ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Το Ιράν προειδοποιεί: Το Ισραήλ θα επιτεθεί ξανά.

· Κατοχικά Νέα

Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Ντόχα, ενώ Ιρανός αξιωματούχος προειδοποιεί τις αραβικές χώρες να μην συνεργαστούν με το Ισραήλ.

Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής ισλαμικών και αράβων ηγετών που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στη Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ. Η σύνοδος κορυφής θα επικεντρωθεί στην πρόσφατη ισραηλινή επιδρομή στην πόλη, η οποία στόχευε μια συγκέντρωση ανώτερων αξιωματούχων της Χαμάς.

Στο κήρυγμα της Παρασκευής στην Τεχεράνη, ο Αγιατολάχ Σεγίντ Αχμάντ Χαταμί προειδοποίησε τις κυβερνήσεις της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, του Μπαχρέιν και της Σαουδικής Αραβίας ότι το Ισραήλ ενδέχεται να πραγματοποιήσει περαιτέρω επιθέσεις εάν κερδίσει υποστήριξη ή ενισχύσει την δύναμή του στην περιοχή. Τόνισε ότι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης του Ισραήλ είναι «μέσω της βίας, όχι μέσω της διπλωματίας».

Ο Χαταμί ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ ακολουθεί μια πολιτική που στοχεύει στην εγκαθίδρυση ενός «Μεγάλου Ισραήλ» που εκτείνεται από τον ποταμό Νείλο μέχρι τον Ευφράτη, κατηγορώντας το ότι επιδιώκει να καταλάβει περιοχές στην Αίγυπτο και την Ιορδανία. Σύμφωνα με τον ίδιο, «Η φύση της σιωνιστικής οντότητας είναι η αιματοχυσία και γεννήθηκε πριν από 80 χρόνια μέσα σε αιματοχυσία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ίδιο κήρυγμα, ο Χαταμί κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι συνεργάστηκαν με το Ισραήλ στην πρόσφατη επίθεση στη Ντόχα. Κάλεσε τα αραβικά κράτη να διακόψουν τους πολιτικούς και οικονομικούς τους δεσμούς με το Ισραήλ, επικαλούμενος τις θέσεις των ισλαμιστών λογίων, ιδιαίτερα του Ιμάμη Ρουχολάχ Χομεϊνί, ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στον Λίβανο, ο Χαταμί προειδοποίησε κατά του αιτήματος για αφοπλισμό της Χεζμπολάχ, χαρακτηρίζοντας μια τέτοια κίνηση «εξαιρετικά επικίνδυνη» για τον Λίβανο και για ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο. Τόνισε ότι η Χεζμπολάχ είναι το «ισχυρό χέρι» του Λιβάνου και προέτρεψε την λιβανέζικη κυβέρνηση να αποφύγει τις προσπάθειες να την βλάψει.

israelnationalnews.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Βηρυτός, Λίβανος - εικόνα αρχείου, Ramy Kabalan / UnsplashΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Νότιος Λίβανος: 12 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στο Kfar Rumman – Ανάμεσά τους παιδιά και γυναίκες

WMO: Το Ελ Νίνιο μπορεί να γίνει ισχυρότερο από κάθε προηγούμενο εδώ και δεκαετίεςΔΙΕΘΝΗ

El Niño 2026: Οι πολίτες καλούνται να ετοιμάσουν κιτ έκτακτης ανάγκης – Τι πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι

ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: Τραγωδία σε θρησκευτικό πανηγύρι – 10 νεκροί και 81 τραυματίες από έκρηξη πυροτεχνημάτων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά