ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Βρετανία: Στέλνει ελικόπτερα με τεχνολογία αντι-drones και πολεμικό πλοίο στην Κύπρο

· Κατοχικά Νέα

Ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ δήλωσε την Τρίτη ότι η Βρετανία στέλνει ελικόπτερα με δυνατότητες αντιμετώπισης drones στην Κύπρο και ότι αποστέλλει το αντιπυραυλικό,αντιτορπιλικό HMS Dragon στην περιοχή.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι το αντιτορπιλικό τύπου 45, HMS Dragon,  θα σταλεί στην ανατολική Μεσόγειο μαζί με ελικόπτερα εξοπλισμένα με όπλα κατά των drones, μετά την επίθεση που δέχτηκε η RAF στο Ακρωτήρι, στην Κύπρο, την Κυριακή το βράδυ.

Ο Στάρμερ έκανε την ανακοίνωση το απόγευμα της Τρίτης, καθώς δέχτηκε κριτική για το γεγονός ότι άφησε το καθήκον της υπεράσπισης της βρετανικής βάσης στην Γαλλία και την Ελλάδα, ενώ τα καλύτερα αντιαεροπορικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού παρέμεναν στο Πόρτσμουθ.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, της Γαλλίας, είχε προηγουμένως ενημερώσει τον πρόεδρο της Κύπρου ότι θα έστελνε δύο φρεγάτες στο νησί, μετά από αίτημα για βοήθεια.  Αυτές θα συμπληρώσουν τις δυνάμεις που ήδη βρίσκονται στην περιοχή και την ομάδα του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle, η οποία έχει λάβει εντολή να αναπτυχθεί στην περιοχή από τη Βαλτική Θάλασσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ελλάδα έχει επίσης δηλώσει ότι θα στείλει δύο φρεγάτες και 4 μαχητικά αεροσκάφη για την υπεράσπιση της Κύπρου, πράγμα που σημαίνει ότι θα διαθέτει περισσότερα ναυτικά μέσα στην περιοχή από το Ηνωμένο Βασίλειο, σχολιάζει η Mailonline.

Πηγή: www.enikos.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ηφαιστειακή έκρηξη και νέφος τέφρας – εικόνα αρχείου για την ΑίτναΔΙΕΘΝΗ

Αίτνα: Έκλεισε ξανά το αεροδρόμιο της Κατάνιας από την τέφρα – Υπάρχει κίνδυνος για την Ελλάδα;

Καταιγίδα πάνω από θάλασσα – εικόνα αρχείου για πιθανό ισχυρό χαμηλό στη ΜεσόγειοΔΙΕΘΝΗ

Medicane στη Μεσόγειο; Τα μοντέλα παρακολουθούν ισχυρό χαμηλό – Τι μπορεί να σημαίνει για την Ελλάδα

Ο Ήλιος και η ηλιακή δραστηριότητα - φωτογραφία αρχείουΔΙΕΘΝΗ

Αιφνιδιαστικό διαπλανητικό ωστικό κύμα χτύπησε τη Γη – Τι σημαίνει η γεωμαγνητική καταιγίδα G1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *