Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

Ηπόλη Ballymena της Βόρειας Ιρλανδίας βιώνει δύο συνεχόμενες νύχτες έντονης βίας και ταραχών, με εκατοντάδες μασκοφόρους διαδηλωτές να επιτίθενται σε αστυνομικές δυνάμεις και να πυρπολούν σπίτια και αυτοκίνητα, ανέφερε το Reuters την Τετάρτη (11/6).
Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά από διαμαρτυρία σχετικά με μια καταγγελία σεξουαλικής επίθεσης στην περιοχή.

Συνολικά 32 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί από την έναρξη των επεισοδίων, με 17 από αυτούς να τραυματίζονται κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων της Τρίτης.

Η κλιμάκωση της βίας συνδέεται άμεσα με την εμφάνιση στο δικαστήριο δύο 14χρονων αγοριών, που κατηγορούνται για σεξουαλική επίθεση σε έφηβη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι κατηγορίες διαβάστηκαν στους κατηγορούμενους μέσω Ρουμάνου διερμηνέα, ενώ σύμφωνα με το BBC, οι δύο έφηβοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και τέθηκαν υπό κράτηση μέχρι τις 2 Ιουλίου.

Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας διερευνά τις επιθέσεις σε ακίνητα – κατά τις οποίες τέσσερα σπίτια υπέστησαν ζημιές από πυρκαγιά – ως ρατσιστικά υποκινούμενα «εγκλήματα μίσους».

Ο Αρχηγός της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Βόρειας Ιρλανδίας, Τζον Μπούτσερ, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τα γεγονότα, χαρακτηρίζοντας τη βία των τελευταίων δύο νυχτών ως «παράλογη και εντελώς απαράδεκτη».

Η κατάσταση έχει προκαλέσει έντονο φόβο στην κοινότητα των μεταναστών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η μαρτυρία μιας Ρουμάνας κατοίκου στους Irish Times, η οποία τοποθέτησε βρετανική σημαία στο παράθυρό της σε μια προσπάθεια να αποφύγει πιθανή στοχοποίηση.

Σε άλλη περίπτωση, όπως αποτυπώθηκε σε φωτογραφία της Belfast Telegraph, μια πόρτα έφερε βρετανική και φιλιππινέζικη σημαία με το μήνυμα «Filipino lives here».

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη πέντε ατόμων την Τρίτη με την κατηγορία της ταραχώδους συμπεριφοράς στη Ballymena, που βρίσκεται 45 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Belfast, ενώ είχε προηγηθεί μία σύλληψη τη Δευτέρα.

Η αστυνομία, εξοπλισμένη με εξοπλισμό καταστολής ταραχών και θωρακισμένα οχήματα, αντιμετώπισε τους ταραχοποιούς με κανόνια νερού και μη θανατηφόρα πυρά.

Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, σκαλωσιές και πέτρες, τις οποίες συγκέντρωναν γκρεμίζοντας γειτονικούς τοίχους.

Οι καταστροφές περιλάμβαναν την ολοσχερή καταστροφή ενός σπιτιού από πυρκαγιά, πολλά αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν, με ένα από αυτά να καίγεται ανεστραμμένο, ενώ οι σειρήνες της αστυνομίας ηχούσαν σε όλη την πόλη μετά τα μεσάνυχτα.

Παράλληλες διαμαρτυρίες την Τρίτη οδήγησαν στον αποκλεισμό δρόμων στο Belfast, ενώ σημειώθηκαν επεισόδια και στις πόλεις Newtownabbey και Carrickfergus, με κάδους απορριμμάτων να πυρπολούνται και μπουκάλια και οικοδομικά υλικά να εκτοξεύονται κατά της αστυνομίας.

Η βρετανική κυβέρνηση και οι τοπικοί πολιτικοί καταδίκασαν έντονα τη βία. Ο Βρετανός Υπουργός Βόρειας Ιρλανδίας Hilary Benn δήλωσε μέσω της πλατφόρμας X: «Οι τρομερές σκηνές πολιτικής αναταραχής που είδαμε στη Ballymena απόψε δεν έχουν θέση στη Βόρεια Ιρλανδία.»

Τα επεισόδια αυτά έρχονται να προστεθούν σε μια μακρά ιστορία περιστασιακών επιθέσεων κατά της αστυνομίας στη Βόρεια Ιρλανδία, όποτε αυξάνονται οι εντάσεις σε περιοχές της βρετανικής επικράτειας, 27 χρόνια μετά την ειρηνευτική συμφωνία που έθεσε τέλος σε τρεις δεκαετίες αιματηρών θρησκευτικών συγκρούσεων στην περιοχή.

tvxs.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Βόρεια Ιρλανδία / Εκτεταμένες συγκρούσεις και πυρπόληση σπιτιών με ρατσιστικά κίνητρα”
  1. Την επαναφορα του 2020 την βλεπω απο την αρχη του ετους αλλα δεν περιμενα οτι θα πηγαινε τοσο μακρια. Θα μπορουσε να πει κανεις οτι ειναι στημενο αλλα οταν και οι ιδιοι οι ανθρωποι αναμεταδιδουν το μυνημα ειδικα αν δεν το γνωριζουν καν τοτε ειμαστε σε πραγματικη επαναφορα χρονου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek