14:59 - 19/04/2021

Τζιχαντιστές εκτελούν Αιγύπτιο Χριστιανό!

τζιχαντιστές

Τζιχαντιστές εκτελούν Αιγύπτιο Χριστιανό!

Στα άκρα για άλλη μια φορά έφτασαν οι Τζιχαντιστές. Αυτή τη φορά εκτελώντας έναν Αιγύπτιο Χριστιανό κόπτη και ακόμη δυο μέλη της φυλής! Την εκτέλεση έκανε  ο βραχίονας του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στο Σινά, στην Αίγυπτο. Η δολοφονική πράξη καταγράφτηκε σε βίντεο που ανέβηκε στην ιστοσελίδα Telegram από την τζιχαντιστική οργάνωση.

To βίντεο της ψυχρής εκτέλεσης, διάρκειας 13 λεπτών, μεταφορτώθηκε το Σάββατο 17 Απριλίου. Η τζιχαντιστική οργάνωση, που ανέλαβε την ευθύνη της εκτέλεσης, καταγράφει την εκτέλεση τριών ανδρών. Ο άνθρωπος που εμφανίζεται στο βίντεο ήταν Αιγύπτιος χριστιανός κόπτης, ηλικίας 62 ετών.

Οι κατηγορίες που του προσάψαν

Οι τζιχαντιστές που δολοφόνησαν τον άτυχο Χριστιανό και τους δυο που δεν εμφανίζονται στο βίντεο, τους είχαν κατηγορήσει πως υποστηρίζουν τον αιγυπτιακό στρατό. Η κοπτική εκκλησία εξέδωσε ανακοίνωση την Κυριακή 18 Απριλίου, αναγνωρίζοντας τον άτυχο άνδρα που εκτελέστηκε. Το όνομά του ήταν Νάμπιλ Χαμπάσι Σαλάμα.

Διευκρίνισαν πως είχε προηγηθεί η απαγωγή του άντρα πριν από πέντε μήνες από «στοιχεία των τακφίρι», χρησιμοποιώντας έναν όρο που αναφέρεται στους σουνίτες εξτρεμιστές.

Εκτελέσεις των κοπτών

Τα τελευταία χρόνα, το ΙΚ έχει εξαπολύσει πολλές επιθέσεις εναντίον των κοπτών καθώς επίσης και πολλές εκτελέσεις. Οι κόπτες είναι η μεγαλύτερη χριστιανική μειονότητα στη Μέση Ανατολή. Υπολογίζονται περίπου σε 10 με 15 εκατομμύρια στον πληθυσμό. Σχετικά μικρή μειονότητα, αν αναλογιστεί κανείς πως ο συνολικός πληθυσμός της Αιγύπτου είναι περίπου 100 εκατομμύρια. Το μεγαλύτερο ποσοστό, φυσικά, είναι μουσουλμανικό.

Το βίντεο

Στο βίντεο της εκτέλεσης εμφανίζονται δύο άντρες, μέλη της φυλής Ταραμπίν των Βεδουίνων. Οι οποίοι και εκτελέστηκαν στην έρημο. Οι τζιχαντιστές τους κατηγόρησαν ότι είχαν υποστηρίξει τον αιγυπτιακό στρατό. Τα τρία τελευταία χρόνια, υπολογίζεται πως περισσότερο από 900 άνθρωποι έχουν εκτελεστεί στο Σινά. Παρ’ όλα αυτά, δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός. Το οποίο σημαίνει πως τα θύματα μπορεί να είναι πολύ περισσότερα.

Ακολουθεί το βίντεο με την εκτέλεση. Προσοχή: σκληρές εικόνες!

 

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (4)

 1. Ιωλκαίος 04/19/2021 @ 3:46 ΜΜ

  Είναι τόσο παλληκαράδες τα τζιχάντια, που κρύβουν τα πρόσωπά τους.

 2. Παναγιώτης Πολίτης 04/19/2021 @ 4:13 ΜΜ

  είναι που όλες οι φυλές και θρησκείες είναι ίδιες και είμαστε όλοι αδέρφια. βλέπω μεγάλη αδερφική διάθεση από πλευρά των σφαγέων… .

 3. Θρησκειες κα αηδιες δημιουργηματα των ανθρωπων..

 4. Ναι. Αλλά να μας πεις ποιος δημιούργησε τον άνθρωπο.
  Εκτός αν βγηκε η σαλαμάνδρα απο το νερό βρήκε τη λειχήνα
  και αποφάσισαν να φτιάξουν τον άνθρωπο, οπότε παραδίνομαι!!!
  Και τη σαλαμάνδρα ποιος την δημιούργησε???

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh