09:02 - 24/03/2017

Βενεζουέλα: Από την πείνα έφαγαν δηλητηριώδες γιούκα και πέθαναν

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Τα μέλη μιας οικογένειας και ένας φίλος είχαν αγοράσει το φυτό από πλανόδιο πωλητή στο Καράκας προς 1000 μπολιβάρ το κιλόΤέσσερα μέλη μιας οικογένειας και ένας φίλος τους πέθαναν στην Βενεζουέλα αφού έφαγαν δηλητηριώδες γιούκα. Τα τελευταία χρόνια η χώρα του Μαδούρο μαστίζεται από την πείνα, με αποτέλεσμα οι Βενεζουελάνοι να καταφεύγουν σε όποιες λύσεις μπορούν να βρουν.

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο Fox News, το γιούκα είναι μια από τις ελάχιστες τροφές που μπορεί ακόμα κάποιος να βρει διαθέσιμο στην χώρα. Όμως υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο βρώσιμο είδος του φυτού και στο δηλητηριώδες, την οποία προφανώς δεν ήξεραν οι πέντε αυτοί άνθρωποι. Οι δύο ρίζες του φυτού, παρά την τόσο σημαντική διαφορά στην ουσία, εξωτερικά μοιάζουν πάρα πολύ. Η μία επιτρέπεται να πωλείται κανονικά, ενώ η άλλη είναι απαγορευμένη. 

Από τον περασμένο Οκτώβριο στην Βενεζουέλα, τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών και ένα κοριτσάκι μόλις δύο ετών, ενώ δεκάδες άλλοι έχουν πάθει δηλητηρίαση σε διάφoρους βαθμούς. 

Πρόκειται για ένα γλυκό στη γεύση λαχανικό, πολύ οικονομικό στην τιμή, που έχει αντικαταστήσει εν πολλοίς την πατάτα στην διατροφή των Βενεζουελάνων, σύμφωνα με πληροφορίες του Fox. 

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ποιότητας Ζωής, στην Βενεζουέλα τα τελευταία χρόνια διάφορα λαχανικά αντικαθιστούν την πρωτεΐνη στο τραπέζι των πολιτών της χώρας του Νίκολας Μαδούρο. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένα από τα μέλη της οικογένειας που δηλητηριάστηκε από το γιούκα είχε αγοράσει το φυτό από έναν πλανόδιο πωλητή στο Καράκας προς 1000 μπολιβάρ (περίπου 1,5 δολάριο) το κιλό.

protothema.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*