Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

Σε μια σημαντική κλιμάκωση της στρατιωτικής εμπλοκής στις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ, το Πεντάγωνο έχει δώσει εντολή για τη δημιουργία εξειδικευμένων δυνάμεων «ταχείας αντίδρασης» εντός της Εθνοφρουράς σε όλες τις πολιτείες και τα εδάφη, οι οποίες πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία μέχρι τον Ιανουάριο.

Αυτές οι μονάδες, σχεδιασμένες για ταχεία ανάπτυξη σε περιπτώσεις ταραχών και πολιτικών αναταραχών, σηματοδοτούν μια απόκλιση από τους παραδοσιακούς ρόλους της Φρουράς, μετά την οδηγία του Προέδρου Τραμπ να επεκτείνει τη στρατιωτική υποστήριξη προς τις εγχώριες αρχές επιβολής του νόμου.

Σύμφωνα με εσωτερικά υπομνήματα του Υπουργείου Άμυνας που εξέτασε η Wall Street Journal, έως και 500 στρατιώτες ανά πολιτεία ή επικράτεια θα εκπαιδευτούν σε μη θανατηφόρες τακτικές ελέγχου πλήθους, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης γκλομπ, όπλων αναισθητοποίησης, ασπίδων σώματος και χειρισμού κρατουμένων. Οι δυνάμεις πρέπει να κινητοποιηθούν γρήγορα: 25% εντός ωρών, 50% σε 12 ώρες και πλήρης ανάπτυξη σε 24 ώρες.

Ο Πρόεδρος Τραμπ εξέδωσε την εντολή στον Υπουργό Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ τον Αύγουστο, τονίζοντας την ετοιμότητα για πολιτικές αναταραχές. Σε υπόμνημα της 24ης Σεπτεμβρίου, ο Χέγκσεθ δήλωσε: «Το Υπουργείο Πολέμου θα είναι έτοιμο να παράσχει άμεσα υποστήριξη στις ομοσπονδιακές, πολιτειακές και τοπικές αρχές επιβολής του νόμου για την αντιμετώπιση απειλών πολιτικής αναταραχής».

Αυτή η πρωτοβουλία βασίζεται σε προηγούμενες ενέργειες του Τραμπ, όπως η ανάπτυξη στρατευμάτων της Φρουράς στο Λος Άντζελες τον Ιούνιο εν μέσω διαμαρτυριών κατά των μεταναστευτικών σκαφών, παρά τις αντιρρήσεις του κυβερνήτη της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ.

Πάνω από 2.500 στρατιώτες από την Ουάσινγκτον και άλλες πολιτείες περιπολούν την πρωτεύουσα από τον Αύγουστο στο πλαίσιο κήρυξης «κατάστασης έκτακτης ανάγκης για εγκληματικότητα». Πρόσφατες περιπολίες στο Μέμφις μαζί με την τοπική αστυνομία καταδεικνύουν περαιτέρω την τάση, ενώ οι αποστολές στο Σικάγο και το Πόρτλαντ αντιμετωπίζουν νομικές προκλήσεις.

Οι επικριτές προειδοποιούν για την ολίσθηση της αποστολής. Ο απόστρατος Υποστράτηγος Ράντι Μάνερ, πρώην ανώτερος διοικητής της Φρουράς, υποστήριξε: «Δεν υπάρχει ανάγκη για αυτό. Καμία αποστολή δεν το απαιτεί. Κάθε Αμερικανός, ανεξάρτητα από την πολιτεία που προέρχεται, θα πρέπει να καταλάβει ότι αυτό δεν είναι το αντικείμενο της υπογραφής μας». Τόνισε την εκτροπή από την προετοιμασία για μάχη στο εξωτερικό και τους κινδύνους για την απολιτική στάση του στρατού.

Το Γραφείο της Εθνοφρουράς θα προμηθεύσει κάθε μονάδα με 100 σετ εξοπλισμού ελέγχου πλήθους, συμπεριλαμβανομένων ασπίδων προσώπου, γκλομπ για ταραχές και επικαλαμίδων για επιχειρήσεις όπως τα βιαστικά σημεία ελέγχου. Η Εθνοφρουρά της Ουάσινγκτον αντιμετωπίζει μια μοναδική εντολή: τη διατήρηση ενός ειδικού τάγματος στρατιωτικής αστυνομίας για την αντιμετώπιση ταραχών.

Ένας αξιωματούχος της Εθνοφρουράς επιβεβαίωσε τη συνεργασία με το Πεντάγωνο και τους ηγέτες των πολιτειών για την εφαρμογή του εκτελεστικού διατάγματος του Τραμπ του Αυγούστου. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι των πολιτειών αντιδρούν. Η κυβερνήτης του Όρεγκον, Τίνα Κότεκ, δήλωσε στις 8 Οκτωβρίου: «Δεν υπάρχει ανάγκη για στρατιωτική επέμβαση στο Όρεγκον. Δεν υπάρχει εξέγερση στο Πόρτλαντ. Δεν υπάρχει απειλή για την εθνική ασφάλεια. Το Όρεγκον είναι το σπίτι μας, όχι στρατιωτικός στόχος».

Ιστορικά, οι δυνάμεις ταχείας αντίδρασης της Φρουράς επικεντρώνονταν στην ανακούφιση από καταστροφές και όχι στην επιβολή του νόμου. Τα στρατεύματα δεν μπορούν να προβούν σε συλλήψεις, αλλά μπορούν να κρατήσουν προσωρινά απειλές πριν τις παραδώσουν στην αστυνομία.

wsj.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek