Βρετανία: Εγκρίθηκε η «δημιουργία» παιδιών από τρεις γονείς

Η συγκεκριμένη απόφαση έχει ως στόχο να μειωθεί το ποσοστό των παιδιών που γεννιούνται με θανάσιμες γενετικές ασθένειεςΜια ιστορική και εξαιρετικά αμφιλεγόμενη απόφαση πάρθηκε από τους Βρετανούς, καθώς εγκρίθηκε η δημιουργία παιδιών από τρεις γονείς, δύο μητέρες και έναν πατέρα. 

Η συγκεκριμένη απόφαση έχει ως στόχο να μειωθεί το ποσοστό των παιδιών που γεννιούνται με θανάσιμες γενετικές ασθένειες. Το πρώτο μωρό που θα γεννηθεί μέσω αυτής της διαδικασίας είναι πιθανό να γεννηθεί ως το τέλος του 2017.

Βρετανία: Εγκρίθηκε η «δημιουργία» παιδιών από τρεις γονείς - Εικόνα 0

Γιατροί από το Νιουκάστλ της Βρετανίας αναμένεται να είναι οι πρώτοι που θα κάνουν πράξη το αμφιλεγόμενο σχέδιο, ενώ έχουν ήδη αιτηθεί για ωάρια δωρητών για αυτόν τον λόγο.
 
Λαμβάνοντας υπ όψιν πως οι ασθένειες κληροδοτούνται στα παιδιά από τη μητέρα τους, η νέα τεχνική αναπαραγωγής σκοπεύει να μειώσει αυτό το φαινόμενο, καθώς χρησιμοποιεί το ωάριο της μητέρας, το ωάριο μιας δωρήτριας και το σπέρμα του πατέρα. Τα μωρά που θα έρθουν στον κόσμο μέσω αυτής της τεχνικής θα έχουν ένα μικρό μόνο τμήμα από το DNA της δωρήτριας.

Βρετανία: Εγκρίθηκε η «δημιουργία» παιδιών από τρεις γονείς - Εικόνα 1

Η πρόεδρος της Αρχής Ανθρώπινης Γονιμοποίησης και Εμβρυολογίας (HFEA), Sally Cheshire δήλωσε επί του θέματος: «Πρόκειται για μια απόφαση ιστορικής σημασίας. Πρόκειται για μια επιφυλακτική έγκριση κι όχι μια ενθουσιώδη έγκριση. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μπροστά. Είμαι σίγουρη πως οι ασθενείς θα είναι πραγματικά ευχαριστημένοι με αυτά που αποφασίσαμε σήμερα».


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

protothema.gr

Loading...

2 thoughts on “Βρετανία: Εγκρίθηκε η «δημιουργία» παιδιών από τρεις γονείς

  1. dim says:

    και η τοτεναμ … θελει 11δυμα απο 11γονεις για να εχει την ομαδα του αυριο …. μια ομαδα … μια οικογενεια …. γιεεεεεεε ! ! !

  2. Ανώνυμος says:

    ΚΩΣΤΑ ΜΟΛΙΣ ΒΡΗΚΑ ΤΟΝ 23 ΜΗΝΩΝ ΜΙΚΡΟ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΤΟΥ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ…ΡΕ ΕΛΕΝΗ ΜΑΜΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΓΩ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΩ …ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *