Ο Γιουσούκε Κόιντε εκπρόσωπος της αστυνομίας της ιαπωνικής πρωτεύουσας, Τόκιο, δήλωσε στο AFP ότι ένας άνδρας ψέκασε μια ουσία κοντά σε έναν αυτόματο πωλητή στο ισόγειο του κτιρίου, ενώ ένας αξιωματούχος της πυροσβεστικής πρόσθεσε ότι υπήρξαν αναφορές για μια «οσμή» και «περίπου 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν».
Οι δρόμοι γύρω από το εμπορικό κέντρο, που βρίσκεται στη συνοικία Γκίνζα όπου υπάρχουν πολλά καταστήματα από πολυτελείς μάρκες, έχουν αποκλειστεί από οχήματα της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα.
Tokyo authorities are investigating a mysterious odor at a luxury mall in the city's Ginza shopping district that has left more than a dozen people complaining of feeling unwell. https://t.co/2abKtOHDLi
— The Japan Times (@japantimes) May 25, 2026
Οι πεζοί, κυρίως τουρίστες, μπορούν να περνούν από το πεζοδρόμιο στην άλλη πλευρά του δρόμου.
Δημοσιογράφος του AFP που βρισκόταν στο σημείο είδε δύο άτομα να μεταφέρονται με φορεία σε ασθενοφόρο, ενώ πυροσβέστες και διασώστες που φορούσαν προστατευτικές στολές συνόδευαν ανθρώπους έξω από το εμπορικό κέντρο προκειμένου να τους εξετάσουν σε ειδικά οχήματα.
BREAKING : Tokyo Ginza: Man sprayed tear gas/pepper spray during fight between foreign nationals near GINZA SIX.
~25 people affected, several hospitalized. Area swarmed by police, ambulances & helicopters. Suspect fled.Police search underway.
pic.twitter.com/ACr4sNMt2U— Inside the conflict (@InsidConflict) May 25, 2026
Το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας NHK μετέδωσε ότι τα θύματα έχουν ελαφρά τραύματα, ενώ η αστυνομία διερευνά τα αίτια του συμβάντος.
Μια γυναίκα που βρισκόταν στο εμπορικό κέντρο είπε στο NHK: «Όταν προσπάθησα να μπω μέσα, ο αέρας ήταν περίεργος και όλοι γύρω μου κάλυπταν το στόμα τους. Όταν μπήκα στην περιοχή των ΑΤΜ, ένιωσα τον λαιμό μου να με γρατζουνάει και να μουδιάζει, οπότε βγήκα αμέσως έξω και κάλεσα την πυροσβεστική. Ο λαιμός μου εξακολουθεί να με γρατζουνάει».
eleftherostypos.gr
