ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Βουλγαρία: Προβληματίζει ο θάνατος 24 ηλικιωμένων με άνοια σε συγκεκριμένο ίδρυμα μέσα στο 2019

· Κατοχικά Νέα

Η Συνήγορος του Πολίτη στη Βουλγαρία, Ντιάνα Κοβάτσεβα, ενημέρωσε τον Γενικό Εισαγγελέα, Ιβάν Γκέσεφ, για 24 θανάτους, στη διάρκεια το 2019, σε ίδρυμα για ηλικιωμένους με άνοια στο Γκόρσκο Κόσοβο, στο βόρειο δήμο Σουχίντολ.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα δίχως προειδοποίηση, οι ειδικοί διαπίστωσαν εξαιρετικά κακές συνθήκες διαβίωσης στο ίδρυμα. Η Κοβάτσεβα αναμένει από τον κ. Γκέσεφ να βοηθήσει να σταματήσει η πιθανή εξευτελιστική μεταχείριση των ηλικιωμένων και να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Το ίδρυμα για ηλικιωμένους με άνοια στο Γκόρσκο Κόσοβο έχει δυνατότητα περίθαλψης 60 ασθενών και σήμερα περιθάλπει 57, τονίζει η κ. Κοβάτσεβα στην επιστολή που απέστειλε στον γενικό εισαγγελέα. Πολλοί από τους ασθενείς είναι δεμένοι στα κρεβάτια τους και οι περισσότεροι από αυτούς είναι πάρα πολύ αδύνατοι.

Ομάδα του Γραφείου του Συνηγόρου του Πολίτη είχε πραγματοποιήσει ελέγχους στο ίδιο ίδρυμα το 2013 και τότε, είχε υποβάλλει, συστάσεις στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής και στον δήμαρχο του δήμου Σούχιντολ για τη βελτίωση των υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας που παρέχονται στο ίδρυμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, τα ευρήματα της πρόσφατης έρευνας είναι παρόμοια με αυτά του 2013, δήλωσε η κ. Κοβάτσεβα, προσθέτοντας ότι το πιο ανησυχητικό γεγονός είναι οι 24 θάνατοι που σημειώθηκαν στο ίδρυμα από τον Ιανουάριο του 2019 έως τον πρόσφατο έλεγχο που διενήργησε η ομάδα της.

protothema.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Βρετανική προειδοποίηση για την αλυσίδα τροφίμων: Ανεπαρκής προετοιμασία απέναντι σε ακραίες κρίσειςΔΙΕΘΝΗ

Βρετανική προειδοποίηση για την αλυσίδα τροφίμων: Ανεπαρκής προετοιμασία απέναντι σε ακραίες κρίσεις

Νέα Ζηλανδία: Δύο ψυχίατροι μπορούν πλέον να χορηγούν MDMA υπό αυστηρή ιατρική επίβλεψη για PTSDΔΙΕΘΝΗ

Νέα Ζηλανδία: Δύο ψυχίατροι μπορούν πλέον να χορηγούν MDMA υπό αυστηρή ιατρική επίβλεψη για PTSD

Ο Τραμπ ζητά από την Ευρώπη να επιστρέψει στις ΗΠΑ το κόστος της στρατιωτικής βοήθειας στην ΟυκρανίαΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ζητά από την Ευρώπη να επιστρέψει στις ΗΠΑ το κόστος της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά