10:45 - 23/10/2021

To Κοινοβούλιο του Οντάριο απέρριψε σχέδιο νόμου για υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών, εκπαιδευτικών με πρωτοβουλία του Νew Blue Party που ίδρυσε και διευθύνει ο Έλληνας Τζιμ Καραχάλιος!

Μεγάλη ελληνική νίκη κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών κι εκπαιδευτικών κατήγαγε τo κόμμα Νew Blue Party στο Οντάριο του Καναδά που ιδρυτής του και πολιτικός αρχηγός του είναι ο Έλληνας Ομογενής Jim Karahalios.

Στις 21 Οκτωβρίου 2021, το νομοσχέδιο 12 που προβλέπει υποχρεωτικό εμβολιασμό έναντι COVID-19 για τους τομείς της εκπαίδευσης και της υγειονομικής περίθαλψης στο Οντάριο καταψηφίστηκε σε δεύτερη ανάγνωση στο επαρχιακό κοινοβούλιο.

Τζιμ Καραχάλιος

Το νομοσχέδιο 12 ήταν ένα νομοσχέδιο ιδιωτικών μελών που προτάθηκε από τον Φιλελεύθερο MPP John Fraser και περιελάμβανε μερικές αρκετά ευρείες κατηγορίες ατόμων που εμπίπτουν σε αυτόν τον καταναγκασμό στον τομέα της εκπαίδευσης. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, αυτό δεν θα ανάγκαζε μόνο τους δασκάλους των δημόσιων σχολείων να λάβουν ένα εγκεκριμένο από την κυβέρνηση εμβόλιο για τον COVID-19, αλλά και τους δασκάλους ιδιωτικών σχολείων και ακόμη και τους γονείς που φοιτούν στο σπίτι.

Παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο ήταν φιλελεύθερης προέλευσης, επικράτησε απόλυτη σιωπή από τον Doug Ford και το συντηρητικό κόμμα, οι οποίοι βασίζονταν στον νέο τους σύμμαχο στον Justin Trudeau ώστε να περάσουν οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί και τα διαβατήρια εμβολίων, προκειμένου ο Doug Ford να συγκαλύψει την ευθύνη του σε αυτά τα θέματα…

Έτσι η Μπελίντα Καραχάλιος η μοναδική βουλευτής του Νέου Μπλε Κόμματος έμεινε μόνη στην κοινοβουλευτική μάχη για να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να ζητήσει από τους ψηφοφόρους να πιέσουν τους βουλευτές τους για να απορριφθεί το νομοσχέδιο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σημερινής ψηφοφορίας, η ίδια και τo Νew Blue Party πέτυχαν στην προσπάθειά τους να σταματήσουν αυτή τη μαζική υπέρβαση της κυβέρνησης…

Η Μπελίντα Καραχάλιου ήταν πρώην βουλευτής των Συντηρητικών που διαγράφθηκε από το κόμμα όταν καταψήφισε το νομοσχέδιο 195, το οποίο έδινε στον Νταγκ Φορντ απεριόριστη εξουσία να παρακάμψει το κοινοβούλιο. Ήταν η μόνη MMP που το έκανε. Ούτε καν οι βουλευτές Ρόμαν Μπάμπερ ή Ράντι Χίλερ, που αργότερα θα διαγραφούν από το κόμμα, δεν ψήφισαν μαζί της εκείνη την εποχή.

Το Νέο Blue Party, του οποίου ηγείται ο Τζιμ Καραχάλιος, ο οποίος αποκλείστηκε από την κούρσα για την ηγεσία του Ομοσπονδιακού Συντηρητικού Κόμματος για επικρίσεις για την Έριν Ο’ Τουλ και την ομάδα του, φαίνεται να είναι μια εναλλακτική στις επόμενες εκλογές για τους κατοίκους του Οντάριο που αναζητούν μια αλλαγή στο το status quo στην επαρχία.

Το New Blue είναι το ανερχόμενο κόμμα που θέλει να θέσει υποψηφίους σε όλο το Οντάριο στις επόμενες επαρχιακές εκλογές το 2022 και έχει ήδη συγκεντρώσει αρκετές Ενώσεις Εκλογικών Περιφερειών.

thenationaltelegraph 21/10/21

”Χθες βράδυ συμμετείχα στη συνεδρίαση για το σχέδιο νόμου 12 – υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά COVID-19 στους τομείς Εκπαίδευσης και Υγείας το 2021. Σήμερα το μεσημέρι το σχέδιο νόμου απορρίφθηκε.Ευχαριστώ όλους αυτούς που επικοινώνησαν τον επαρχιακό βουλευτή τους και του ζήτησαν να ψηφίσει ΟΧΙ!” αναφέρει η Belinda Karahalios βουλευτής του Κόμματος και σύζυγος του Προέδρου και Ιδρυτή του, του Τζιμ Καραχάλιου.

Είναι ”Member of Provincial Parliament for Cambridge.Το Νέο Μπλε Κόμμα του Οντάριο (συντομ. New Blue, [2] Γαλλικά: Nouveau Parti Bleu de l’Ontario) είναι ένα κεντροδεξιό πολιτικό κόμμα στην καναδική επαρχία του Οντάριο. Το κόμμα ιδρύθηκε το 2020 και διευθύνεται από τον Τζιμ Καραχάλιο, σύζυγο της Μπελίντα Καραχάλιου, που είναι και ο α’ πρώτος βουλευτής του κόμματος.

φωτο-η Belinda Karahalios

dimpenews.com

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*