in

Το ΝΑΤΟ ετοιμάζει στην Αλβανία την δημιουργία στρατιωτικής βάσης-Έντονη ρωσική αντίδραση με αποστολή αξιωματικών

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Ρώσοι αξιωματικοί λόγω της συνθήκης της Βιένης   ήρθαν για επιθεώρηση στην Αλβανία  λόγω πληροφοριών που είχαν,   για την δημιουργία νατοϊκής βάσης στην χώρα. Αυτό αποκάλυψε ο αλβανικός τύπος και δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε.  

Η  Αλβανίδα ΥΠΑΜ Μίμη Κοδέλι έδωσε την δυνατότητα να αποκαλυφθούν σχέδια του ΝΑΤΟ, συνομιλία της με Βρετανό Πρέσβη  για την δημιουργία μιας νέας στρατιωτικής βάσης   στην πόλη biza της επαρχίας Martanesh, αλλάζοντας πολλά στην περιοχή, αναφέρει ο  τύπος.

Η Αλβανίδα υπουργός συνοδεύοντας τον Βρετανό υπουργό άμυνας Michael Fallon, λόγω της νατοϊκής ασκήσεως «κοινή προσπάθεια 16»,  του αποκάλυψε το σχέδιο που συζήτησε η ίδια με Αμερικανούς αξιωματούχους , το οποίο θα αλλάξει την περιοχή  biza σε κατ’ουσία νατοϊκή βάση .

Μάλιστα το  γεγονός αυτό πιστοποιείται και από την άφιξη Ρώσων ειδικών,οι οποίοι εάν και  είχαν  δηλώσει ότι η άφιξή τους στην Αλβανία ήταν ένας έλεγχος ρουτίνας στα πλαίσια διεθνών συνθηκών ,  στην  πραγματικότητα οι  αξιωματικοί από την Μόσχα  ήρθαν με αποστολή να εξακριβώσουν εάν η περιοχή κοντά στην πόλη biza έχει μετατραπεί  σε κανονική  βάση του ΝΑΤΟ.

«Οι Ρώσοι αξιωματικοί ήρθαν εδώ για έλεγχο.   Όχι, δεν είναι μια συνηθισμένη εργασία, είναι δύο εντελώς ξεχωριστά πράγματα. Η Αλβανία είναι μέλος του ΟΑΣΕ, με πλήρη δικαιώματα, όπως και η  Ρωσία. Εμείς κάνουμε το ίδιο πράγμα, όπως η  Ρωσία   κάνει  το ίδιο και σε εμάς », δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Kodheli, αλλά προφανώς δεν μας έπεισε .

EKTΑKTO! Το ΝΑΤΟ ετοιμάζει στην Αλβανία την δημιουργία στρατιωτικής βάσης-Έντονη ρωσική αντίδραση με αποστολή αξιωματικών - Εικόνα0

«Η Bize θα μετατραπεί αρχικά σε μια περιοχή ασκήσεων των νατοϊκών δυνάμεων, όπου όχι μόνο οι αλβανικές ένοπλες δυνάμεις , αλλά και  Βρετανοί, Αμερικανοί και Ιταλοί θα έρχονται για ασκήσεις. Τι σημαίνει αυτό για μια χώρα όπως η Αλβανία ή για τους πολίτες της Αλβανίας; Μεγαλύτερη ασφάλεια, περισσότερες επενδύσεις, γιατί φυσικά χρειάζονται  δρόμοι  και άλλες υποδομές για να γίνει πιο  προσιτή η  μόνιμη παρουσία νατοϊκών δυνάμεων  για λόγους ασφάλειας. Αυτό έχει προκύψει από τις  συνομιλίες που είχα με τον  ομόλογο μου  υπουργό άμυνας  των Ηνωμένων Πολιτειών  και άλλους συναδέλφους  υπουργούς άμυνας και φυσικά θα πρέπει να εργαστούμε  ασταμάτητα για να επιτευχθεί αυτό το σχέδιο» δήλωσε η  υπουργός Kodheli.

Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση δημιουργίας νέας νατοϊκής βάσης στην χώρα αυτή, η Μόσχα θα απαντήσει με την δημιουργία επίσημα δικής της νατοϊκής βάσης στην Σερβία.   

Σε άρθρο μας με τίτλο (Η Ρωσία είναι έτοιμη να ανοίξει μια δεύτερη στρατιωτική βάση στην Σερβία), είχαμε κάνει γνωστό ότι η Μόσχα   σχεδιάζει να κατασκευάσει μια νέα στρατιωτική βάση στη Σερβία «καμουφλαρισμένη»μ προς το παρόν με το  όνομα  «κέντρο ανθρωπιστικής βοήθειας».

Υπάρχουν σχέδια για στρατιωτική εκμετάλλευση από τους Ρώσους του  σερβικού αεροδρομίου  Έτσκα , ενώ στην Βοϊβοντίνα ( υπάρχει ουγγρική μειονότητα) θα κατασκευαστεί ενδεχομένως  η δεύτερη ρωσική βάση στη Σερβία μετά αυτή στην Νις, για «ανθρωπιστικούς λόγους», σύμφωνα και με σερβικά ΜΜΕ.

Το αεροδρόμιο της Έτσκα διαθέτει επιφάνεια  2000 τετραγωνικών μέτρων, και ο αεροδιάδρομος έχει πλάτος  25 μέτρα και είναι ότι πρέπει για τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη  .

Τα Βαλκάνια και ειδικά το δυτικό μέρος αυτών αποτελούν το «μήλο της έριδος» ανάμεσα  στις δύο υπερδυνάμεις  , κάτι που προμηνύει ενδεχόμενες εξελίξεις και στην περιοχή μας.

Μια νατοϊκή βάση στην Αλβανία με τουρκική μάλιστα  στρατιωτική παρουσία θα αλλάξει άρδην τα δεδομένα στην περιοχή , και η κεντρική Αλβανία , σύμφωνα  με παλαιότερες δηλώσεις από τους Ρώσους,   θα αποτελούσε άμεσο στόχο των ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων.

http://top-channel.tv/lajme/artikull.php?id=336623

 

 

pentapostagma

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

5 Comments

Leave a Reply
 1. Άλλη μια επιβεβαίωση ότι ετοιμάζουν το διαμελισμο της χώρας μας. …. άλλη μια επιβεβαίωση ότι οι πρόσφατες δηλώσεις ευρωπαίου αξιωματούχου για την τσαμουρια δεν ήταν ούτε τυχαίες ούτε κατά λάθος. ….

 2. ΟΜΩΣ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ… ΑΛΒΑΝΟΙ, ΚΡΟΑΤΕΣ, ΒΟΣΝΙΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΝΑΤΟΪΚΟΙ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΑΣ… ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ…
  ΤΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΕΙ…
  anargyros61.blogspot.ca/2012/12/blog-post_9547.html

 3. ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ!!! Διαβάζετε τους γέροντες της οικογένειας Simpsons που έχουν πει τα πάντα!
  Αν όμως θέλετε ΟΟΟΛΗ την αλήθεια, τότε φροντίστε να προμηθευτείτε όλα τα παλιά τεύχη του Μίκυ Μάους όπου θα διαβάσετε όλα τα… ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑ από τον Γέροντα ΣΚΡΟΥΤΖ ΜΑΚ ΝΤΑΚ!!! Τα ήξερε και τα είπε ΟΟΟΛΑΑΑ!!!

  • Και γινεσαι γραφικος, και ενω εξακουλουθουνε να σε φτυνουνε, εσυ συνεχιζεις… Χτυπιεσαι σαν την οχια πανω στα αγκαθια του σκατζοχοιρου… Πρεπει να εχεις ψυχικο προβλημα, διοτι εαν δεν το ειχες, δεν θα ειχες και το κολλημα, και θα την εγραφες την κατασταση στ’ ρχδ σου… Χτυπιεσαι να πεσεις οτι προφητειες δεν υπαρχουν, και οτι εσυ ξερεις καλυτερα οτι δεν υπαρχουν, και γιατι δεν υπαρχουν… Καθε φορα, γραφεις ενα τσιτατο με μαλακιες απο κατω για τσοντα, προσπαθωντας να… Τι αραγε ? Να υποτιμησεις τους αναγνωστες για τα πιστεω τους ? Τα τους αλλαξεις τα μυαλα, και να τους φερεις στις δικες σου τις αποψεις ? Αυτο ειναι μια μορφη επιβολης, ξερεις… Σαν ενα ποταμι που κυλαει, και εσυ μπαινεις μεσα σαν το παιδακι, και προσπαθεις να το σταματησεις… Εαν ησουν μικρο παιδακι, το θεαμα θα ητανε χαριτωμενο… Αλλα τωρα, εισαι Θλιβερη περιπτωση…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

“Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΦΤΩΧΥΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ ..” (ΙΩΣΗΦ Ο ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ)

ΗΠΑ: Ζητούν από Αθήνα – Άγκυρα να τα βρουν για Αιγαίο