ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Τραγωδία στη ΛΔ Κονγκό: Αεροπλάνο με 19 επιβάτες συνετρίβη σε πυκνοκατοικημένη συνοικία

· Κατοχικά Νέα

Ένα μικρό αεροπλάνο της ιδιωτικής εταιρείας Busy Bee με 19 επιβαίνοντες συνετρίβη σήμερα το πρωί την ώρα της απογείωσης σε λαϊκή συνοικία της Γκόμα, στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, έγινε γνωστό από την εταιρεία και αυτόπτες μάρτυρες.

“Έξι πτώματα έχουν ανασυρθεί. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες”, δήλωσε ο δήμαρχος της Γκόμα Τιμοτέ Μούισα Κίσε.

Σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ Μαγκολόπα αξιωματούχο του αεροδρομίου της πόλης, δεν υπάρχουν επιζώντες μεταξύ των επιβαινόντων.

Το αεροπλάνο τύπου Dornier είχε προορισμό το Μπένι, την πρωτεύουσα της επαρχίας Βόρειο Κίβου που βρίσκεται 350 χιλιόμετρα βόρεια της Γκόμα, σύμφωνα με στέλεχος της εταιρείας. Συνετρίβη σε μία από τις πυκνοκατοικημένες συνοικίες που βρίσκονται γύρω από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.

“Σε αυτό υπήρχαν 17 επιβάτες και δύο μέλη του πληρώματος. Απογειώθηκε περίπου στις 09:00- 09:10 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας)”, επεσήμανε ο Εριτιέρ Σάιντ Μαμάντου αρμόδιος της εταιρείας Busy Bee για τις κρατήσεις.

Η Busy Bee είναι μια νέα αεροπορική εταιρεία που διαθέτει τρία αεροσκάφη για να εξυπηρετεί περιοχές των επαρχίων Βόρειο Κίβου και Μπουτέμπο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφίες και βίντεο από La Libre Afrique και Twitter

protothema.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Μπενιαμίν Νετανιάχου – εκλογές και πολιτική κρίση στο ΙσραήλΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου μπαίνει στην τελική ευθεία των εκλογών με απώλειες – Το Likud παλεύει να κρατήσει τη βάση του

Διυλιστήριο πετρελαίου και παγκόσμια ενεργειακή κρίσηΔΙΕΘΝΗ

Πετρέλαιο: Τέταρτη ημέρα πτώσης στο Brent – Οι αγορές ποντάρουν σε άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

Νότια Κορέα – οικονομία και επιτόκια της Τράπεζας της ΚορέαςΔΙΕΘΝΗ

Νότια Κορέα: Δεύτερη συνεχόμενη αύξηση επιτοκίων στο 3% – Φόβοι για πληθωρισμό και χρηματοπιστωτική πίεση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά