Το κινεζικό γιουάν υιοθετεί ως νόμισμα η Ζιμπάμπουε.

zzibboue

Η κυβέρνηση του δικτάτορα Ρόμπερτ Μουγκάμπε ανακοίνωσε ότι υιοθετεί το κινεζικό γιουάν για τις εμπορικές συναλλαγές εντός της χώρας.

Ως αντάλλαγμα, το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι θα διαγράψει απ’ τη νοτιοαφρικανική χώρα το δυσβάσταχτο οικονομικό χρέος της τάξεως των 36.5 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται, ασφαλώς, για μια πρωτοφανή κίνηση οικονομικού επεκτατισμού και «δημοσιονομικής» αποικιοκρατίας εκ μέρους της Κίνας.

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Ζιμπάμπουε, Τζον Μανγκούντια, βρισκόταν εδώ και καιρό σε διαπραγματεύσεις με την Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, που αποτελεί τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της χώρας.

Η συμφωνία για την υιοθέτηση του γιουάν υπεγράφη μετά την προ ημερών επίσκεψη του κινέζου προέδρου Σι Τζίνπινγκ στη Ζιμπάμπουε και την συνάντησή του με τον Μουγκάμπε.


Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειεςΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Μας είπαν πως θα μας διαγράψουν το χρέος και τώρα βρισκόμαστε στη διαδικασία τελειοποίησης της συμφωνίας αυτής», τόνισε ο υπουργός οικονομικών της αφρικάνικης χώρας, Πάτρικ Τσιναμάσα, σε επίσημη ανακοίνωση του.

Η Ζιμπάμπουε εγκατέλειψε το επίσημο νόμισμα της, το δολάριο Ζιμπάμπουε, το 2009, όταν ο πληθωρισμός της ανήλθε σε δυσθεώρητα ύψη, αγγίζοντας το 500.000.000.000 %, καθιστώντας το δολάριο άχρηστο ως νόμισμα.

Έκτοτε, ξεκίνησε να υιοθετεί μια σειρά ξένων νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του αμερικάνικου δολαρίου και του νοτιοαφρικανικού ραντ.

Αργότερα, το γιουάν προστέθηκε κι αυτό στη λίστα των ξένων νομισμάτων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εντός της χώρας, αλλά η χρήση του σε συναλλαγές εντός της χώρας δεν είχε λάβει κυβερνητική έγκριση.

Η συμφωνία αυτή ήταν αποτέλεσμα πολυετών επαφών του Μουγκάμπε με την Κίνα, που αποτελεί ίσως τον μοναδικό σύμμαχο της χώρας του, καθώς η κυβέρνηση του έχει τεθεί σε διεθνή απομονωτισμό λόγω της σωρείας παραβάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις οποίες υποπίπτει.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Τσάβαλος
Newsroom ΔΟΛ

Loading...

2 thoughts on “Το κινεζικό γιουάν υιοθετεί ως νόμισμα η Ζιμπάμπουε.

  1. Ανώνυμος says:

    ΤΑ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΑ ΚΙΝΕΖΑΚΙΑ – ΣΑΥΡΑΚΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΘΥΜΑ ΝΑ …”ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ” (ΔΙΑΒΑΖΕ: ΝΑ ΞΕΖΟΥΜΙΣΟΥΝ) ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΚΑΙ ΥΠΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΜΑΥΡΗ ΦΥΛΗ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ…(ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΕΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΥΛΕΣ)
    Η ΜΑΥΡΗ ΦΥΛΗ: ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΚΑΚΟΥΡΓΟ ΣΙΝ-ΣΙΩΝ-ΣΕΝΤΑΪ-ΓΙΑΧΒΕΧΑ, “Ο ΚΑΤΗΡΑΜΕΝΟΣ ΑΡΑΠΗΣ “ΧΑΜ” ΑΙΩΝΙΟΣ ΔΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΙΑΦΕΘ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΗΜ-ΣΙΝ(ΚΙΝΕΖΟΕΒΡΑΙΟ)”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *