ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Βουλγαρία: «Όχι» σε είσοδο των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ – Να σταματήσουν να κλέβουν την ιστορία γειτονικών χωρών!

· Κατοχικά Νέα

Σαφή και ευθύ προειδοποίηση προς τα Σκόπια, με άγνωστες ακόμη επιπτώσεις για την περιοχή, έκανε η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας λέγοντας πως εάν δεν ικανοποιηθούν οι όροι που θέτει η Σόφια η χώρα της θα μπλοκάρει την είσοδο του κρατιδίου σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Ταυτόχρονα η Βουλγάρα υπουργός είπε ότι το κρατίδιο των Σκοπίων πρέπει να σταματήσει να κλέβει την ιστορία γειτονικών κρατών.

Όπως σημείωσε η Ekaterina Zaharieva, η Βουλγαρία δεν προτίθεται και δεν θα κάνει συμβιβασμούς με τις συνθήκες που θα πρέπει να συνυπογράψει η πΓΔΜ για να ανοίξει τις ενταξιακές συνομιλίες της με την ΕΕ.

Η Ζαχάριεβα δήλωσε ότι η Βουλγαρία βρίσκεται σε σκέψεις για την ένταξη των Σκοπίων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ και αν αυτό πραγματοποιηθεί, θα γίνει με βάση το βουλγαρικό εθνικό συμφέρον και η πΓΔΜ θα πρέπει να ανταποκριθεί στα βουλγαρικά αιτήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μία από αυτές τις συνθήκες είναι να υπάρχουν σχέσεις καλής γειτονίας κατά τη διάρκεια των ενταξιακών συνομιλιών, να μην ακολουθούνται «απομονωτικές και εθνικιστικές πολιτικές» και να μην υποκλέπτεται η ιστορία γειτόνων χωρών την ώρα που τα Σκόπια αρνούνται την δική τους πραγματική ιστορία!

Η Βουλγαρία θα επιβάλει αυτές τις απαιτήσεις με μεγάλη σαφήνεια, δήλωσε η Ζαχαρίεβα.

Η Βουλγάρα υπουργός είπε ακόμη πως θα συγκροτηθεί μια επιτροπή μέσω της οποίας θα μπορεί να ζητήσει αναθεωρήσεις στα βιβλία ιστορίας της πΓΔΜ.

Οι Βούλγαροι πολιτικοί θεωρούν σε μεγάλο βαθμό ότι οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ είναι Βούλγαροι στην καταγωγή, που μιλούν μια διάλεκτο της βουλγαρικής γλώσσας, και απαιτούν αυτό να αντικατοπτρίζεται στα ιστορικά βιβλία της πΓΔΜ αλλά και στην καθημερινή ζωή.

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Πετρελαιοφόρα και εμπορικά πλοία στη θάλασσα - εικόνα αρχείου. Φωτογραφία Sohan Rayguru / UnsplashΔΙΕΘΝΗ

OPEC+: Παγώνει την παραγωγή πετρελαίου για τον Οκτώβριο – Το Ιράν και τα Στενά του Ορμούζ αλλάζουν την παγκόσμια αγορά

Κάλπη εκλογών στη Γερμανία - εικόνα αρχείου, Mika Baumeister / UnsplashΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ιστορική νίκη της AfD στη Σαξονία-Άνχαλτ – Πολιτικός σεισμός στην καρδιά της Ευρώπης

Διυλιστήριο πετρελαίου - εικόνα αρχείου. Φωτογραφία Maksym Kaharlytskyi / UnsplashΔΙΕΘΝΗ

OPEC+: Παγώνει την παραγωγή πετρελαίου για τον Οκτώβριο – Ο πόλεμος στο Ιράν αλλάζει τους κανόνες της αγοράς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά