ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Τραγωδία στην Ινδονησία: 4 νεκροί και 38 αγνοούμενοι σε ναυάγιο ανοικτά του Μπαλί

· Κατοχικά Νέα

Η προεδρία εκτίμησε πως η κακοκαιρία πιθανόν έπαιξε ρόλο στο δυστύχημα

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται και άλλοι σχεδόν σαράντα αγνοούνται μετά το ναυάγιο χθες Τετάρτη πορθμείου το οποίο μετέφερε 65 ανθρώπους στη νήσο Μπαλί, στην Ινδονησία, σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας.

Σωστικά συνεργεία ανέσυραν 23 ανθρώπους από τη θάλασσα και συνέχιζαν σήμερα το πρωί τις επιχειρήσεις έρευνας με σκοπό να βρεθούν τυχόν επιζώντες του ναυαγίου αργά χθες βράδυ (τοπική ώρα), καθώς το πλοίο κατευθυνόταν στο βόρειο Μπαλί έχοντας αναχωρήσει από την Μπανγιουάνγκι, στην ανατολική ακτή της Ιάβας.

Η ινδονησιακή προεδρία εκτίμησε πως η κακοκαιρία πιθανόν έπαιξε ρόλο στο δυστύχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αρχές δεν έχουν διευκρινίσει αν ανάμεσα στους επιβάτες βρίσκονταν ξένοι.

Ανασύρθηκαν από το νερό «είκοσι τρεις άνθρωποι», από τους οποίους «4 νεκροί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμα Σαμτάμα Πούτρα, αρχηγός της αστυνομίας στην πόλη Μπανγιουάνγκι, στην ανατολική Ιάβα, σήμερα το πρωί.

Νωρίτερα, τοπική υπηρεσία έρευνας και διάσωσης έκανε λόγο για τουλάχιστον 61 αγνοούμενους.

Το πλοίο KMP Tunu Pratama Jaya βυθίστηκε «περίπου 25 λεπτά αφού σήκωσε άγκυρα», σύμφωνα με την υπηρεσία έρευνας και διάσωσης στη Σουραμπάγια, που διευκρίνισε πως το φέρι μετέφερε επίσης «22 οχήματα, ανάμεσά τους 14 φορτηγά».

Ο ινδονήσιος πρόεδρος Πραμπόβο Σουμπιάντο, σε επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία, διέταξε τηλεφωνικά να γίνει αμέσως ευρείας κλίμακας επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μόλις ενημερώθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησής του σήμερα.

Τα δρομολόγια των πορθμείων από την Ιάβα στο Μπαλί διαρκεί περίπου μια ώρα και το κάνουν πολύ συχνά κάτοικοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με βάση τον κατάλογο των επιβαινόντων στο πορθμείο, πάνω στο πλοίο βρίσκονταν «53 επιβάτες και 12 μέλη πληρώματος», ανέφερε η υπηρεσία έρευνας και διάσωσης στη Σουραμπάγια, προσθέτοντας πως το σκάφος βυθίστηκε χθες περί τις 23:20 (τοπική ώρα· 18:20 ώρα Ελλάδας).

Τέσσερις από τους ανθρώπους που διασώθηκαν χρησιμοποίησαν σωστική λέμβο του σκάφους και τους βρήκαν οι αρχές.

Οι ομάδες έρευνας προσπαθούν να επαληθεύσουν αν ο αριθμός των επιβαινόντων είναι αυτός που ανέφερε ο κατάλογος, σύμφωνα με την υπηρεσία έρευνας και διάσωσης.

Τα ναυτικά δυστυχήματα είναι συχνά στην Ινδονησία -πελώριο αρχιπέλαγος κάπου 17.000 νησιών, μεγάλων και μικρών- εν μέρει εξαιτίας της άνισης εφαρμογής των κανονισμών ασφάλειας των μεταφορών και της άσχημης κατάστασης πλοίων που εκτελούν καθημερινό δρομολόγια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Βηρυτός, Λίβανος - εικόνα αρχείου, Ramy Kabalan / UnsplashΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Νότιος Λίβανος: 12 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στο Kfar Rumman – Ανάμεσά τους παιδιά και γυναίκες

WMO: Το Ελ Νίνιο μπορεί να γίνει ισχυρότερο από κάθε προηγούμενο εδώ και δεκαετίεςΔΙΕΘΝΗ

El Niño 2026: Οι πολίτες καλούνται να ετοιμάσουν κιτ έκτακτης ανάγκης – Τι πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι

ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: Τραγωδία σε θρησκευτικό πανηγύρι – 10 νεκροί και 81 τραυματίες από έκρηξη πυροτεχνημάτων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά