18:51 - 07/09/2019

Το ιρανικό πετρελαιοφόρο Adrian Darya-1, αγκυροβόλησε ανοικτά της Ταρτούς

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Το Ιρανικό πετρελαιοφόρο που είχε κρατηθεί από τις αρχές του Γιβραλτάρ και επεδίωκαν να κατασχέσουν οι ΗΠΑ, εντοπίστηκε μέσω δορυφόρου το Σάββατο το πρωί, ανοικτά των ακτών της Συρίας.

Η εμφάνιση του Adrian Darya-1 κοντά στο λιμάνι της Ταρτούς συμπίπτει με την πρόθεση του Ιράν να ανακοινώσει τα περαιτέρω βήματα που έχει πάρει για να απομακρυνθεί από την πυρηνική συμφωνία του 2015 με τις παγκόσμιες δυνάμεις, αφού πριν από ένα και πλέον χρόνο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ από τη συμφωνία.

Και τα δύο γεγονότα έχουν προκαλέσει εντάσεις μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες καθώς έχουν παρουσιασθεί μυστηριώδεις επιθέσεις σε πετρελαιοφόρα κοντά στο Στενό του Ορμούζ, και το Ιράν έχει καταρρίψει αμερικανικό στρατιωτικό μη επανδρωμένα αεροπλάνο και άλλα περιστατικά στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Το δεξαμενόπλοιο Adrian Darya-1, που παλαιότερα ήταν γνωστό ως Grace-1, απενεργοποίησε το Σύστημα Αυτόματης Αναγνώρισης την Δευτέρα, καθώς φημολογούνταν οι εικασίες ότι κατευθυνόταν στη Συρία.

Στην περιοχή και άλλα ιρανικά πετρελαιοφόρα έχουν απενεργοποιήσει το Σύστημα Αυτόματης Αναγνώρισης, ενώ οι αναλυτές λένε ότι πιστεύουν ότι το αργό πετρέλαιο που μεταφέρουν θα καταλήξει στη Συρία για να υποστηρίξουν την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Φωτογραφίες του Adrian Darya-1, που ελήφθησαν από την «Maxar Technologies» το παρουσιάζουν περίπου 3,5 χιλιόμετρα από την ακτή κάτω από αραιή συννεφιά.

Οι αξιωματούχοι του Ιράν και της Συρίας δεν αναγνώρισαν την παρουσία του σκάφους εκεί. Δεν υπήρξε άμεση αναφορά στα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με το πλοίο, αν και οι αρχές είχαν δηλώσει ότι τα 2,1 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου είχαν πωληθεί σε έναν ανώνυμο αγοραστή.

Το πετρέλαιο που μεταφέρει το δεξαμενόπλοιο αξίζει περίπου 130 εκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια αγορά, αλλά δεν είναι σαφές ποιος θα αγόραζε το πετρέλαιο καθώς θα αντιμετώπιζε την απειλή των αμερικανικών κυρώσεων.

scmp.com

echedoros-a.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*