουν να καταλαβουν οι ηλιθιοι παρακαμιακοι χριστιανοι το μεγαλειο του Πανα που πηδαγε τις κατσικες και τα μικρα αγορακια. Τα ζωα οι ιουδαιοχριστιανοι που ειναι προβατα του θεου μεθ’ημων και του Elyon δεν μπορουν να προσεγγισουν το μεγαλειο του τεραστιου Πανα που ποδαγε τις κατσικες οπως ο Θεος της Αποκαλυψης που εκφραζεται και μεσα απο τον Baphomet του χριστιανοπληκτου Ελιφα Λεβι που ειναι προφανες και συμφωνα μαλιστα με την Αποκαλυψη οτι και αυτος πηδαει τις κατσικες. Που να καταλαβουν αυτοι μωρε που τους εχουν μαθει οτι πρεπει να καταπιεζουν το τιτανικο (TΕΙΤΑΝ = 666) και οχι να ενδιδουν σε αυτο για να γινουν “θεοι” ετσι οπως διδαξε ο μεγας ερωτικος διδασκαλος Aliester Crowley που εφτασε τις μεθοδους του πρωκτου στο απογειο τους και εφτασε στο σημειο να μπορει να εκλεξει ακομα και προεδρους των ΗΠΑ. Που να καταλβουν μωρε τα ανθρωπομορφα αποβλητα οι ιουδαιοχριστιανοι (και ο βλακας ο Τραμπ για παραδειγμα) το τιτανοτεραστιο πνευματικο μεγεθος αυτου του καταπληκτικου αρτιστα https://www.youtube.com/watch?v=KW4JHG6_ttY και σιγα να μην προσεγγισουν το μεγαλειο αυτου του τιτανοτεραστιου πρωκτοδιδασκαλου: https://www.youtube.com/watch?v=fWn9yJ7Bb_0 Εδω περα ο πουστης ο θεος της Αποκαλυψης λεει ο απουστοφοβος οτι θα τιμωρισει τους ειδωλολατρες και τους σοδομιστες αν εχεις δηλαδη το θεο σου και τον παιδερααστη Jupiter μεσα στον κωλο σου.

 21. Έρως ΠΑΝδημος 12/25/2016 @ 2:39 ΜΜ

  Σημερα ειναι μερα χαρας και ευτηχιας για ολα τα εμψυχα οντα οπου οι χριστιανοι ψηνουν μεσα στον φουρνο την μεγαλη ΚΟΤΑ που την πηδαγε ο κοκορας. Πλησιαζει μαλιστα το ετος του Κοκορα συμφωνα με τους Κινεζους που θα μπορουσε να ειναι και Αβραξας με το μαστιγιο κλπ που ειναι ο θεος τoυς Ελληνα Γνωστικου Βασιλειδη και των Knight Templars που προερχονται αππο το Ερμητικο ταγμα της ΑΝΑΤΟΛΗΣ του Μιχαηλ Ψελλου. Ελληνικο ειναι το γλεντι δηλαδη και οπως παντα εμεις οι πραγματικοι Ελληνες ειμαστε πρωτοι στα οργια και ας μην γνωριζουμε καλο συντακτικο οπως καποιες κατσικοκοτες που νομιζουν οτι ο Ελληνας ηταν ενα αγαμητο και ανεραστο ζωο. Ολε ολε ολα ολε ολε ολα. https://www.youtube.com/watch?v=5bV8Asu3LMA

 22. Έρως ΠΑΝδημος 12/25/2016 @ 4:42 ΜΜ

  Δεν μπορει φυσικα καμια ψυχιατρικη να βοηθησει τους νεκρους που λατρευουν νεκρα ειδωλα και την αρρωστια που εφτιαξαν μεσα στα κατεστραμμενα και αχρηστα κεφαλια τους η οποια τους προκαλει αυτο το μισος αυτες τις ευτηχισμενες για ολους τους ζωνατανους μερες για αυτο στο αλλο θεμα προτεινω την σεξουαλικη θεραπεια που θα μπορουσε μαλιστα να τους απαλλαξει απο αυτη την δαιμονικη ψυχωση του να θελουν το κακο των αλλων γιατι δεν συμφωνουν με τις ψυχωσεις τους και γιατι δεν γνωριζουν το “μεγαλο μυστικο” και την “μεγαλη συνομωσια” του Θεου Πανα και του Μπαφομετ των Knight Templars λες και αυτοι ειναι σε θεση να δουν οτιδηποτε αλλο περα απο το κουκλοθεατρο με τις ψωλες των αρχαιων “θεων” και το αστρικο “φως” του Μπαφομετ αλλα και την παραισθηση-Maya. lol Μιλαμε οτι μεγαλυτερο τσιρκο απο τους ψευτομυστες και τους παπαρολογους δεν εχει υπαρξει ποτε στην ανθρωπινη ιστορια. lol Οι αρχαιοι Γνωστικοι και οι Ερμητιστες οπως ο Μιχαηλ Ψελλος βλεπουν απο τον αλλο κοσμο αυτα τα γελοια υποκειμενα που μαλακιζονται μεσα στην σκια τους (μεσα στην σκια του Εωσφορου lol) και γλεντανε. ΟΛΕ! https://www.youtube.com/watch?v=y1nkecCDtr8 We gonna win so much you may even get tired of winning . lol

  • Ανώνυμος 12/25/2016 @ 10:54 ΜΜ

   Οι αρχαιοι Γνωστικοι και οι Ερμητιστες οπως ο Μιχαηλ Ψελλος ΗΤΑΝ ΑΡΧΑΙΟΙ κακαρωμενοι εδω και χιλιαδες χρονια.Και εσυ που ασχολεισαι με αυτους εισαι μια ΑΝΤΙΚΑ πολυτελειας.Και σιγα την γνωση που ειχαν οι νεαντερταλ διδασκαλοι σου,σαν και σενα μπουφοι ηταν.Μπουφαντζη της πλακας.

   • Έρως ΠΑΝδημος 12/26/2016 @ 12:00 ΠΜ

    Κατι βλαμμενα οπως εσυ που εχουν γεμισει τα αρρωστα και κατεστραμμενα κεφαλια τους με ΣΚΑΤΑ μπορουν να ισχυριστουν ακομα και οτι η Σ-Οφια και η Kundalini (Αγιο Πνευμα) εχει πεθανει και οτι δεν υπαρχουν πλεον αλχημιστες κλπ εκει οπου οι ιδιοι παριστανουν τους γνωστες και στοχευουν στο συνολο τους οποινδηποτε πιστευει η εστω ειναι φιλικος προς στον Ιησου και τα χριστουγεννα. Κατι ψυχωσικες διανοητικοπνευματικες κλανιες του ειδους δεν υπαρχουν σε αυτο το συμπαν. Δεν εχει καμια σημασια ουτε τι λετε ουτε και τι σκεφτεστε. Εδω ο μεγας διαδασκαλος της υπερμαλακιας θελει να γραψει και βιβλιο βασισμενο στις παπαριες του Σιτσιν και του καθε ηλιθιου που δεν ξερει τι του γινεται. Τα κεφαλια σας ειναι γεματα με αχρηστες πληρορφοριες και ΨΥΧΩΣΕΙΣ που η μοναδικη χρησιμοτητα που εχουν ειναι πουλατε εξυπναδες και να προσαθειτε να αρρωστησετε τον κοσμακη με την βρωμια σας. Γελοια υποκειμενα του ειδους που εχουν ανεβασει την αλαζονεια και την υπεροψια τους πανω και απο το συμπαν υπαρχουν πολλα στο φρενοκομειο νεα Ελλαδα. Το θεμα ειναι βασικα αν υπαρχουν πραγματικα μεγαλυτεροι βλακες και μεγαλυτεροι τραγελαφοι απο το ειδος αυτο που απο την μια θελει πολεμο με τον Ιησου και τον στρατο του και απο την αλλη λενε οτι δεν υπαρχουν λεει οι Γνωστικοι οπως για παραδειγμα η Μπλαβατσκυ και η σχολη της και οι Ροδοσταυροι κλπ. lol Βρε γελοια καραγκιοζακια ουτε που ζειτε δεν γνωριζετε. Απλα σας εφτυσε ο Ιησους και βουλιαζετε μεσα στην ροχαλα του και που εισαι ακομα οταν θα ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙΤΕ να ξυπνησετε στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και να δειτε μαλιστα και την αντανακλαση σας στον καθρεφτη των πραγματικα μυημενων.

    • Ανώνυμος 12/26/2016 @ 4:02 ΠΜ

     Παντως αν υπαρχουν σημερα αλχημιστες ειναι αποτυχημενοι καθοτι δεν καταφεραν να δημιουργησουν χρυσο απο κοινα μεταλλα ουτε να φτιαξουν το ελιξιριο της ζωης.Εισαι τραγικη περιπτωση του ολεθρου.Και αφου αναρωτιεσαι αν υπαρχουν πραγματικα μεγαλυτεροι βλακες και μεγαλυτεροι τραγελαφοι απο το ειδος αυτο γιατι δεν κοιταζεσε στον καθρεφτη,θα δεις εναν απο αυτους με τα μαλλια αφανα και τα μυαλα στα καγκελα του αποκρυφισμου της μητρας του αρχετυπου.Και αν εμενα με εφτυσε ο ανυπαρκτος χριστος,εσενα σε εφτυσαν 12 ολυμπιοι θεοι που ηταν και αιγυπτιοι ,και σουμεριανοι και δεν ξερω τι αλλο,και ολη η κοσμικη συνειδηση του χαους με αποτελεσμα να σκυλοπνιγεις στα νερα τους,τον επονομαζομενο κατακλυσμο του CHAOS.Το κεφαλι σου ειναι γεματο με αχρηστες πληροφοριες ΜΥΘΟΥΣ, και χρησιμευει οπως μια εγκυκλοπαιδεια.Κατι σαν την φρικηπαιδεια[Η Φρικηπαίδεια είναι μία εγκυκλοπαίδεια γεμάτη λανθασμένες πληροφορίες και ψέματα. Κάτι σαν την πολιτική, μόνο που είναι γραμμένη με χιούμορ]Και οταν θα υποχρεωθεις να ξυπνησεις αυτο θα σημανει το τελος της ΦΡΙΚΗΠΑΙΔΕΙΑΣ…Και πριν αφανιστεις και χαθει ολη η γνωση μαζι σου ας δουμε την αληθεια για τον χριστιανισμο [Χριστιανισμός είναι η αντίληψη ότι ένα ιουδαϊκό ζόμπι που ήταν πατέρας του εαυτού του θα σε κάνει να ζήσεις για πάντα αν φας συμβολικά τη σάρκα του, ρουφήξεις το αίμα του και του πεις τηλεπαθητικά ότι τον αποδέχεσαι ως αφέντη, έτσι ώστε εκείνος να αφαιρέσει κάποια κακή δύναμη από την ψυχή σου, η οποία βαραίνει παράλληλα και όλη την ανθρωπότητα επειδή μια γυναίκα που πλάσθηκε από παϊδάκια πείσθηκε από κάποιο ομιλόν φίδι να φάει από ένα μαγικό δέντρο ένα φρούτο που έμοιαζε με φιδόμηλο. ]

 23. Έρως ΠΑΝδημος 12/25/2016 @ 7:48 ΜΜ

  Okay o Ερμης ο Τρισμεγιστος ειμαι Ελληνας αλλα ειμαι και ο Θωθ και ειμαι και Αιγυπτιος και βασικα αρχικα ειμουν γνωστος ως Ναμπου ο γιος του Μαρντουκ και ειμαι βασικα πλανητης οπως διδαξαν αρχικα οι Βαβυλωνιοι μετα ο Πλατωνας και ΜΕΤΑ οι Ερμητιστες που ηρθαν ΜΕΤΑ τον Χριστο ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ και για αυτο ειναι γελοιοι αυτοι που διεκδικουν την αποκλειστικοτητα μου και για αυτο στο τελος περνουν τα αρχιδια μου λεει και ο μεγαλος αδελφος μου ο Ηλιος που εχει μεγαλυτερα αρχιδια απο τον πλανητη Ερμη αλλα περιπου τοσο μεγαλα οσο τα δικα μου γιατι βασικα εγω ειμαι και ο πλανητης Διας οπως ελεγε και ο αντιθετος μου ο Crowley, οτι δηλαδη ειναι μια εκφραση μου (του πλανητη Δια) ομως δεν καταλαβε οτι ειναι η σκια μου. Μπλεκετε με επικινδυνα θεματα μεσα σε ενα πολλες φορες “αθωο” μεν επιφανειακα επιζημιο δε πλαισιο και γα εσας και για αυτους που σας κανουν like και στο fb και παντου και δεν νομιζω βασικα να υπαρχει εστω και ενας ανθρωπος αλλα ακομα και υπανθρωπος μαλακας (που για παραδειγμα προπαθει να χαλασει τα χριστουγεννα των αλλων λογω μαλακιας και απυυμενης βλακειας) που να διαφωνει οτι η Βλακεια εχει παρει τα περισσοτερα like και στο fb και παντου και για αυτο σας λεω οτι η δημοκρατια ναι μεν μπορει να ειναι το μεσο αλλα δεν ειναι ο στοχος μεσα σε ενα πλαισιο οπου κυβερναει η βλακεια. Τωρα αμα νομιζεται οτι ειμαι ιεροσυλος οταν γμωριζετε τον Θεο της αλχημειας οπως και εγω να τον ρωτησετε και γιατι μαλιστα μου εδωσε τον τιτλο “Τρισμεγιστος” και γιατι μιλαμε για τιτλους και για συμβουλισμους στην γλωσσα του Ερμητισμου. Μεχρι τοτε μπορειτε φυσικα να συνεχισετε να μαλακιζεσται μεσα στην σκια μου για να μετρησω το ποσο ηλιθιοι εισαστε. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

 24. Έρως ΠΑΝδημος 12/25/2016 @ 8:02 ΜΜ

  Okay o Ερμης ο Τρισμεγιστος ειμαι Ελληνας αλλα ειμαι και ο Θωθ και ειμαι και Αιγυπτιος και βασικα αρχικα ειμουν γνωστος ως Ναμπου ο γιος του Μαρντουκ και ειμαι βασικα πλανητης οπως διδαξαν αρχικα οι Βαβυλωνιοι μετα ο Πλατωνας και ΜΕΤΑ οι Ερμητιστες που ηρθαν ΜΕΤΑ τον Χριστο ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ και για αυτο ειναι γελοιοι αυτοι που διεκδικουν την αποκλειστικοτητα μου και για αυτο στο τελος περνουν τα αρχιδια μου λεει και ο μεγαλος αδελφος μου ο Ηλιος που εχει μεγαλυτερα αρχιδια απο τον πλανητη Ερμη αλλα περιπου τοσο μεγαλα οσο τα δικα μου γιατι βασικα εγω ειμαι και ο πλανητης Διας οπως ελεγε και ο αντιθετος μου ο Crowley, οτι δηλαδη ειναι μια εκφραση μου (του πλανητη Δια) ομως δεν καταλαβε οτι ειναι η σκια μου. Μπλεκετε με επικινδυνα θεματα μεσα σε ενα πολλες φορες “αθωο” μεν επιφανειακα επιζημιο δε πλαισιο και για εσας και για αυτους που σας κανουν like και στο fb και παντου και δεν νομιζω βασικα να υπαρχει εστω και ενας ανθρωπος αλλα ακομα και υπανθρωπος μαλακας (που για παραδειγμα προπαθει να χαλασει τα χριστουγεννα των αλλων λογω μαλακιας και απυθμενης βλακειας) που να διαφωνει οτι η Βλακεια εχει παρει τα περισσοτερα like και στο fb και παντου και για αυτο σας λεω οτι η δημοκρατια ναι μεν μπορει να ειναι το μεσο αλλα δεν ειναι ο στοχος μεσα σε ενα πλαισιο οπου κυβερναει η βλακεια. Τωρα αμα νομιζετε οτι ειμαι ιεροσυλος γιατι μιλαω μεταφορικα και γιατι ηπια και τα ουισκακια μου κλπ οταν γωωρισετε τον Θεο της αλχημειας οπως και εγω να τον ρωτησετε γιατι μου εδωσε τον τιτλο “Τρισμεγιστος” και γιατι μιλαμε για τιτλους και για συμβουλισμους στην γλωσσα του Ερμητισμου. Μεχρι τοτε μπορειτε φυσικα να συνεχισετε να μαλακιζεστε μεσα στην σκια μου για να μετρησω το ποσο ηλιθιοι εισαστε. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!! Να βαλω και μουσικουλα για το καλο της μερας: https://www.youtube.com/watch?v=ifCWN5pJGIE Δοξα σοι κυριε ο θεος ημων που ξεφτυλισες και εκαψες μεσα στην βρωμια τους ολους τους αρχαιους και τους νεους ανωμαλους!

  • Ανώνυμος 12/25/2016 @ 9:01 ΜΜ

   ΠΩ,ΠΩ!!!ΚΕΦΙΑ ΣΗΜΕΡΑ.ΡΙΧΤΑ ΝΑ ΞΕΘΥΜΑΝΕΙΣ.ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΛΑΣΕΙ.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!(ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙΑ ΩΡΑΙΑ).

   • Ανώνυμος 12/25/2016 @ 11:24 ΜΜ

    Καλα σου λεει ο τρισμεγιστος ερωτας. Μαλακιζεστε μεσα στην σκια του γι αυτο σας χαρακτηριζει ανωμαλους. Αυτο που εχετε να κανετε ειναι να βγειτε απο την σκια του για να σας δει το φως του αληθινου Θεου ΓΙΑΧΒΕ.

    • ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΣΗΜΕΡΑ,ΕΧΩ ΓΕΛΑΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ.ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ.

   • Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΙΜΑΙ

    • Ανώνυμος 12/26/2016 @ 1:41 ΠΜ

     Για σου ρε φιλε ΠΔ.Χρονια πολλα και υγεια σε σενα και στον chaos που ηπιε τα ουισκακια του και εφτιαξε κεφαλι.

  • Ανώνυμος 12/25/2016 @ 11:00 ΜΜ

   Αποφευγω γνωριμιες με Θεους ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ.Βλαπτουν σοβαρα την υγεια οπως τα ποτα και τα τσιγαρα που εχουν κλεισει τα καλυτερα τα σπιτια.

  • Ανώνυμος 12/25/2016 @ 11:10 ΜΜ

   Καλα ρε μεγαλε εσυ πριν λιγους μηνες μας ελεγες οτι εισαι ο χριστος τωρα εγινες και τρισμεγιστος? Οπα ρε τρισμεγιστε.ΠΑΡΑΘΕΤΩ απο δικο σου μηνυμα [16 Οκτωβρίου 2016 @ 18:40 ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΤΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ … ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ…ΠΑΡΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΦΟΡΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΜΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΖΑΛΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΧΕΙΣ..] Ζαλιστηκα δικε μου.

   • Έρως ΠΑΝδημος 12/26/2016 @ 1:58 ΠΜ

    Συμβολικα και μετφορικα μιλαω με μια δοση χιουμορ (αν και αμα ποτε συναντησεις τον Θωθ μπορεις να του κανεις την ερωτηση) μεσα στα πλαισια μαλιστα μιας αρρωστημενης καταστασης οπου οι δαιμονισμενοι αρχαιοπληκτοι ειδωλολατρες και ολα τα κακα της μοιρας τους Σατανιστες ακουνε Χριστο και δαιμονιζονται σαν πουτανες και ξερανε μισος και βλακεια ακιρβως γιατι δουλευουν για το αλχημικο πλανο των μαυρων και κατευθυνονται απο ψυχωσεις που μοναδικο στοχο εχουν να ταισουν την βλακεια την υπεροψια και την αλαζονεια τους και να βλαψουν ψυχολογικα τους Χριστιανους και να πιουν το αιμα του Ιησου και κλπ. Αυτο δηλαδη που προβλεπει το πλανο των ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ. Ειναι ξεκαθαρο και περαν πασης αμφιβολιας οτι εισαστε παιδια των μαυρων και για αυτο θα πρεπει να προτειμαστειτε καταλληλα γιατι οπου να ναι ερχονται οι απο πανω και θα τελειωσουν οι συμβολισμοι και οι αναπαραστασεις στο χαμηλοτερο επιπεδο της βλακειας που σας εκφαζει. Σε σχεση τωρα με τον Ελληνισμο ΣΑΣ τι να σας πω βρε καημενα εδω χασατε οριστικα την ψυχη σας που σας εδωσε ο Ιησους εκει οπου σας την στερησαν οι Ρωμαιοι και οι “ανωτεροι” Ελληναρες καθως ειναι γνωστο οτι οι δουλοι δηλαδη οι προγονοι μας θεωρουνταν αψυχοι απο την Ελληνικη ελιτ και την Ελληνικη εξουσια που και καλα σας ανηκει και οτι να ναι για να ταισετε την ανυπαρξια σας. Προσευχηθειτε στον Σατανα και γενικοτερα στην ΒΡΩΜΙΑ για να σας βοηθησει γιατι αληθεια σας λεω κανενας αλλος δεν προκειτε να ασχοληθει μαζι σας. Οι Σατανιστες ειναι η τελευταια σας ελπιδα και τωρα που εχασαν τις εκλογες της Αμερικης δυσκολεψαν πολυ για εσας τα πραγματα. Περιττο να πω οτι δεν προκειται να ασχοληθω με τους δαιμονες σας. Καλες γιορτες οσο δηλαδη γινεται για τους ψυχωσικους αντιχριστους.

    • Ανώνυμος 12/26/2016 @ 5:47 ΠΜ

     Δασκαλε ο μονος που δονιζετε [ηδονίζεται] μεσα στο αλχημικο πλανο των μαυρων μαγων ειναι ο ΠΔ ευφραινομενος δια πασαν ηδονην ,αιρεση και πλανην,ητις πουλησε την ψυχην αυτου για ενα πιατο φακες.Οσον αφορα για αυτους που θελουν να πιουν το αιμα του χριστου τι να σου πω.Εγω δεν ειμαι βρυκολακας.Ασε δηλαδη που το ολο θεμα ειναι αστειο,γιατι το αιμα του χριστου το ηπιαν οι μαθητες του τοτε στον μυστικο δειπνο και το υπολοιπο χυθηκε οταν τον τρυπησε με την λογχη του πεπρωμενου ο ρωμαιος στρατιωτης.Τωρα οσον αφορα τους Θεους που θα κατεβουν απο τον ουρανο και θα τιμωρησουν τα παιδια των ΜΑΥΡΩΝ [αραπαδων]εισαι λαθος.Πληροφοριακα να σε ενημερωσω οτι τον περασμενο μηνα στον κβαντικο υπερλουξαρισμενο υπολογιστη μου εμφανιστηκε ενα πολυεπιπεδο κωδικοποιημενο μηνυμα το οποιο και αποκωδικοποιησα μεσα σε ενα λεπτο αποκαλυπτοντας οτι η ελευση των ολυμπιων Θεων δεν σχετιζεται με τα παιδια των αραπαδων.Επισεις σχετικα με την ψυχη μου και εδω εχεις λαθος,καθοτι αυτη μεταβιβαστηκε ακεραιη απο τους αρχαιους ελληναρες προγονους μου μεσω της διαφυλαξης του γενετικου κωδικα δια μεσου των γονιδιακων ασπιδων [τελομερη] παρεχοντας ενα πιστο αντιγραφο του αρχαιου ελληναρα.Θαυμαστε με διοτι ειμαι η σωτηρια του ελληνικου εθνους,καθοτι θα προλαβω να καθισω πρωτος στον θρονο του αντιχριστου HE IS GOD HORUS = 888 = APOLLO CHRIST αρπαζοντας με μαεστρια οπως εμεις οι ελληναρες ξερουμε greek way τα κλειδια της αβυσσου ωστε να ειμαστε οι πρωτοι σε ολα. Εμεις θα ειμαστε οι πρωτοι που θα χωσουμε τα κλειδια στην κλειδαροτρυπα της αβυσσου αυτην που σφραγισε ο Μεγας Αλεξανδρος για να μην βγουν εξω τα ζομπι,συμφωνα με τον λιακοπουλο καταριπτωντας ολα τα ρεκορ Γκινες αδιαφοροντας για αλλη μια φορα για τα ζομπι,τα κλειδια και αλλες τετοιες αηδιες αφου ως ανταγωνιστες το μονο που μας ενδιαφερει ειναι τα ΡΕΚΟΡ.Καταλαβες τωρα ερωτικη πανδημια του χαους γιατι ο αντιχριστος σου GOD HORUS = 888 δεν εχει καμια ελπιδα ενωπιον των ελληναρων?Θα σας πεταξουμε ολους μεσα στην αβυσσο και με την ασυνεπεια που μας διακρινει θα χασουμε τα κλειδια ωστε να απαλλαγει η ανθρωποτητα απο την παρουσια σας. Οσον αφορα την μητρα του αρχετυπου του αποκρυφισμου σου, θα την αλοιψουμε με πετρελαιο και θα τη κανουμε ΔΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ για ενα καλυτερο ποδοσφαιρικο αυριο στην πολυπαθη και αιωνια πατριδα μας.Ποπο βαραει το ουζο δικε μου.

     • NOMIZΩ ΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΧΑΛΙΦΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΗ,ΥΠΑΡΧΗΓΕ!CHAOS ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΟΝ.ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΦΑΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ.ΕΓΩ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ.

  • Ανώνυμος 12/25/2016 @ 11:16 ΜΜ

   Ο Ερμής ο Τρισμέγιστος είναι ένα μυθικό πρόσωπο, συγκριτιστικό παράγωγο των ελληνιστικών χρόνων. Πρόκειται για κράμα του μυθικού ελληνικού Ερμή και του αιγυπτιακού Θωθ. Ο Θωθ ήταν σεληνιακή θεότητα και η λατρεία του περιλάμβανε την μαγεία, όπως και του Ερμή. Γι’ αυτό και κατά την ελληνιστική περίοδο στην Αίγυπτο, οι Έλληνες τον ταύτισαν με τον Ερμή.Από την εποχή της μεταφοράς των κειμένων στη Δύση πιστεύονταν ότι πρόκειται για προγενέστερα του Χριστιανισμού κείμενα. Ωστόσο, ο πρώτος εκδότης τους Ισαάκ Causabon, ένας Ελβετός φιλόλογος, προχώρησε σε γλωσσολογική ανάλυση και κατέληξε ότι δεν είναι προγενέστερα του 200 μ.Χ. Άλλες εκτιμήσεις τα τοποθετούν μεταξύ του Β’-Ε’ αι. ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΜΑΝΗΣ. ΟΛΗ ΣΟΥ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΨΕΜΑ.

 25. Έρως ΠΑΝδημος 12/25/2016 @ 8:36 ΜΜ

  Βγαζουμε λοιπον τα εξης συμπερασματα απο τις ψυχωσικες κλανιες που πονανε τοσο πολυ την ημερα των Χριστουγεννων γιατι πεθυμησαν την ψωλη του Πανα: 1) Οποιος πιστευει στον Ιησου δεν μπορει να ειναι Ελληνας γιατι ετσι καυλωσε στους απογονους της διαγαλαξιακης κλανιας που πιιστευουν στους εισαγωμενους θεους απο την Αιγυπτο και την Βαβυλωνα μεσα στα πλαισια της δικης τους ασφαλως παραμυθολογιας οπου δεν αφησαν γυναικα και αγορακι αγαμητο. 2) Οποιος δεν πιστευει στον Ιησου ειναι “ελευθερος” συμφωνα με τους πιστους των αρχαιων “θεων” που πηδαγαν κατσικες και αγορακια. lol Μιλαμε δεν εχει υπαρξει μεγαλυτερο τσιρκο απο αυτους τους δαιμονισμενους σχιζοφρενεις στα παγκοσμια χρονικα. lol

  • Ανώνυμος 12/25/2016 @ 11:27 ΜΜ

   ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ Γιατί ο Θεός των χριστιανών είναι ένας ανθέλληνας (ΓΙΑΧΒΕ) που είχε διατάξει τους Εβραίους να καταστρέψουν την πατρίδα μου!!Γιατί είναι τιμή μου να είμαι απόγονος του Μέγα Αλεξάνδρου του Λεωνίδα του Σωκράτη του Αριστοτέλη του Πλάτωνα και τόσων άλλων μεγάλων Ελλήνων και ντροπή να θεωρούμαι απόγονος του μαστροπού Αβραάμ και του αιμομίκτη Λώτ!!Γιατί είμαι περήφανος για την Ελληνική γραμματεία και αηδιασμένος από την Βίβλο!!Γιατί θέλω οι ξένοι να με θεωρούν απόγονο των μεγάλων Ελλήνων προγόνων μου και όχι των αγράμματων βαρβάρων Ιουδαοχριστιανών!!Δεν δύναμαι να είμαι χριστιανός γιατί αυτοί έσφαξαν τους προγόνους μου για να επιβάλουν την ιουδαϊκή αίρεση!!Γιατί κατέστρεψαν την περισσότερη Ελληνική γραμματεία!!Γιατι κατέστρεψαν όλα τα έργα τέχνης των προγόνων μου!!Γιατί βεβήλωσαν τους ιερούς ναούς των προγόνων μου!!Γιατί μέσα στους χριστιανικούς κανόνες υβρίζουν τους Έλληνες!!

   • Έρως ΠΑΝδημος 12/26/2016 @ 2:23 ΠΜ

    Να το κοιταξεις “γιατρε” ειναι σοβαρο το προβλημα σου. Μην καταληξεις και εσυ οπως ο Λιαντινης.

    • Ανώνυμος 12/26/2016 @ 6:12 ΠΜ

     Η αυτογνωσια βαραινει την συνειδηση μου μη μπορωντας να αντιμετωπισω την σκληρη αληθεια, παλευοντας με την καταθλιψη και το ουζο,για αυτο θα φαω πολυ να σκασω,να σας παρουν τα σκαγια της αληθειας που εχω μεσα μου ωστε να γνωρισετε την αληθεια που θα σας ελευθερωσει απο την αθλια υλικη σας υποσταση.Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι με την γραμματικη εννοια και οχι την θεολογικη που σας εκαψε τα μυαλα και τα κατεστησε ανικανα να λειτουργησουν.Χορέψετε χορέψετε τα νιάτα να χαρείτε
     γιατί σε τούτο τον ντουνιά δε θα τα ξαναβρείτε.Απο οτι φαινεται το τσουζεις Πανδημε.. εσυ με τα ουισκια σου δεν εξηγειται αλλιως, εγω με τα ουζα μου,Αντε καλα κρασα.

  • Ανώνυμος 12/25/2016 @ 11:30 ΜΜ

   Ο κύριος στόχος του χριστιανισμου ήταν και είναι η διαβολή και η καταστροφή του Ελληνικού πολιτισμού.[Στα πλαίσια λοιπόν της διαβολής αυτής, διαστρεβλώθηκε και ο μύθος του Γανυμήδη, ώστε να στιγματιστεί ο Ζεύς ως παιδεραστής ομοφυλοφιλικής πάστας. Ας δούμε όμως ποια είναι η αλήθεια, την οποία θα αντιγράψω από την ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ (κρατάω την γλώσσα), η οποία εκδόθηκε το 1929, τότε που ακόμα δεν είχε αμολήσει το καλογερο-παπαδαριό σε τόσο ξεδιάντροπο βαθμό την βρωμερή του γλώσσα κατά των αρχαίων. Τότε που ακόμα οι ερευνητές και οι επιστήμονες σέβονταν την αλήθεια και την ιστορία σε μεγαλύτερο βαθμό από τους σημερινούς. ΓΑΝΥΜΗΔΗΣ «Νεανίας θαυμασίου κάλλους, υιός του Τρωός και της Καλλιρρόης, θυγατρός του Σκαμάνδρου και αδελφός του Ίλου, του Ασσαράκου και της Κλεοπάτρας (κατ’ άλλον μύθον, υιός του Λαομέδοντος ή του Ίλου ή του Ασσαράκου). Ανηρπάγη υπό των θεών και μετεφέρθη εις τον Όλυμπον δια να ανατρέφηται μετά των αθανάτων, θέλγων τους οφθαλμούς των και ευραίνων τας καρδίας των δια του κάλλους του, και να χύνει ως οινοχόος του Διός την αμβροσίαν εις τα κύπελλά των». Αυτά αναφέρει ο Καψάλης Γερ. Δ. (Πρόεδρος Εκπαιδευτικού Συμβουλίου), ο οποίος χαρακτηρίζει την παράδοση αυτή ομηρική. Αυτός είναι ο αρχικός πυρήνας του μύθου. Και συνεχίζει, αφού αναφέρει ότι κατά τινα μύθον, ο Γανυμήδης ηρπάγη εκ Κρήτης κατελθόντος εις αυτήν του Διός, είτε ως ανήρ είτε λαβών την μορφή αετού: «η ομηρική όμως παράδοσις μετερρυθμίστη αυθαιρέτως βραδύτερον υπό την επίδρασιν των διαδοθέντων εις την Ελλάδαν εκ της Ασίας και Κρήτης ελαττωμάτων και ο Γανυμήδης έγινεν ο ευνοούμενος του Διός και ο ιδεώδης τύπος του Έλληνος εφήβου εν τη ακμή της Θελκτικής καλλονής του». Ο Καψάλης δεν ανέφερε μάλλον αυθαίρετα το «εκ της Ασίας», διότι κλείνοντας το θέμα αναφέρει ότι ο Γανυμήδης «… υπενθυμίζει τον Ίνδραν της Ινδικής μυθολογίας υπό την μορφήν ενόπλου ανδρός αρπάσαντος τον νεανίαν Medha-Yithi και τον Ίνδραν μεταμορφωθέντα εις ιέρακα δια να υποκλέψει το «soma», θείον ποτόν, ευραίνον τας καρδίας των αθανάτων, ότε ο Γανυμήδης είναι αυτό το ποτόν καταστάν, συν τω χρόνω δια του ελληνικού ανθρωπομορφισμού ο οινοχόος του ποτού». Φαίνεται όμως ότι και η ετυμολογία του ονόματος συνάδει με τα του μύθου. Στο άνωθεν ετυμολογικό λεξικό αναφέρεται η ετυμολογία του ονόματος Γανυμήδης από τα γάνυ-μαι = χαίρομαι για κάτι, αγάλλομαι, λαμπρύνομαι, φαιδρύνομαι και μέδω (ε>η)= κυβερνώ, βασιλεύω. Ότι δηλαδή προς αγαλλίαση των Θεών (κυβερνούν, βασιλεύουν, ο αρχικός μύθος λέει ότι τον ανήρπασσαν οι θεοί) μετεφέρθη στον Όλυμπο. Ακόμη κι αν το μέδω αναφέρεται στον Δία, ως βασιλεύοντα επί θεών και ανθρώπων, το γάνυμαι ουδεμία βλέψη ερωτικής φύσεως υπονοεί. Από τα παραπάνω λοιπόν φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι αναφορές των χριστιανών στα περί ομοφυλοφιλικής παιδεραστίας του Διός δεν έχουν καμμιά μυθολογική υπόσταση και επομένως εντάσσονται στις χυδαίες διαβολές τους κατά των Ελλήνων και των θεολογικών τους θεωρήσεων.]

   • Έρως ΠΑΝδημος 12/26/2016 @ 2:30 ΠΜ

    Βασικα αμα ανοιξω και παλι το θεμα θα τρελαθουν τα αφεντικα σας και θα αρχισετε παλι να παραληρειτε γιατι θα φανερωθει το “μυστικο” τους. Απλα θα παραθεσω αυτο και καλη τυχη μεσα στο ψεμα και τις παραισθησεις σας. https://www.youtube.com/watch?v=3XG6gl4A16Y >> Ασφαλως προσπαθειτε να κρυφτειτε μεσα στα πλαισια της νεοελληνικης απατης και για αυτο μπλοκαρατε και το βιντεο με ακαταλληλο για ανηλικους περιεχομενο κλπ αλλα δυστηχως η πραγματικοτητα δεν προκειται να προσπαρμοστει στις νεοελληνικες απατες για θεματα που τα γνωριζει ολοκληρος ο πλανητης. Αυτη η ξεφτυλα βασικα δεν εχει προηγουμενο και για να καταλαβεις και το μεγεθος της ξεφτυλας παρε και αυτο που το εμαθα απο καποιον που ηθελε να με προσβαλει λογω της καταγωγης μου οταν ημουν ακομα αρχαιολληνοπληκτος (δηλαδη θυμα των αρχιλαμογιων στην Ελλαδα που ομοιοι τους δεν υπαρχουν πουθενα στον πλανητη). >> http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Greek%20Way Αντε γεια και καλες γιορτες.

    • Ανώνυμος 12/26/2016 @ 6:19 ΠΜ

     [Η ρωμιο-χριστιανοσύνη, στα πλαίσια της άθλιας προπαγάνδας της κατά των Ελλήνων, ποτέ δεν έπαψε να διαβάλλει τους αρχαίους Έλληνες ως δήθεν μια πολιτεία ομοφυλοφίλων ανδρών, όταν αυτή η ίδια γνωρίζει πολύ καλά ότι στις τάξεις του ανωτέρου κλήρου της και των καλόγερών της, το θέμα αυτό βρίσκεται διαχρονικά και συνεχώς σε έξαρση και μάλιστα σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της.Η ομοφυλοφιλία και διαχρονικά και διατοπικά υπήρχε και θα υπάρχει σ’ όλες τις κοινωνίες ως εξαίρεση, σε αντίθεση με τους ιερατικούς και καλογερικούς κύκλους, όπου τυχαίνει να είναι κανόνας.Ουδέποτε υπήρξε κοινωνία ανθρώπων στον κόσμο αυτόν, στην οποία η ομοφυλοφιλία να ήταν κυρίαρχο χαρακτηριστικό. Μόνο σε αρρωστημένα χριστιανικά μυαλά μπόρεσε να καρφωθεί και να καλλιεργηθεί μια τέτοια ελεεινή ιδέα, εις βάρος των αρχαίων Ελλήνων.]

    • Ανώνυμος 12/26/2016 @ 6:23 ΠΜ

     [Στην αρχαία Ελλάδα το να είσαι ομοφυλόφιλος είχε τις εξής επιπτώσεις: Δεν μπορούσε να γίνει ένας απο τους 9 άρχοντες Ούτε ιερέας Ούτε δικηγόρος δημοσίων δικών ή να καταλάβει οποιαδήποτε εξουσία, είτε εντός της πόλεως είτε έξω απο τα όριά της,είτε με κλήρο είτε με εκλογή Ούτε να μυηθεί στα ιερά μυστήρια Ούτε να στέλνεται ώς κύρηκας Ούτε να λέει τη γνώμη του(η γνώμη του σε δίκες είχε μηδενική αξία) Ούτε να μετέχει σε δημόσιες θρησκευτικές τελετές Ούτε να φοράει στεφάνι στις δημόσιες στεφανοφορίες Ούτε να περιφέρεται στην δημόσια αγορά (αυτό ισχύει για αυτόν που ήταν «δηλωμένος» ομοφυλόφιλος).Ο παραβάτης των παραπάνω τιμωρείτο με την ποινή του θανάτου. Ο ομοφυλόφιλος στην αρχαία Ελλάδα δεν είχε πολιτικά και ιερατικά δικαιώματα.Ο Πλούταρχος, που χρησιμοποιείται απο τους περισσότερους που θίγουν το θέμα ως η βασική πηγή γράφει: «ο ψυχικός δεσμός μεταξύ των νέων δεν είχε καμμία σχέση με τις σωματικές επαφές και ότι εστερείτο τα πολιτικά του δικαιώματα δυνάμει νόμου όποιος προσπαθούσε να ασελγήση εις βάρος άλλου». Σήμερα οι ομοφυλόφιλοι έχουν ίδια δικαιώματα με τους ετεροφυλόφιλους, να γίνονται ιερείς(σε κάποιες χώρες) και πολιτικοί. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η νομοθεσία στην αρχαία Ελλάδα ήταν πολύ πιο αυστηρή από ότι είναι σήμερα, αυτό όμως το αποσιωπούν.]

 26. Έρως ΠΑΝδημος 12/25/2016 @ 10:42 ΜΜ

  Ο Εβραιος σωτηρας ημων ο Μεγας Ραβ-βι Ιησους Χριστος τρωει ποπ κορν και βλεπει με μεγαλο ενδιαφερον το εργο που θυμιζει αρχαιοελληνικο εργο τεχνης με πρωταγωνιστη τον Πριαπο. Εδω απλα να βαλω και καποια πραγματα στην θεση τους. Συμφωνα με την γλωσσα του Ερμητισμου και της Αλχημειας ετσι οπως υπαρχει ο Ελληνας Ερμης ο Τρισμεγιστος ετσι υπαρχει και ο Ελληνας Ιησους Χριστος που αλλωστε εχει ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ και για αυτο υπαρχει αυτο το μπερδεμα αναμεσα στους νεοναζι πιθηκους που ειναι και βεβαιοι αλλωστε οτι ειναι γνησιοι απογονοι αλλα και αποκλειστικοι κληρονομοι του Ελληνισμου λογω της θρησκειας τους η λογω της βλακειας τους. Βασικα οταν απευθυνεστε στον Ιησου απευθυνεστε και σε εμενα και στον Μιχαηλ Ψελλο και σε ολους μαλιστα τους πραγματικους μαθητες του Θωθ και για αυτο αλλωστε δεν υπαρχει διεξοδος για τους ηλιθιους που και καλα νομιζουν οτι θα πανε πισω στον χρονο να σκοτωσουν τον Ιησου και οτι θα κανουν και πολεμο μαλιστα με τον στρατο του που περιλαμβανει του μεγαλυτερους αλχημιστες που περασαν ποτε απο τον πλανητη και που τους ανηκουν βασικα ακομα και οι σκεψεις σας (αυτο θα το καταλαβετε αργα η γρηγορα) και οχι μονο τα αρχαια ειδωλα των θεων καθως αλλωστε και ο Ελιφας Λεβι το ειχε εξηγησει οτι ο Ιησους ειναι ο βασιλεας των μαγων. Τωρα αν εχετε προβλημα με τον Ελληνα Χριστο τοτε θα πρεπει να ξεχασετε και τους θεους των αρχαιων γιατι οι περισσοτεροι αν οχι ολοι ειναι εισαγωμενοι και Ελληνοποιημενοι και αρα αυτοι που λενε οτι δεν υπαρχει ο Ελληνας Χριστος στο ΠΝΕΥΜΑ (ασχετα που ειναι και μπροστα στα ματια τους τωρα που μιλαμε) θα πρεπει επισης να απορριψουν τους εισαγωμενους και Ελληνοποιημενους αρχαιους θεους οπως και ο Διονυσος που ανεφερα πιο πανω και ακομα και ο Απολλωνας στο ονομα του οποιου αλλωστε γιορταζοταν το Βαβυλωνιακο Sabbbath/Sabattu. Αν τελικα εχετε τοσο μεγαλο μισος για την ΨΥΧΗ και το ΠΝΕΥΜΑ των προγονων σας που επι 2000 χρονια πιστευαν και ενσαρκωναν τον Ιησου Χριστο απλα να σας πληροφορησω οτι χεστηκε ο Bob Marley: https://www.youtube.com/watch?v=tBWFofJSm-c I am gonna be iron like a lion in Zion!!!

  • Ανώνυμος 12/25/2016 @ 11:43 ΜΜ

   Εδω απλα να βαλω και καποια πραγματα στην θεση τους.Οπως ο Ελληνας Ερμης ο Τρισμεγιστος ηταν ενα ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟ προσωπο ετσι και ο Ελληνας Ιησους Χριστος ειναι ενας ΜΥΘΟΣ.Σαν την μπυρα,οσο πινεις τοσο μεθας.Ολα αυτα που λες ειναι αλκοολικες φαντασιες ενος διαταραγμενου μυαλου που αρεσκεται να ζει μεσα στο μαυρο σκοταδι των Α-γνωστικιστων κακαρωμενων μαγων.Ποιος να εχει αραγε πιο πολυ σκοταδι μεσα του.Εσυ η οι χριστιανοι ?

   • Έρως ΠΑΝδημος 12/26/2016 @ 1:33 ΠΜ

    Μυθος ειναι οτι νομιζεις οτι υπαρχεις και οτι δεν εισαι ενας ψυχωσικος αντιχριστος που καιγεται μεσα στην σκια του Χριστου και των αλχημιστων και μεσα στα πλαισια μαλιστα του Demon Est Deus Inversus καθως αυτο κανετε συνεχως εδω και ενα χρονια και συνεχιζω να σας κανω αναπαρασταση ακριβως το ιδιο πραγμα σε σχεση με το πως λειτουργουν οι μαυροι μαγοι και απλα εχετε υποχραψει μαζι τους συμβολαιο και μετα μιλατε και για μαυρες μαγειες και σκατα ετσι οπως νομιζετε οτι θα επρεπε να ειναι τα πραγματα σε ενα επιπεδο το οποιο δεν μπορειτε καν να προσεγγισετε πανω σε μια πραγματικη βαση. Εγω ειμαι ο κανενας απλα κανω αναπαρασταση του μοτιβου το οποιο εκφραζεται στα ανωτερα επιπεδα μυησης. Ο Ιησους Χριστος ενσατκωθηκε απο τους προγονους μας τα τελευταια 2000 χρονια και υπαρχει και θα υπαρχει εκει οπου εσυ και οι δαιμονες σου δεν προκειται ποτε να υπαρξουν.

    • Ανώνυμος 12/26/2016 @ 7:06 ΠΜ

     Μυθος, εκτος απο την μπυρα ειναι ολη σου η ζωη και το transformer εγω σου, που ποτε μεταμορφωνεται σε χριστο, και ποτε σε τρισμεγιστο ωστε η δημιουργηθεισα σκια να ειναι καταφυγιο των μαυρων αυνανιστων που δονουνται στις χαμηλες συχνοτητες των μαυρων μαγων εξειδικευμενων χειριστων του haarp.Οι χαμηλες συχνοτητες elf δονουν τα κυτταρα του ερπετικου εγκεφαλου σου με αποτελεσμα η αλλοιωση του εγκεφαλικου στελεχους να σου δημιουργει παραισθησεις αναλογα με την συχνοτητα και την καταγραφη του υποσυνειδητου τμηματος του εγκεφαλου σου. ΠΑΡΑΘΕΤΩ απο δικο σου μηνυμα [Αγαπούλης 26 Ιουλίου 2016 @ 11:25 μεσα στην τρελα μου η οτι αλλο θελετε ισχυριζομαι οτι γνωριζω τον πραγματικο Απολλωνα ο οποιος πολεμησε με το θηριο των μαυρων μαγων στην Ατλαντιδα ..] Δεν κανεις τιποτα αλλο απο το να καιγεσαι μεσα στην σκια των αλχημιστων και μεσα στα πλαισια του Demon Est Deus Inversus μεσω διανοητικης χειραγωγησης χαμηλων συχνοτητων και μικροκυματικης υποβολης δια του ενεργειακου πλεγματος επηρεαζοντας κατα βουληση τις ατομικες υπομοναδες gaba τον υποδοχεα και των πρωιμων γονιδιων c-fos και zif-268.Αντε με κανες και στα ειπα τωρα.

  • Ανώνυμος 12/25/2016 @ 11:55 ΜΜ

   Εγω απευθυνομαι στο ανυπαρκτο εγω σου, αυτο που ποτε νομιζει οτι ειναι χριστος και ποτε τρισμεγιστος και στους φιλους σου αλχημιστες,που στην προσπαθεια τους να μετατρεψουν τα κοινα μεταλλα σε χρυσο και να δημιουργησουν το ελιξιριο της ζωης,εκαψαν τα μυαλα τους και την ειδαν Θεοι.και τα μυαλα σου στα καγκελα.

   • Έρως ΠΑΝδημος 12/26/2016 @ 2:08 ΠΜ

    Συνεχισε εσυ την αποστολη σου ψυχωσιικε “γιατρε” να προσαθεις να εξοργισεις την αντιθετη πολικοτητα για να υπηρετησεις τα αφεντικα σου και οταν θα ερθει η ωρα που θα ξυπνησεις στην πραγματικοτητα απλα θα καταλαβεις οτι απο παντα ειχε καποιος πολυ σοβαρο προβλημα μεσα σου οπως και ολοι του ειδους σου. Ετσι οπως εχουν ερθει τα πραγματα και μετα την εκλογη του Τραμπ η εχει προδιαγραφει και η πορεια της Χ.Α που προβλεπει την προστασια του Χριστιανικου κοσμου καθως αλλωστε δεν ειναι ηλιθιοι και το γνωριζουν καλα πλεον οτι οι 12θειστες προσπαθουν να διχασουν και οτι σε περιπτωση που το καταφερουν θα τους θαψει η βαση του κομματος. Δυσκολα τα βλεπω τα πραγματα καθως απο εκει που ηρθατε δηλαδη απο αριστερα για να προκαλεσετε εθνικη διασπαση εκει μονο θα μπορεσετε να βρειτε κααφυγιο μαζι με τους libtards.

    • Ανώνυμος 12/26/2016 @ 7:15 ΠΜ

     Και ποιος σου ειπε ρε Πανδημια οτι εγω ειμαι 12θειστης? Δηλαδη οποιος λεει την αληθεια του κολλατε την ταμπελα του 12θειστη?

     • Εσυ και η αληθεια δεν εχετε καμια σχεση. Εισαι απλα ενας κατοικος του αρχιλαμογισταν που αναπαραγει το μεγαλυτερο ψεμα στην ανθρωπινη ιστορια δηλαδη την προπαγανδα των Σατανιστων που προσπαθουν να φορτωσουν ολα τα σκατα της ανθρωποτητας στον εσταρυρωμενο και εχουν δημιουργησει αυτη την αρρωστημενη κατασταση που απειλει τον πλαανητη με τον 3ο παγγοσμιο πολεμο. Okay δεν εισαι 12θειστης ειχαι απλα ενας αρχαοπληκτος που κυνηγαει χριστιανους. Εισαστε οι μεγαλυτεροι ψευτες και τα μεγαλυτερα λαμογια στον πλανητη περα δηλαδη απο τις σκιες που σπανε πλανα με την βλακεια και την τραγεαλφικη υπεροπτικοαλαζωνεια σας. Οτι και να δηλωνεις δεν εχει και καμια σημασια καθως θεωρω βασικα και χωρις παρεξηγηση οτι η κλανια ενος σκυλου εχει μεγαλυτερη αξια απο τον λογο ενος νεοελληνα του ειδους.

     • Ανώνυμος 12/26/2016 @ 5:28 ΜΜ

      Απο οτι φαινεται η αληθεια δεν ενοχλει μονο τους χριστιανους αλλα και εσενα που εισαι βουτηγμενος μεσα στην πλανη της Νεας εποχης,του αποκρυφισμου σου, του Α-γνωστικισμου και της μητρας του αρχετυπου του ΓΙΟΥΝΓΚ που σου εκαψε το μυαλο, σκοτεινε τυπε. Κανεις μπαμ απο μακρια οτι εισαι το μεγαλο κεφαλι του σατανισμου, που σκοπος σου ειναι να διασπειρεις τα ψυχοπνευματικα μικροβια της νεας εποχης με την μεθοδο της παπαρολογιας του Κροουλι.Για μενα εισαι ενας εξαπατημενος οπως και οι χριστιανοι και ασφαλως ολα τα σκατα του κοσμου τα φορτωνω πανω σου,καθοτι εισαι ενας σκουπιδοτενεκες nwo γεματος με ολες αυτες τις αηδιες. Ξυπνα Θεοφλε και ελα να φτιαξουμε το κινημα της αληθειας μαζι με τον ΠΔ και να γινουμε οπαδοι της αληθειας.

  • Ανώνυμος 12/26/2016 @ 12:03 ΠΜ

   Οι αρχαιοι ημων προγονοι ΠΙΣΤΕΥΑΝ στον ιησου Χριστο?? Κοψε την βραδινη για θα σε κοψει.Να σου δωσω λεφτα να βγεις με γυναικα,γιατι ετσι οπως χτυπιεσαι μεσα στο αλχημικο πλανο των μαυρων μαγων θα καψεις τις παλαμες σου και θα μεινεις με τον “μητσο”στο χερι.

   • Έρως ΠΑΝδημος 12/26/2016 @ 1:20 ΠΜ

    Εδω και 2000 χρονια οι προγονοι μας πιστευουν και ενσαρκωνουν στον Χριστο.

    • Ανώνυμος 12/26/2016 @ 7:28 ΠΜ

     Η προταση ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ υποδηλωνει τους προ Χριστου προγονους, αυτους που μεγαλουργησαν,αφου σε αυτους ο συγχρονος κοσμος οφειλει σχεδον τα παντα.Εις τα δε χριστιανικα προβατα ο κοσμος δεν οφειλει τιποτα.

     • Εγω μιλαω για τους προγονους μας εδω και 2000 χρονια οι οποιοι μαλλον δεν ειναι δικοι σας προγονοι καθως αλλωστε εχετε ισχυριστει οτι τους σκοτωσαν ολους οι Χριστιανοι. Τωρα το ποιοι ειναι οι δικοι σας προγονοι ειναι ενα μυστηριο που θα πρεπει να αναλαβει να το λυσει η πραγματικη ψυχιατρικη του Φρουντ και του Γιουγκ και ολοι οι ψυχιατροι του πλανητη ισως να μην ειναι αρκετοι. Εσεις προφανως θεωρειτε οτι οι αρχαιοι Ελληνες πεθαναν μετα τον Χριστο και αρα δεν εχει υπαρξει ιστορικη συνεχεια του γενους και για αυτο εχετε αυτα τα συμπλεγματα και αυτο το μισος προς στους ομοφοβοικους προγονους μας και αυτο ειναι βασικα το προβλημα σας μερα νυχτα ειναι η χριστινικη ψυχη και το ομοφοφοικο χριστιανικο πνευμα των προγονων μας και οχι για παραδειγμα gay parade οι Ισλαμιστες και οι Σατανιστες κλπ.

     • Πουθενα δεν χρησιμοποιησα τον ορο αρχαιοι ημων προγονοι εδω περα. Μιλησα για τους προγονους μας τα τελευταια 2000 χρονια οι οποιοι μαλλον δεν ειναι δικοι σας προγονοι και παλι καλα δηλαδη γιατι στην αντιθετη περιπτωση το πιθανοτερο ειναι να επασχα απο το απροσδιοριστης προλευσης DNA σας. Σε οτι αφορα το ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΜΙΣΟΣ σας προς τα “χριστιανικα προβατα” και προς το πνευμα και την ψυχη των προγονων σας τα τελευταια 2000 χρονια μαλλον δεν γνωριζετε οτι η Αμερικη και ο ανωτερος βασικα πολιτισμος σε τεχνολογικο επιπεδο δημιοργηθηκε απο χριστιανους. Μιλατε και για ζωα εσεις που συνεχως προκαλειτε με τις ψυχωσεις σας και ψαχνετε για ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΑΙΜΑ οπως φυσικα και τα αφεντικα σας οι Σατανιστες. Η πραγματικοτητα σας εχει ξεπερασει καθε οριο γελοιοτητας και θα φτιαχνατε εσεις πολιτισμο βρε και νομιζετε οτι εχετε και καποια σχεση με τους αρχαιους; lol Ξερετε να κανετε και κατι αλλο εκτος απο το να προκαλειτε και να αυθαδιαζετε με “κληρονομικο” ταχα μου δικαιωμα; lol

     • Ανώνυμος 12/26/2016 @ 6:01 ΜΜ

      Ο χριστιανισμος εγινε η ταφοπλακα του ελληνισμου,ο οποιος αντικατεστησε το ελληνικο πνευμα με το πνευμα της δουλειας,ωστε οι ελληνες απο εκει που ηταν διανοητες, φιλοσοφοι,και πανεπιστημονες,εγιναν δουλοι του χριστου της ρωμης.Απο εκει και επειτα μονο σκοταδι υπαρχει και ανοητες δεισιδαιμονιες της ανοητης θεολογιας του χριστιανισμου που εβαλε φρενο στην προοδο γιατι ετσι ηθελε η εξουσια…Και εισαι απελπισμενος αφου δηλωνεις οτι ο τεχνολογικα προηγμενος πολιτισμος της Αμερικης εγινε απο χριστιανους.Κανεις πως δεν ξερεις οτι ολος αυτος ο πολιτισμος ειναι γεννημα των αντιθεων και αντιχριστων επιστημονων που δεν κανουν τιποτα αλλο απο το να φτιαχνουν πιο αποτελεσματικα οπλα για να μας εξαφανισουν.Ασε που σε ψεκαζουν σαν κουνουπι για να λες αυτες τις παπαρες.

 27. Έρως ΠΑΝδημος 12/25/2016 @ 11:28 ΜΜ

  Οι Χριστιανοι λοιπον που δεχονται επιθεση απο τα αδελφια σας τους Ισλαμιστες και τα κολληταρια σας τους Σατανιστες αλλα και τους libtards με τα spirit cooking κλπ δεν πρεπει να απαντησουν και σε εσας ακομα που στοχευετε μεσα στην ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ σας ακομα και τα Χριστουγεννα για καποιον ΠΟΥΣΤΗ “Θεο Ηλιο” και καλα που υπαρχει μονο για εσας και τους “ανωτερους” προγονους σας. lol Ναι βρε θα πρεπει να τιμωρηθουν οι χριστιανοι και με μνημονια κιολας μεχρι να αφανιστουν την επιασες καλα την συχνοτητα μεγαλε υπερελληνα κατευθειαν απο Γερμανια αλλα βασικα και εγω αυτο θα γουσταρα να γινει για ολα αυτα τα ψυχωσικα αυτολοβοτημενα καθαρματα που σπερνουν αυτην την αρρωστια για να ταισουν την ΕΓΩΜΑΝΙΑ και την ΥΠΕΡΟΠΤΙΚΟΑΛΑΖΩΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΟΒΡΩΜΙΑ τους. Οι Χριστιανοι και οι Μουσουλμανοι και οι Ιουδαιοι αλλα οι ΓΝΗΣΙΟΙ Ελληναρες ε; LOL Δεν προκαλουν καθολου οι καημενοι απογονοι του κατσικογαμη Πανα. LOL Ασε μαλιστα που οι Σατανιστες ειναι δικοι τους και δεν μπενουν σε αυτη την λιστα με τα κακα της μοιρας τους. Α ρε παραπληγικα βλακομουτρα οταν ερθει η ωρα που δεν θα μπορειτε να κρυφτειτε απο την αντανακλαση του καθρεφτη σας δεν θα βρισκετε τρυπα να κρυφτειτε σε ολοκληρο το συμπαν. Γιατι βρε γελοια καθαρματα να θελει καποιος χριστιανος η εστω φιλος του Ιησου οπως εγω να ζει μαζι σας και οχι για παραδειγμα με Βουδιστες και Ινδουιστες που δεν πασχουν απο αυτες τις ψυχωσεις και που δεν εχουν αυτο το μισος προς στους χριστιανους; Α ρε Τραμπ και Πουτιν που σας χρειαζετε…

  • ΕΛΛΗΝΑΣ 12/26/2016 @ 2:05 ΠΜ

   ΕΙΣΑΙ ΖΩΟ Η ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ;ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ….ΑΝΤΕ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΣ ΒΛΑΚΑ….ΟΛΟΙ ΠΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ….ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΣΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ:)

   • Ανώνυμος 12/26/2016 @ 7:38 ΠΜ

    Ειναι και τα δυο. Ενα ζωο που το παιζει.Μην τα παρεις Θεοφιλε αλλα δεν μπορουσα να κρατηθω…Οσον αφορα την γνωση του,την εχει απειρως μεγαλυτερη απο την δικια σου.

  • Ανώνυμος 12/26/2016 @ 3:05 ΠΜ

   Εγω ο υπερελληνας αφιχθεις απο γερμανια στοχευω εν ετι 2017 με συνοπτικες διαδικασιες να απαλλαξω τους νεοελληνες απο το δυσβασταχτο βαρος του χριστιανικου σκοτους που εξαγριωνει τις νεες γενιες καταπιεζωντας την λογικη τους, εισαγοντας σε αυτους το αρχαιο ελληνικο πνευμα,ωστε ο ελληνισμος να ανθισει και παλι σε αυτον τον τοπο .Θα στηριξω τους νεους ελληνες επιστημονες παρεχοντας οτι χρειαζονται ωστε να μην γινονται ερμαια των ξενων δυναμεων.Θα ανεβασω στην εξουσια τον Νοτη Σφακιανακη που τα λεει ωραια και την χρυση αυγη εκτοπιζοντας ολους τους λαθρο στελνοντας τους πακετο στην γερμανια.Θα ενεργοποιησω τα μυστικα οπλα του ΓΚΙΟΛΒΑ και θα επιστρατευσω τα κειμενα διανοητικης αποχαυνωσης του ΟΕΑ εναντιων των ανθελληνων πρακτορων ΚΡΟΙΦ -ΠΔ -ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ CHAOSKAMPF οι οποιοι με κειμενα μισους που ανεβαζουν στο διαδικτυο υπονομευουν την ενοτητα του εθνους διχαζοντας τα χριστιανικα προβατα τα οποια θα μεταμορφωσω σε αρχαιοελληνικα θηρια.Αυτος εδω ο τοπος θα ηταν τεχνολογικα προηγμενος,μια αυτονομη υπερδυναμη, αν ο χριστιανισμος δεν γκρεμιζε το ελληνικο πνευμα με τις δεισιδαιμονιες του οδηγωντας την ανθρωποτητα στον μεσαιωνα του σκοταδισμου.Θα διαλυσω αυτο το σατανικο συστημα που υποβιβαζει την ανθρωπινη νοημοσυνη εκπαιδευοντας τα προβατα να μην σκεφτονται αλλα να ειναι δοτικα στην πιστη που τους επεβαλαν οι κοσμοεξουσιαστες.Αυτος εδω ο τοπος για να ελευθερωθει απο τα δεσμα των κοσμο εξουσιαστων χρειαζεται δυο συστατικα .Τεχνολογικη υπεροχη ,και μπολικο αρχαιοελληνικο πνευμα το οποιο δρα ως αφυπνιστης και οχι ως κατασταλτικος παραγοντας της συνειδησης.Οσων αφορα τις δεισιδαιμονιες του chaoscampf τους μαυρους μαγους του ,τους γνωστικους αλχημιστες και το αρχετυπο της μητρας του ΓΙΟΥΝΓΚ θα τις εξαφανισω καταστρεφοντας ολα τα αιρετικα χειρογραφα του σκοταδισμου.ΒΡΕ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΕΜΕΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΓΙΑ ΜΕΡΑ ;;

   • ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝ ΠΡΑΚΤΩΡ Ο ΠΔ,ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙΣ ΟΛΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ.ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΜΕ ΕΤΣΙ;TO ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ,ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ,ΣΥΛΛΑΒΙΖΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΑ,ΗΤΑΝ ΄΄Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ΄΄.ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΠΕΡΝΑΣ ΕΥΚΟΛΑ ΑΥΤΟ.

 28. Έρως ΠΑΝδημος 12/26/2016 @ 12:18 ΠΜ

  Ναι ασφαλως ολοι οι Γνωστικοι και Ερμητιστες ειναι μπουφοι και ο Θωθ κλπ και γενικα οσοι ειναι εστω φιλικοι προς τον Ιησου. lol Μιλαμε δεν εχουν υπαρξει μεγαλυτεροι βλακες απο αυτα τους ψυχωσικους τραγελαφους που ταιζουν την βλακεια και τον κομπλεξισμο τους με τις διδασκαλιες των πραγματικα μυημενων τις οποιες ασφαλως διαστρεβλωνουν οπως αλλωστε κανουν ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ που ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι κατι ΞΕΡΟΥΝ και οτι τα ΣΚΑΤΑ που εχουν μεσα στα κεφαλια τους εχουν καποια αξια για αυτους που πραγματικα ειναι ειτε Γνωστικοι ειτε Ερμητιστες κλπ. Anyway σας ευχαριστω για την διασκεδαση που μου προσφερατε μερες που ειναι και αυτο που πραγματικα ψαχνετε θα το βρειτε μην τρελενεστε. Ειδικα τωρα που βγηκε ο Τραμπ ολα να τα περιμενετε.

 29. Ετσι ετσι για να καταλαβαινομαστε κιολας δηλαδη. Η αρχαιοελληνοπληξια ειναι εναντια και στον Θωθ και εναντια σε ολους τους αλχημιστες ολων των εποχων συμπεριλαμβανομενων και των Αιγυπτιων που μυησαν τους αρχαιους φιλοσοφους. Που το βρηκατε εσεις το Ελληνικο πνευμα και το πνευμα γενικοτερα ρε αντιθεοι και γενικοτερα αντιανθρωποι που παριστανετε τους ανωτερους λογω της πιστης σας; lol Εσεις εχετε ανοιξει πολεμο κατα της ψυχης του ολου και κατα του πνευματος του ολου και κατα των πνευματικων διδασκαλων ολων των παραδοσεων και ολων των εποχων και δεν ξερετε ουτε τι λετε ουτε και τι σας γινεται. Ομοιοι σας και με τοσο μεγαλο προβλημα στον εγκεφαλο και τοσο μεγαλο κολλημα με τον Ιησου κλπ ειναι μονο οι Σατανιστες. Εσεις που προσπαθειτε να προσαρμοσετε την αρχαια πραγματικοτητα μεσα στο ψεμα σας εισαστε αυτοι που θα εσφαζαν ΟΛΟΥΣ τους αρχαιους μυστες και οχι μονο τους μαθητες του Θωθ και τους Γννωστικους κλπ και οριστε ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΠΟΥ ΦΟΡΕΣΑΝ ΤΑ ΡΑΣΑ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΡΑΒΒΙ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. Εισαστε οι μεγαλυτεροι πνευματικοι εγκληματιες στην ιστορια του πλανητη και μετα απορειτε απο που βγηκαν οι παπαδες σας και μετα και καλα σας φταινε για αυτους οι Εβραιοι. lol Τοοο μεγαλο κολλημα και τοσο μισος προς τον Ιησου εχουν ΜΟΝΟ οι Σατανιστες και βασικα αυτη ειναι η θρησκεια σας μια αντιθησκεια που αφορα αποκλειστικα και μονο τις ψυχωσεις και το τομαρι σας και ουτε Ελληνικο πνευμα υπαρχει μεσα στα νεκρα σας ειδωλα ουτε πνευμα ουτε και ζωη. Αντε και καλες γιορτες και ο Αλλαχ να σας λυπηθει γιατι δεν προβλεπω να αφηνεε περιθωρια στον χριστιανικο κοσμο και την χριστιανικη ψυχη να συνυπαρξει με τους δαιμονες και την απυθμενη μαυριλα και σχιζοφρενεια σας. Παιδια του φωτος λεει. lol Παιδια του πρωκτος θα ελεγα αλλα αντε μερες που ειναι σας ευχηθω και παλι καλες γιορτες.

  • Ανώνυμος 12/26/2016 @ 6:18 ΜΜ

   Ο σύγχρονος κόσμος οφείλει σχεδόν τα πάντα στους Έλληνες. Αυτοί προσδιόρισαν για
   πρώτη φορά τις κατηγορίες σκέψης που έχουμε ως σήμερα, διαμόρφωσαν τα
   κυριότερα πνευματικά μας εργαλεία και έδωσαν συγκεκριμένο περιεχόμενο στις αρχές
   της ηθικής μας. Γενικότερα, ανακάλυψαν την επιστημονική έρευνα διατυπώνοντας τα
   πρώτα ερωτήματα και προσπάθησαν να τα απαντήσουν, με επιτυχία σε ικανοποιητικό
   βαθμό. Ανύψωσαν όλες τις μορφές της τέχνης τόσο, ώστε όλα τα σύγχρονά της
   ρεύματα να πηγάζουν απ’ την ελληνική τέχνη.Γι’ αυτό οι σύγχρονοί μας αισθάνονται μεγάλο ενδιαφέρον για έναν λαό,
   στον πολιτισμό του οποίου οφείλουμε τόσα πολλά. Το ενδιαφέρον αυτό μπορεί να
   ικανοποιηθεί απόλυτα, αφού οι πηγές που μας αποκαλύπτουν την Αρχαία Ελλάδα είναι
   ιδιαίτερα πλούσιες και ποικίλες.Οι αρχαίοι Έλληνες δεν ανέπτυξαν μόνο τις τέχνες αλλά η συμβολή τους ήταν τεράστια και στην ανάπτυξη των επιστημών. Αυτοί ήταν που διαμόρφωσαν την
   υποδομή για να εδραιωθούν οι θετικές επιστήμες στο παγκόσμιο στερέωμα από την
   αρχαιότητα έως σήμερα. Κάποιες από αυτές ήταν τα μαθηματικά (άλγεβρα και
   γεωμετρία), η αρχιτεκτονική, η αστρονομία και η αστρολογία, η ιατρική, η γεωγραφία
   κ.α Όλες αυτές οι επιστήμες έχουν συμβάλλει στην εξέλιξη της τεχνολογίας και
   γενικότερα του σύγχρονου ανθρώπου. Συνεπώς, συνδέονται μεταξύ τους καθώς
   αποτελούν επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ το οποιο προσφερε εργο στην κοινωνια και οχι το πνευμα του χριστιανισμου που καλλιεργει ανοητα και φοβισμενα μυαλα.

   • Σε εσας ο συγχρονος κοσμος οφειλει μια κλανια και εσεις οφειλετε ακομα και τον αερα που αναπενεετε στους ανθρωπους και στα εμψυχα δηλαδη οντα. Δεν με απασχολει ο κομπλεξισμος σας και οι ψυχωσεις σας. Αυτα ειναι θεματα που πρεπει να απασχολουν τους ψυχιατρους αλλα και τους ευνουχιστες καθως αλλωστε δεν νομιζω να υπαρχει καμια αλλη θεραπεια για τον θρησκευτικου περιεχομενου επι της ουσας υπερκομπλεξικουπεροπτικοαλαζονικο καρκινο ο οποιος και προφανως μπορει να προκαλεσει μονο αιμετο ακομα στον υπολοιπο πλανητη και ακομα σε αυτους που θαυμαζουν τον αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο και για τους gay κλπ. Οι Χριστιανοι αλχημιστες (δηλαδη προβατα του Κυριου που καιει τους ανωμαλους) εφεραν τον διαφωτισμο και δημιουργησαν τον ανωτερο πολιτισμο σε τεχνολογικο επιπεδο που εχει υπαρξει ποτε. Σε πνευματικο επιπεδο θα κοιταγα προς την ανατολη και τον Ινδουισμο που ειναι αλλωστε σε αποσταση ασφαλειας απο τους πνευματικους εγκληματιες της δυσης. Αυτα φυσικα δεν εχουν καμια σχεση με αυτα που ειπα και για την σχεση των αρχαιων φιλοσοοφων με τα μυστηρια της Αιγυπτου και της ανατολης απο οπου πηραν και τις βασεις για την δημιουργια του δικου τους πολιτισμου. Αυτα προκυπτει επι της ουσιας του θεματος ειναι μια φαιδρη προσπαθεια αρχαιοκαπηλιας απο καποιους ανυπρκτους αυτολοβοτομημενους ψυχωσικους που εχουν υποστει πλυση εγκεφαλου απο τις νεοφιλελευθερες κλανιες που για πολιτικους λογους στοχευουν την πολιτικη προεκταση του χριστιανισμου που ομως σε στην πνευματικη και εσωτερικη διασταση του θεματος διαπραττουν ενα εγκλημα που στοχευει την ψυχη δισεκατομμυριων ανθρωπων με την συνεργασια φυσικα των Σατανιστων με τα spirit cooking και των των δαιμονισμενων και ψυχωσικων αρχαιοκαπηλων που αυτο που τους οφειλει η ανθρωποτητα ειναι μια περιποιημενη κουραδα και μια ροχαλα.

    • Ανώνυμος 12/26/2016 @ 11:03 ΜΜ

     Το κειμενο αυτο ειναι PROJECT Α ́ ΛΥΚΕΙΟΥ – 1ο ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ.Μηπως οι εκπαιδευτικοι και οι μαθητες που ελαβαν μερος ηταν ολοι αρχαιοκαπηλοι ψυχοπαθεις ?Οχι βεβαια, αυτη ειναι η αληθεια για τον αρχαιο ελληνικο πολιτισμο.Δεν κανεις τιποτα αλλο απο το να μοιραζεις ταμπελες με το συνθημα ΑΡΧΑΙΟΠΛΗΚΤΟΒΛΑΚΑΣ

  • Ανώνυμος 12/26/2016 @ 6:38 ΜΜ

   Μεταξυ μας γιε του χαους αυτο το διπολο χριστιανισμος σατανισμος ειναι μια χαλκινη μουφα τριων ιντσων ανευ πατου.Οι χριστιανοι εχουν φαει μεγαλο παραμυθι αφου τους επεισαν οτι η δυτικη μαγεια ειναι σατανικη χωρις να γνωριζουν οτι το κλειδι της, ειναι το δευτερο προσωπο της Αγιας Τριαδας.Ασε τα σαπια σε μενα με τον χριστιανισμο και τον σατανισμο.Οσον αφορα τα παραμυθια των μαυρων μαγων,των αλχημιστων και των Α-γνωστικιστων ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΩΣ ΜΟΝΟ ΕΣΥ που εχεις γερο στομαχι και τα χωνευεις ολα.

 30. Μας έχετε ζαλίσει τα παπάρια με τις δήθεν αιμομιξίες των αρχαίων Ελλήνων και δεν κοιτάτε τον προπάτορά σας τον Αβραάμ που εκπόρνευε την Σάρα στον Φαραώ, δεν κοιτάτε τον Λώτ που γαμούσε τις κόρες του!!!! Εκει κανένα πρόβλημα εεεε;;; Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα εεεε;;;

 31. ΗΛΙΟΓΕΝΝΗΤΗ 12/26/2016 @ 11:15 ΠΜ

  ~ΧΑΙΡΕ ΑΝΙΚΗΤΕ ΗΛΙΕ !

  Σε όλους τους αρχαίους ανώτερους Πολιτισμούς σαν σήμερα εορτάζονταν τα Γενέθλια της Γεννήσεως του Ανίκητου Ηλίου!

  Ο Ανώτερος Φωτεινός Ηλιακός Αρχων του κόσμου των Αρίων στέλνει τη δύναμή του στη Γή, χαρίζοντας το Φώς του, εκδηλωμένο πνευματικώς, ψυχικώς και νοητικώς ώστε να αναγεννηθούν οι λαοί.
  Η Ζωή της φύσεως επανέρχεται δυνατότερη έχοντας προστάτη της τον Πανίσχυρο Ηλιακό Υιό Απόλλων – Θεό αγαθοεργό και ηρωικό μαχητή ενάντια στο επίβουλο σκοτάδι, την αρρώστια και το θάνατο!
  Ο Ανίκητος Ηλιος πάντοτε θα ενδυναμώνει τους αγωνισταί ακόμη και στην σημερινή εποχή του αντιανθρωπίνου και φθοροποιού κόσμου!

  ΚΑΛΑ ΗΛΙΟΥΓΕΝΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

 32. Σε οτι αφορα την Χ.Α εγω λεω να βαλει εμενα μυστικο καθοδηγητη να απαλλαγουμε και απο το gay parade και τους αρχιπαπαδες και απο τους αρχαιοπληκτους απογονους τους για να ζωντανεψουμε τα Ελληνικα μυστηρια μεσα σε ενα νεο πλαισιο που να βλεπει στο μελλον και να ανοιξει μια νεα σελιδα για τον Ελληνισμο. Αλλωστε πηραν την ονομασια τους απο το Ερμητικο ταγμα της Χρυσης Αυγης ασχετα με το τι καταλαβαινουν απο αυτα τα θεματα. Σε οτι αφορα τον Σφακιανακη: https://www.youtube.com/watch?v=N1m_IQY8zME >> Το θεμα ειναι βασικα οτι αυτοι που μπλεκουν με τις Ερμητικες συχνοτητες και με την αλχημεια κλπ μεσα απο ενα εξωτερισιτκο πρισμα πανω στην βαση της πλανης των κατωτερων συχνοτητων και των ψυχωσεων τους και μιλανε και καλα για καποιον Εωσφορο Σατανα και αναπαραγουν την πλανη των παπαδων και δουλευουν βασικα για τις ιδιες συχνοτητες και δεν εχουν καμια σχεση με τους πραγματικους Ερμητιστες παρα μονο με την σκια τους.

  • Ανώνυμος 12/26/2016 @ 7:07 ΜΜ

   Αυτοι που μπλεκουν με τις ερμητικες συχνοτητες συντονιζονται με τις χαμηλες συχνοτητες του haarp και δονουνται μεσα στο αρχετυπικο πλανο των μαυρων μαγων, και η παραχθεισα εαυτων σκια γινετε καταφυγιο των αυνανιστων με τα μυαλα στα καγκελα.Δεν κανετε τιποτα αλλο απο το να ταιζετε κουτοχορτο τους διανοητικα καθυστερημενους. Οσον αφορα τον Νοτη αυτος ως αντιδραση προς το κατεστημενο κανει αναφορα στην γραμματικη εννοια της λεξης εωσφορος προκαλωντας συγχυση στο πλατο.Σχετικα με την θεση που διεκδικεις για το gay parade και τους αρχιπαπαδες,θα την λαβεις μονο με την συμφωνη γνωμη του επιτιμου μελους του κυβερνωντος σωματος ΠΔ..

 33. Σε σχεση με τους νομους του ομοφυλοφιλου Σολωνα που ππαρατεθηκαν πιο πανω αυτοι αφορουν αυτους που εκδιδονται και οχι αυτους που ειναι ομοφυλοφιλοι καθως αλλωστε αυτο θα ηταν γελοιο καθως συμφωνα και με τον Πλουταρχο ο Σολωνας ηταν ομοφυλοφιλος. Αυτη η απατη ξεκινησε απο τον “Ελληνορθοδοξο” Πλευρη και το λεω μηπως και καταλαβετε οτι δεν σας φταιει κανενας που κοροιδευετε τον εαυτο σας. Αμα αμφιβαλλει καποιος ασ φερει εδω τους νομους στα αρχαια να δουμε τι λενε και θα φερω και εγω αυτο που ειπε ο Πλουταρχος. Προσπαθειτε να φορτωσετε ολα τα κακα του συμπαντος στους αλλους γενικοτερα και σε καποια φαντασματα και προσπαθειτε να βγαλετε τρελο και ολοκληρο τον πλανητη και τους αθεους επιστημονες φυσικα και ολους που και καλα οχι μονο δεν καταλαβαινουν τι ελεγαν και τι πιστευαν οι αρχαιοι αλλα ειναι και θεωρειται μαλιστα οτι ειναι και στραβοι και δεν βλεπουν και τις εικονες πανω στα αγγεια. Η κατασταση ειναι κωμικορραγικη και φυσικα για ολα φταιει ο Ιησους και οι Χριστιανοι και συνεχιζετε να ταιζετε αυτην την σχιζοφρενεια και αυτην την μανια και μετα μιλατε και για ζωα. Η κατασταση ειναι κατι περισσοτερο απο τραγελαφικη.

  • Ανώνυμος 12/26/2016 @ 7:35 ΜΜ

   Εριξες μεσα στην μητρα [χυτρα] του αρχετυπου του αποκρυφισμου τον ΓΙΟΥΝΓΚ την καμπαλα την βικιπαιδεια και την ελληνικη μυθολογια και απο τις προκληθεντες αναθυμιασεις απεκτησες οραματα αποκλινουσα απο την πραγματικοτητα.Αυτες οι αλκοολικες φαντασιωσεις σου, και σε σχεση με το γεγονος οτι χτυπιεσαι σαν κομπρεσερ μεσα στο αλχημικο πανο των μαυρων μαγων προκαλουν το γελιο.Και επειδη οι ερμητικες συχνοτητες σου εβαλαν τα δυο ποδια σε ενα παπουτσι,θα σε ξεμπερδεψω εγω.ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ??

   • ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ,ΚΑΤΙ ΕΤΡΕΧΕ.ΤΩΡΑ ΠΟΣΗ ΕΚΤΑΣΗ ΕΙΧΕ ΤΟ ΕΘΙΜΟ(ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΩ)ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.Ο CHAOS ΠΑΝΤΩΣ ΕΠΑΘΕ ΜΕΓΑΛΟ ΨΥΧΙΚΟ ΤΡΑΥΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ,ΚΑΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΝ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ.ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ,ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ.

 34. Σας εχουν μαθει οι δυτικομαλακες αθεοι νεοκομμουνιστες liberals (libtards-φιλελευθεροι) οχι μονο να ντρεπεστε για τους προγονους σας τα τελευταια 2000 χρονια αλλα και να τους ΜΙΣΕΙΤΕ γιατι ππιστευαν στην καλη καρδια και γιατι ηταν βασικα και θυματα της Ρωμαικης πανουκλας. Η διανοητικοπνευματικη σας ανωμαλια υπαρχει μεσα στα πλαισια του “political correct” του νεοφιλελευθερισμου που καλλιεργει ψυχωσεις μεσα απο την πλυση εγκεφαλου ετσι οπως αλλωστε σχεδιαζαν να κανουν οι κομμουνιστες μετα την ηττα τους >> https://www.youtube.com/watch?v=G8pPbrbJJQs >> Φυσικα τωρα μιλαμε πλεον για μια διαφορετικη κατασταση που υπερβενει τις πρακτικες του ψυχρου πολεμου καθως μετα την διδασκαλια του Crowley μπηκαμε πραγματικα σε μια νεα εποχη σχιζοφρενειας και για αυτο προεκυψαν και αυτα με τα spirit cooking κλπ. Μιλαμε για μια πλανη και μια καλοστημενη παγιδα κααι για εσας και για το νεοελληνικο εθνος και για τον πλανητη η οποια εχει δημιουργησει μια αρρωστημενη κατασταση και μια απιστευτη πολωση που οδηγει στον 3ο παγγοσμιο πολεμο. ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ουτε για το Ελληνικο εθνος σας ενδιαφερει ουτε για τους αρχαιους ουτε για ΤΙΠΟΤΑ. Σας εχουν εμφυτεψει τον ΤΟΜΑΡΙΣΜΟ και την υπεροπτικοαλαζονικη ψυχωωση εναντια στον αντιλογο κατι που φυσικα εκφραζετε και στο θεμα της “ομοφοβοιας” κλπ. Εισαστε τα κυτταρα ενος διεστραμμενου εγκεφαλου ο οποιος οριoθετει μεσα σε ενα φασιστικο πλαισιο το “political correct” που κανει τους ηλιθιους να πιστευουν οτι ειναι “ανωτεροι” απο καποιους αλλους λογω των αποψεων και τα πιστευω τους και φυσικα αυτη η παρανοια στοχευει και στον εξευτελισμο της αντιθετης αποψης και στην ψυχικη κακοποιηση των διαφωνοντων. Αυτη η κατασταση προκειται να αλλαξει και αμα δεν αλλαξει με το καλο και με την συνεση ειναι αναποφευκτο να προκυψει το μαστιγιο ως μια φυσιολογικη αντιδραση στην παρανοια που εχει καταβαλει τον πλανητη. Αυτη η διδικασια μηχανοποιησης επι της ουσιας του ανθρωπου μεσα στα πλαισια μιας λογικοφανους παρανοιας που στοχευει στην δημιουργια της “τελειας μηχανης” εχει ως αποτελεσμα τον θανατο της ψυχης και για αυτο θεωρω οτι θα πρεπει να μιλαμε για εμψυχους ανθρωπους και για αψυχα ανθρωποειδη που εχουν πουλησει την ψυχη τους στους μηχανισμους της επιφνειας αλλα και στους δαιμονες της ιστοριας για τον αλφα η τον βητα ηλιθιο λογο που ειναι παντα προιον καποιας εμφυτευεμενης ψυχωσης.

  • Ανώνυμος 12/26/2016 @ 8:35 ΜΜ

   Εισαι το κυτταρο ενος διεστραμενου εγκεφαλου, του αποκρυφισμου ,του αρχετυπου της μητρας,και καθε σκοταδισμου.Ως εκ τουτου ο αντιλογος, σου προκαλει ταραχη αφου εκτιθεσαι διαρκως μην μπορωντας να τεκμηριωσεις με λογικα επιχειρηματα τις θεσεις σου σχετικα με το σκοταδι της Νεας εποχης.Και βεβαια τα οπλα σου εναντιων οσων δεν εναρμονιζονται με τις αποψεις σου ειναι το μαστιγιο με το οποιο θα επιβαλεις την ταξη στην νεα εποχη του υδροχοου ωστε τοσο οι χριστιανοι οσο και οι αρχαιοκαπηλοι να δεχτουν τον νεο ενσαρκωμενο χριστο HE IS GOD HORUS = 888 = APOLLO CHRIST.Στην νεα ταξη προβλεπω εσυ να εισαι ο συμπανταρχης οπως αλλωστε επιθυμεις, και ο ΠΔ να κρατα το μαστιγιο με το οποιο θα μαστιγωνει μερα νυχτα τους αρχαιοκαπηλους ξερολες οι οποιοι σου προκαλουν ταραχη με την αληθεια των λογων τους.Φαντασου να ημουν και 12 θειστης τι θα ακουγες.Παντως πρεπει να το ομολογησω ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ 12 ΘΕΙΣΤΕΣ.

 35. Ανώνυμος 12/26/2016 @ 2:46 ΜΜ

  Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016
  ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΧΡΟΝΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ
  Η ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

  Η μαρτυρία των αρχαίων Ιουδαϊκών κειμένων

  Όταν το 70 μ. Χ. έπεσε η Ιερουσαλήμ, μαζί με τον Ναό, και την κυριαρχία των ιερατικών οικογενειών, έπεσε και το ανώτατο δικαστήριο, το Συνέδριο. Το μόνο τμήμα του Ιουδαϊσμού που μπορούσε ν’ αναλάβει την ανοικοδόμηση ήσαν οι Φαρισαίοι. Και πράγματι αυτό έκαναν, σε μία πνευματική κι όχι πολιτική βάση.

  Με την καθοδήγηση του Γιωχανάν, γιού του Ζακκά, κατασκεύασαν τα κεντρικά γραφεία τους στη Γιαβνέθ η Γιάμνια, στα νοτιοδυτικά της Παλαιστίνης. Εδώ, λοιπόν, αναδιοργάνωσαν το Συνέδριο σαν ανώτατο δικαστήριο για την οργάνωση όλου του θρησκευτικού νόμου, πρώτος πρόεδρος του οποίου, στη νέα του μορφή, ήταν ο Yohanan. Ένας μεγάλος αριθμός νομοθετημάτων, «η παράδοση των πρεσβυτέρων», όπως αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη, είχε παραδοθεί από γενιά σε γενιά, προφορικά, κι αυξανόταν με το πέρασμα του χρόνου. Έγινε έτσι το πρώτο βήμα για την κωδικοποίηση όλου αυτού του υλικού. Το δεύτερο βήμα έγινε απ’ τον μεγάλο Ραβίνο Ακίμπα, που πρώτος κατέταξε το υλικό, σύμφωνα με τα θέματα.

  Μετά τον ηρωικό του θάνατο, το 135 μ. Χ., στη διάρκεια της ήττας που υπέστη ο επαναστάτης κατά της Ρώμης Βαρ – Κοχεμπά, το έργο του αναθεωρήθηκε και συνεχίστηκε από τον μαθητή του, Ραββίνο Μέιρ. Το έργο της κωδικοποίησης ολοκληρώθηκε γύρω στο 200 μ .Χ από τον Ραββίνο Ιούδα, πρόεδρο του Συνεδρίου, από το 170 έως το 217. Ο όλος κώδικας του θρησκευτικού νομικού συστήματος, που συλλέχθηκε μ’ αυτό τον τρόπο είναι γνωστός ως Μισνά.

  Αυτός ο κώδικας Μισνά έγινε αντικείμενο μελέτης, και πολλά σχόλια εκφράσθηκαν γ’ αυτόν από τις Ραβινικές σχολές τόσο της Παλαιστίνης όσο και της Βαβυλωνίας. Τα σχόλια αυτά, η Γκεμάρα αποτέλεσαν ένα είδος συμπληρώματος της Μισνά η οποία μαζί με τη Γκεμάρα αποτέλεσαν το γνωστό Ταλμούδ. Το «Ταλμούδ της Ιερουσαλήμ», που αποτελείται από τη Μισνά, μαζί με την ογκώδη Γκεμάρα των Παλαιστινιακών σχολών, συμπληρώθηκε το 300 μ.Χ. περίπου. Το κατά πολύ μεγαλύτερο Βαβυλωνιακό Ταλμούδ συνέχισε ν’ αυξάνει για δύο ακόμη αιώνες, πριν να καταγραφεί, γύρω στο 500 μ. Χ.

  Καθώς η Μισνά είναι ένας νομικός κώδικας και το Ταλμούδ βιβλία με σχόλια πάνω σ’ αυτό τον κώδικα, δεν υπάρχει περίπτωση αναφοράς στον Χριστιανισμό, κι όπου υπάρχουν αναφορές είναι εχθρικές. Όπως και να είναι όμως αυτές οι αναφορές δείχνουν τουλάχιστον πως δεν υπήρχε ούτε η παραμικρή αμφιβολία για τον ιστορικό χαρακτήρα του Ιησού.

  Σύμφωνα με τις γνώμες των πρώτων Ραβίνων που καταγράφονται σ’ αυτά τα έργα, ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ ήταν ένας αμαρτωλός στο Ισραήλ, που ασχολήθηκε με τη μαγεία, περιφρόνησε τα λόγια των σοφών, παραπλάνησε τον κόσμο και είπε πως δεν ήρθε να καταστρέψει τον νόμο, αλλά να τον συμπληρώσει. Κρεμάσθηκε την παραμονή του Πάσχα, με την κατηγορία της αίρεσης και παραπλάνησης του λαού. Οι μαθητές του, πέντε από τους οποίους αναφέρονται με τα ονόματά τους, γιάτρευαν αρρώστους στο όνομά του.

  Είναι ολοφάνερο πως πρόκειται για ένα πορτραίτο του Κυρίου μας όπως ακριβώς θα το περιμέναμε από ένα έργο γραμμένο απ’ τους Φαρισαίους, που ήσαν αντίπαλοί Του. Μερικά από τα ονόματα με τα οποία Αυτός αναφέρεται γίνονταν άμεσες η έμμεσες μαρτυρίες για τις διηγήσεις των Ευαγγελίων. Η ονομασία Ha-Taluy («Ο κρεμασμένος») αναφέρεται ξεκάθαρα στον τρόπο με τον οποίο πέθανε. Ένα άλλο όνομα που Τού δίνεται, Ben-Pantera («Γιός Παντέρα»), κατά πάσα πιθανότητα αναφέρεται, όχι (όπως υπονόησαν μερικοί) σ’ έναν Ρωμαίο στρατιώτη, που ονομαζόταν Παντέρας, αλλά στη Χριστιανική πίστη για τη γέννηση του Κυρίου μας από παρθένο. Είναι δηλαδή η λέξη «παρθένος» . Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως όλοι όσοι τον ονόμαζαν έτσι πίστευαν στη γέννησή Του από παρθένο.

  Στα τέλη περίπου του πρώτου αιώνα μ. Χ. και στις αρχές του δεύτερου, υπήρχε όπως φαίνεται κάποια διαφωνία στους Ιουδαϊκούς κύκλους, για το κατά πόσο μερικά Χριστιανικά έργα έπρεπε ν’ αναγνωρισθούν ως κανονικά η όχι. Αυτά τα έργα, όποια κι αν ήσαν, πήραν το Ελληνικό όνομα Ευαγγέλιο.

  Το αμφισβητούμενο Ευαγγέλιο ήταν κατά πάσα πιθανότητα μία Αραμαϊκή μορφή του κατά Ματθαίον Ευαγγελίου, του Ευαγγελίου που προτιμούσαν οι Ιουδαίοι Χριστιανοί της Παλαιστίνης και των γύρω περιοχών. Λέγεται πως οι Ραβίνοι Γιωχανάν και Μέιρ έκαναν δυσμενή λογοπαίγνια με τη λέξη Ευαγγέλιο, υψώνοντας τα φωνήεντα της λέξης έτσι, ώστε να διαβάζεται Awen-gillayon η Awon-gillayon, που σήμαιναν «Αμαρτία του Περιθωρίου» η «Αμαρτία της Πλάκας του γραψίματος».

  Αυτές οι δυσνόητες αναφορές δείχνουν πως υπήρχε κάποια επαφή ανάμεσα στους ορθόδοξους Φαρισαίους και τους Ιουδαίους Χριστιανούς, γεγονός που δεν πρέπει να μας εκπλήσσει αν σκεφθούμε πως η πρώτη Παλαιστινιακή εκκλησία περιλάμβανε πιστά μέλη, που προέρχονταν απ’ την παράταξη των Φαρισαίων και πολλές χιλιάδες Ιουδαίων, που ήσαν «ζηλωτές του νόμου» (Πρξ. 15/5, 21/20).

  Μετά το 70 μ. Χ., πράγματι, μπορεί αυτοί οι Ιουδαίοι Χριστιανοί να είχαν περισσότερη επαφή με άλλους Ιουδαίους, παρά με τα μέλη των Εθνικών εκκλησιών, που ολοένα κι έκλιναν στο χαρακτηρισμό των Ιουδαίων Χριστιανών ως αιρετικών και ημι – Χριστιανών. Υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες για να σκεφθούμε ότι αυτοί οι φυγάδες από την εκκλησία της Ιερουσαλήμ, που εγκαταστάθηκαν στην Υπεριορδανία, γύρω στο 70 μ. Χ., συνεργάστηκαν με ορισμένες ομάδες Εσσαίων, που πιθανώς περιλάμβαναν και τ’ απομεινάρια της κοινότητας του Κουμράν.

  Ο Ιώσηπος

  Όμως, έχουμε και αρχαιότερη και πιο σπουδαία για μας Ιουδαϊκή φιλολογία απ’ αυτή που βρίσκουμε στα Ταλμούδ. Ο Ιουδαίος ιστορικός Ιώσηπος γεννήθηκε από ιερατική οικογένεια το 37 μ. Χ. Στην ηλικία των δεκαεννιά χρόνων προσχώρησε στην Φαρισαϊκή παράταξη. Σε μία επίσκεψή του στη Ρώμη, το 63 μ. Χ., μπόρεσε να εκτιμήσει την ισχύ της Αυτοκρατορίας. Όταν ξέσπασε ο Ιουδαϊκός Πόλεμος, το 66 μ. Χ., διορίστηκε διοικητής των Ιουδαϊκών δυνάμεων στη Γαλιλαία και υπερασπίστηκε τη στρατηγική θέση Jotapata εναντίον των Ρωμαίων μέχρις ότου η περαιτέρω αντίσταση ήταν ανώφελη.

  Διέφυγε τότε σε μία σπηλιά, μαζί μ’ άλλους σαράντα, κι όταν αντιλήφθηκαν πως το καταφύγιό τους είχε κυκλωθεί σχεδίασαν μία ομαδική αυτοκτονία. Ίσως, πιο πολύ από καλό χειρισμό του θέματος παρά από τύχη, ο Ιώσηπος ήταν ένας απ’ τους δύο που επέζησαν. Έπεισε τον σύντροφό του να παραδοθούν στους Ρωμαίους κι όταν έγινε κι αυτό, κατάφερε να κερδίσει την εύνοια του Βεσπασιανού, του Ρωμαίου διοικητή, προλέγοντας την άνοδό του στον αυτοκρατορικό θρόνο, μία πρόβλεψη που εκπληρώθηκε το 69 μ. Χ.

  Ο Ιώσηπος προσλήφθηκε στο γενικό Ρωμαϊκό διοικητήριο, στη διάρκεια της πολιορκίας της Ιερουσαλήμ, ενεργώντας μάλιστα σαν διερμηνέας του Τίτου, γιού του Βεσπασιανού και διαδόχου του στη διοίκηση της Παλαιστίνης, όταν θέλησε να κάνει εξαγγελίες στους πολιορκούμενους κατοίκους. Μετά την πτώση της πόλης και την καταστολή της επανάστασης, ο Ιώσηπος εγκαταστάθηκε κανονικά στη Ρώμη, σαν δικηγόρος και συνταξιούχος του αυτοκράτορα, παίρνοντας το οικογενειακό του όνομα, Φλάβιος, κι έτσι έγινε γνωστός, ως Φλάβιος Ιώσηπος.

  Όπως είναι φυσικό, αυτή η ποικιλόμορφη καριέρα δεν ήταν δυνατό να τον κάνει δημοφιλή ανάμεσα στους συμπατριώτες του, πολλοί απ’ τους οποίους τον θεωρούσαν – και τον θεωρούν ακόμα – έναν δις εις θάνατον προδότη. Παρόλα αυτά. Χρησιμοποίησε τα χρόνια που αναπαυόταν στη Ρώμη έτσι που να μπορεί ν’ απαιτήσει την ευγνωμοσύνη τους, γράφοντας την ιστορία του έθνους τους.

  Το λογοτεχνικό του έργο περιλαμβάνει μία Ιστορία περί του Ιουδαϊκού Πολέμου, από το 170 π. Χ. μέχρι το 73 μ. Χ., που γράφτηκε πρώτα στ’ Αραμαϊκά, προς όφελος των Ιουδαίων, που ζούσαν μέσα στην Αυτοκρατορία, κι έπειτα δημοσιεύτηκε μία Ελληνική μετάφραση. Επίσης, μία Αυτοβιογραφία στην οποία υπερασπίζεται τον εαυτό του εναντίον ενός άλλου Ιουδαίου ιστορικού, του Ιούστου, από την Τιβεριάδα, ο οποίος αναφερόμενος στον Πόλεμο εκφράστηκε δυσμενώς για τον ρόλο που είχε παίξει ο Ιώσηπος.

  Ακόμα, δύο βιβλία Κατ’ Απίωνος, στα οποία υπερασπίζεται το έθνος του εναντίον στις αντί-Σημιτικές συκοφαντίες (μερικές απ’ τις οποίες υπάρχουν και σήμερα) του Απίωνα, ενός Αλεξανδρινού γυμνασιάρχη, και άλλων συγγραφέων. Τέλος, είκοσι βιβλία με τις Αρχαιότητες των Ιουδαίων,* όπου περιγράφεται η ιστορία του έθνους του απ’ την αρχή της Γένεσης μέχρι την εποχή του. Όσο και να μη του άξιζε να διασώσει την ιστορία της πτώσης του έθνους του, πρέπει να είμαστε χαρούμενοι που το έκανε, γιατί, χωρίς τα ιστορικά του έργα, παρ’ ότι έχουν πολλές ατέλειες, οι πηγές των πληροφοριών μας, σχετικά με την ιστορία της Παλαιστίνης την εποχή της Καινής Διαθήκης, θα ήσαν απίστευτα φτωχότερες.

  Στις σελίδες του Ιώση που συναντάμε πολλά πρόσωπα που μας είναι γνωστά απ’ την Καινή Διαθήκη: Την ποικιλόμορφη οικογένεια του Ηρώδη, τους Ρωμαίους αυτοκράτορες Αύγουστο, Τιβέριο, Κλαύδιο και Νέρωνα, τον Κυρήνιο, κυβερνήτη της Συρίας, τον Πιλάτο, τον Φήλικα, τον Φήστο προκουράτορες της Ιουδαίας, τις οικογένειες του ανώτατου ιερατείου – Άννα, Καϊάφα, Ανανία και τους λοιπούς του Φαρισαίους και τους Σαδδουκαίους και ούτω καθεξής.

  Μπορούμε να διαβάσουμε την Καινή Διαθήκη συγκρίνοντάς την με το πλαίσιο που μας προσφέρει ο Ιώσηπος, πράγμα που την κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα και μας βοηθάει να την κατανοήσουμε καλύτερα.

  Όταν ο Γαμαλιήλ (στις Πράξεις 5/37), μιλάει για τον Ιούδα απ’ τη Γαλιλαία που ήταν επικεφαλής μιας εξέγερσης την περίοδο της φορολογίας, γυρίζουμε στις σελίδες του Ιώσηπου και βρίσκουμε την ιστορία αυτής της εξέγερσης τόσο στο έργο του Πόλεμος (11/8), όσο και στις Αρχαιότητες (XVIII/1). Ο Ιώσηπος μας μιλάει, επίσης, για κάποιον αγύρτη, ονόματι Θευδά, (Αρχαιότ. ΧΧ/5,1) που εμφανίστηκε λίγο μετά το 44 μ. Χ., ο Θευδάς όμως τον οποίο αναφέρει ο Γαμαλιήλ έδρασε πριν απ’ τον Ιούδα της Γαλιλαίας (6 μ. Χ.).

  Σ’ οποιαδήποτε λοιπόν περίπτωση, ο λόγος του Γαμαλιήλ έλαβε χώρα ανάμεσα στο 30 και το 33. Δεν πρέπει όμως να σκεφθούμε πως ο Λουκάς διέπραξε κάποιον αναχρονισμό, επειδή διαβάζουμε τον Ιώσηπο λανθασμένα (το βάρος της μαρτυρίας είναι κατά του Λουκά να έχουμε διαβάσει προηγουμένως τον Ιώσηπο). Ο Ιώσηπος ο ίδιος μας λέει πως περίπου στην εποχή που πέθανε ο Ηρώδης ο Μέγας (4 μ. Χ.) υπήρχαν πολλά προβλήματα στην Ιουδαία, και η δραστηριότητα λοιπόν του Θευδά (που δεν ήταν και τόσο ασυνήθιστο όνομα) τον οποίο ανέφερε ο Γαμαλιήλ, ίσως ν’ ανήκει σ’ αυτή την περίοδο.

  Η πείνα της εποχής του Κλαύδιου (Πρξ. 11/28) αναφέρεται και από τον Ιώσηπο. Αν ο Λουκάς μας λέει πως οι Χριστιανοί στην Αντιόχεια έστειλαν βοήθεια στην εκκλησία της Ιερουσαλήμ, σ’ αυτή την περίπτωση, ο Ιώσηπος μας λέει πως η Έλενα, η Ιουδαία βασιλομήτορα της Αδιαβηνής, που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Μεσσοποταμίας, αγόρασε στην Αλεξάνδρεια καλαμπόκι και στην Κύπρο σύκα, για ν’ ανακουφίσει την πείνα του λαού της Ιερουσαλήμ σ’ αυτή την περίπτωση.

  Ο ξαφνικός θάνατος του Ηρώδη Αγρίππα Α’, τον οποίο διηγείται ο Λουκάς στις Πράξεις (12/19-23) καταγράφεται επίσης κι απ’ τον Ιώσηπο (Αρχ. ΧΙΧ/8,2) σε μία μορφή που συμφωνεί με τις γενικές γραμμές του Λουκά, αν και οι δύο διηγήσεις είναι αρκετά ανεξάρτητες, η μία απ’ την άλλη. Να πως δίνει αυτήν την εξιστόρηση ο Ιώσηπος: «Όταν ο Αγρίππας είχε συμπληρώσει τρία χρόνια βασιλείας στην Ιουδαία, ήρθε στην Καισάρεια, που αρχικά ονομαζόταν Πύργος Στράτωνος. Εκεί έκανε γιορτές προς τιμήν του Καίσαρα, εγκαινιάζοντας ένα φεστιβάλ για τη μακροημέρευση του αυτοκράτορα.

  Εκεί, λοιπόν, κατέφθασε πλήθος τοπικών αρχόντων και άλλων που είχαν προαχθεί σε ανώτερα αξιώματα. Τη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων φόρεσε ένα μανδύα από ασήμι, με θαυμάσια ύφανση κι έφτασε στο θέατρο τα ξημερώματα. Το ασήμι έλαμπε καθώς οι αχτίνες του ήλιου έπεφταν πάνω του και γυάλιζε υπέροχα. Η αίγλη του ενέπνεε κάποιο φόβο και τρόμο σε όσους τον κοιτούσαν. Ξαφνικά, οι κόλακές του άρχισαν να φωνάζουν απ’ όλες τις μεριές, λόγια που στ’ αλήθεια δεν ήσαν για το καλό του, κατονομάζοντας τον θεό, και τον επικαλούνταν κραυγάζοντας, ‘’Δείξε ευμένεια! Αν μέχρι τώρα σ’ αντιμετωπίζαμε σαν άνθρωπο, από δω και στο εξής θα ομολογούμε πως βρίσκεσαι πάνω απ’ την ανθρώπινη φύση’’.

  Ο βασιλιάς δεν τους επέπληξε ούτε καταδίκασε την ασεβή κολακεία τους. Αλλά, κοιτάζοντας ψηλά είδε την κουκουβάγια να κάθεται σ’ ένα σχοινί, πάνω απ’ το κεφάλι του κι αμέσως τη θεώρησε μηνυτή κακού, όπως ακριβώς προηγουμένως είχε γίνει μηνυτής καλού, κι ένα βάρος θλίψης γέμισε την καρδιά του. Ξαφνικά τον έπιασε δυνατός πόνος στην κοιλιακή χώρα…

  Μεταφέρθηκε γρήγορα στο παλάτι και γρήγορα διαδόθηκε το νέο πως σίγουρα θα πέθαινε σύντομα… Όταν είχε πια υποφέρει πέντε μέρες από πόνο, έφυγε απ’ αυτό τον κόσμο, στο πεντηκοστό τέταρτο της ζωής του και το έβδομο της βασιλείας του».

  Οι παραλληλίες ανάμεσα στις δύο διηγήσεις είναι ολοφάνερες, όπως επίσης είναι φανερή και η απουσία συνεννόησης μεταξύ τους. Ο Λουκάς περιγράφει το ξαφνικό χτύπημα του βασιλιά λέγοντας, στη βιβλική γλώσσα, πως « άγγελος Κυρίου επάταξε αυτόν ».

  Δεν είναι ανάγκη να σκεφθεί κανείς πως υπάρχει κάποια σημασία στη χρήση της Ελληνικής λέξης «άγγελος», απ’ τον Λουκά, που σημαίνει «αγγελιαφόρος», και τη λέξη «μηνυτής», που αποδίδεται απ’ τον Ιώσηπο στην κουκουβάγια, παρόλο που μερικοί απ’ τους πρώτους Πατέρες της Εκκλησίας υπέδειξαν κάτι τέτοιο. Οι Τύριοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία της γιορτής για να συμφιλιωθούν δημόσια με το βασιλιά.

  Γενικά, θα μπορούσαμε να συνοψίσουμε τη σύγκριση των δύο διηγήσεων με τα λόγια ενός απροκατάληπτου ιστορικού, του Eduard Meyer: «Οι δύο διηγήσεις συμφωνούν απόλυτα στις γενικές γραμμές, τα δεδομένα και την όλη σύλληψη. Με τις τόσο ενδιαφέρουσες λεπτομέρειές της, που με κανένα τρόπο δεν μπορούν να εξηγηθούν σαν μία «τάση» η σαν λαϊκή παράδοση. Η διήγηση του Λουκά μπορεί μ’ εγγύηση να θεωρηθεί τουλάχιστο τόσο αξιόπιστη, όσο κι αυτή του Ιώσηπου.

  Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το ότι ο Ιώσηπος αναφέρεται στον Ιωάννη τον Βαπτιστή και τον Ιάκωβο, αδελφό του Κυρίου, καταγράφοντας το θάνατό τους μ’ έναν τρόπο ολοφάνερα διαφορετικό απ’ την Καινή Διαθήκη, έτσι που δεν μπορούμε να υποψιαστούμε κάποια Χριστιανική παρεμβολή, σε κανένα από τα αποσπάσματα αυτά. Στις Αρχαιότητες (XVIII/5,2) διαβάζουμε πως ο Ηρώδης Αντύπας, τετράρχης της Γαλιλαίας, νικήθηκε στη μάχη απ’ τον Αρέτα, βασιλιά των Αράβων της Νουβίας, πατέρα της πρώτης γυναίκας του Ηρώδη, την οποία παράτησε χάρη της Ηρωδιάδας.

  Ο Ιώσηπος συνεχίζει:

  «Μερικοί από τους Ιουδαίους νόμισαν πως ο στρατός του Ηρώδη είχε καταστραφεί απ’ τον Θεό κι ήταν αυτό μία τιμωρία για τον αποκεφαλισμό του Ιωάννη, του επονομαζόμενου Βαπτιστή. Γιατί ο Ηρώδης είχε σκοτώσει, αν και ήταν καλός άνθρωπος και πρόσταζε στους Ιουδαίους να ζουν ενάρετα, να είναι δίκαιοι μεταξύ τους και προς τον Θεό και να βαπτίζονται. Δίδασκε πως το βάπτισμα ήταν αποδεκτό απ’ τον Θεό, στην περίπτωση που αυτό γινόταν όχι για τη συγχώρηση συνειδητών αμαρτιών, αλλά για τον καθαρισμό του σώματος, ενώ η ψυχή είχε ήδη καθαρισθεί με δικαιοσύνη.

  Όταν άρχισαν πολλοί να μαζεύονται γύρω του (γιατί επηρεάζονταν πολύ σαν άκουγαν τα λόγια του), ο Ηρώδης φοβήθηκε τη δύναμη πειθούς, που διέθετε πάνω στους ανθρώπους, φοβήθηκε μήπως οδηγήσει σε κάποια στάση, καθώς ακολουθούσαν τη συμβουλή του για κάθε θέμα. Το θεώρησε, λοιπόν, καλό να τον συλλάβει και να τον σκοτώσει, πριν να προκαλέσει κάποια αναταραχή, παρά να μετανιώσει αργότερα μπαίνοντας σε τέτοια βάσανα, αφού δηλαδή ξεσπούσε η επανάσταση.

  Μ’ αυτές τις υποψίες του Ηρώδη, ο Ιωάννης στάλθηκε αλυσοδεμένος στο Machaerus (Σημ. τ. μετ.: Μαχαίρους), ένα φρούριο που αναφέρθηκε πιο πάνω, και εκεί θανατώθηκε. Οι Ιουδαίοι, λοιπόν, πίστεψαν πως εξαιτίας αυτής της θανάτωσης καταστράφηκε ο στρατός, γιατί ο Θεός ήθελε να φέρει κακό στον Ηρώδη».

  Υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα σ’ αυτήν τη διήγηση και σ’ εκείνη των Ευαγγελίων : Σύμφωνα με τον Μάρκο (1/4), ο Ιωάννης «εκήρυτε βάπτισμα μετανοίας εις άφεσιν αμαρτιών», ενώ ο Ιώσηπος λέει πως το βάπτισμα του Ιωάννη δεν είχε σκοπό την άφεση αμαρτιών. Επίσης, ο Ιώσηπος δίνει πολιτική σημασία στο θάνατο του Ιωάννη, ενώ στα Ευαγγέλια φαίνεται πως ήταν αποτέλεσμα της αντίθεσης του Ιωάννη για το γάμο του Ηρώδη με την Ηρωδιάδα.

  Είναι πολύ πιθανό ο Ηρώδης να θέλησε να πετύχει μ’ ένα σμπάρο δύο τρυγόνια φυλακίζοντας τον Ιωάννη. Όσο για την ασυμφωνία αναφορικά με τη σημασία του βαπτίσματος του Ιωάννη, οι ανεξάρτητες παραδόσεις που μπορούμε να βρούμε στην Καινή Διαθήκη είναι εντυπωσιακά ομόφωνες, κι εκτός του ότι είναι πρωϊμότερες της διήγησης του Ιώσηπου (οι Αρχαιότητες δημοσιεύτηκαν το 93 μ.Χ.) δίνουν μία πιο αξιόπιστη περιγραφή από θρησκευτικό-ιστορική άποψη.

  Όπως φαίνεται, ο Ιώσηπος αποδίδει πράγματι στον Ιωάννη το δόγμα των Εσσαίων για το βάπτισμα, όπως μας είναι γνωστό απ’ τα κείμενα του Κουμράν. Το γενικό διάγραμμα όμως της ιστορίας του Ιώσηπου βεβαιώνει τη μαρτυρία των Ευαγγελίων. Αυτή η μαρτυρία του Ιώσηπου ήταν γνωστή τόσο στον Ωριγένη (230 μ.Χ., περίπου) όσο και στον Ευσέβιο (326 μ.Χ., περίπου).

  Αργότερα, ο Ιώσηπος περιγράφει στις Αρχαιότητες (ΧΧ/9,1) τις αυθαίρετες πράξεις του αρχιερέα Ανάνου, μετά το θάνατο του προκουράτορα Φήστου (61 μ.Χ.) με τα εξής λόγια:

  «Ο νεότερος όμως Άνανος, ο οποίος, όπως είπαμε, ανέλαβε αρχιερέας, ήταν θρασύς και τολμηρός. Ακολούθησε την παράταξη των Σαδδουκαίων, που είναι οι πιο αυστηροί στην κρίση απ’ όλους τους Ιουδαίους, όπως δείξαμε πιο πάνω. Μ’ αυτόν, λοιπόν, το χαρακτήρα που είχε ο Άνανος σκέφτηκε πως ήταν καλύτερη ευκαιρία, μια που ο Φήστος είχε πεθάνει κι ο Αλβίνος βρισκόταν ακόμα στο δρόμο. Έτσι, συγκάλεσε συμβούλιο των κριτών και έφερε μπροστά τους τον αδελφό του Ιησού, τον λεγόμενο Χριστό, τον Ιάκωβο, μαζί με άλλους, κι αφού τους κατηγόρησε σαν παραβάτες του Νόμου, τους έστειλε για λιθοβολισμό».

  Αυτό το απόσπασμα, όπως και το προηγούμενο ήταν γνωστό τόσο στον Ωριγένη όσο και στον Ευσέβιο. Την ιστορία του θανάτου του Ιακώβου, του Δίκαιου (όπως ονόμαζαν τον αδελφό του Κυρίου), διηγείται με περισσότερες λεπτομέρειες ο Ηγήσιππος, ένας Ιουδαίος Χριστιανός συγγραφέας του 170 μ. Χ. περίπου. Η διήγηση του Ιώσηπου παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς ο Ιώσηπος ονομάζει τον Ιάκωβο αδελφό του Ιησού, του λεγόμενου «Χριστού» με τέτοιο τρόπο, που υπονοείται πως έχει προηγουμένως αναφερθεί στον Ιησού.

  Βρίσκουμε επίσης κάποια μνεία για τον Ιησού και σ’ ένα άλλο εκτεταμένο αντίτυπο του Ιώσηπου, το ονομαζόμενο Testimonium Flavianum, στις Αρχαιότητες (XVIII/3,3). Ο Ιώσηπος διηγείται εκεί μερικά από τα προβλήματα που σημάδεψαν τη διακυβέρνηση του Πιλάτου, και συνεχίζει:

  «Περί την εποχή αυτή εμφανίστηκε ο Ιησούς, ένας σοφός άνθρωπος, αν βέβαια μπορούμε να τον ονομάσουμε έτσι. Γιατί έκανε θαύματα και δίδασκε τους ανθρώπους που δέχονταν με χαρά την αλήθεια. Παρέσυρε πολλούς Ιουδαίους, αλλά και Έλληνες. Αυτός ο άνθρωπος ήταν ο Χριστός. Όταν λοιπόν τον καταδίκασε ο Πιλάτος σε σταυρικό θάνατο, αφού παραπέμφθηκε από τους άρχοντές μας, εκείνοι που τον αγαπούσαν δεν χάθηκαν. Γιατί εμφανίστηκε σ’ αυτούς την τρίτη μέρα και πάλι ζωντανός, όπως οι προφήτες είχαν μιλήσει γι’ αυτά και για χιλιάδες άλλα θαυμάσια σχετικά μ’ αυτόν: Ακόμα και σήμερα η φυλή των Χριστιανών, όπως ονομάστηκαν απ’ το όνομά Του, δεν έχει πεθάνει».

  Αυτή είναι μετάφραση του κειμένου αυτού του αποσπάσματος, όπως έφτασε σε μας και ξέρουμε πως ήταν το ίδιο και στην εποχή του Ευσέβιου, ο οποίος το παραθέτει δύο φορές. Ένας λόγος για τον οποίο πολλοί θέλησαν να το χαρακτηρίσουν σαν μία Χριστιανική παρεμβολή, είναι το ότι ο Ωριγένης αναφέρει πως ο Ιώσηπος δεν πίστευε ότι ο Χριστός ήταν ο Μεσσίας, ούτε Τον ανακήρυττε τέτοιον. Το ότι ο Ιώσηπος δεν ήταν Χριστιανός είναι γνωστό. Είναι όμως παράξενο ένας μη-Χριστιανός συγγραφέας να γράφει τα παραπάνω υπογραμμισμένα λόγια.

  Παρόλα αυτά, δεν μπορούμε, από την άποψη της κριτικής του κειμένου, να πούμε τίποτε εναντίον αυτού του αποσπάσματος. Οι μαρτυρίες των χειρογράφων είναι ομόφωνες κι άφθονες, όπως άλλωστε για κάθε τι στον Ιώσηπο. Ίσως όμως να ήταν γνωστή στον Ωριγένη μία πρωϊμότερη μορφή του αποσπάσματος, απ’ την οποία έλλειπαν τα υπογραμμισμένα μέρη. Καθώς το κείμενο του Ιώσηπου μεταδόθηκε από Χριστιανούς κι όχι από Ιουδαίους, δεν πρέπει να μας εκπλήσσει αν η αναφορά στον Ιησού πήρε πιο Χριστιανικό χρώμα με το πέρασμα του χρόνου.

  Αν όμως, προσέξουμε πιο πολύ τα υπογραμμισμένα αυτά τμήματα, ίσως συμβεί ν’ αναρωτηθούμε, μήπως ο Ιώσηπος έγραφε ειρωνικά. Η έκφραση «αν βέβαια μπορούμε να τον ονομάσουμε άνθρωπο, ίσως να είναι μία σαρκαστική αναφορά στη Χριστιανική πίστη, πως ο Ιησούς ήταν Γιός του Θεού. Η έκφραση «Αυτός ο άνθρωπος ήταν ο Χριστός», ίσως να σημαίνει πως αυτός ήταν ο Ιησούς, που συνήθως ονομαζόταν Χριστός. Κάποια τέτοιου είδους αναφορά, υπονοείται εν πάση περιπτώσει με τη μεταγενέστερη διακήρυξη ότι οι Χριστιανοί, ίσως ονομάστηκαν από το όνομά Του. Όσο για την τρίτη υπογραμμισμένη φράση, σχετικά με την ανάσταση, ίσως να καταγράφει απλά τι ο Χριστιανοί ισχυρίζονταν.

  Μερικοί διακεκριμένοι κριτικοί δεν δυσκολεύτηκαν να δεχθούν το Testimonium Flavianum όπως έχει. Το απόσπασμα αυτό περιέχει οπωσδήποτε πολλά χαρακτηριστικά στοιχεία της γλώσσας του Ιώσηπου, όπως αποδείχθηκε απ’ τον αείμνηστο Dr. H. St. John Thackeray (η κορυφαία αυθεντία στη Βρετανία σχετικά με τον Ιώσηπο τα τελευταία χρόνια) και άλλους.

  Αποδείχθηκε, επίσης, πως η παράλειψη λέξεων και οι σύντομες φράσεις αποτελούν χαρακτηριστικό της παράδοσης των Αρχαιοτήτων, γεγονός που μας βοηθάει να δεχθούμε την άποψη πως η λέξη «λεγόμενος» εξαφανίσθηκε πριν απ’ τη λέξη «Χριστός», και μία φράση όπως «έλεγαν» η «καθώς τον λένε» εξαφανίστηκε πριν τη φράση «γιατί εμφανίστηκε σ’ αυτούς». Και οι δύο αυτές τροποποιήσεις είναι ελκυστικές, ιδιαίτερα η πρώτη, γιατί και την ίδια τη φράση «ο λεγόμενος Χριστός» τη βρίσκουμε και στην ενότητα του Ιώσηπου τη σχετική με το θάνατο του Ιάκωβου.

  Δύο άλλες τροποποιήσεις απαιτούν αρκετό σχολιασμό. Η μία έχει προταθεί απ’ τον Trackeray, πως, δηλαδή, αντί να διαβάζουμε «την αλήθεια» (τ’ αληθή), πρέπει να διαβάζουμε «πράγματα ασυνήθιστα» (αήθη). Η άλλη προτάθηκε απ’ τον Δρα Robert Eisler, ότι δηλαδή έχουν παραλειφθεί μερικές λέξεις απ’ την αρχή του αποσπάσματος, η οποία άρχιζε: «Εκείνη την εποχή εμφανίστηκε μία καινούργια πηγή προβλημάτων, κάποιος Ιησούς». Αν δεχθούμε αυτές τις τροποποιήσεις του κειμένου έχουμε το εξής αποτέλεσμα:

  «Τότε παρουσιάσθηκε μία νέα πηγή προβλημάτων, κάποιος Ιησούς, ένας άνθρωπος σοφός. Έκανε θαύματα και δίδασκε τους ανθρώπους οι οποίοι δέχονταν μ’ ευχαρίστηση τα παράξενα πράγματα που τους έλεγε. Παρέσυρε πολλούς Ιουδαίους, αλλά και Έλληνες. Αυτός ο άνθρωπος ήταν εκείνος που λεγόταν Χριστός.

  Όταν, λοιπόν, ο Πιλάτος τον καταδίκασε σε σταυρικό θάνατο, αφού παραπέμφθηκε απ’ τους άρχοντές μας, εκείνοι που τον αγαπούσαν δεν χάθηκαν. Γιατί ξαναπαρουσιάστηκε σ’ αυτούς, όπως είπαν, την τρίτη μέρα και πάλι ζωντανός, όπως οι θείοι προφήτες είχαν πει, μαζί με χιλιάδες ακόμα θαυμαστά πράγματα σχετικά γι’ αυτόν: Κι ακόμα, και σήμερα η φυλή των Χριστιανών, όπως ονομάστηκαν απ’ τ’ όνομά Του, δεν έχει χαθεί.»

  Τα πλάγια γράμματα αυτή τη φορά σημειώνουν τις τροποποιήσεις του κειμένου (Η κυριότερη δυσκολία στο να δεχθούμε την τροποποίηση του Eisler, που από μόνη της πιθανόν να είναι επαρκής, καθώς κάνει το απόσπασμα πιο ταιριαστό στο όλο πλαίσιο, είναι ο απειθάρχητος περίγυρος που διατηρεί. Με βάση ένα ριζικά τροποποιημένο κείμενο του Testimonium Flavianum, κι ένα ριζικά τροποποιημένο κείμενο της πρόσφατης παρέκκλισης της Σλαβονικής μετάφρασης του έργου του Ιώσηπου Ιουδαϊκός Πόλεμος, ο Dr. Eisler προώθησε μία γενική αναδόμηση της ιστορίας των αρχών του Χριστιανισμού στο έργο του The Messiah Jesus and John the Baptist (1931).

  Η αναμόρφωσή του αυτή, αν κι έξυπνη, πνευματώδης κι ελκυστική, έχει αρκετά παρεκτραπεί και δεν είναι επιστημονική, γιατί βασίζεται σε κείμενα τα οποία προηγουμένως τροποποίησε, ώστε να ταιριάζουν στις θεωρίες που προσπαθεί να βγάλει απ’ αυτές τις τροποποιήσεις.). Αυτή η μετάφραση απ’ το Testimonium απαλλάχθηκε από ένα – δύο πολύ απλά τεχνάσματα, από τις δυσκολίες του παραδοσιακού κειμένου, ενώ διατηρεί (η ακόμα κι αυξάνει) την αξία του αποσπάσματος ως ιστορικού ντοκουμέντου. Η ουσία της όλης προσπάθειας τονίσθηκε περισσότερο σαν αποτέλεσμα των προσθηκών. Και η τελική αναφορά στη «φυλή των Χριστιανών» συνοδεύεται από κάποια ελπίδα πως, κι αν δεν χάθηκαν ακόμα, σύντομα όμως θα χαθούν.

  Επομένως, έχουμε σοβαρούς λόγους να πιστεύουμε πως ο Ιώσηπος, αναφερόμενος στον Ιησού, μαρτυρεί: (α) Γιά την εποχή που έζησε (β) για τη φήμη Του σαν θαυματοποιού, (γ) για το ότι ήταν αδελφός του Ιακώβου, (δ) για τη σταύρωσή Του απ’ τον Πιλάτο, μετά από πληροφορίες των Ιουδαίων αρχόντων, (ε) για τον ισχυρισμό ότι ήταν Μεσσίας, (στ) για το ότι ήταν ιδρυτής της «φυλής των Χριστιανών» και πιθανώς (ζ) για την πίστη πως αναστήθηκε απ’ τους νεκρούς.

  Αν και το απόσπασμα της Σλαβονικής μετάφρασης του Ιουδαϊκού Πολέμου αντιμετωπίζεται γενικά σαν μία Χριστιανική παρέκκλιση, ο Trackeray κατέληξε να την αντιμετωπίζει ευνοϊκά (δες το έργο του. στο Loeb, Josephus, III, σελ. 648 επ.). Τοποθετείται στον Ιουδαιϊό Πόλεμο, μεταξύ του ΙΙ/9,3 και ΙΙ/9,4 κι έχει ως εξής:

  «Εκείνη την εποχή παρουσιάσθηκε ένας συγκεκριμένος άνθρωπος, αν ταιριάζει βέβαια να τον ονομάσουμε άνθρωπο. Η φύση κι η μορφή του ήσαν ανθρώπινες, αλλά η εμφάνισή του ήταν κάτι παραπάνω από ανθρώπινη. Τα έργα του όμως ήσαν θεϊκά. Έκανε θαύματα υπέροχα και μεγάλα. Γι’ αυτό και αδυνατώ να τον ονομάσω άνθρωπο. Αλλά, απ’ την άλλη, πλευρά, ρίχνοντας μία ματιά στη φύση του που τη μοιράζονταν κι άλλοι, δεν θα τον ονομάσω άγγελο. Ο,τιδήποτε έκανε, το έκανε με μία ακατανίκητη δύναμη, μ’ ένα λόγο, με μία διαταγή. Μερικοί είπαν, «Αναστήθηκε απ’ τους νεκρούς ο πρώτος μας νομοθέτης, και κάνει σημεία και τέρατα». Άλλοι, όμως, σκέφθηκαν πως τον έστειλε ο Θεός.

  Σε πολλές περιπτώσεις πάντως ήρθε σ’ αντίθεση με το Νόμο και δεν ακολουθούσε τα σάββατα, σύμφωνα με το Νόμο των προγόνων μας. Δεν έπραξε όμως με τα χέρια του τίποτα που να ήταν ντροπή, και το κάθε τι, το προετοίμαζε με τα λόγια του. Πολλοί απ’ τον όχλο τον ακολουθούσαν κι άκουγαν με προσοχή τη διδασκαλία του. Πολλές καρδιές τονώθηκαν, γιατί σκέφτηκαν πως οι Ιουδαϊκές φυλές θα μπορούσαν πλέον να ελευθερωθούν απ’ τα Ρωμαϊκά χέρια. Συνήθιζε όμως ν’ απομακρύνεται απ’ την πόλη στο Όρος των Ελαιών. Εκεί επίσης θεράπευε ανθρώπους.

  Συγκεντρώθηκαν γύρω του περί τους εκατόν πενήντα βοηθοί, αλλά και πλήθος λαού. Όταν όμως είδαν τη δύναμή του, που μ’ ένα λόγο έκανε ό,τι ήθελε, κι όταν του γνωστοποίησαν την επιθυμία τους να κατεβεί στην πόλη και να καταστρέψει τα Ρωμαϊκά στρατεύματα και τον Πιλάτο και να τους κυβερνήσει, δεν έδωσε σ’ αυτό προσοχή. Όταν, λοιπόν, τα νέα αυτά έγιναν γνωστά στους Ιουδαίους άρχοντες, συγκεντρώθηκαν μαζί με τον αρχιερέα κι είπαν: «Δεν έχουμε δύναμη ν’ αντισταθούμε στους Ρωμαίους. Εφόσον, λοιπόν, το τόξο λύγισε θα πάμε στον Πιλάτο και θα του γνωστοποιήσουμε ό,τι ακούσαμε, για ν’ απαλλαχτούμε απ’ το πρόβλημα, μη και τ’ ακούσει από άλλους και κλέψει τα αγαθά μας και μας σκοτώσει, και διασκορπίσει τα παιδιά μας».

  Πήγαν, λοιπόν, κι έκαναν αναφορά στον Πιλάτο. Κι εκείνος έστειλε κι έσφαξε πολλούς απ’ το πλήθος. Και συνέλαβε αυτόν τον θαυματοποιό κι αφού τον ανέκρινε διακήρυξε την άποψή του, «Κάνει καλό κι όχι κακό, δεν είναι επαναστάτης ούτε σφετεριστής του θρόνου». Τον άφησε, λοιπόν, να φύγει γιατί είχε θεραπεύσει την ετοιμοθάνατη γυναίκα του. Όταν επέστρεψε στον τόπο του έκανε τα συνηθισμένα του θαύματα. Περισσότεροι και περισσότεροι άνθρωποι μαζεύτηκαν γύρω του δόξαζε τον εαυτό του με μεγαλύτερη δραστηριότητα απ’ ό,τι πριν. Οι γραμματείς τον φθόνησαν κι έδωσαν στον Πιλάτο τριάντα αργύρια για να τον σκοτώσει. Εκείνος τα πήρε και τους άφησε ελεύθερους να κάνουν ό,τι θέλουν. Τον πήραν, λοιπόν, και τον σταύρωσαν αντίθετα με το Νόμο των πατέρων τους.»

  Μόνο μ’ ένα ανήλεο κουτσούρεμα θα μπορούσε ο Eisler να μετατρέψει αυτό το απόσπασμα σε κείμενο που θα έγραφε ένας Ιουδαίος συγγραφέας. Ο Χριστιανός που παρεμβλήθηκε εισάγει αρκετά απομνημονεύματα απ’ το Testimonium Flavianum σε καμιά όμως περίπτωση δεν μειώνει τη λάμψη του Πιλάτου και των Ρωμαίων για να τονίσει αυτή των Ιουδαίων.

  Άλλα αποσπάσματα Χριστιανικής φύσης στη Σλαβονική μετάφραση του Ιουδαϊκού Πολέμου αναφέρονται στον Ιωάννη τον Βαπτιστή, τον Φίλιππο τον τετράρχη (συγκρ. Λκ 3/1), στους Χριστιανούς της Παλαιστίνης την εποχή του Κλαύδιου. Επίσης, σε μία επιγραφή στο Ναό, υποστηρίχθηκε ότι υπενθυμίζει τη σταύρωση του Ιησού, γιατί ο ίδιος είχε προφητεύσει την πτώση της πόλης και του Ναού, το σχισμένο καταπέτασμα και την ανάσταση του Ιησού.

  Τέλος, στην προφητεία που αναφέρεται στη συνήθη έκδοση (στο Ι/5,4), ότι απ’ την Παλαιστίνη θα έβγαινε παγκόσμιος κυβερνήτης. Μία λεπτομερής εξέταση όλων αυτών των Σλαβονικών προσθηκών, καθώς και μία κριτική της θεωρίας του Eisler δίνει ο J.W. Jack, στο έργο του, Historic Christ (1933).

  oimos-athina.blogspot.nl/2016/12/blog-post_26.html

  • Ανώνυμος 12/26/2016 @ 9:48 ΜΜ

   Ο Χριστος δεν ειναι ιστορικο προσωπο.Για τον εβραικο λαο ο μεσσιας των χριστιανων ειναι ψευτομεσσιας και οποιες μετα χριστιανικες αναφορες στο ταλμουδ για τον χριστο εχουν καθαρα στοχο τον χλευασμο του Θεου των χριστιανων..Αυτη η εξωβιβλικη πηγη δεν τεκμηριωνει την ιστορικοτητα του μεσσια χριστου,για τους παρακατω λογους.Οι Εβραίοι δεν πιστεύουν ότι ο Ιησούς ήταν θεάνθρωπος, ο Υιός του Θεού, ή ο Μεσσίας που ήταν προφητευμένος στις εβραϊκές γραφές. Τον θεωρούν ως ένα “ψεύτικο Μεσσία”, που σημαίνει κάποιον που ισχυρίστηκε (ή που οι οπαδοί του υποστήριξαν γι’ αυτόν), ότι είναι ο Μεσσίας, αλλά που τελικά δεν πληρούσε τις απαιτήσεις που απαιτούν οι εβραϊκές πεποιθήσεις. Σύμφωνα με τις εβραϊκές γραφές και το ιουδαϊκό πιστεύω, ο αληθινός Μεσσίας, πρέπει να πληρεί τις ακόλουθες απαιτήσεις. Πρέπει να:
   -Να ένας οξυδερκής Εβραίος με καταγωγή από τον οίκο του βασιλιά Δαβίδ
   -Να είναι ένα συνηθισμένο ανθρώπινο ον (και όχι «Υιός του Θεού»)
   -Να φέρει την ειρήνη στον κόσμο
   -Να συγκεντρώσει όλους τους Εβραίους πίσω στο Ισραήλ
   -Να ξανακτίσει τον αρχαίο Ναό στην Ιερουσαλήμ
   -Να ενώσει την ανθρωπότητα στη λατρεία του εβραϊκού Θεού και τη τήρηση της Τορά
   Επειδή ο Ιησούς δεν πληρούσε αυτές τις απαιτήσεις, σύμφωνα με τους Εβραίους, δεν ήταν ο Μεσσίας.Αν και όλοι οι μαθητές του Ιησού ήταν Εβραίοι, δεν μπορούσαν να πείσουν τους συμπατριώτες τους Εβραίους με τις διδασκαλίες τους. Τα πρώτα δόγματα του χριστιανισμού φαινόταν πιο κοντά σε εκείνα των παγανιστών πολυθεϊστών παρά σε εκείνα των Εβραίων. Όσο περνούσε ο καιρός, όλο και περισσότερο, ο Χριστιανισμός απορρίπτονταν από τους Εβραίους και γινόταν αποδεκτός από τους πολυθεϊστές. Έτσι, σταδιακά εξελίχθηκε σε μια «εθνική εκκλησία», και η στάση του προς τους Εβραίους γινόταν όλο και πιο εχθρική. Μπορεί να έκαναν συνεχώς εκκλήσεις προς τους Εβραίους να αλλάξουν πίστη, μερικές φορές ακόμη και με σκληρότητα και δύναμη, αλλά οιΕβραίοι έμειναν σταθεροί. Ο Χριστιανισμός μπορεί να άλλαξε την ανθρώπινη ιστορία, αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να κερδίσει τους Εβραίους. Ο Εβραίος έμεινε πιστός στην Τορά του και περπάτησε τον δικό του δρόμο».
   Και παρακάτω: «Στην ουσία, υπήρχαν δύο χριστιανικές διδασκαλίες που ο Εβραίος δεν μπορούσε να δεχθεί. Ο Χριστιανισμός διδάσκει ότι ο Θεός είχε πάρει ανθρώπινη μορφή μέσω του Ιησού, και ότι η Τορά δεν ίσχυε πλέον. Ο Εβραίος απέρριψε αυτά τα δύο δόγματα, ακόμα και υπό την απειλή του θανάτου» 1. Ο εβραϊκός Μεσσίας πρέπει να είναι ένας άνθρωπος γεννημένος φυσιολογικά από έναν άντρα και μια γυναίκα. Δεν θα είναι ένας θεός, ούτε ένας άνθρωπος που γεννήθηκε υπερφυσικά ή από παρθενογένεση, όπως αξιώνουν οι χριστιανοί.Πουθενά στην Αγία Γραφή δεν μας λέει ότι ο Μεσσίας θα είναι ένας θεός ή σαν τον Θεό. Η ιδέα ότι ο Θεός θα πάρει ανθρώπινη μορφή είναι αποκρουστική για τους Εβραίους, διότι έρχεται σε αντίθεση με την δική μας αντίληψη περί Θεού ως κάτι που είναι πάνω και πέρα ​​από τα όρια του ανθρώπινου σώματος. Οι Εβραίοι πιστεύουν ότι ο Θεός είναι ο μόνος που πρέπει να λατρεύεται, και όχι κάποιο άλλο ον που είναι δημιούργημά Του, είτε άγγελος, είτε άγιος, είτε ακόμα και ο ίδιος ο Μεσσίας.
   Πουθενά η Αγία Γραφή δεν προβλέπει ότι ο Μεσσίας θα γεννηθεί από μια παρθένα. Αυτή η ιδέα βρίσκεται μόνο στην ειδωλολατρική μυθολογία. Για τους Εβραίους η ιδέα ότι ο Θεός θα φυτεύσει ένα σπόρο σε μια γυναίκα είναι περιττή και αφύσικη. Άλλωστε τι θετικό σκοπό υπηρετεί; Η όλη ιδέα της παρθενογένεσης δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό, παρά μόνο για να προσελκύσει ειδωλολάτρες στον χριστιανισμό.
   2. Ο εβραϊκός Μεσσίας αναμένεται να επιστρέψει τους Εβραίους στη γη τους. Ο Ιησούς γεννήθηκε, ενώ οι Εβραίοι ζούσαν ακόμη στη χώρα τους, πριν φύγουν στην εξορία. Δεν μπορούσε να τους επαναφέρει στη γη τους, επειδή εξακολουθούσαν να ζουν σε αυτή!
   naos-solomonta 3. Ο αληθινός Μεσσίας θα ανοικοδομήσει το Ναό στην Ιερουσαλήμ, αλλά ο Ιησούς έζησε, ενώ ο ναός ήταν ακόμα όρθιος.4. Η εβραϊκή Βίβλος λέει ότι ο Μεσσίας θα λυτρώσει τον Ισραήλ. Στην περίπτωση του Ιησού, ακριβώς το αντίθετο συνέβη. Όχι πολύ καιρό μετά το θάνατό του, ο Ιερός Ναός στην Ιερουσαλήμ καταστράφηκε, η Ιερουσαλήμ έγινε συντρίμμια, οι Εβραίοι πήραν τον δρόμο της εξορίας μια μακρά πορεία 1900 χρόνων μέσα στη νύχτα των διωγμών, σε μεγάλο βαθμό από τα χέρια των οπαδών του αυτοαποκαλούμενου “Μεσσία”!
   5. Οι προφήτες της Βίβλου προφήτευσαν (Ησαΐας 45 και Σοφονίας 3) ότι, όταν θα έλθει ο Μεσσίας, όλα τα έθνη του κόσμου θα ενωθούν για να αναγνωρίσουν και να λατρεύσουν τον ένα αληθινό Θεό. «Η γνώση του Θεού θα γεμίσει τη γη. Ο κόσμος θα γεμίσει με τη γνώση του Θεού, όπως τα νερά σκεπάζουν τη θάλασσα »(Ησαΐας 11,9). Κανένα τέτοιο γεγονός δεν έλαβε χώρα μετά το θάνατο του Ιησού. Αντίθετα, το Ισλάμ αναπτύχθηκε και έγινε η θρησκεία των Αράβων και πολλών άλλων εθνών, ο Χριστιανισμός χωρίστηκε σε πολλές αντικρουόμενες αιρέσεις που ήταν συνεχώς σε πόλεμο μεταξύ τους, και ένα μεγάλο μέρος του κόσμου συνέχισε να λατρεύει τα είδωλα. Ακόμα και σήμερα ο κόσμος είναι μακριά από τη λατρεία του ενός Θεού.6. Όταν ο αληθινός Μεσσίας έρθει, η επιρροή του θα επεκταθεί σε όλους τους λαούς που θα λατρέψουν τον Θεό στο Ναό της Ιερουσαλήμ. Ο Προφήτης λέει, «ο οίκος μου θα γίνει οίκος προσευχής για όλους τους λαούς.” Αυτό προφανώς δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί, και, ως εκ τούτου, ο Μεσσίας δεν έχει έρθει ακόμα.7. Κατά τη διάρκεια του Μεσσία ένα νέο πνεύμα θα κυβερνήσει τον κόσμο, και θα πάψει ο άνθρωπος να διαπράττει αμαρτίες και εγκλήματα. Αυτό θα ισχύει ιδιαίτερα για τους Εβραίους. Η Τορά (στο Δευτερονόμιο 30,6) αναφέρει ότι “Θεός θα κάνει περιτομή στη καρδιά σας και στην καρδιά των παιδιών σας για να αγαπήσουν τον Θεό». Οι προφήτες δίδαξαν: “Και ο λαός σας είναι όλοι δίκαιοι, αυτοί θα κληρονομήσουν τη γη για πάντα.” (Ησαΐας 60, 21). “Κατά την ημέρα εκείνη θα ζητήσω τις αμαρτίες του Ισραήλ και δεν θα υπάρχει τίποτα.” (Ιερεμίας 50,20). Αμέσως μετά την εποχή του Ιησού, η άγνοια του Θεού, ακόμη και η άγνοια της επιστήμης και της φιλοσοφίας γέμισε τη γη, καθώς οι «Σκοτεινοί Αιώνες» (Μεσαίωνας) κάλυψαν τον κόσμο.8. Ο αληθινός Μεσσίας θα βασιλεύει ως βασιλιάς των Ιουδαίων. Η σταδιοδρομία του Ιησού, όπως περιγράφεται στην Καινή Διαθήκη κράτησε όλα κι όλα τρία έτη, στο τέλος των οποίων σταυρώθηκε από τους Ρωμαίους ως κοινός εγκληματίας. Ποτέ δεν λειτούργησε ως τίποτα περισσότερο από ένας περιπλανώμενος ιεροκήρυκας και «θεραπευτής». Βεβαίως, δεν κατείχε καμία επίσημη θέση ούτε είχε κάποιους είδους (ανθρώπινης) εξουσίας.9. Κατά τη διάρκεια του Μεσσία, η προφητεία θα επιστρέψει στον εβραϊκό λαό και η παρουσία του Θεού θα κατοικήσει ανάμεσά μας. (Ιεζεκιήλ 37,27)”. Και μετά από αυτό θα εκχύσω το πνεύμα μου σε όλη την ανθρωπότητα και οι γιοι σας και οι κόρες σας θα προφητεύουν” αυτές οι προβλέψεις, δεν έχουν ακόμη εκπληρωθεί.10. Ένα από τα σημαντικότερα καθήκοντα του Μεσσία είναι να φέρει την ειρήνη σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην εποχή του Μεσσία, δεν θα υπάρχουν άλλοι πόλεμοι, και η κατασκευή των όπλων θα σταματήσει. Ο Προφήτης Ησαΐας (2,4) λέει, “Και θα σφυρηλατήσουν τα ξίφη τους σε άροτρα και τα δόρατά τους σε δρεπάνια. Έθνος δεν θα σηκώσει σπαθί εναντίον έθνους, ούτε θα μάθουν πια τον πόλεμο. “Ωστόσο, χριστιανικά έθνη συνεχώς διεξάγουν πολέμους, και οι πόλεμοι δεν έχουν σταματήσει από την εποχή του Ιησού μέχρι και σήμερα.
   11. Πουθενά στην εβραϊκή Αγία Γραφή δεν λέει ότι ο Μεσσίας θα έρθει κάποτε, θα σκοτωθεί και θα επιστρέψει και πάλι σε μία «δεύτερη έλευση». Η ιδέα του δεύτερου ερχομού είναι ένας καθαρός εξορθολογισμός της αποτυχίας του Ιησού να λειτουργήσει καθ ‘οιονδήποτε τρόπο ως Μεσσίας ή να εκπληρώσει οποιαδήποτε από τις προφητείες της Τορά και των Προφητών. Η ιδέα είναι μια καθαρά χριστιανική εφεύρεση, χωρίς θεμέλια στην Αγία Γραφή.
   crown-of-thorns12. Πουθενά δεν λέει η Τορά ότι ο θάνατος κάποιου άλλου μπορεί να φέρει τη συγχώρεση των αμαρτιών ενός ατόμου. Αντίθετα, κάθε άνθρωπος θα πρέπει να τιμωρηθεί για τις αμαρτίες του, και κάθε άνθρωπος πρέπει να μετανοήσει για τις αμαρτίες του και μόνο. «Η ψυχή που αμαρτάνει πρέπει να πεθάνει». “Οι γιοί δεν θα τιμωρηθούν για τις αμαρτίες των πατέρων τους.” Η ιδέα ότι ο θάνατος κάποιου άλλου πριν από 1.900 χρόνια μπορεί να φέρει με κάποιο τρόπο την συγχώρεση από τον Θεό για τις αμαρτίες μου, είναι παράλογη και αβάσιμη. Κάθε άτομο πρέπει να επιστρέψει στο Θεό, κάθε αμαρτωλός πρέπει να αλλάξει τους τρόπους του και να ζητήσει συγχώρεση από τον Θεό.

  • Ανώνυμος 12/26/2016 @ 9:53 ΜΜ

   Η αγία γραφή ιστορικά είναι ένα εντελώς άχρηστο κείμενο, μιας και είναι εντελώς άγνωστα τα δεδομένα του κάθε κειμένου και της ιστορίας του. Ποιος το έγραψε, πότε, που, γιατί, ποια πορεία ακολούθησε το κάθε κείμενο, τι επεμβάσεις έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της ζωής του μέχρι να γίνει κομμάτι του συνόλου «αγία γραφή». Ακόμα και οι υποτιθέμενοι συγγραφείς είναι άγνωστοι πέρα από ελάχιστες και αμφισβητούμενες χριστιανικές πηγές.Η αξιοπιστία μιας πηγής δεν εξαρτάται μόνο από το πόσο κοντά στο γεγονός έγινε η καταγραφή αλλά κυρίως από το ποιος την κατέγραψε, αν ήταν ο μόνος που την κατέγραψε, τι στοιχεία δίνει κλπ. Από τη στιγμή που έχουμε εντελώς ατεκμηρίωτη θαυματολογία, γεγονότα που μόνο οπαδοί της ίδιας θρησκείας καταγράφουν το μοναδικό συμπέρασμα είναι ότι είναι παραμύθια της χαλιμάς.Τα ανέκδοτα με τον Ιώσηπο και τον Τάκιτο είναι απλά ανέκδοτα. Οι ανάφορες στον Ιώσηπο είναι πλαστές, και η αναφορά στον Τάκιτο που έχει ένα σωρό προβλήματα ακόμα και αν είναι αληθινή απλά μιλάει για το τι πίστευαν οι χριστιανοί της εποχής και όχι για γεγονότα που είχε επαληθεύσει ο ίδιος ο Τάκιτος.

  • Ανώνυμος 12/26/2016 @ 10:05 ΜΜ

   Αποδειξη του Χριστου δεν ειναι οι αποστολοι ουτε οι πατερες της εκκλησιας αλλα ειναι τα θρησκευτικα χειρογραφα οπαδων μιας πιστης,τα οποια μνημονευουν αυτα τα προσωπα αλλα δεν λογιζονται ως ιστορικα τεκμηρια και ουτε διασταυρωνονται με αλλες πηγες.Αυτα τα χειρογραφα εσεις τα λετε Αγια γραφη και ειναι το μεγαλυτερο παραμυθι του κοσμου. Το Eυαγγέλιο του Mάρκου, που περιέχεται στον Σιναϊτικό κώδικα, μεταφέρει πιθανότατα την πρώτη ιστορική περιγραφή της ζωής του Iησού Xριστού. Ξεκινάει με τον Iησού «στην ηλικία των τριάντα περίπου» (Κατά Μάρκου 1:9) και δεν αναφέρεται στην Mαρία, στην άμωμο σύλληψη της, ούτε στη μαζική δολοφονία των αρσενικών βρεφών από τον Hρώδη. Aναφορές στον Iησού ως «Yιό του Θεού» δεν υπάρχουν, όπως εμφανίζονται στην επίσημη εκδοχή της Bίβλου (Κατά Μάρκου 1:1), ούτε και οι «μεσσιανικές προφητείες» ή το «μεσσιανικό» οικογενειακό δέντρο του Xριστού. Tέλος, ο Σιναϊτικός κώδικας περιέχει ασύμβατες με τα σημερινά δεδομένα εκδοχές γεγονότων σχετικά με την έγερση του Λαζάρου και παραλείπει εντελώς την νεκρανάσταση του Iησού και την ανάληψή του στον παράδεισο, στοιχεία που, μαζί με την παρθενογένεση, συγκροτούν το βασικότερο δόγμα του Xριστιανισμού και αποτελούν μακροσκελείς διηγήσεις στην επίσημη Kαινή Διαθήκη (Κατά Μάρκου 16:9-20).Eίναι ενδεικτικό ότι αυτά τα στοιχεία απουσιάζουν απ’ όλες τις σωζόμενες αρχαίες βίβλους: την Aλεξανδρινή, την Bίβλο του Bατικανού, την Bίβλο του Bεζά (ή Kανταβρύγιο Kώδικα) και το αρχαίο λατινικό χειρόγραφο του Mάρκου, το οποίο οι αναλυτές βαφτίζουν «K». Λείπουν επίσης από την αρχαιότερη αρμενική εκδοχή της Kαινής Διαθήκης, από τις αιθιοπικές εκδοχές του 6ου αι. μ.X. και τις αγγλοσαξονικές βίβλους του 9ου αι. μ.X. Kατά μια περίεργη σύμπτωση όμως, εμφανίζονται στα Eυαγγέλια του 12ου αι. ως αναφορές με αστερίσκους… Δηλαδή υπό την μορφή συμπληρώσεων των εκάστοτε αντιγραφέων! Σ’ αυτό το σημείο, αξίζει να αναφέρουμε μερικά ακόμα παράδοξα. Στις νεότερες και αποδεκτές εκδοχές του Eυαγγελίου του Mάρκου, τα χωρία που αναφέρονται στην νεκρανάσταση του Iησού θεωρούνται πλαστά από την ίδια την Εκκλησία: «Tα συμπεράσματα του Mάρκου είναι πράγματι πλαστά… σχεδόν όλο το χωρίο αποτελεί μεταγενέστερη προσθήκη» (Encyclopedia Biblica, vol ii, p.1880, Πλαστογραφία του 6ου αι. μ.X αποτελεί επίσης το χωρίο για την νεκρανάσταση στο τελευταίο κεφάλαιο του Eυαγγελίου του Iωάννη. Kι εδώ η Εκκλησία παραδέχεται: «Tο μόνο συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί είναι ότι το 21ο κεφάλαιο (του ευαγγελίου του Iωάννη) προστέθηκε μεταγενέστερα και γι’ αυτό πρέπει να θεωρηθεί παράρτημα του Eυαγγελίου» New Encyclopedia (NCE), Gospel Of John, p.1080, vol xii, p.407).Kι όμως, η Eκκλησία δέχεται αυτές τις πλαστογραφίες στο δόγμα της και ακόμα περισσότερο, στηρίζει πάνω τους τα θεμέλια του Xριστιανισμού… Kι είναι φυσικό, καθώς η ανάσταση και ανάληψη του Iησού αποτελούν το sine qua non (χωρίς αυτό, τίποτα) της χριστιανικής κοσμοθεωρίας Farley ed., vol xii, p.792).«Aν ο Xριστός δεν αναστήθηκε, τότε η πίστη σας είναι ανώφελη».Ο Χριστος υπαρχει μονο στα θρησκευτικα κειμενα οπαδων μιας πιστης τα οποια δεν διασταυρωνονται με αλλες πηγες,και ως εκ τουτου αμφισβητειται η ιστορικοτητα του.Περα απο αυτο αυτα τα χειρογραφα ειναι αντιφατικα ως προς σταυρωση του χριστου,τον ταφο του αλλα και την ανασταση του.και βεβαια το ευαγγελιο του μαρκου που ειναι και το αρχαιοτερο απο τα τεσσερα δεν κανει καμια αναφορα για τον υιο του Θεου ουτε για την ανασταση του..Και εδω φαινεται η πλαστογραφια των χριστιανων καθοτι προστεθηκε ολοκληρο κεφαλαιο για την στηριξη της αναστασης του.Εκτος αυτου ο Χριστος δεν ειναι ιστορικο προσωπο.Η ιστορικότητα είναι η μελέτη της ιστορικής πραγματικότητας προσώπων και γεγονότων, με την έννοια ότι αυτά ανήκουν στην ιστορία και δεν είναι μέρη ενός ιστορικού μύθου ή θρύλου ή της προϊστορίας. Ερωτήματα ανακύπτουν εκεί όπου οι αφηγήσεις των γεγονότων πιστεύονται από ορισμένους ως αληθινές αλλά δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν είτε λόγω της απουσίας ιστορικών εγγράφων επαρκούς κύρους είτε όπου οι ιστορικές αφηγήσεις ενσωματώνουν τη λαϊκή ιστορία, θεολογικές απόψεις ή τη λογοτεχνία ως γεγονός.Τα θρησκευτικα κειμενα των οπαδων του χριστιανισμου ειναι ΜΙΑ μονο πηγη η οποια ειναι προβληματικη και ασυνδετη καθοτι δεν διασταυρωνεται με καμια αλλη πηγη.Και δεδομενου οτι οι προφητειες του χριστου δεν εκπληρωθηκαν στα προσωπα των μαθητων του ,συνεπως προκειται για παραμυθια της χαλιμας.

  • Ανώνυμος 12/26/2016 @ 10:07 ΜΜ

   Ποιος ήταν ο Ιησούς; Γιατί δεν υπάρχει καμία ιστορική και αρχαιολογική απόδειξη της ύπαρξής του; Ποιος έγραψε τα Ευαγγέλια; Γιατί γράφθηκαν στα Ελληνικά και όχι στα Εβραϊκά ή στα Αραμαϊκά; Πώς κι έγινε η Ρώμη το κέντρο της χριστιανικής θρησκείας; Γιατί οι πρώτοι χριστιανοί Πάπες και οι πρώτοι άγιοι ήταν όλοι μέλη της αυτοκρατορικής Ρωμαϊκής οικογένειας των Φλαβίων; ο χριστιανισμός δεν είναι κάτι διαφορετικό από όλες τις σύγχρονες για την εποχή εκείνη παγανιστικές θρησκείες, αλλά ντυμένος με άλλο όνομα. Ο Ιησούς Χριστός δεν ήταν τίποτα περισσότερο από έναν κατασκευασμένο μυθιστορηματικό χαρακτήρα και μάλιστα υπάρχουν ιστορικές αποδείξεις για αυτό το γεγονός…. ο χριστιανισμός δεν αποτελούσε τίποτα περισσότερο από ένα πολιτικό εργαλείο για τον έλεγχο των μαζών εκείνης της εποχής, συνεχίζοντας να επιτελεί τον ίδιο σκοπό λιγότερο ή περισσότερο ακόμα και σήμερα.

 36. πράκτωρ 12/26/2016 @ 7:30 ΜΜ

  ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΔΕΛΦΙΑ!!!!!

  • Ανώνυμος 12/26/2016 @ 10:47 ΜΜ

   χρονια πολλα με υγεια και απο εμενα τον doctor who και ασε τον chaoskampf να χτυπιεται σαν κομπρεσερ μεσα στο αλχημικο πλανο του αποκρυφισμου του.

 37. Δεν μπορω να κανω reply >> Γιατορυλη κινημα θα μπορουσατε ισως να φτιαξετε με τους Σατανιστες και αυτους που κατουρανε και χεζουν πανω στο σταυρο του Χριστου. Εγω βασικα δεν μπορω να ανεβω σε αυτο τεραστιο επιπεδο αλλα δεν νομιζω να εχουν καποιο προβλημα να το πραξουν οι γνησιοι αρχαιοελληναρες που ειναι και απογονοι του κατσικογαμη Πανα κλπ. Εγω λεω να φτιαξω ενα κινημα με τον εαυτο μου και να τους χεσω ολους πριν να φυγω απο αυτον τον βρωμικο κοσμο. Με την Αληθεια δεν εχετε καμια σχεση αυτη η γκομενα δεν σας γουσταρει με τιποτα αλλα φυσικα μπορειτε να μαζεψετε καμια βρωμιαρα απο τον δρομο που της μοιαζει λιγο για καμια ξεπετα και για να καλμαρετε τις καυλες σας. Αλλωστε η Αληθεια μοιαζει περισσοτερο με χριστιανη παρθενοπη που μεσα στον βρωμικο κοσμο σας φοβατε ακομα και να μιλησει γιατι θα τις επιτεθουν οι “εξελιγμενες” πουτανες. Τι σχεση θα μπορουσε να εχει μαζι σας;

  • Ανώνυμος 12/26/2016 @ 11:27 ΜΜ

   Σχετικα με την αληθεια που την παρομοιαζεις με γκομενα ενας χριστιανος θα σου απαντουσε.η Αλήθεια όπως μας την διαβεβαίωσε ο ίδιος ο Χριστός είναι πραγματικότητα υποστατική, είναι Πρόσωπο. Ο ίδιος ο Χριστός είπε ότι εγώ είμαι η αλήθεια και η ζωή και η οδός.ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ καπως ετσι.Αλήθεια είναι, γενικά, η υπαρκτότητα μιας κατάστασης ή η πραγματικότητα ενός γεγονότος.Προσωπική» αλήθεια-Η σχετικότητα της αλήθειας-Επιστημονική αλήθεια-Θρησκευτική αλήθεια-Η αλήθεια σύμφωνα με τη «Θεωρία των Ιδεών» του Πλάτωνα-Σύγχρονη Φιλοσοφία…Εχω την εντυπωση οτι ψαχνεις σε λαθος μερος [μπουρδελα] την αληθεια.

  • Ανώνυμος 12/26/2016 @ 11:41 ΜΜ

   Το ξερω οτι μας εχεις χεσμενους κατα τ αλλα κατηγορεις τους αρχαιοπληκτους οτι ειναι τομαριστες.

 38. ΓΝΩΣΤΗΣ 12/26/2016 @ 7:51 ΜΜ

  Ε.Π. Μπλαβάτσκυ περί της χριστιανικής παράνοιας και τον Απολλώνιο Τυανέα: «Θα μπορούσε κάποιος να φτιάξει έναν περίεργο κατάλογο των δικαιολογιών και των εξηγήσεων του κλήρου να αιτιολογήσει τις ομοιότητες οι οποίες καθημερινά ανακαλύπτονται μεταξύ Ρωμανισμού και παγανιστικών θρησκειών. Ωστόσο η σύνοψη θα οδηγούσε κατά κανόνα σ’ έναν σαρωτικό ισχυρισμό: Τα δόγματα του χριστιανισμού εκλάπησαν από τους Παγανιστές ανά τον κόσμο! Ο Πλάτων και η παλαιότερη Ακαδημία του έκλεψαν τις ιδέες από την Χριστιανική Αποκάλυψη- είπαν οι Αλεξανδρινοί Πατέρες !! Οι Βραχμάνοι κι ο Μανού δανείστηκαν από τους Ιησουίτες ιεραποστόλους και η Μπαγκαβάτ Γκίτα ήταν προϊόν του Πατέρα Καλμέτ, ο οποίος μεταμόρφωσε τον Χριστό και τον Ιωάννη στον Κρίσνα και τον Αρτζούνα για να ταιριάξουν στο μυαλό των Ινδών!!

  Το ασήμαντο γεγονός ότι ο Βουδισμός και ο Πλατωνισμός προηγούνται του χριστιανισμού και οι Βέδες είχαν ήδη εκφυλιστεί στον Βραχμανισμό πριν την εποχή του Μωυσή, δεν κάνει κάποια διαφορά. Το ίδιο για τον Απολλώνιο από τα Τύανα. Μολονότι οι θαυματουργικές του ικανότητες δεν μπορούσαν ν’ αμφισβητηθούν χάρη στην μαρτυρία των αυτοκρατόρων, των δικαστηρίων τους και των πληθυσμών αρκετών πόλεων και μολονότι λίγοι εξ αυτών είχαν ακούσει για τον Ναζαρηνό προφήτη του οποίου τα δήθεν «θαύματα» είχαν δει μόνον μερικοί δικοί του απόστολοι, οι προσωπικότητες των οποίων παραμένουν μέχρι σήμερα ιστορικό πρόβλημα, παρ’ όλα αυτά ο Απολλώνιος -κατά τους χριστιανούς- πρέπει να γίνεται αποδεκτός ως ο «πίθηκος» του Χριστού»

 39. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ... 12/26/2016 @ 10:43 ΜΜ

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ. ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ. ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ,ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΒΥΣΑΛΕΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΣ. ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΚΑ , ΘΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΕΤΕ. Ε Ρ Χ Ε Τ Α Ι , Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ , ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ; ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ;

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ 12/27/2016 @ 10:40 ΠΜ

   Μην ξεχνάμε ότι το μονοπώλειο στις αρλούμπες το ‘χουν τα χριστιανά βλακάκια στα “ιερά βιβλία” τους. Ξέρεις κτηνοβασίες, κοπρολαγνίες, αιμομιξίες και τα λοιπά.

   • Ανώνυμος 12/27/2016 @ 1:40 ΜΜ

    Για σου ρε Αλεξανδρε και πανω που ειχα απελπιστει με την πνευματικη καταντια αυτου του τοπου.

  • Ανώνυμος 12/27/2016 @ 1:35 ΜΜ

   Μεγαλε αμα ερθει ο Τριαδικος Θεος θα τον χαιρετισουμε εις το ονομα τους ΔΙΟΣ του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ και του ΑΔΟΥ.Και αν μας πει οτι ειναι ο χριστος που ειναι και Πατερας και υιος,τρια σε ενα σαν τα απορρυπαντικα,τοτε θα του πουμε ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΠΕΙΣ.Ετσι κι αλλιως στο ελλαδα οτι δηλωσεις εισαι.

 40. ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΣΩΡΙΑ ΣΧΟΛΙΩΝ . ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ ΜΟΝΟ ΩΣ ΠΡΩΙΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΑΘΕΟΣ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ . ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΓΕΡΟΝΤΑ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΩΣ ΜΗ ΓΕΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ . ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ …..ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΑΤΑΛΑΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ . ΑΡΑ .

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ 12/27/2016 @ 10:36 ΠΜ

   ΝΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ … έχω γνωρίσει κι εγώ τέτοιους σε όποια θρησκεία κι αν ήταν τα ίδια θα έκαναν. Η διορατικότητα είναι ΥΨΗΛΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ δεν έχει σχέση με χριστιανικές παπαρολογίες.

  • Ανώνυμος 12/27/2016 @ 2:07 ΜΜ

   Εισαι ενα CRX [οχι xrc] 125 διχρονο μοτοσακο και καις αγιασμενα λαδια.Πηγαινε σε κανα κτεο γιατι με τους καπνους σου,βρομιζεις την ατμοσφαιρα του νου.

   • ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙΩ ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΩ ΚΤΕΟ. ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙΣ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΜΠΙΕΛΑ ΚΙ ΕΧΕΙΣ ΜΕΙΝΕΙ . ΘΕΣ ΓΕΡΑΝΟ ΓΙΑΤΙ ΠΙΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ.

 41. Η αντιθεση της Μπλαβατσκυ και της θεοσοφιας προς τον χριστιανισμο δεν σημαινει σε καμια περιπτωση αντιθεση προς τον Ιησου. Ασφαλως δεν ασπαζομαι το κινημα της θεοσοφιας μετα και την φαιδρη προσπαθεια μαλιστα να παρουσιαστει ο Κρισναμουρτι ως η μετενσαρκωση του Ιησου αλλα θα μπορουσα να συμφωνησω σε πολλα πραγματα απο αυτα που λενε αλλα και να διαφωνησω και στην πολιτικη αυτου του κινηματος η οποια αλλωστε διαμορφωθηκε μεσα στα πλαισια της παπαδοκρατιας αλλα και επι της ουσιας σε σημειο που πολλοι “θεοσοφοι” θα μποορουσαν να αρχισουν να βλεπουν και εφιαλτες μεσα απο τα ματια μου καθως και αυτο οπως και ολα τα σχετικα κινηματα και ολες οι Γνωστικες διδασκλιες μπορει να ειναι και οφελιμα η και οχι αναλογα και με τις συνθηκες σε συγκεκριμενο τοπο και χρονο. Ακομα και αν η Μπλαβατσκυ χρησιμοποιησε την λεξη “εκλεψε” αυτο δεν σημαινει οτι οι μυημενοι και η Kundalini/Σ-Οφια/Αγιο Πνευμα εκλεψαν κατι απο την μητερα της πλασης οπως για παραδειγμα θα μπορουσε να θεωρησει καποιος για τους παπαδες και να πει οτι αυτοι εκλεψαν και καπηλευθηκαν οχι μονο τις αρχαιες παραδοσεις αλλα και την αληθεια του Ιησου. Μεσα στα πλαισια της αρχαιοελληνοπληξιας ασφαλως οπου προκυπτει μια παρομοια προσπαθεια καπηλειας της Σ-Οφιας των αιωνων επι του προκειμενου φανερωνετε και μια αλλη πτυχη του θεματος που αφορα και την παγανιστικη πραγματικοτητα στην αρχαια Ρωμη η οποια παρηγαγε αυτη την νοοτροπια η οποια μεταλαμπαδευτηκε στον χριστιανισμο. Βασικα ολες οι παραδοσεις εχουν παρει πραγματα απο προηγουμενες παραδοσεις και η αρνηση της παραδοχης αυτου του γεγονοτος δεν ειναι ασφαλως ενα χριστιανικο μονο φαινομενο καθως το ανθρωπινο εγω ειδικα του αμυητου δημιουργει αυτη την επιθυμια της ταυτισης και της αποκλειστικης σχεσης με το θειο ετσι οπως εκφραζετε μεσα απο αυτα που καταλαβαινει το ατομο μεσα στα ορια συνηθως της φαινομενικοτητας και της αγνωσιας που αυτη παραγει οταν το δημιουργημα απομακρυνετε απο τον δημιουργο του μεσα στο περασμα του χρονου. Λογω και του γεγονοτος οτι ειμαι μετριοφρων (οπως και ο Τραμπ αλλωστε) θεωρω οτι ολοι οι θεοσοφοι (συμπεριλαμβανομενου και του Κρισναμουρτι) θα μπορουσαν να ειναι μαθητες μου αλλα και να με λατρευουν και να προσευχονται σε εμενα αναλογα με τα κεφια η ακομα και να ορματιζονται οτι τους κανω ερωτα για να τους ελεησω με το φως μου γιατι βασικα αγαπαω τα προβατακια και τους πτωχους στο πνευμα αλλα ειδικα τα προβατακια που ειναι πτωχοι στην υλη και ψαχνουν για καποια ελπιδα μεσα στο ατερμονο σκοταδι. Θερω οτι πρεπει να αποκασταθει αμεσα αυτη η ερωτικη σχεση αναμεσα στον Τρισμεγιστο Ποιμανδρη και τα προβατα αφου φυσικα πρωτα θυσιαστουν στον Μεγα Δρακοντα ολες οι κατσικες. Στην συνεχεια θα σας πω ενα παραμυθακι που προβλεπει επι της ουσιας τον πλανητικο Λογο που βρισκεται πισω απο ολες τις παραδοσεις και οχι μονο στην θεωρια καθως βασικα ετσι οπως αλλωστε θα αποδειξει ο Λογος του νεου Αιωνα ολες οι διαδρομες καταληγουν πισω στο σημειο της αφετηριας τους και μετα το τελος του Μεγαλου Αλχημικου Εργου του καθε Αιωνα επερχεται ο ΘΑΝΑΤΟΣ αλλα και η ανασταση μεσα σε μια νεα πραγματικοτητα που ανακυκλωνει την αρχαικη ουσια των παγματων μεσα απο νεες μορφες. Η θωρια περι του Κρισναμουρτι Χριστου μου φαινεται σαν μια ενισχυμενη με αρχαικες μπαρουφες παπαδοκλανια που θα μπορουσε μαλιστα να εχει βγει απο τον πρωκτο του αδελφικου φιλου του Κρισναμουρτι του ναρκομανη Osho ο οποιος μαλιστα θεωρουσε οτι ο φιλος του δεν ηταν καν πραγματικος διδασκλαλος λες και αυτος ηταν. Εν παση περιπτωση περα απο το χιουμορ θεωρω οτι αυτο που λειπει απο ολες αυτες τις σοβαροφανεις διδασκαλιες ειναι ο πλακατζης Θεος που αντιλαμβανετε την πλανη μεσα στα πλαισια της διπολικοτητας που εκφραζει και τον Ερμτηικο νομο της πολικοτητας που λεει οτι ολες οι αληθειες δεν ειναι παρα μισες αληθειες και ολα τα παραδοξα συναντιουνται και επανεξεταζονται αναλογα προφανως και με την κινηση των αστρων και του ζωδιακου τροχου. Για αυτο αλλωστε θεωρω οτι η Αληθεια ως οντοτητα ειναι η κορη του Διος και η Αιωνια Αληθεια κορη του Χρονου που προβλεπει αλλωστε και τον ΘΑΝΑΤΟ.

 42. Πρωτου να προχωρησω με το “παραμυθακι” μου θα πρεπει να σας εξηγησω οτι εγω ειμαι το Φως και η Αληθεια ΣΑΣ γιατι σας εκλασα ολους και αποφασισα να ανεβω πανω σε ενα βουνο οπως ο Βουδας και να σας βλεπω απο ψηλα να σερνεστε μεσα στην μιζερια σας. Ειμαι ο Χουλκ (https://www.youtube.com/watch?v=p7twAhWn_KQ). I AM THAT I AM (https://en.wikipedia.org/wiki/I_Am_that_I_Am). Στις προηγουμενες μου ενσαρκωσεις με γνωριζετε και ως τον Κοναν τον Βαρβαρο με το Σουμεριακο σπαθι αλλα και ως τον Ταρζαν τον βασιλια της ζουγκλας και γενικα οπως αναποφευκτα ολοι θα καταλαβετε σε καποια φαση ειμαι το ΤΙΠΟΤΑ (Ein Sof) μεσα απο το οποιο εκπορευεται το Παν και για αυτο ειμαι και ο Πανας και για αυτο αλλωωστε ο εγκεφαλος σας μερικες φορες μου μοιαζει σαν πρωκτος που περιμενει απο μενα (απο το τιποτα) να του βαλω κατι μεσα για να αντεπεξελθει μεσα στα πλαισια της μιζεριας και της πνευματικης του ενδειας. Ειμαι η γυμνη Αληθεια και για αυτο τα λαμογια ειναι ερωτευμενα με το πανεμορφο σωμα και την αγνοτητα μου και προσπαθουν να με βιασουν γιατι δεν τους καθομαι. Νομιζουν οι ηλιθιοι οτι μπορουν να εκβιασουν την ψυχη μου και να την εγκλωβισουν μεσα στα φαιδρα τους κατασκευασματα για να μπορουν να την κακοποιουν οι απογονοι τους για αυτο και γενικα δεν τα παω καλα με τους “κληρονομους” ειτε ειναι Ελληνες ειτε Εβραιοι. Η λυση για ολα σας τα πνευματικα προβληματα ειναι μια: Να με λατρεψετε και να προσπαθησετε να προσεγγισετε την μετριοφροσυνη και την ταπεινοτητα μου μεχρι τελικα να γινετε αξιοι για μια κλανια μου.

  • Ανώνυμος 12/27/2016 @ 1:18 ΜΜ

   Που σε χουλκ παραπανω γραφεις οτι [Οι Χριστιανοι αλχημιστες (δηλαδη προβατα του Κυριου που καιει τους ανωμαλους) εφεραν τον διαφωτισμο] Σιγα μην σκισεις κανα καλσον.[Οι διαφωτιστές πρέσβευαν τον ορθολογισμό και την πίστη στην πρόοδο, αξιώνοντας αλλαγές σε όλες τις πτυχές της ανθρώπινης δραστηριότητας, στους πολιτικοκοινωνικούς θεσμούς, την οικονομία, την εκπαίδευση και τη θρησκεία. Τάχθηκαν υπέρ της ατομικής ελευθερίας και εναντίον της τυραννικής διακυβέρνησης και της καταπίεσης που ασκούσε η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.Βασικός φορέας των νέων ιδεών που έφερε ο Διαφωτισμός ήταν η ανερχόμενη αστική τάξη που μέχρι εκείνη την εποχή παρέμενε αποκλεισμένη από το σύστημα της απολυταρχίας. Ανάμεσα στους σημαντικούς εκφραστές του Διαφωτισμού τοποθετούνται ο Βολταίρος ..Βολταίρος (Voltaire), ήταν Γάλλος συγγραφέας, ιστορικός και φιλόσοφος, διάσημος για το πνεύμα του, τις επιθέσεις του εις βάρος της Καθολικής Εκκλησίας και την υπεράσπιση της ανεξιθρησκίας, της ελευθερίας του λόγου και του διαχωρισμού εκκλησίας και κράτους. Θεωρείται κεντρική μορφή και ενσάρκωση του Διαφωτισμού του 18ου αιώνα. Υπήρξε επίσης δοκιμιογράφος και κορυφαίος εκπρόσωπος του ντεϊσμού. Οι ρίζες του κινήματος του Διαφωτισμού καλύπτουν μεγάλο μέρος του 17ου αιώνα. Περισσότερο η φιλοσοφία που αναπτύχθηκε στον 17ο αιώνα ονομάζεται από πολλούς ιστορικούς ως η «Εποχή του Ρασιοναλισμού»Ήδη από τον 16ο αιώνα, ο Μισέλ ντε Μονταίν εφάρμοσε τον σκεπτικισμό. Μπερδεμένος από τις πολλές θρησκευτικές διαμάχες αποσύρθηκε και έγραψε τα περίφημα Δοκίμια (Essais). Ο σκεπτικισμός πήρε πιο ακραία μορφή με τον Ρενέ Ντεκάρτ στα μέσα του 17ου αιώνα.] Οι πρωτοι διαφωτιστες ηταν οι αρχαιοι ημων προγονοι οι οποιοι καταπλακωθηκαν απο το βαρυ σκοταδι του χριστιανισμου το οποιο υποδουλωσε και το μυαλο αλλα και το σωμα.Οι νεες γενιες ως συγχρονοι διαφωτιστες με μια κλωτσια θα πεταξουν οτι σαβουρα εχει απομεινει ωστε απο πιθηκοι να γινουμε ανθρωποι.Οσον αφορα την πνευματικη σου κατασταση εισαι καπου αναμεσα, οποτε σε κατατασσω στους πιθηκανθρωπους με προγεννητικη διαθεση να μετατραπεις σε ΧΟΥΛΚ και να μας φας ολους.

 43. Οι διαφωτιστες ηταν κυριως Ροδοσταυροι αλχημιστες που πιστευαν οτι κατεχουν την γνωση του Ιησου Χριστου και οτι ειναι το ταγμα του Μελχισεδεκ. Δεν τους εμποδισε ασφαλως αυτη τους η πιστη να φερουν τον διαφωτισμο και να οικοδομησουν τον πολιτισμο της Αμερικης που ειναι ενα χριστιανικο εθνος. Εσεις απλα κυνηγατε φαντασματα εκτος τοπου και χρονου για να ταιζετε την αρρωστια σας πινοντας το αιμα των αλλων καθως στις μερες μας οι χριστιανοι για τους οποιους μιλατε υπαρχουν μονο μεσα στην φαντασια σας και μεσα στα μυαλα των παπαδων. Αγνοειτε και την επανστασηη του Λουθηρου απο την οποια προεκυψαν οι Ροδοσταυροι και γενικα το μισος και η βλακεια σας εκφραζει ακριβως αυτο που κυνηγατε μεσα στις παραισθησεις σας. Το πνευμα δηλαδη του σκκοτους που βγηκε απο τον πρωκτο των Ρωμαιων.

 44. Δεν θα σας φαω εγω γιατι πασχετε απο διανοητικοπνευματικη καθυτερηση μερικων χιλιετηριδων. Ο Χρονος ειναι που τρωει τα παιδια του και αυτος ειναι που φανερωνει την αληθεια συμφωνα και με τους αρχαιους σοφους. Σιγα να μην σας ετρωγε ο τιποτας που σας κανει πλακα και σιγα να μην ειμαι και νιτζα (https://www.youtube.com/watch?v=Vx_GzT-UpHo). lol Απλα επειδη βουλιαζετε μεσα στο μισος και την κακια σας ψαχνετε να βρειτε ποιος σας φταιει για την βλακεια και την βρωμια σας. Αυτο που χρειαζεστε μεσα στην μιζερια σας ειναι λιγο χαμογελο σε οτι αφορα ολα τα “σοβαρα” θεματα που “εμποδιζουν” την πνευματικη σας ανελιξη. Απλα βαλτε ενα καθρεφτη μπροστα σας και αρχιστε να γελατε με την σκατοφατσα σας και ολα τα προβληματα σας θα εξαφανιστουν δια μαγειας. Γιατι ειμαι νιτζα!!!

  • ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ,ΠΩΣ ΤΟΥ ΞΕΦΥΓΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΤΟΥ CHAOSKAMPF.H EΠΟΧΗ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΛΗ ΤΡΕΛΛΑ ΚΑΙ ΧΙΟΥΜΟΡ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΠΕΡΑ.ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΛΥ ΑΚΜΑΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ,ΜΗ ΣΕ ΔΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΕΡΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΠΑΛΙ ΣΥΓΝΩΜΗ…

   • Συγνωμη ζητησα σε εναν διαταραγμενο που εβριζε την μανα μου και την οικογενεια μου και που ηθελε να σκοτωσει ενα γεροντακι που ελεγε οτι ειμαι εγω. Απολογηθηκα επισης για το θεμα της παιδεραστιας λες και φταιω εγω που ηταν οι αρχαιοι παιδεραστες και γιατι καποιοι βριζουν μανες και οικογενειες γιατι λενε την αληθεια για παραδειγμα οτι ο Ιησους ηταν Εβραιος και γιατι δεν λενε να σταματησουν να σπερνουν το μισος. Οταν εχεις να κανεις με διαταραγμενα ατομα πρεπει να κανεις καποιες θυσιες αλλα επι της ουσιας δεν προκειται να αλλαξει ποτε τιποτα. Οσο με βασταει η υγεια μου εγω θα μιλαω και οπως ειπα και στο παρελθον ας με σκοτωσουν αμα νομιζουν οτι θα αλλαξει κατι. Ο μοναδικος τροπος να αντιμετωπισεις το θεμα με τους μανιακους που κυνηγανε φαντασματα ειναι με χιουμορ και αυτοσαρκασμο.

   • Δεν αποκλειτε φυσικα να αρρωστησω και παλι αλλα αυτη η αλλαγη της πολικοτητας μετα και τις εκλογες στην Αμερικη κλπ μπορει να ανακοψει καποια αρρωστημενα στοιχειακα. Ολο αυτο αλλωστε ειναι ενα μερος ενος αλχημικου πλανου. Για παραδειγμα κατηγορηθηκα οτι ειμαι νεοφιλελευθερος γιατι δεν ειμαι Ναζιστης επι της ουσιας και Σατανιστης επι της ουσιας. Με ειπανε και Εβραιο γιατι υποστηριξα τον Ιησου. Και τι δεν ειπανε βασικα. Απλα τωρα με την αλλαγη της πολικοτητας αλλα και μεσα απο την προσπαθεια μου να ηρεμισω αυτα τα στοιχειακα μπορω να κανω και λιγο χιουμορ χωρις να κινδυνευει η ζωη μου αλλα και της οικογενειας μου (τουλαχιστον εξ αποστασεως) απο τους δαιμονες που υπηρετουν τα παιδια του “φωτος” οι “ανωτεροι” Ελληνες που επι της ουσιας προσπαθουν ουτως η αλλως να μας παρουν ολους στον ταφο ακομα και αν δεν το αντιλαμβονται.

 45. Αυτο που πρεπει να σας απασχολει περισστερο προβατακια και σιχαμενες κατσικουλες ειναι η Ζωη και η Μητερα Θεα καθως ο πραγματικος θεος για εσας ειναι ο Θανατος. Αμα πεθανεις πριν να πεθανεις οταν πεθανεις θα ψοφησεις και θα συνεχισεις να ψοφας μεχρι να σκοτωσεις ολα εκεινα τα μικρα εγω που σε εμποδιζουν να προσεγγισεις την πηγη της Ζωης και το τιποτα μεσα απο το οποιο εκπορευεται το Παν που για τους Καμπαλιστες ειναι το EIN SOF = 408 = GODHOOD, To EIN SOF = 408 για τους Βαβυλωνιους ηταν ο MARDUK = 408 και για τους Γνωστικους Καμπαλιστες που εγιναν δεκτες-προβατα-ακολουθοι του Χριστου (CHRIST RECEIVED = 888 = DEVIL REVERSED) ο GROOM = 408 (νυμφιος) της SOPHIA = 408 που ειναι γνωστη και ως SHAKTI = 408. Συμφωνα με το Sefer Yetzirah το Ein Sof ειναι He Whom no mortal eye bath seen, and Who has been known to Jesus the Messiah alone. >> Μας λεει δηλαδη οτι μονον ο Ιησους προσεγγισε τον δημιουργο που για τους Βαβυλωνιους ηταν ο Μαρντουκ και για τους Εβραιους που ακολοθουσαν αλλωστε τον νομο του Χαμου-Ραβι ο Γιαχ-ΙΑΩ που και παλι ειναι ο Μαρντουκ στην πηγη του και δεν υπαρχει και καμια αμφιβολια περι αυτου αλλωστε καθως αυτος ηταν που θεσμοθετησε το Βαβυλωνιακο Sabattu απο το οποιο προερχεται το Εβραικο Sabbath. Δεν γνωριζω αν η Μπλαβατσκυ γνωριζε για τον Ιησου αλλα γνωριζε οτι ο Χριστος των μυημενων (δηλαδη των Γνωστικων) ειναι ο Μαρντουκ τον οποιο γνωρισε μονον ο Ιησους που ειναι και αυτος που εχει το κλειδι του οικου του Δαυιδ που ανοιγει και κλεινει πορτες που καμια Μπλαβατσκυ και κανενας γενικα δεν μπορει ουτε να ανοιξει ουτε να κλεισει. Αν λοιπον η Μπλαβατσκυ δεν γνωρισε τον Ιησου ειναι αδυνατον να γνωρισε τον πατερα του οπως αλλωστε μας ειπε και ο ιδιος οτι μονο μεσα απο αυτον μπορουμε να γνωρισουμε τον πατερα επι της ουσιας του. Ειναι μια δικλειδα ασφαλειας (σφραγιδα) στην συνειδηση μας την οποια τοποθετησε ο Μεγας Πλακατζης που ειναι γνωστος και ως ο Μεγας Εξευελιστης. Αν υποθεσουμε λοιπον οτι καποιος ανοιξε αυτη την σφραγιδα αυτος ειναι ο μοναδικος Μεσσιας και αυτος ειναι ο πραγματικος Ταμμουζ και ο πραγματικος Αδωνις και ο πραγματικος Ωρος και ο πραγματικος Απολλωνας και αρα το μονο που μενει σε εμας ειναι το ΤΙΠΟΤΑ. Αυτος ειναι το Φως και η Αληθεια και αμα μας κλασει ολους ειναι βασικα δικο μας προβλημα οχι δικο του. Αυτος θα κερδισει ακομα και αν εμεις χασουμε καθως αυτος ειναι που εχει στησει αυτο το παιχνιδι. Αυτος ειναι δηλαδη ο Δημιουργος για τον οποιο μιλανε οι Χριστιανοι αλλα δεν ειμαι και τοσο σιγουρος οτι τον γνωριζουν οπως ο Ιησους για παραδειγμα.

 46. ΚΑΝΕΝΑΣ 12/27/2016 @ 4:06 ΜΜ

  Ο Μαύρος Θάνατος, που αποδεκάτισε την Ευρώπη τον 14ο αιώνα, αφάνισε σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού. Μετά ήρθε η πείνα, η οποία αφάνισε πολλούς ακόμη ανθρώπους. Αυτό που ακολούθησε ήταν ένας σκοτεινός κόσμος, χάος και αναρχία. Οι άνθρωποι πίστευαν ότι τα δεινά τους προκλήθηκαν από τον διάβολο και ότι ο Μαύρος Θάνατος ήταν σίγουρο σημάδι της θείας οργής. Στο μεσαιωνικό μυαλό, που ήταν βουτηγμένο στον κόσμο του χριστιανικού θρησκευτικού μυστικισμού, των φαντασμάτων και των προλήψεων, φάνηκε ότι το τέλος του κόσμου πλησίαζε. Υπήρξε μια δημοφιλής πεποίθηση ότι αυτό θα γίνει το έτος 1500. Η κόλαση περίμενε στην γωνία και δεν υπήρχε προοπτική αποφυγής της. Ήταν σαφές σε όλους ότι ο παλιός κόσμος ήταν σε κατάσταση ταχείας και ανεπανόρθωτης φθοράς. Άνθρωποι που σπαράσσονται από αντικρουόμενα συμφέροντα. Πεποιθήσεις που γκρεμίστηκαν. Ένας κόσμος κρύος, εχθρικός και ακατανόητος. Η αίσθηση ότι το τέλος του κόσμου πλησιάζει είναι κοινή σε κάθε ιστορική περίοδο που το κοινωνικό-οικονομικό σύστημα έχει μπει σε μη αναστρέψιμη παρακμή.

  ———————-

  Στα τέλη του Μεσαίωνα η θρησκεία ήταν πολύ σημαντική. Ήταν, επομένως, φυσικό η πολιτική και η ταξική πάλη να εκφραστούν με θρησκευτικούς όρους. Το μόνο πράγμα που μπορούσε να κάνει τη ζωή λίγο πιο υποφερτή για την πλειονότητα των ανθρώπων ήταν η ελπίδα της μετά θάνατον ζωής.

  Η Αγία Μητέρα Εκκλησία έπρεπε να προσφέρει στους φτωχούς ελπίδα ότι υπάρχει μια καλύτερη ζωή πέρα και μετά από αυτή την αμαρτωλή κοιλάδα των δακρύων, για να μπορούν οι Επικυρίαρχοι να τους εκμεταλλεύονται χυδαία και ασύστολα. Αλλά ακόμα και η εκκλησία βρίσκεται σε κρίση, όπως βλέπουμε σε ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του Μπος. Είναι μια περίοδο κατά την οποία τα παλαιά ιδεώδη της φτώχειας, τα οποία είχαν εμπνεύσει τους πρωτοπόρους της μοναστικής ζωής, ήταν μόνο μια μακρινή ανάμνηση. Οι άρχοντες της Εκκλησίας ξεπερνούσαν σε πλούτο και πολυτελή ζωή ακόμη και βασιλιάδες, άλλωστε και οι άρχοντες της εκκλησίας είναι κι αυτοί Επικυρίαρχοι.

  • Ανώνυμος 12/27/2016 @ 4:57 ΜΜ

   Μπραβο ρε φιλε απο το στομα μου το πηρες μολις ετοιμαζομουν να κανω αναφορα για αυτην την χρονικη περιοδο.Τα ειπες ολα.

  • ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ: ΕΤΣΙ! 12/27/2016 @ 7:38 ΜΜ

   Τους έφταιγε ο θεός για τον μαύρο θάνατο, όχι το ριμάδι το κεφάλι τους που χάσανε κάθε γνώση διατροφής και υγείας, χάρη στον σκοταδισμό των ιερατείων…Τι να πεις. Μετά ήρθε η αναγέννηση που είχε και αυτή το μαύρο της το χάλι και επιτέλους μετά, ξεκίνησαν χρόνια της δόξας, οι Ναπολεόντιοι χρόνοι, όπου άρχισε να ανθίζει πολιτισμός, ιδεώδη και οράματα. Εξ άλλου ο μεσαίωνας κατέστρεψε τα προηγούμενα, οπότε ήταν κάτι σαν μια νεα αρχή. Για όσο κράτησε καλά ήταν, γιατί η βιομηχανική επανάσταση άλλαξε το σκηνικό. Και κρίμα για το Waterloo…

   • ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ: ΕΤΣΙ! 12/27/2016 @ 7:43 ΜΜ

    Σάλπιγγες και πολεμικά τύμπανα, μουσκέτα, ξίφοι, 3 ορόφων βροντή πυροβολικού, 122 κανονιών, κατάρτια – πρύμνες – πλώρες όλα κομμάτια κι ο εχθρός στον πάτο της θάλασσας!

 47. ΚΑΝΕΝΑΣ 12/27/2016 @ 4:07 ΜΜ

  ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ 2016 ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΠΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

 48. Βασικα μιας και ανοιξε το θεμα του Χουλκ και της ψυχης του να σας πω και μερικα πραγματα για μενα χωρις τις μασκες. Οσο ημουνα μπλεγμενος με αυτες τις ιστοριες με τους Εψιλον κλπ ειχα ασφαλως το συνεχως αυξανομενο μισος προς τους χριστιανους αλλα ημουν μια χαρα στην υγεια μου και ειχα και καποια περιεργα περιστατικα οπου για παραδειγμα καθως χανουμουν μεσα στις σκεψεις που ηταν βασικα επικεντρωμενες στην ανασταση του Απολλωνα εσπαζαν γυρω μου συνηθως γυαλινα αντικειμενα και δυο φορες που ειχαν ανοιχτα τα ματια μου και ασυνειδητα στην μια περιπτωση κοιταγα ενα ποτηρι και στην αλλη ενα τασακι τα δυο αντικειμενα και εσπασαν και το τασακι μαλιστα μοιραστηκε στην μεση και το ενα κομματι πηγε στην μια ακρη του δοματιου και το αλλο στην αλλη. Anyway ειχα αυτα και αλλα ακομα πιο περιεργα μεχρι που σε καποια φαση εφαγα την φλασια να ξεκοψω γιατι ειχα και προβλημα με τους συγγενεις μου και ειδικα μια θεουσα θεια μου που τωρα αναπαυεται και τοτε ειναι που αρχισαν οι εφιαλτες και αρχισα να κανω δευτερες σκεψεις για την ααναγκαιοτητα της υπαρξης του Ιησου στην ανθρωπινη ιστορια μεχρι που τελικα οι δαιμονες μεσα στο κεφαλι μου δεν με αφηναν σε ησυχια και δεν ειχα πουθενα βασικα να στραφω γιατι ποτε επι της ουσιας δεν επεστρεψα πισω στην εκκλησια (και ποτε δεν ημουν βασικα της εκκλησιας) παρα το γεγονος οτι βρηκα τον Ιησου μεσα απο μια διαφορετικη διαδρομη. Σε μια φαση λοιπον οταν εχασα τον υπνο μου και για 2-3 μερες δεν μπορουσα να κοιμηθω αποφασισα μεσα στην απελπισια μου να παω στην εκκλησια της γειτονιας να ζητησω βοηθεια και οταν βασικα μπηκα μεσα στην εκκλησια μετα απο χρονια (δεν θυμαμαι καν ποσα χρονια) αυτες οι σκεψεις που με βασανιζαν οχι μονο εγιαναν ποιο εντονες αλλα τις ακουσα κιολας μεσα στο κεφαλι μου και με κατελαβε βασικα ο τρομος και κλειστικα μεσα στο ιερο για ωρες μετα την συνομιλια που ειχα με τον παπα μεχρι να ηρεμισω λιγο. Τελικα με πηγαν στην ενταντικη και εκει κοιμηθηκα λιγο και ηρεμισα. Αυτα τα σκατα φυσικα τα ξεφορτωθηκα αρκετα μετα αλλα εξακολουθει να με ταλαιπωρει η μνημη τους και οταν μαλιστα μου βριζουν την μανα και την οικογενεια κλπ μεσα απο αλλους. Καποιοι απλα δεν γνωριζουν τι κανουν και τους τρελενει το “φως” του “Εωσφορου” που ομως δεν ειναι σε καμια περιπτωση αυτος που φερνει το φως. Αυτο το συλλογικο πνευμα της ψυχωσικης διαταραχης απο το οποιο πασχουν οι πλειστοι που εχουν μπλεξει με την αρχαιοπληξια προσδιοριζεται ως lucifugous απο τους αλχημιστες. Ως το πνευμα δηλαδη που φοβατε το φως και για αυτο αντιδρα με αυτο τον τροπο προσπαθωντας να κρυφτει μεσα στις σκιες και τις σκιωδεις σκεψεις.

 49. Ελεγα να σας πω ενα χιουμοριστικο παραμυθακι αλλα τωρα που ανεσυρα μνημες μου ανακατοθηκε το στομαχι και επειδη φοβαμε και για εσας να μην ανοιξει παλι καμια πορτα και μετα πρεπει να ανεβω και παλι στον σταυρο λεω να την κανω. Απλα να ποσταρω κατι σε σχεση με αυτο που ειπε σε οτι αφορα την σφραγιδα του Μαρντουκ που ειναι και ο πατερας του Ναμπου-Ερμη κλπ. Καταρχην να σας εξηγησω οτι το κακο εχει γινει ηδη και δεν υπαρχει επιστροφη καθως οι μαυροι εχουν ξεσαλωσει και καποιος επρεπε να πατησει το κοκκινο κουμπι. Αυτο που θα πρεπει να περιμενετε ειναι τους Knight Templars δηλαδη τον στρατο του Χριστου (ο οποιος φυσικα δεν εχει καμια σχεση με το Βατικανο και με τα ιερατεια γενικοτερα) και σε αυτη την περιπτωση ισχυει το διλλημα που προσπαθουν να επιβαλουν καποιοι σε εμενα που λεει η μαζι μας η εναντιον μας καθως η πολωση εχει φτασει πλεον σε ενα αδιεξοδο που προβλεπει την καθολικη συγκρουση. Η σφραγιδα λοιπον του Δημιουργου η αλλιως του Αρχιτεκοτνα η οπως θες πες το ειναι αυτη: THE SEAL OF MARDUK = 1110 λοιπον εχει να κανει με τον συγχρονισμο του 1110 αλλα και με το 1111 και εχει να κανει με την πληροφορια που ακυρωνει δια παντως το πνευμα του Αντιχριστου (δηλαδη του Αντι-Ιησου για να εξηγουμαστε) και λυπαμε πραγματικα παρα πολυ αλλα το θεμα ηταν παντα η σωτηρια της ψυχης μας απο τις ρουφηχτρες και τις χρονοδινες και οχι κατι αλλο και σιγουρα οχι τα ειδωλα και οι παραισθησεις των αρχαιων. Αυτη η πληροφορια εχει να κανει με το THE AVATAR OF MARDUK = 1110 που ειναι: 1110 = GOD’S ONLY MESSIAH = TRUE MESSIAH OF GOD = THE BETHLEHEM MESSIAH = 1110 = THE ETERNAL CHRIST = THE LIGHT FOR ALL MEN = WONDROUS LIGHT = OMNIPRESENT BEING = 1110 = THE SAVIOUR OF GOD = THE MESSIAH FROM GOD = ANOINTED OF THE LORD = MESSIAH NAMED JESUS = BEARER OF OUR SINS = A SHEPHERD OF THE FLOCK = THE SACRIFICED LAMB OF GOD = THE MESSIAH CRUCIFIED = HE DIED ON BEHALF OF MANKIND = A LAMB SACRIFICED FOR US = A SACRIFICE FOR ALL TIME = PRICE OF SALVATION = THE ULTIMATE PRICE = HAIL THE KING OF KINGS = LORD AND KING OF HEAVEN = ROD IN HIS RIGHT HAND εχει και συνεχεια αλλα αυτο ειναι αρκετο. Συνεχιστε εσεις να σκοτωνεστε. Εγω γλυτωσα μια και καλη απο τον Ελληνισμο σας αλλα και απο την Ορθοδοξια σας. Αυτο που λενε πολλοι ο Θεος να βαλει το χερι του στους περισσοτερους δεν θα βγει σε καλο αλλα επι του προκειμενου ο θεος να βαλει το χερι του για να σωθει οτι σωζετε αν σωζετε. Καλες γιορτες και γελαστε με αυτα που λεω αλλα προσπαθηστε εστω και αν ειναι η πρωτη φορα που θα το κανετε να το κανετε με καλη καρδια γιατι πολλους νεκρους βλεπω και η κατασταση ειναι ανυποφορη με τον Ελληνισμο σας. Ο Ελληνισμος μου αν επιβιωσω μπορει και να υπαρξει στο μελλον αλλα αυτος φυσικα δεν προκειται να ειναι ενα θυμα εκβιασμου απο τους διεστραμμενους δαιμονες των αρχαιοκαπηλων αλλα και των παπαδων. Αμα ζω ισως να τα πουμε και παλι.

  • Ανώνυμος 12/27/2016 @ 10:17 ΜΜ

   Αυτος ο ελληνισμος θα σε φαει,διοτι υποσυνειδητα σιγοβραζει η φλογα του, εως οτου σε κυριευσει και γινεις παραναυλωμα του πυρος [κοινος φλαμπε].Μου την γλιτωσες σημερα γιατι ημουν απασχολημενος, αλλα αυτη η πορτα αν ανοιξει θα σε καταπιει ολοκληρο,διοτι μοιαζει με εναν αρχαιοελληνικο ΟΦΙ τυπου ανακοντα με γουρλωμενα ματια.Και αν γλυτωσεις το τρελαδικο, απο αυτον δεν την γλυτωνεις σε εχει μυριστει απο χιλιομετρα μακρια, και ειτε μεταμορφωθεις σε χριστο ειτε σε τρισμεγιστο, για αυτον εισαι μεζες.

 50. Ετσι λοιπον μετα που εμπλεξα με τους δαιμονες των αρχαιοκαπηλων αρχισα να ερευνω το θεμα και σε οτι αφορα το σκηνικο που εχει στηθει στο σημερα με τις διαφορες αποκρυφιστικες ατζεντες και σε οτι αφορα το παρελθον και κατεληξα στο συμπερασμα οτι βασικα η κατασταση με τους ανωμαλους της τοτε εποχης ειχε περιελθει σε ενα αδιεξοδο και για αυτο αλλωστε ο καλος Θεουλης τους εκαψε και μετα τους εθαψε μεσα στα σκατα τους οπως θα γινει και σημερα δηλαδη με τους Σατανιστες. Ο Χρονος κανει κυκλους και αυτο που εχει σημασια βασικα ειναι το τι ειμαστε και οχι τι πιστευουμε και το τι λενε οι αλλοι οτι ειμαστε καθως σε καποια φαση ο Χρονος θα βαλει τα πραγματα στην θεση τους εστω και αν αργησει λιγο και οι δαιμονισμενες ψυχωσικες πουτανες θα παρουν αυτο που τους αξιζει μαζι με τα αφεντικα τους. Σε σχεση τωρα με την πορτα του Αντιχριστου αυτη εχει κλεισει και ολα τα μουνοπανα εχουν κλειστει μεσα και θα πανε ολοι μαζι στο αγυριστο να πανε εκει να παιξουν τους εξυπνακιδες.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh