12:36 - 20/11/2016

Η βρετανική EXPRESS αναρωτιέται εάν η Μέρκελ είναι «Ιλλουμινάτι» – Ποια η αλήθεια

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έδωσε νέα τροφή στους συνωμοσιολόγους, ότι ίσως είναι μυστικό μέλος των Ιλλουμινάτι, εξαιτίας του τρόπου που είχε τοποθετήσει τα χέρια της σχηματίζοντας ένα «διαμάντι», που σύμφωνα με τους οπαδούς αυτών των θεωριών είναι σημάδι αναγνώρισης των Ιλλουμινάτι.

Όπως μεταδίδει η βρετανική EXPRESS, η Μέρκελ έκανε το συγκεκριμένο «σημείο αναγνώρισης» την ώρα των κοινών δηλώσεών της με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

merkel-diamond

Μια νέα θεωρία συνωμοσίας, που κερδίζει συνεχώς οπαδούς, ισχυρίζεται ότι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετέχουν σε μια μυστική εταιρία επειδή πολλοί από αυτούς κάνουν με τα χέρια τους το ίδιο «σημάδι». Η ίδια θεωρία συνωμοσίας ισχυρίζεται ότι όλοι αυτοί είναι Ιλλουμινάτι.

Από την ιδιότητα του μέλους της εν λόγω μυστικής εταιρείας δεν ξέφυγε ούτε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος επίσης έχει τοποθετήσει στο παρελθόν τα χέρια του σχηματίζοντας το «διαμάντι».

Το «διαμάντι», λένε οι συνωμοσιολόγοι, είναι ένα από τα δέκα κορυφαία σημεία αναγνώρισης των Ιλλουμινάτι.

Βεβαίως όλες αυτές οι θεωρίες είναι χωρίς αποδείξεις όπως και κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι οι ηγέτες της ΕΕ δεν συμμετέχουν σε κάποια μυστική εταιρεία.

Ωστόσο, αυτή αποκλείεται να είναι οι Ιλλουμινάτι για τον απλούστατο λόγο, που κανείς από τους συνωμοσιολόγους δεν αναφέρει, ότι οι Ιλλουμινάτι ήταν δημοκρατική φιλολαϊκή επαναστατική οργάνωση που ήθελε να ανατρέψει τις τυραννίες και τις μοναρχίες.

Πώς είναι δυνατόν οι ίδιοι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που καταλύουν σταδιακά τη δημοκρατία υπηρετώντας τις χρηματιστηριακές αγορές, τις τράπεζες και την ολιγαρχία του χρήματος, να είναι μέλη μιας μυστικής εταιρείας, όπως οι Ιλλουμινάτι, που θεωρείται πρόδρομος και φυτώριο των φιλολαϊκών επαναστατικών κινημάτων;

Οι Ιλλουμινάτι, που έχουν πάψει εδώ και αιώνες να υπάρχουν σε αντίθεση με τις μούρλες που διαδίδονται από «συγγραφείς» και blogger, δημιουργήθηκαν για να ανατρέψουν τις τυραννικές μοναρχίες της Ευρώπης και όταν τους ανακάλυψαν κυνηγήθηκαν άγρια. Όσοι κατέφυγαν στη Γαλλία συμμετείχαν στα γεγονότα της Μεγάλης Γαλλικής Επανάστασης.

Τι ξέρουμε για τους Ιλλουμινάτι

Οι Ιλλουμινάτι (Πεφωτισμένοι) ήταν μια μυστική οργάνωση που ιδρύθηκε τον 18ο αιώνα από τον πανεπιστημιακό καθηγητή Άνταμ Βάισχαουπτ στη Βαυαρία.

Ο καθηγητής εκκλησιαστικού δικαίου και πρακτικής φιλοσοφίας του πανεπιστημίου της Ίνγκολστατ στη Βαυαρία, Άνταμ Βάισχαουπτ (1748-1830), ίδρυσε την 1η Μαΐου του 1776 με δύο μαθητές του την Ένωση, η οποία αρχικώς έφερε το όνομα «Perfectibilists».

Σαν σύμβολο της οργάνωσης επέλεξε την κουκουβάγια, σύμβολο της Μινέρβα, της θεάς της γνώσης των Ρωμαίων, (αντίστοιχη της θεάς Αθηνάς των αρχαίων Ελλήνων).

Στο παρασκήνιο βρισκόταν το πνευματικό περιβάλλον του πανεπιστημίου, στο οποίο στην πράξη κυριαρχούσαν οι Ιησουίτες, οργάνωση που είχε διαλυθεί τρία έτη πριν.

Ο εικοσιοκτάχρονος Βάισχαουπτ ήταν ο μοναδικός καθηγητής του Ίνγκολστατ χωρίς παρελθόν στην Εταιρεία και ήταν αντιστοίχως απομονωμένος από το διδασκαλικό προσωπικό, επίσης εξαιτίας του ενθουσιασμού του για τις πεφωτισμένες ιδέες του.

Για να προστατεύσει τους μαθητές του από τις ραδιουργίες των Ιησουϊτών και ιδίως για να τους εξασφαλίσει πρόσβαση στη σύγχρονη κριτική εκκλησιαστική λογοτεχνία, ίδρυσε την «Ένωση της Μυστικής Γνώσης», η οποία στις αρχές αποτελούταν από μόλις είκοσι άτομα.

Εκείνο τον καιρό, το 1776 ένας αξιωματούχος στο Burghausen, με το όνομα Ecker είχε ιδρύσει μία ροδοσταυρική στοά προσανατολισμένη στην αλχημεία που είχε αρχίσει να εξαπλώνεται τάχιστα.

Ένα μέλος της έφτασε στο Ίνγκολστατ για να κάνει γνωστή τη στοά και να προσελκύσει τους ευφυέστερους των σπουδαστών.

«Δυστυχώς η εκλογή του αφορούσε ακριβώς αυτούς τους οποίους κι εγώ είχα εντοπίσει», γράφει ο Άνταμ Βάισχαουπτ και συνεχίζει: »

«Η σκέψη ότι είχα χάσει με τέτοιο τρόπο τόσο ευέλπιδες νεαρούς και να τους βλέπω τώρα να πλησιάζουν την αλχημεία και παρόμοιες ανοησίες, ήταν για μένα μαρτυρικό και αβάσταχτο. Για το λόγο αυτό πήγα και ζήτησα βοήθεια από έναν νέο, στον οποίο είχα απόλυτη εμπιστοσύνη. Και (αυτός) μου έδωσε κουράγιο να ασκήσω την επιρροή μου στους σπουδαστές και (να καταπολεμήσω) τις υπερβολές αυτές με ένα εμβόλιο που χορηγήθηκε μέσω της άμεσης ίδρυσης μιας ένωσης».

Η οργάνωση πήρε μία πρώτη ώθηση το 1778, όταν ένας παλιός μαθητής και πρόεδρος της Palatinado Renano την αναδιοργάνωσε.

Ο Βάισχαουπτ πρότεινε σαν νέο όνομα το «Bienenorden» (Οργάνωση των Μελισσών), διότι οραματιζόταν ότι οι οπαδοί θα συνέλεγαν το νέκταρ της γνώσης, κατευθυνόμενοι από μία μέλισσα βασίλισσα, αλλά στο τέλος προτιμήθηκε το «Bund der Illuminaten» (Ένωση των Πεφωτισμένων) και μετά το «Illuminatenorden» (Οργάνωση των Πεφωτισμένων).

Η οργάνωση του Βάισχαουπτ δεν υπήρξε ποτέ τεκτονική (μασονική). Ήταν μια αυτόνομη παρέα.

Το 1780 η οργάνωση των Ιλλουμινάτι αναδιοργανώθηκε μετά την είσοδο σε αυτήν του αριστοκράτη Adolph von Knigge. Το 1782, ο Adolph Freiherr Knigge εφοδίασε την οργάνωση με μία δομή παραμασονική, με τον Weishaupt και τον Knigge, ως διευθυντές του επονομαζόμενου «Άρειου Πάγου».

Με αυτή την νέα διανομή αρμοδιοτήτων, οι Πεφωτισμένοι πέτυχαν να στρατολογήσουν στις τάξεις τους πολλούς μασόνους και να εισχωρήσουν σε ολόκληρες στοές.

Παράλληλα οι μυστικές εταιρείες είχαν προσελκύσει την προσοχή των αρχών της Βαυαρίας. Το επίκεντρο των υποψιών ήταν ότι εμφιλοχωρούσαν στις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων για να πετύχουν ένα «Λογικό Κράτος».

Συνεπεία αυτού στις 22 Ιουνίου του 1784 ο πρίγκηπας ελέκτορας Karl Theodor απαγόρευσε όλες τις «κοινότητες, κοινωνίες ή αδελφότητες» που εγκαθιδρύθηκαν χωρίς την έγκριση των αρχόντων.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (10)

 1. Νεκρή βρέθηκε η ηθοποιός Lisa Masters
  (20/11/2016 – 13:20)
  protothema.gr/life-style/Hollywood/article/629906/nekri-vrethike-i-ithopoios-lisa-masters/
  Μόλις στα 52 της χρόνια σε δωμάτιο ξενοδοχείου
  Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι η ηθοποιός Lisa Masters, βρέθηκε νεκρή την περασμένη Τρίτη, στο δωμάτιο ξενοδοχείου που διέμενε στο Περού. Η ηθοποιός, που αγάπησε το τηλεοπτικό κοινό μέσα από τις επιτυχημένες σειρές «Law & Order: SVU» και «Unbreakable Kimmy Schmidt» έχασε τη ζωή της μόλις στα 52 της χρόνια.

  Η ηθοποιός βρισκόταν στη Λίμα για επαγγελματικούς λόγους. Οι Αρχές στο Περού, που ερευνούν την υπόθεση, δεν αποκλείουν την πιθανότητα να επρόκειτο για αυτοκτονία, όπως δήλωσαν στο Associated press. «Σε αυτές τις σκοτεινές μέρες, ελπίζουμε οι άνθρωποι που είχαν την χαρά να την γνωρίσουν να βρουν το φως μέσα τους, το ίδιο φως που είχε και η Lisa μέσα της, για να μπορέσουν να συνεχίζουν να το μοιράζουν στον κόσμο, όπως η αγαπημένη μας Lisa» δήλωσε συντετριμμένος ο μάνατζερ της, Christopher Silveri.
  protothema.gr/life-style/Hollywood/article/629906/nekri-vrethike-i-ithopoios-lisa-masters/

 2. Ανώνυμος 11/20/2016 @ 2:24 ΜΜ

  ΠΙΟ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΛΑ…Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ.

 3. Ανώνυμος 11/20/2016 @ 2:34 ΜΜ

  ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΑΡΘΡΟ;
  ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ.

  • Μαυρος Πιτ 11/20/2016 @ 2:49 ΜΜ

   τωρα με τα φώτα LED που έχουμε που να κρυφτούν οι κουφαλες! θα τους βρούμε όλους τους παλιολουμινατιδες κ θα τους τα κλάσουμε πένθιμα

   • ΑΝΩΝΥΜΟΣ 11/21/2016 @ 1:26 ΠΜ

    Ο γνωστός μαλακας μπήκε να γράψει την κουταμάρα του πάλι. Ρε χαζεμένε αν δε σε φτύσουν καθημερινά παθαίνεις διαλείψεις; Φτου σου ρε

    • Μαυρος Πιτ 11/21/2016 @ 3:04 ΜΜ

     αν είχες κάκκαλα δεν θα ήσουν ανώνυμος….
     αλλά που να τα βρεις…
     βολέψου με αυτά που γλύφεις!
     κάτσε μέσα στην δυστυχία σου μικρέ φτωχέ αμφι….

 4. Αποδείξεις μπορεί να μην έχουμε… ενδείξεις όμως με το τσουβάλι… άλλωστε τη μυστική οργάνωση θα ήτανε αν είχαμε και αποδείξεις.. σημασία έχει ότι τα πρωτόκολλα τον σοφών τής Σιών και υπάρχουν και υλοποιουνται κατά γράμμα.. όπως θες ονόμασε τους… σιωνιστές ιλλουμινατους μασωνους όλοι τα ίδια σκατά είναι…

 5. Το να ειναι απλα αμηχανη περασε απο το μυαλο του αρθρογραφου?

  Ή να ειναι κομπλεξικια και να αισθανεται αβολα?
  Η αγγελα ειναι εσωστρεφης,αγοραφοβικη και εχει ενοχες ειναι πιο πιθανο αλλα δεν χυνει τονους μελανι εγκλοβιζοντας χιλιαδες υποψιασμενους σε τρυπακια

 6. Αριστοφάνης 11/20/2016 @ 6:59 ΜΜ

  Αν δεν είναι Illuminata θέλει σίγουρα να γίνει δεκανέας…

 7. Ανώνυμος 11/21/2016 @ 9:22 ΠΜ

  To γραμμα “G” τι σημανει ?

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*