18:33 - 17/07/2019

Τούρκοι διπλωμάτες σκοτώθηκαν σε πυροβολισμούς στην Ερμπίλ του Ιράκ

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Τούρκοι διπλωμάτες σκοτώθηκαν σε περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε εστιατόριο, στην πόλη Ερμπίλ, στο Ιράκ, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη.

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε στην πόλη Ερμπίλ (γνωστή κι ως Αρμπίλ ή Ιρμπίλ) στο Ιράκ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις Τούρκοι διπλωμάτες.

Οι πυροβολισμοί έπεσαν σε εστιατόριο, όπου οι Τούρκοι διπλωμάτες έπαιρναν το γεύμα τους, σύμφωνα με δύο Κούρδους αξιωματούχους ασφαλείας που επικαλείται το Reuters. Οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για τρεις νεκρούς Τούρκους.

Ανέφεραν, επίσης, ότι άγνωστοι ένοπλοι άνοιξαν πυρ στο εστιατόριο.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει το σημείο όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί, ενώ υπηρεσίες ασφαλείας και έκτακτης ανάγκης έχουν σπεύσει στο σημείο.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΜΜΕ, Habertuk, η επίθεση ενορχηστρώθηκε από το PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν).

Ο αναπληρωτής γενικός πρόξενος της Τουρκίας φέρεται να είναι μεταξύ των θυμάτων, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται την ιρακινή κρατική τηλεόραση και τουρκικά ΜΜΕ.

Πηγή από τις ιρακινές υπηρεσίες ασφαλείας επιβεβαίωσε στο Sputnik ότι ο Τούρκος αναπληρωτής γενικός πρόξενος στο Ιράκ και ακόμη δύο διπλωμάτες, σκοτώθηκαν στην επίθεση στην Ερμπίλ.

«Ένα άγνωστο άτομο άνοιξε πυρ από πυροβόλο όπλο σε ομάδα υπαλλήλων του τουρκικού προξενείου στην Ερμπίλ σε ένα από τα εστιατόρια της πόλης, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο αναπληρωτής γενικός πρόξενος της Τουρκίας και δύο διπλωμάτες που τον συνοδεύουν», ανέφερε η πηγή.

Το PKK θεωρείται στην Τουρκία τρομοκρατική οργάνωση. Η Άγκυρα βρίσκεται σε διαμάχη με την οργάνωση η οποία αρχικά διεκδικούσε την ίδρυση ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους, και στη συνέχεια μεγαλύτερη αυτονομία για τους Κούρδους.

Εκτός από την Τουρκία, το PKK έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική ομάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ.

sputniknews.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*