15:29 - 01/03/2021

Το τεχνητό βακτήριο Cynthia δεν τρώει πετρέλαιο, αλλά ζωντανούς οργανισμούς, έγινε ένας αόρατος και εκτός ελέγχου δολοφόνος. Δεν υπάρχει αντισταθμιστικό αντίδοτο εναντίον της.

Τα τεχνητά αμερικανικά βακτήρια μετατράπηκαν στον χειρότερο δολοφόνο του αιώνα

 

το μερικώς συνθετικό βακτήριο που ονομάζεται Mycoplasma laboratorium με βάση τον μικρό οργανισμό Mycoplasma genitalium,  σχεδίασε το 2010, ο βιο-επιχειρηματίας Craig Venter

το Mycoplasma laboratorium  ή το βακτήριο “Cynthia”, είναι ένα προγραμματισμένο ημι-συνθετικό στέλεχος βακτηρίων από το γένος Mycoplasma, το οποίο λαμβάνεται από Αμερικανούς επιστήμονες για τον καθαρισμό της ρύπανσης του πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, έπαθε σοκ όταν ο πρώτος τεχνητός μικροοργανισμός ξεπέρασε τον έλεγχο και μετατράπηκε σε ένα πραγματικό τέρας που άρχισε να επιτίθεται σε οποιοδήποτε ζωντανό πλάσμα.

Η διοίκηση της πολυεθνικής British Petroleum αποφάσισε να ακολουθήσει τον απλούστερο δρόμο, όταν αντιμετώπιζε την ανάγκη καθαρισμού του Κόλπου του Μεξικού από μια απίστευτα μεγάλη πετρελαιοκηλίδα που δημιουργήθηκε εκεί, ως αποτέλεσμα του ατυχήματος.

Τεράστιοι όγκοι φυσικού υγρού καύσιμου,  έπρεπε να καταναλωθούν από τα βακτήρια και μόνο από αυτά. Χωρίς κανένα ακριβό κόστος άντλησης και χημικών ουσιών. Φαίνεται ότι δεν θα μπορούσε να σκεφτεί μια απλούστερη λύση.

Η τρομερή τραγωδία του αιώνα – μια άνευ προηγουμένου διαρροή πετρελαίου

στις 20 Απριλίου 2010, ογδόντα χιλιόμετρα από τη Λουιζιάνα, μια ημι-υποβρύχια πλατφόρμα πετρελαίου της Νότιας Κορέας, για εξαιρετικά βαθιά γεώτρηση “Deepwater Horizon”, που ανήκει στην “British Petroleum”, εξερράγη. η έκρηξη αυτή οδήγησε σε μια πολυμηνιαία απελευθέρωση πετρελαίου στα νερά του Κόλπου του Μεξικού.

Από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2010, πάνω από πέντε εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου χύθηκαν στα νερά του κόλπου. Σύμφωνα με ειδικούς, οι υδρογονάνθρακες κάλυψαν μια περιοχή νερού πάνω από εκατό χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, καταστρέφοντας όλη τη ζωή εντός των συνόρων της.

 

Επιπλέον, μια τέτοια ποσότητα ιξώδους ουσίας άλλαξε την κυκλοφορία των υδάτων των ωκεανών σε διαφορετικές θερμοκρασίες, γεγονός που οδήγησε στην εξασθένιση του θερμού ρεύματος του Gulf Stream και σε εξαιρετικά δυσάρεστες κλιματολογικές αλλαγές στην Ευρώπη.

Αυτή η διαρροή θεωρείται, μια από τις πιο σοβαρές ανθρωπογενείς καταστροφές στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Το πετρέλαιο όχι μόνο κατέστρεψε μια μυριάδα ζωντανών όντων, αλλά επηρέασε επίσης την κυκλοφορία των ωκεανών, επηρεάζοντας σημαντικά το Ρεύμα του Κόλπου και οδηγώντας σε πολύ αρνητικές κλιματολογικές συνέπειες στην Ευρώπη. Ο ένοχος της τραγωδίας  – η βρετανική εταιρεία πετρελαίου British Petroleum βρέθηκε επίσης σε καταστροφική οικονομική θέση: εκτός από τις άμεσες απώλειες, ήταν απαραίτητο να αντισταθμιστεί η ζημιά από την περιβαλλοντική καταστροφή, καθώς και οι οικονομικές απώλειες της αλιευτικής βιομηχανίας και του τουρισμού.

 

Η British Petroleum όχι μόνο έχασε κολοσσιαίες ποσότητες πρώτων υλών, αλλά (ως το 2013) αναγκάστηκε να πληρώσει περίπου τριάντα δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για ζημίες στο περιβάλλον, καθώς και στις τοπικές τουριστικές και αλιευτικές βιομηχανίες .

Δημιουργία μερικώς συνθετικού βακτηρίου

Οι τεράστιες οικονομικές απώλειες ήταν πιθανώς ο αποφασιστικός λόγος για τον οποίο η εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου κατέφυγε σε μια τέτοια μη συμβατική μέθοδο εξάλειψης των συνεπειών του ατυχήματος.

Αποφάσισαν να ρευστοποιήσουν το χυμένο πετρέλαιο με έναν μη συμβατικό τρόπο, χρησιμοποιώντας το τεχνητό εκτρεφόμενο βακτήριο Cynthia.

Πώς και γιατί δημιουργήθηκε το βακτήριο Cynthia;

Αυτός ο μικροοργανισμός ( Mycoplasma laboratorium ) εκτράφηκε στο Αμερικανικό Ινστιτούτο του J. Craig Venter, πρωτοπόρο στη γενετική μηχανική κατά την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα.

Είκοσι διάσημοι επιστήμονες από το Ινστιτούτο Γονιδιωματικής Έρευνας του Craig Venter με επικεφαλής τον βραβευμένο με Νόμπελ Hamilton Othanel Smith και τον  μικροβιολόγο Clyde Hutchison III,«ταξινόμησαν» τα χρωμοσώματα του παρασιτικού μικροβίου Mycoplasma genitalium για να συναγάγουν το λεγόμενο «ελάχιστο βακτηριακό γονιδίωμα», που ονομάζεται βακτήριο Cynthia –  έτσι  δημιούργησαν  έναν ημι-συνθετικό μικροοργανισμό σχεδιασμένο να καταστρέφει το πετρέλαιο στη θάλασσα.

Το πρόσφατα δημιουργημένο  βακτήριο , το οποίο δεν περιέχει φυσικό DNA, άρχισε πραγματικά να αντιμετωπίζει τέλεια αυτό το έργο.

Μεταξύ των χαρακτηριστικών της Cynthia είναι η ικανότητα επεξεργασίας αργού πετρελαίου γρήγορα και αποτελεσματικά, ενώ πολλαπλασιάζεται ενεργά.

Το 2011, η Cynthia εισήχθη στον Κόλπο του Μεξικού και τα πράγματα άρχισαν να προχωρούν: οι πετρελαιοκηλίδες, πράγματι, άρχισαν να χάνουν βάρος μπροστά στα μάτια μας και η περιοχή της ρύπανσης άρχισε να μειώνεται γρήγορα.

καθώς πολλαπλασιαζόταν ενεργά, η “Cynthia” έτρωγε πρόθυμα το αργό πετρέλαιο, και αυτό εξαφανιζόταν… Ωστόσο, τα πράγματα σύντομα πήγαν στραβά και με τον πιο φρικτό τρόπο.

Το βακτήριο της Cynthia δεν τρώει πετρέλαιο, αλλά ζωντανούς οργανισμούς

Η Cynthia είναι ένας τεχνητός οργανισμός με ένα πλήρως γεννημένο από υπολογιστή γονιδίωμα, ο οποίος αποτελείται από ειδικές αλυσίδες “υδατογραφήματα” και δεν περιέχει, όπως όλοι οι άλλοι ζωντανοί οργανισμοί στη Γη, φυσικό DNA.

Φαίνεται ότι η προσπάθεια αντιμετώπισης της πετρελαϊκής ρύπανσης του Κόλπου του Μεξικού με τον πρώτο συνθετικό μικροοργανισμό τελείωσε δυστυχώς.

Αντί να τρώει ήρεμα υδρογονάνθρακες και να μην δίνει μεγαλύτερη προσοχή σε οτιδήποτε άλλο, ένα τεχνητά δημιουργημένο τέρας που ονομάζεται “Cynthia” άρχισε να επιτίθεται σε ζωντανά όντα, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων.

η British Petroleum επεδίωξε να εξαλείψει τις συνέπειες του ατυχήματος του 2010, στον Κόλπο του Μεξικού χωρίς δαπανηρή εργασία και χωρίς κόστος για χημικά.

Η γιγαντιαία πετρελαιοκηλίδα έπρεπε να καταστραφεί από τα βακτήρια “Cynthia” που εκτρέφονταν τεχνητά στις ΗΠΑ.

Εκτός ελέγχου αόρατος δολοφόνος

Ακολούθησαν μαζικοί θάνατοι

Μέσα σε λίγους μήνες, ο τεχνητός μικροργανισμός  Cynthia κατέστρεψε περισσότερα από πέντε χιλιάδες πουλιά, στο Αρκάνσας, τουλάχιστον εκατό χιλιάδες ψάρια στα ανοικτά των ακτών της Βόρειας Λουιζιάνας   και έβλαψε θανάσιμα την υγεία εκατόν είκοσι οκτώ εργαζομένων που συμμετείχαν στην εκκαθάριση της καταστροφής.

Απαγορεύτηκε στους ασθενείς να πάνε σε δημόσια νοσοκομεία επειδή η διαχείριση της British Petroleum φοβόταν τη διαρροή πληροφοριών και την ανάγκη ανάληψης ευθύνης για τις ενέργειές της.

 

Επιπλέον η κατάσταση χειροτερεύει. Οι άνθρωποι που έκαναν μπάνιο στον Κόλπο του Μεξικού καλύφθηκαν με έλκη και μετά από λίγες μέρες πέθαναν με αγωνία:

 

Το Mycoplasma laboratorium, που εισέρχεται στο ανθρώπινο σώμα, προκαλεί βαθιά φλεγμονή των οργάνων (έλκη σχηματισμένα στα εσωτερικά όργανα) προκαλώντας εσωτερική αιμορραγία και εγγυημένο θάνατο. Οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι άρχισαν να ερευνούν τις αιτίες της επιδημίας και γρήγορα συνειδητοποίησαν τι συνέβαινε,

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν για το θάνατο από άγνωστο ιό.

Οι αρχές των ΗΠΑ κρύβουν πληροφορίες σχετικά με την έκταση αυτής της καταστροφής, αλλά μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Περιφέρειας της Κολούμπια μπορεί να δώσει μια ιδέα, σύμφωνα με την οποία περίπου το 40% των κατοίκων των εδαφών που γειτνιάζουν με τον Κόλπο του Μεξικού έχουν αποκτήσει οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και δερματικές παθήσεις, και ένας στους τέσσερις σκοπεύει να αλλάξει τον τόπο κατοικίας του.

πολύ σύντομα οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης σταμάτησαν ξαφνικά την έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση. Η αμερικανική κυβέρνηση προτιμά να παραμένει σιωπηλή, παρά το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά από μόλυνση με την Cynthia.

Αποδείχθηκε ότι σήμερα είναι επικίνδυνο να ζεις κοντά στον Κόλπο του Μεξικού. Αναπνέοντας στον αέρα της θάλασσας με βακτήρια, οι άνθρωποι υποφέρουν από έντονες ασθένειες του δέρματος και του αναπνευστικού συστήματος.

Μια τρομερή άγνωστη ασθένεια επηρεάζει επίσης τους κατοίκους της Αρκτικής:

Παρατηρούνται μαζικοί θάνατοι φώκιας – τα ζώα πεθαίνουν από δερματικές βλάβες και έλκη εσωτερικών οργάνων. Οι κτηνίατροι από το αυτόνομο Okrug Chukotka δεν ξέρουν πώς να σώσουν την άγρια ​​φύση. Σύμφωνα με ειδικούς,δεν βρέθηκαν σημάδια μολυσματικών ασθενειών ή τραυματισμών από ακτινοβολία στις νεκρές φώκιες και έχουν προγραμματιστεί περισσότερες σε βάθος μελέτες

Αλλά τα ζώα συνεχίζουν να αρρωσταίνουν και να πεθαίνουν. Πιο πρόσφατα, καταγράφηκαν μαζικοί θάνατοι φώκιας στην Αλάσκα κοντά στην πόλη Barrow, ενώ όλα τα σημάδια είναι παρόμοια.

Οι Αμερικανοί έχουν κάνει ξανά κακό στον πλανήτη

Σύμφωνα με ανεξάρτητους επιστήμονες, ο θανατηφόρος βάκιλος, το τεχνητό βακτήριο Cynthia έχει την ικανότητα να πολλαπλασιάζεται γρήγορα και  να λειτουργεί σε ζωντανά κύτταρα, τρώγοντας κυριολεκτικά το σώμα από μέσα. Η Cynthia δεν μπορεί να εξαλειφθεί με αντιβιοτικά και δεν υπάρχουν ακόμη τέτοια φάρμακα. Επιπλέον, είναι σε θέση να εξαπλωθεί μέσω βροχής, σχεδόν σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας αλλεργίες και εξανθήματα. Κρίνοντας από αυτές τις ιδιότητες, ο οργανισμός στον οποίο εισβάλλει η Cynthia είναι καταδικασμένος.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το βακτήριο έχει ήδη φτάσει στο Gulf Stream, και βρίσκεται στο δρόμο προς την Ευρώπη. Κάποιος μπορεί να μαντέψει μόνο ποιες θα είναι οι συνέπειες αυτής της καταστροφής, καθώς η καταστροφή δεν αφορά πλέον μόνο τις φώκιες.

Η ανθρώπινη απληστία και η αλαζονική παρέμβαση στη φύση οδήγησαν σε μια πραγματική βιολογική καταστροφή, απειλώντας με θάνατο όλη τη ζωή στη Γη.

η φύση δεν έχει δημιουργήσει κάτι σαν τεχνητό βακτήριο αντίστοιχα, δεν υπάρχει αντισταθμιστικό αντίδοτο εναντίον της.

Θα είναι δυνατόν να το δημιουργήσουμε το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να έχουμε εγγύηση για πιθανή πανδημία; Δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα για αυτό.

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Νικολαος 03/01/2021 @ 7:02 ΜΜ

    Δὲν γνωρίζω ποῖος ἔγραψε τὸ ὡς ἄνω ἄρθρον, τὸ βέβειον ὅμως εἶναιὅτι πρόκειται περὶ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥ!!
    Εἰς ὁλόκληρον τὸ ἄρθρον ἀναφέρεται κατὰ συρροὴν εἰς Β α κ τ ή ρ ι α.
    Σφᾶλμα διότι ὑπάρχουν μικρότερα βακτήρια ἀόρατα διὰ τοῦ γυμνοῦ ὀφθαλμοῦ καὶ ὡς ἐκ τούτου ἀποκλαλοῦντα Βασκτηριδιάκια καὶ κατὰ τὸ εὐπρεπέστερον Β Α Κ Τ Η Ρ Ι Δ Ι Α (Βακτηρίδια)
    Ἄς ἔχουμε ὑπ’ οψιν ὅτι ἡ λέξις εἶναι τὸ οὐδέτερον γένος τῆς ΒΑΚΤΗΡΙΑΣ δηλαδὴ τῆς ΡΑΒΔΟΥ, δηλαδὴ ραβδίδιο, βακτηρίδιο

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh