ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Τουλάχιστον 19 νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ λαθρεμπόρων ναρκωτικών στο Μεξικό

· Κατοχικά Νέα

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Μεξικό, μεταξύ των οποίων τέσσερις πολίτες της Γουατεμάλας, σε σύγκρουση μεταξύ δύο καρτέλ των ναρκωτικών στη νότια πολιτεία Τσιάπας, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, το υπουργείο Ασφαλείας.

Μέσα σ’ ένα φορτηγό με εμπορεύματα, «14 άνδρες βρέθηκαν δολοφονημένοι με πυροβόλο όπλο, δύο άλλοι μέσα στην καμπίνα, δύο στο δρόμο και ένας άλλος σε απόσταση περίπου 100 μέτρων», διευκρινίσθηκε στην ανακοίνωση. Προηγουμένως είχε ανακοινωθεί πως οι νεκροί είναι 20.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή στην πόλη Λα Κονκόρντια, μερικές ώρες δρόμο από τα σύνορα με τη Γουατεμάλα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι πρώτες έρευνες δείχνουν πως πρόκειται για μια «σύγκρουση» ανάμεσα στο καρτέλ της Σιναλόα, ένα από τα ισχυρότερα της χώρας, και μια αντίπαλη παράταξη που φέρει την ονομασία «καρτέλ της Τσιάπας και της Γουατεμάλας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αρχές υπογραμμίζουν πως οι δύο εγκληματικές οργανώσεις «διεκδικούν τον έλεγχο αυτής της μεθοριακής ζώνης» και, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «διαπιστώθηκε πως τουλάχιστον τέσσερα από τα πρόσωπα που σκοτώθηκαν έφεραν ταυτότητες που εκδίδονται από την κυβέρνηση της Γουατεμάλας».

Αφού ειδοποιήθηκαν το Σάββατο για την παρουσία πτωμάτων σε αγροτικό δρόμο, οι δυνάμεις της τάξης ανακάλυψαν τους δολοφονημένους μέσα σ’ ένα φορτηγό εμπορευμάτων, διευκρίνισαν.

Πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις προσώπων που συνδέονται «με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, τη διακίνηση ανθρώπων και το λαθρεμπόριο όπλων» στην περιοχή όπου εκτυλίχθηκαν αυτά τα γεγονότα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το περασμένο σαββατοκύριακο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διέταξε την ανάπτυξη 1.200 στρατιωτών για να ενισχυθεί η ασφάλεια κατά μήκος των συνόρων με τη Γουατεμάλα.

zougla.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Εργασία σε ιατρικό εργαστήριο, φωτογραφία αρχείου, όχι από τη γαλλική επίθεσηΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΓΑΛΛΙΑ: ΧΑΚΕΡ ΣΤΟΧΕΥΣΑΝ ΨΥΓΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ – Αλλαγές θερμοκρασίας έως 110°C, χωρίς απώλεια αίματος

Ηλεκτρικές γραμμές στην Ουκρανία, ενδεικτική φωτογραφίαΔΙΕΘΝΗ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΝΕΑ ΡΩΣΙΚΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΣΕ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: Ο χειμώνας πλησιάζει και οι άμαχοι πληρώνουν το τίμημα

Κτίριο του Καπιτωλίου στην ΟυάσιγκτονΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ – ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ: Πολιτικός σεισμός για τον Τραμπ – Τι αλλάζει σε Ιράν, Ουκρανία και Ευρώπη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *