ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Τζιχαντιστές ανατίναξαν τον αγωγό φυσικού αερίου Ισραήλ – Αιγύπτου

· Κατοχικά Νέα

Μια τεράστια έκρηξη κατέστρεψε τον αγωγό αερίου μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ στη χερσόνησο του Σινά, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους αφού δημιούργησε μια τεράστια πυρκαγιά στην περιοχή έκρηξης. Ο αγωγός τέθηκε εντελώς εκτός λειτουργίας. Προς το παρόν χρησιμοποιείται ένας εναλλακτικός αγωγός μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά.

Το ισλαμικό κράτος ισχυρίστηκε σε δήλωση ότι είχε τοποθετήσει βόμβες σε διάφορες τοποθεσίες κατά μήκος του αγωγού.

Από την επανάσταση του Ιανουαρίου του 2011, έχουν υπάρξει περίπου 30 αναφορές με στόχο τον ίδιο αγωγό έως ότου ο αιγυπτιακός στρατός έστειλε στρατιωτικές ενισχύσεις στο Σινά για να εξασφαλίσει την ασφάλεια στις γραμμές αγωγών το 2015.

Ο Οσάμα ελ Γαντούρ, επικεφαλής του κυβερνήτη του Βόρειου Σινά, υποβάθμισε την επίδραση της έκρηξης στις προμήθειες φυσικού αερίου στην επαρχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος δήλωσε στην Al-Monitor μέσω τηλεφώνου ότι, ενώ οι ζημιές εξακολουθούν να αξιολογούνται, «δεν θα επηρεάσουν σπίτια, εργοστάσια και εταιρείες που λειτουργούν στο Βόρειο Σινά επειδή η παροχή θα γίνεται με εναλλακτικό αγωγό μέχρι να γίνουν επισκευές».

al-monitor.com

The Hellenic Information Team

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Βηρυτός, Λίβανος - εικόνα αρχείου, Ramy Kabalan / UnsplashΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Νότιος Λίβανος: 12 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στο Kfar Rumman – Ανάμεσά τους παιδιά και γυναίκες

WMO: Το Ελ Νίνιο μπορεί να γίνει ισχυρότερο από κάθε προηγούμενο εδώ και δεκαετίεςΔΙΕΘΝΗ

El Niño 2026: Οι πολίτες καλούνται να ετοιμάσουν κιτ έκτακτης ανάγκης – Τι πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι

ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: Τραγωδία σε θρησκευτικό πανηγύρι – 10 νεκροί και 81 τραυματίες από έκρηξη πυροτεχνημάτων

Μία απάντηση στο “Τζιχαντιστές ανατίναξαν τον αγωγό φυσικού αερίου Ισραήλ – Αιγύπτου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά