in

Β.Κικίλιας για κορωνοϊό: «Κάποια ύποπτα κρούσματα στην Ελλάδα δεν δημοσιεύθηκαν»!

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Σε μια δήλωση που προκαλεί προβληματισμό για την δημόσια υγεία προχώρησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ο οποίος είπε πως «υπάρχει μία πιθανότητα μέσα σε όλα τα περιστατικά που ελέγχουμε- κάποια έχουν δει το φως της δημοσιότητας κι άλλα πολλά όχι- να υπάρξει κι ένα περιστατικό. Τότε αμέσως εμείς θα φροντίσουμε να διακόψουμε την αλυσίδα της μετάδοσης και να δούμε από πού έχει προέλθει, και να θωρακίσουμε τον πληθυσμό».

Η δήλωση Κικίλια αποκαλύπτει πως υπάρχουν περιστατικά τα οποία θα μπορούσαν να είναι κρούσματα κορωνοϊού και εξετάστηκαν ως τέτοια (ή δεν εξετάστηκαν;)

«Το θέμα του νέου ιού είναι θέμα δημόσιας υγείας που απασχολεί όλο τον πλανήτη, το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στην Κίνα που λαμβάνει πολύ σημαντικά μέτρα για τον περιορισμό του, αλλά ο ιός δεν έχει σύνορα», όπως είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στο νέο κορονοϊό.

Μιλώντας στον Αντέννα, ο κ. Κικίλιας μίλησε για όσα συζητήθηκαν χθες στην έκτακτη σύσκεψη των υπουργών Υγείας της ΕΕ, εξηγώντας πως οι Ευρωπαίοι υπουργοί συμφώνησαν πως πρέπει να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες του ΠΟΥ αλλά και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Κικίλιας κατέθεσε πρόταση για τον ψηφιακό συγχρονισμό των κρατών-μελών, με τη δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας επιστημονικών δεδομένων, που θα ανταλλάσσονται άμεσα μεταξύ των κρατών-μελών για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης.

«Συνιστώ και θα πάρω μέτρα αν χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, όχι με ραθυμία και μη υπολογίζοντας τις σημαντικές προεκτάσεις που μπορεί να έχει αυτός ο ιός για τη δημόσια υγεία. Δεν θα σπείρουμε τον πανικό, θα ενημερώνουμε σωστά και θα παίρνουμε στην πρόληψη και την αντιμετώπιση τα ενδεδειγμένα μέτρα» τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως απαγόρευσε τις παράλληλες εξαγωγές γνωστού αντιικού φαρμάκου, υπάρχουν πολλαπλοί έλεγχοι σε φαρμακαποθήκες και σε φαρμακεία. «Μερίδιο ευθύνης στην κερδοσκοπία έναντι του Έλληνα πολίτη μπορεί να έχουν όλοι, σε πιο μεγάλο ή πιο μικρό βαθμό» είπε χαρακτηριστικά.

Φέτος στη χώρα μας εμβολιάστηκαν ένα εκατομμύριο περισσότεροι πολίτες από πέρσι, πάνω από τρία εκατομμύρια συνολικά, όπως είπε, «και πετύχαμε να χτίσουμε ένα τείχος ανοσίας απέναντι στον ιό».

«Το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση θα λάβει αν χρειαστεί συγκεκριμένα μέτρα για αυτούς που προσπαθούν να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, κι αυτό είναι ενάντια στο δημόσιο καλό, κανείς δεν έχει δικαίωμα να πανικοβάλλει τον κόσμο» πρόσθεσε.

Δεν είναι μόνο οι μάσκες, σημείωσε ο υπουργός, επισημαίνοντας την ανάγκη να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής όπως το πλύσιμο των χεριών. «Το λέω αυτό καταρχάς για την γρίπη» είπε.

pronews.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σκέψεις για το σήμα 1821

Τελικα ειχε προβλεψει ο Νοστραδαμος τον Coronovirus Covid-19 ΝΑΙ Η ΟΧΙ;