Βόμβα από τα Σκόπια! Πρόεδρος Εκλογικής Επιτροπής Σκοπίων: «Το δημοψήφισμα δεν είναι έγκυρο»

Ο πρόεδρος της εθνικής εκλογικής επιτροπής στην πΓΔΜ, Όλιβερ Ντέρκοσκι, δήλωσε ότι το δημοψήφισμα που διενεργήθηκε την Κυριακή δεν είναι έγκυρο, καθώς οι μισοί από τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους δεν ψήφισαν.

Το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ δεν είναι έγκυρο, δήλωσε ο επικεφαλής της εθνικής εκλογικής επιτροπής της χώρας, Όλιβερ Ντέρκοσκι, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Το δημοψήφισμα για την υπογραφή της συμφωνίας με τους Έλληνες, που διενεργήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, αναγνωρίζεται ως μη έγκυρο, δήλωσε ο Ντέρκοσκι.

«Δεν πάρθηκε απόφαση καθώς οι μισοί από τον συνολικό αριθμό ψηφοφόρων που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους δεν ψήφισαν», τόνισε ο ίδιος.

Η ανακοίνωση του επικεφαλής της εθνικής εκλογικής επιτροπής της πΓΔΜ έγινε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, μετά την καταμέτρηση του συνόλου των ψήφων.

Τα δεδομένα για τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στην εφημερίδα της κυβέρνησης εντός 15 ημερών από την ημερομηνία διενέργειας του δημοψηφίσματος. Θα σταλούν επίσης στο κοινοβούλιο της χώρας και ταυτόχρονα θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα της εκλογικής επιτροπής.

Οι πολίτες της πΓΔΜ κλήθηκαν την Κυριακή στις κάλπες προκειμένου να αποφασίσουν για τη Συμφωνία των Πρεσπών σχετικά με την αλλαγή του ονόματος της χώρας.

Ωστόσο η συμμετοχή ήταν χαμηλή, με μόλις το 36,91% των πολιτών να προσέρχεται στις κάλπες.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα υπέρ της συμφωνίας ψήφισε το 91,46%, ενώ κατά το 5,65%. Η συμμετοχή ήταν μικρότερη του 50% καθώς ανήλθε στο 36,91%.

Πηγή: sputniknews.gr

pronews

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

One thought on “Βόμβα από τα Σκόπια! Πρόεδρος Εκλογικής Επιτροπής Σκοπίων: «Το δημοψήφισμα δεν είναι έγκυρο»

  1. ΜΝΗΚΑΝΔΡΟΣ says:

    Σταθείτε,σταθείτε ρε σορό κοπριτες,που είναι αυτή η λουγκρα ο Σόρος ;όχι δεν θέλω τον κλώνο, τον κανονικό θέλω ! έχει και συνέχεια ,χαχαχαχαχαχα !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *