ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Τραμπ: «Θα δούμε το μεγαλύτερο οικονομικό ‘μπουμ’ στην ιστορία των ΗΠΑ»

· Κατοχικά Νέα

«Θα έχουμε τη σπουδαιότερη οικονομία στην ιστορία της χώρας μας, θα δούμε το μεγαλύτερο οικονομικό ‘μπουμ’ της ιστορίας», επέμεινε ο Αμερικανός πρόεδρος

Οαμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε χθες Παρασκευή ότι οι πολιτικές επιλογές του θα δώσουν ώθηση στην αμερικανική οικονομία, μολαταύτα αναγνώρισε την ύπαρξη κινδύνου ύφεσης βραχυπρόθεσμα.

Το ΑΕΠ των ΗΠΑ συρρικνώθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2025 (–0,3% σε ετήσιο ρυθμό), στην αρχή της δεύτερης θητείας του Ρεπουμπλικάνου, σύμφωνα με αριθμούς που δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη, εξέλιξη μάλλον απρόσμενη.

«Είναι περίοδος μετάβασης, και νομίζω πως θα τα πάμε φανταστικά», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, σύμφωνα με απόσπασμα συνέντευξής του που μεταδόθηκε χθες, ενόψει της μετάδοσής της ολόκληρης αύριο Κυριακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο ύφεσης της οικονομίας των ΗΠΑ, της μεγαλύτερης στον κόσμο, ο αμερικανός πρόεδρος απάντησε «οτιδήποτε μπορεί να γίνει».

«Αλλά νομίζω πως θα έχουμε τη σπουδαιότερη οικονομία στην ιστορία της χώρας μας. Νομίζω πως θα δούμε το μεγαλύτερο οικονομικό ‘μπουμ’ της ιστορίας», επέμεινε.

Ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας κήρυξε παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο επιβάλλοντας τελωνειακούς δασμούς σε ουσιαστικά όλους τους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ, τους βαρύτερους στην Κίνα, προκαλώντας πανικό στη Γουόλ Στριτ και σε διεθνείς χρηματαγορές.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο πάντως έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο, χάρη ιδίως στα δεδομένα για την απασχόληση, που αποδείχθηκαν καλύτερα των προσδοκώμενων.

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

ΚΟΥΒΑ: Ο Ρούμπιο καλεί όσους ζητούν αλλαγή να συνεργαστούν με τη CIA – Νέο μήνυμα από την Ουάσιγκτον

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ – ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ρήγμα για τις επιθέσεις σε ρωσικά διυλιστήρια – Το παρασκήνιο της σύγκρουσης Τραμπ και Ζελένσκι

ΔΙΕΘΝΗ

ΤΑΪΒΑΝ: Ο τυφώνας Τσάμπι αφήνει έναν νεκρό και πάνω από 500 τραυματίες – Διακοπές ρεύματος και καταστροφές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *