ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Wagner: τέλος στη στρατολόγηση φυλακισμένων

· Techstories

Wagner: τέλος στη στρατολόγηση φυλακισμένων

Από εδώ και στο εξής, η στρατολόγηση φυλακισμένων από τις ρωσικές φυλακές επιτρέπεται μόνο για τον τακτικό στρατό της Ρωσίας και όχι για την ομάδα Wagner, έπειτα από την ανταρσία Έρπης ζωστήρ που έλαβε χώρα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε ένα διάταγμα πριν την ολοκλήρωση της κρίσης στη Ρωσία, ενώ η μισθοφορική ομάδα βρισκόταν υπό έρευνα από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Αυτή η απόφαση αφαιρεί την κύρια πηγή ανθρώπινου δυναμικού για την ομάδα Wagner, η οποία είχε αυξηθεί σημαντικά μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, χάρη στους κρατούμενους που πολεμούσαν στο πλευρό της για να λάβουν χάρη ή μειωμένη ποινή.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, που αναφέρεται στον Πάβελ Κρασενίνικοφ, Πρόεδρο της επιτροπής για τη νομοθεσία και την κρατική οικοδόμηση στη ρωσική Δούμα, την Κάτω Βουλή του κοινοβουλίου, οι κατάδικοι, είτε είναι τρέχοντες είτε πρώην, θα επιτρέπεται πλέον να υπηρετούν μόνο στον τακτικό στρατό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πηγή: Enternow

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ελληνικό λιμάνι και αστικό τοπίοΔΙΕΘΝΗ

Ελλάδα και τέσσερις χώρες της ΕΕ σχεδιάζουν επιστροφές μεταναστών σε τρίτες χώρες από το 2027

Τοπίο σχετικό με ενεργειακές υποδομέςΔΙΕΘΝΗ

Ελλάδα–Κύπρος: Η ηλεκτρική διασύνδεση προχωρά με τον υπάρχοντα σχεδιασμό – «Δεν υπάρχει λόγος επαναχάραξης»

Επιχειρηματική περιοχή της ΜόσχαςΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Νέα κλιμάκωση κατά ευρωπαϊκών εταιρειών – Περιουσιακά στοιχεία περνούν σε προσωρινό κρατικό έλεγχο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *