ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Τρομερό! – Ράγισαν τη Γη οι σεισμοί στην Τουρκία… κυριολεκτικά! – Ένα κράτος κινδυνεύει πολύ!

· Κατοχικά Νέα

Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι σχεδόν αμέσως μετά τους τουρκικούς σεισμούς, μόλις λίγα λεπτά αργότερα, τα όργανα κατέγραψαν μετακινήσεις σε επτά ρήγματα στην Κοιλάδα Κούρα (ή Κατάθλιψη Κούρα) του Αζερμπαϊτζάν, που βρίσκεται σε απόσταση άνω των χιλίων χιλιομέτρων.

Nέα ρήγματα δημιούργησαν και ενεργοποίησαν, οι σεισμοί στην Τουρκία

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε αποκάλυψε ότι οι σεισμικές δραστηριότητες στην Τουρκία το 2023 προκάλεσαν την ενεργοποίηση των ηφαιστείων και την εμφάνιση αργών μετακινήσεων του φλοιού της Γης κάτω από το Αζερμπαϊτζάν.
Τα αποτελέσματα της μελέτης αναδεικνύουν τη σημασία των πιέσεων που δέχονται πλέον τα ρευστά υλικά στις διεργασίες που συμβαίνουν στον φλοιό της Γης.

Οι λεπτομέρειες της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό The Conversation.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλυσιδωτή αντίδραση

Χρησιμοποιώντας ανάλυση δορυφορικών εικόνων και δεδομένων από σεισμικούς ελέγχους, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι σχεδόν αμέσως μετά τους τουρκικούς σεισμούς, μόλις λίγα λεπτά αργότερα, τα όργανα κατέγραψαν μετακινήσεις σε επτά ρήγματα στην Κοιλάδα Κούρα (ή Κατάθλιψη Κούρα) του Αζερμπαϊτζάν, που βρίσκεται σε απόσταση άνω των χιλίων χιλιομέτρων.

Ταυτόχρονα, παρατηρήθηκε η έναρξη εκρήξεων σε περίπου πενήντα λάσπινους ηφαιστες, καθώς και η καταγραφή ανόδου της επιφάνειας της Γης πάνω από κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Αύξηση πίεσης στα ρευστά υλικά

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ακόμη και οι εξασθενημένες σεισμικές κυματομορφές που έφτασαν στην περιοχή του Αζερμπαϊτζάν επηρεάσαν τα ρευστά υλικά που βρίσκονται στα πετρώματα όπως το νερό και τους υδρογονάνθρακες.
Αυτό προκάλεσε μια απότομη αύξηση της πίεσης αυτών των υγρών.

Η αυξημένη πίεση, με τη σειρά της, οδήγησε στη μείωση της τριβής στις γραμμές των ρηγμάτων, προκαλώντας τη σταδιακή, ασεισμική κίνηση τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή η διαδικασία οδήγησε στην εκτόξευση λάσπης και αερίων στην επιφάνεια, προκαλώντας εκρήξεις ηφαιστείων.

www.bankingnews.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Το USS Abraham Lincoln φτάνει στην Ταϊλάνδη μετά από πάνω από 250 ημέρες στη θάλασσαΔΙΕΘΝΗ

Το USS Abraham Lincoln φτάνει στην Ταϊλάνδη μετά από πάνω από 250 ημέρες στη θάλασσα

Κύπρος: Τουρκικό βαθυσκάφος στη μάχη για τους 20 αγνοουμένους του Filo JetΔΙΕΘΝΗ

Κύπρος: Τουρκικό βαθυσκάφος στη μάχη για τους 20 αγνοουμένους του Filo Jet

Αλγερία: Ο πρόεδρος ζητά θανατική ποινή για εμπρηστές δασικών πυρκαγιώνΔΙΕΘΝΗ

Αλγερία: Οι πυρκαγιές τέθηκαν υπό πλήρη έλεγχο, ενώ ο Τεμπουν ζητά θανατική ποινή «με εκτέλεση» για εμπρηστές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά