ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Βρετανία: Σύλληψη ύποπτων πειρατών σε τάνκερ από τις ειδικές δυνάμεις

· Κατοχικά Νέα

Στη σύλληψη επτά ανδρών επάνω σε ένα τάνκερ ανοιχτά της νήσου του Γουάιτ προχώρησαν οι βρετανικές αρχές, ύστερα από καταδρομική επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων του στρατού της χώρας.

Το Nave Andromeda εντοπίστηκε να ταξιδεύει με ακανόνιστη πορεία την Κυριακή, ενώ οι προσπάθειες των αρχών να επικοινωνήσουν με κάποιον από το σκάφος, απέβησαν άκαρπες. Έτσι, ύστερα από εντολή των αρμόδιων υπουργών, μέλη της SBS (Special Boat Service), που αποτελούν την ελίτ των ειδικών δυνάμεων της Μεγάλης Βρετανίας, έφτασαν στο κατάστρωμα του πλοίου, κατεβαίνοντας με σχοινιά από ελικόπτερα που έφτασαν πάνω από το τάνκερ. Στη συνέχεια προχώρησαν στη σύλληψη των επτά ύποπτων πειρατών.

Το πλοίο είχε ξεκινήσει από τη Νιγηρία και σύμφωνα με ορισμένες εικασίες, ίσως οι ύποπτοι πειρατές να είχαν κρυφτεί κάπου στο πλοίο, μέχρι να βρουν την ευκαιρία και να πάρουν τον έλεγχό του.

Η επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων δόθηκε από τον υπουργό Άμυνας, Μπεν Γουάλας και την υπουργό Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, όπως σημειώθηκε σε ανάρτηση του υπουργείου Άμυνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γουάλας επαίνεσε το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων που πραγματοποίησε την επικίνδυνη αποστολή, ώστε να ανακτήσει τον έλεγχο του δεξαμενόπλοιου.

​«Κατανοούμε ότι στο πλοίο επιβιβάστηκαν δυνάμεις ασφαλείας και έχει καταστεί ασφαλές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του βρετανικού επιμελητηρίου ναυτιλίας,Μπομπ Σανγκουινέτι, ο οποίος πρόσθεσε, «Επιδοκιμάζουμε την ταχεία δράση του προσωπικού του Ηνωμένου Βασιλείου για την ασφάλεια του πλοίου και, κυρίως, την ασφάλεια του πληρώματος».

Το μήκους 228 μέτρων Nave Andromeda αγκυροβόλησε τελευταία φορά στη νιγηριανή πρωτεύουσα του Λάγος στις 5 Οκτωβρίου και μετέφερε φορτίο 42.000 τόνων αργού πετρελαίου στο Σαουθάμπτον, κοντά στη νήσου του Γουάιτ.

sputniknews.gr

ΟΤΑΝ ΠΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αλγοριθμικός Αφανισμός

Παλαιός ραδιοφωνικός δέκτης, συμβολική φωτογραφία για την έρευνα UVB-76 και όχι ο πραγματικός πομπόςΔΙΕΘΝΗ

UVB-76: ΤΟ «ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ» ΕΞΕΠΕΜΨΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ – Τι συνέβη στις 5 Νοεμβρίου

Ακτή του ιρανικού νησιού Qeshm, φωτογραφία αρχείου, δεν απεικονίζει το στρατιωτικό πλήγμαΔΙΕΘΝΗ

ΙΡΑΝ – ΗΠΑ: ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟ QESHM, ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ – Τι γνωρίζουμε για τον «Κωδικό 100»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *