Μην ξεχνατε οτι η συνεχεια λειτουργιας του Ελευθερου Ελληνικου κοινωνικου δικτυου https://Hellasbook.gr στηριζετε αποκλειστικα στης δικες σας δωρεες!

17:48 - 09/03/2023

Το ξεκάθαρο μήνυμα των ΗΠΑ στον κόσμο: Θα κυριαρχήσουμε ή θα σας σκοτώσουμε – Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

Για πρώτη φορά μία αμερικανική διοίκηση εξισώνει τον ανταγωνισμό με την ανοιχτή εχθρότητα

Στις ΗΠΑ επανέρχεται και μάλιστα με δραματικό τρόπο το δόγμα «όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας», το οποίο αποτέλεσε κορυφαία πολιτική της αμερικανικής διοίκησης στις αρχές του 21ου αιώνα.

Από τις επίσημες και ανεπίσημες δηλώσεις των Αμερικανών αξιωματούχων προκύπτει αβίαστα το εξής συμπέρασμα: Το μήνυμα προς τον υπόλοιπο κόσμο είναι όποιο άλλο κράτος δεν συμμαχήσει με τις ΗΠΑ, θα είναι εχθρός τους.

Για πρώτη φορά μία αμερικανική διοίκηση εξισώνει τον ανταγωνισμό με την ανοιχτή εχθρότητα, γράφει ο διάσημος ερευνητής – ιστορικός Eric Zuesse.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ George W. Bush το είχε δηλώσει με αυτόν τον τρόπο, σε μια ομιλία του στις 16 Φεβρουαρίου 2002 στα στρατεύματα των ΗΠΑ» τα οποία ηγούνταν ενός απροσδιόριστου συνασπισμού που δεν τελούσε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Έναν συνασπισμό που «στεκόταν απόλυτα στο πλευρό των ΗΠΑ στην υπεράσπιση της ελευθερίας», το οποίο κατά τα άλλα εμπεριείχε και ένα άλλο σημαντικό μήνυμα:

Όποιος δεν ενταχθεί σε αυτό τον απροσδιόριστο συνασπισμό με την κυβέρνηση των ΗΠΑ θα «συνταχθεί με την τυραννία».

«Ή είστε μαζί μας ή είστε εναντίον μας». είπε απειλητικά σε όποια κυβέρνηση δεν θα υποτάξει τον εαυτό της και δεν «συστρατευθεί ανοιχτά με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την υπεράσπιση της ελευθερίας», χωρίς στη συνέχεια να εξηγήσει τι σημαίνει αυτό.

To δόγμα Obama

Το διακήρυξε αυτό μετά την εισβολή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν από τις 7 Οκτωβρίου 2001 έως τις 17 Δεκεμβρίου 2001, αλλά οα9 πριν από την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ στις 20 Μαρτίου 2003.

Και, στη συνέχεια, υπήρξε η δήλωση της 28ης Μαΐου 2014 του Προέδρου των ΗΠΑ, Barack Obama, στους αποφοίτους φοιτητών στη Στρατιωτική Ακαδημία του West Point, λέγοντάς τους με ποιον θα πολεμούσαν όταν αποφοιτήσουν:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι και παραμένουν το περιούσιο έθνος. Αυτό ισχύει για τον αιώνα που πέρασε και θα ισχύει για τον αιώνα που έρχεται. …

«Η επιθετικότητα της Ρωσίας προς τα πρώην σοβιετικά κράτη κλονίζει τις πρωτεύουσες στην Ευρώπη, ενώ η οικονομική άνοδος και η στρατιωτική εμβέλεια της Κίνας ανησυχούν τους γείτονές της. Από τη Βραζιλία μέχρι την Ινδία, οι αναδυόμενες οικονομίες ανταγωνίζονται και οι κυβερνήσεις αναζητούν μεγαλύτερο λόγο στα παγκόσμια φόρουμ. … Θα είναι καθήκον της γενιάς σας να ανταποκριθεί σε αυτόν τον νέο κόσμο», έλεγε τότε ο Obama.

Ενάντια στους BRICS

Έλεγε στον στρατό των ΗΠΑ ότι ο οικονομικός ανταγωνισμός της Αμερικής, ενάντια στα κράτη των BRICS, είναι θέμα κλειδί για τον αμερικανικό στρατό και όχι μόνο για τις ιδιωτικές εταιρείες των ΗΠΑ.

Διακήρυττε ότι οι αμερικανοί φορολογούμενοι, πρέπει να χρηματοδοτήσουν τον αμερικανικό στρατό προκειμένου να επιβάλει τη θέση των ΗΠΑ και να επεκτείνει τον πλούτο των μετόχων στις αμερικανικές εταιρείες στο εξωτερικό• και οι χώρες έναντι των οποίων η Αμερική βρίσκεται σε οικονομικό ανταγωνισμό είναι «απαραίτητες», αλλά η Αμερική «είναι και παραμένει το ένα περιούσιο έθνος».

Αυτό, υποτίθεται, εξουσιοδοτεί επίσης τα όπλα και τα στρατεύματα της Αμερικής να πολεμήσουν ενάντια σε χώρες των οποίων οι «κυβερνήσεις επιδιώκουν μεγαλύτερο λόγο στα παγκόσμια φόρουμ».
Με άλλα λόγια, έλεγε σε αυτούς τους μελλοντικούς στρατηγούς: θα είχαν την αποστολή να σταματήσουν τις αναπτυσσόμενες οικονομίες να αναπτυχθούν ταχύτερα από την Αμερική.

Σε αντίθεση με τον Bush δεν έλεγε ότι οι εχθροί της Αμερικής ήταν κυβερνήσεις που δεν θα ενταχθούν στον «συνασπισμό» της που θα ήταν «για την υπεράσπιση της ελευθερίας», αλλά ότι οι εχθροί θα ήταν «οι ανερχόμενες μεσαίες τάξεις που θα μας ανταγωνίζονται και οι κυβερνήσεις επιδιώκουν μεγαλύτερο λόγο στα παγκόσμια φόρουμ. … Θα είναι καθήκον της γενιάς σας να ανταποκριθεί σε αυτόν τον νέο κόσμο».

Απευθυνόταν στους μελλοντικούς στρατηγούς της Αμερικής και τους έλεγε ότι κράτη όπως η Ρωσία και η Κίνα είναι εχθροί της Αμερικής, τους οποίους θα πρέπει να νικήσουν κατακτήσουν.

Ξεκάθαρο μήνυμα: Η Ρωσία και η Κίνα είναι εχθροί μας

Η πιο πρόσφατη επίσημη ενσάρκωση αυτής της επίσημης στάσης της κυβέρνησης των Η.Π.Α. είναι η «Ετήσια Αξιολόγηση Απειλών των Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ» της 6ης Φεβρουαρίου 2023, η οποία προσδιορίζει την Κίνα ως τον νούμερο 1 εχθρό της Αμερικής και τη Ρωσία ως νούμερο 2 εχθρός της Αμερικής.

Λέει ξεκάθαρα: Μεγάλες δυνάμεις, ανερχόμενες περιφερειακές δυνάμεις, καθώς και μια εξελισσόμενη σειρά μη κρατικών παραγόντων, θα συναγωνιστούν για την κυριαρχία στην παγκόσμια τάξη, καθώς και για να θέσουν τις αναδυόμενες συνθήκες και τους κανόνες που θα διαμορφώσουν αυτή την τάξη για τις επόμενες δεκαετίες. Ο στρατηγικός ανταγωνισμός μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους, Κίνας και Ρωσίας σχετικά με το είδος του κόσμου που θα αναδυθεί καθιστά τα επόμενα χρόνια κρίσιμα για τον καθορισμό του ποιος και τι θα διαμορφώσει ίσως πιο άμεσα στο πλαίσιο των ενεργειών της Ρωσίας στην Ουκρανία, που απειλούν να κλιμακωθεί σε μια ευρύτερη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.

Ανησυχία για την Κίνα

«Δεύτερον, κοινές παγκόσμιες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής. … Η απρόκλητη πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει τονίσει ότι η εποχή του ανταγωνισμού και της σύγκρουσης κρατών δεν έχει υποβιβαστεί αλλά αντιθέτως έχει αναδειχθεί ως καθοριστικό χαρακτηριστικό της τρέχουσας.

Ενώ η Ρωσία αμφισβητεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένους κανόνες της διεθνούς τάξης στον πόλεμο εδαφικής επιθετικότητάς της, η Κίνα έχει την ικανότητα να επιχειρήσει άμεσα να αλλάξει την βασισμένη σε κανόνες παγκόσμια τάξη σε κάθε σφαίρα και σε πολλές περιοχές, ως σχεδόν όμοιος ανταγωνιστής που πιέζει ολοένα και περισσότερο στην αλλαγή των παγκόσμιων κανόνων και δυνητικά απειλεί τους γείτονές της.

Η στρατιωτική δράση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας αποδεικνύει ότι παραμένει μια ρεβανσιστική δύναμη, που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει όποια εργαλεία χρειάζονται για να προσπαθήσει να αποκαταστήσει μια αντιληπτή σφαίρα επιρροής, παρά το τι επιθυμούν οι γείτονές της, και είναι πρόθυμη να απωθήσει την Ουάσιγκτον τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. …

Η Κίνα θα παραμείνει η κορυφαία απειλή για την τεχνολογική ανταγωνιστικότητα των ΗΠΑ, καθώς το Πεκίνο στοχεύει βασικούς τομείς και αποκλειστική εμπορική και στρατιωτική τεχνολογία από την Αμερική και συμμαχικές εταιρείες και ιδρύματα. Η κυβέρνηση της Κίνας διπλασιάζει τις προσπάθειες για την ενίσχυση της καινοτομίας της και για να γίνει αυτάρκης. …

Η Κίνα κατέχει κεντρική θέση στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού σε μια σειρά τεχνολογικών τομέων, συμπεριλαμβανομένων των ημιαγωγών, των κρίσιμων ορυκτών, των μπαταριών, των ηλιακών συλλεκτών και των φαρμακευτικών προϊόντων.

Σε ομιλία του τον Απρίλιο του 2020, ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping τόνιζε τις προθέσεις του να αυξήσει τις εξαρτήσεις της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας από την Κίνα, με στόχο τον έλεγχο των βασικών αλυσίδων εφοδιασμού και τη δυνατότητα χρήσης αυτών των εξαρτήσεων της εφοδιαστικής αλυσίδας για να απειλήσει και να αποκόψει ξένες χώρες κατά τη διάρκεια μιας κρίσης.

Ημιαγωγοί

Η κυριαρχία της Κίνας σε αυτές τις αγορές θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό κίνδυνο για τον κατασκευαστικό και καταναλωτικό κλάδο των ΗΠΑ και της Δύσης, εάν η κυβέρνηση του Πεκίνου είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί κατάλληλα την κυριαρχία του για πολιτικό ή οικονομικό όφελος.

Η Κίνα ηγείται παγκοσμίως στην κατασκευή νέων εργοστασίων τσιπ, με σχέδια για τη δημιουργία δεκάδων εργοστασίων ημιαγωγών έως το 2024, τα περισσότερα από τα οποία θα είναι αφιερωμένα στην παραγωγή παλαιότερων, πιο ώριμων τεχνολογιών.

Ενώ η Κίνα αντιπροσώπευε μόνο το 11% της παγκόσμιας κατασκευής ημιαγωγών το 2019, προβλέπεται να φτάσει το 18% το 2025. Λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Κίνα από τους ελέγχους των εξαγωγών από τα δυτικά κράτη, εστιάζει στην τεχνολογία τσιπ εμπορευμάτων χαμηλότερης ικανότητας και η Κίνα θα μπορούσε να γίνει μια κινητήρια δύναμη σε αυτό τον τομέα κάτι που θα μπορούσε τελικά να κάνει ορισμένους αγοραστές να εξαρτώνται περισσότερο από την Κίνα. … », αναφέρουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Παγκόσμια δικτατορία

Το έγγραφο δεν έχει τεκμηρίωση, αλλά μόνο ισχυρισμούς, που, με βάση το παρελθόν τέτοιων εγγράφων δημοσιοποιημένων από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Αμερικής, κανένας έξυπνος αναγνώστης δεν θα διαβάσει ως προπαγάνδα από το καθεστώς των ΗΠΑ.

Η φράση «η παγκόσμια τάξη που βασίζεται σε κανόνες» αναφέρεται σε μια τάξη που πρόκειται να αντικαταστήσει την υπάρχουσα διεθνή τάξη που βασίζεται σε διεθνείς νόμους, η οποία έχει οικοδομηθεί βάσει του Χάρτη του ΟΗΕ και τέθηκε σε ισχύ από μια παγκόσμια ομοσπονδιακή δημοκρατία (ωστόσο ελαττωματική) των κρατών. Ο στόχος είναι να αντικατασταθεί η υπάρχουσα διεθνής τάξη που βασίζεται σε αυτούς τους νόμους που έχουν θεσπιστεί από τον ΟΗΕ από μια μελλοντική διεθνή δικτατορία των ΗΠΑ σε όλα τα κράτη η οποία θα οικοδομηθεί αντ ‘αυτού με «κανόνες» που το καθεστώς των ΗΠΑ θα θέσει και επιβάλει εναντίον όλων των άλλων εθνών.

Αυτό το έγγραφο προσποιείται ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ διαθέτει ήδη την ηθική εξουσία που θα έπρεπε να έχει μια τέτοια «παγκόσμια τάξη βασισμένη σε κανόνες» για να μπορέσει να λειτουργήσει. Αυτός είναι ο δρόμος των ΗΠΑ και εάν πετύχει, θα είναι η πρώτη, σφαιρική, παγκόσμια δικτατορία.

bankingnews.grΕπιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Applying discount code. Please wait...

Μην ξεχνατε οτι η συνεχεια λειτουργιας του Ελευθερου Ελληνικου κοινωνικου δικτυου https://Hellasbook.gr στηριζετε αποκλειστικα στης δικες σας δωρεες!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Ο άνθρωπος, το μοναδικό Δημιούργημα με Λογική έχει Αναποδογυρισει τον Πλανήτη Από Άκρη σε άκρη.. Σαν να είναι Διαφεντευτης του Σύμπαντος. Δεινά επί δεινών.. Παραλογισμός, πόλεμοι, Αρρώστιες, Σεισμοί, Ρουκέτες, πυρηνικά… Κι εμείς τι φταίμε που οι Αγγλοσαξονες είπαν να τα πάρουν όλα μαζί τους όταν φύγουν απ αυτό το Μάταιο κόσμο..; Και Γιατί πρέπει να είμαστε με κάποιους; Κι αυτό είναι Λογική! Ο Άνθρωπος εξευτέλισε κάθε νόημα Ζωής. Και Ελπίζει να το βρει μ ένα ακόμη πόλεμο με την Κίνα.ωραία! Ζωή!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*