17:14 - 05/12/2016

Βρετανία: Συναγερμός για τον κίνδυνο επιθέσεων από τζιχαντιστές με drones

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει ότι υπάρχουν «αξιόπιστες πληροφορίες» για επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην Ευρώπη κατά την εορταστική περίοδοΣτρατιωτικοί εμπειρογνώμονες έχουν εκφράσει φόβους ότι το Ισλαμικό Κράτος εκπαιδεύει τζιχαντιστές για να επιτεθούν στην Βρετανία με drones που θα μεταφέρουν «βρώμικες βόμβες» (βόμβες που περιέχουν ραδιενεργό υλικό), την περίοδο των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής ιστοσελίδας Daily Mirror, Βρετανοί τζιχαντιστές, που επιστρέφουν στην χώρα από την Μέση Ανατολή, έχουν εκπαιδευτεί στην χρήση αερίων μουστάρδας και χλωρίου ενώ τον περασμένο μήνα ανακαλύφθηκε στην Μοσούλη, το προπύργιο των τζιχαντιστών στο βόρειο Ιράκ, ένα εργοστάσιο κατασκευής drones. Την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ προσπαθούν να ανακαταλάβουν οι κυβερνητικές δυνάμεις με την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού.

Βρετανία: Συναγερμός για τον κίνδυνο επιθέσεων από τζιχαντιστές με drones - Εικόνα 0

Υπολογίζεται ότι στην Βρετανία έχουν επιστρέψει περίπου 400 τζιχαντιστές από την Συρία και το Ιράκ και, όπως αναφέρει έκθεση της  Pool Re (Pool Reinsurance Company Limited), βρετανικής ασφαλιστικής εταιρείας, που με την στήριξη της κυβέρνησης, καλύπτει απώλειες από τρομοκρατικές επιθέσεις: «Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναπτύξει σημαντική ικανότητα στα χημικά όπλα στην Συρία και στο Ιράκ. Η τρομοκρατική ομάδα έχει αναπτύξει έρευνες σε ραδιολογικές συσκευές διασποράς (βρώμικες βόμβες) στη Μοσούλη. Καθώς πολλοί μαχητές επιστρέφουν στην χώρα αυξάνεται ο κίνδυνος να μεταφερθούν οι μέθοδοι επιθέσεων στη Μέση Ανατολή σε μελλοντικές επιθέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Από την πλευρά του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υποστηρίζει ότι υπάρχουν «αξιόπιστες πληροφορίες» για επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην Ευρώπη τα Χριστούγεννα. Οι μυστικές υπηρεσίες στην Βρετανία βρίσκονται σε επιφυλακή και πηγή δήλωσε στην Daily Mirror: «Είναι μία περίοδος χριστιανικών εορτασμών που ενώνει μεγάλα πλήθη πολιτών και θα προσελκύσει την προσοχή όσων επιθυμούν να τους βλάψουν».

protothema.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Και ποιος τους δίνει την τεχνογνωσία και τις ιδέες; Μα φυσικά εγώ ! Μόνοι τους δεν είναι ικανοί ούτε το φερμουάρ του παντελονιού τους να ανοίξουν… Τους δίνω και λίγα ‘’μαγικά χημικά’’ και τους φτιάχνω κεφάλι ….. έτσι και γίνονται άφοβοι και άβουλοι… ! χεχε

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*