ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 25 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Τουρκικές εταιρείες μπλεγμένες με το ISIS εντόπισαν οι ΗΠΑ

· Κατοχικά Νέα

Τέσσερις τουρκικές εταιρείες κατηγορήθηκαν από τις ΗΠΑ για συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος. Πρόκειται για ένα ακόμη γεγονός που θέτει ερωτήματα για την σχέση της Τουρκίας με το ISIS.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας The Arab Weekly οι ΗΠΑ κατονομάζονται οι εταιρείες στις οποίες επέβαλαν κυρώσεις οι ΗΠΑ. Είναι οι Sahloul Money Exchange Company, Al-Sultan Money Transfer Company και ACL Ithalat Ihracat. Επίσης οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις στην Nejaat Social Welfare Organisation , που έχει έδρα το Αφγανιστάν.

Αυτές οι πληροφορίες έρχονται να προστεθούν στο γεγονός ότι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Μπαγκντάντι, εντοπίστηκε και εξοντώθηκε από τις ΗΠΑ μια ανάσα από τα τουρκικά σύνορα.

Κατά τ΄ άλλα η Τουρκία εμφανίζεται ως …αντιτρομοκρατική δύναμη στην περιοχή. Αυτό δηλώνει τουλάχιστον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον περασμένο Αύγουστο είχε δημοσιοποιηθεί έρευνα της Investigative Journal στην οποία αναφέρονταν ότι η τουρκική κυβέρνηση συμμετείχε στη χρηματοδότηση πυρήνων της Αλ Κάιντα και του ISIS. Στην έρευνα περιλαμβάνονταν η μαρτυρία του Ahmet Yayla, ο οποίος υπηρέτησε στο τμήμα καταπολέμησης της τρομοκρατίας της Τουρκικής Αστυνομίας για 20 χρόνια. Σήμερα είναι αυτοεξόριστος στην Ουάσινγκτον και διδάσκει στο Law Center του Πανεπιστημίου Georgetown.

Παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την φημολογούμενη εμπλοκή της τουρκικής κυβέρνησης στη χρηματοδότηση δεκάδων χιλιάδων μαχητών τζιχάντ, τη μεταφορά τους στη Συρία και στην αγορά πετρελαίου από τρομοκρατικές οργανώσεις. Ο Yayla δήλωσε ότι ο Ερντογάν είδε την αρχή της “αραβικής άνοιξης” του 2010 ως μια μεγάλη ευκαιρία για την υλοποίηση της διεθνούς πολιτικής του, καθώς ήθελε να είναι ηγέτης του σουνιτικού ισλαμικού κόσμου “. Αναφέρθηκε στα νεο-οθωμανικά σχέδια του Ερντογάν και δήλωσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος «συνειδητοποίησε ότι η υποστήριξη των οργανώσεων τρομοκρατών και Salafi στη Συρία τελικά θα οδηγήσει στον έλεγχο της Τουρκίας στη χώρα».

Υποστήριξε ακόμη ότι υπήρξε προστασία των Τούρκων μυστικών υπηρεσιών προς τους μαχητές του ISIS, στους οποίους, δόθηκε δυνατότητα ελεύθερης διέλευσης από και προς την Τουρκία και παροχή ιατρικής περίθαλψης. Επιβεβαίωσε ακόμη ότι η τουρκική κυβέρνηση έδωσε στρατιωτικές προμήθειες στον ISIS, μέσω υπηρεσιών ανθρωπιστικής βοήθειας.

“Η Άγκυρα χρησιμοποίησε ΜΚΟ και εκστρατείες ανθρωπιστικής βοήθειας, για τη μεταφορά όπλων, φαρμάκων, τροφίμων και εξοπλισμού υπό την εποπτεία της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας”, δήλωσε ο Yayla

Με αυτή την Τουρκία συζητούν Αμερικανοί και Ευρωπαίοι. Και δεν συζητούν απλώς. Τη στηρίζουν έμπρακτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

militaire.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Πυκνή αιθαλομίχλη από πυρκαγιές στην ΙνδονησίαΔΙΕΘΝΗ

Η Ινδονησία πνίγεται στον καπνό: Χιλιάδες εστίες φωτιάς – Η αιθαλομίχλη περνά τα σύνορα

Φορτηγό πλοίο σε θάλασσα - έρευνα για 22 αγνοούμενους ναυτικούςΔΙΕΘΝΗ

Θρίλερ στον Κόλπο της Βεγγάλης: Άφαντοι 22 ναυτικοί μετά τη βύθιση φορτηγού πλοίου

Βουδαπέστη - έρευνα για την προμήθεια αναπνευστήρων COVID στην ΟυγγαρίαΔΙΕΘΝΗ

Ουγγαρία: Ποινική καταγγελία για προμήθεια αναπνευστήρων COVID ύψους 965 εκατ. δολαρίων

Μία απάντηση στο “Τουρκικές εταιρείες μπλεγμένες με το ISIS εντόπισαν οι ΗΠΑ”

  1. μεταξυ των 135 γεννετικα μεταλαγμενων που ειχαν αποστολη να εκπαιδευουν τους “μαχητες ιςις” και συνεληφθησαν απο ρωσικες δυναμεις κατω απο μια πλατεια στο αν. χαλεπι [βεβαια το γεγονος δεν θα το βρειτε πουθενα στα μμε] οι περισοτεροι ηταν τουκικης καταγωγης..ειδες ο χαλιφης???

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά