ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Το Ιράν απάντησε στην πρόταση των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου

· Κατοχικά Νέα

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο IRNA, το Ιράν απάντησε στην πρόταση των ΗΠΑ, σχετικά με τον τερματισμό του πολέμου.

Η απάντηση της Τεχεράνης, σύμφωνα με τα ιρανικά ΜΜΕ, διαβιβάστηκε στους Πακιστανούς μεσολαβητές.

«Η απάντηση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, στο τελευταίο σχέδιο που πρότειναν οι ΗΠΑ με στόχο τον τερματισμό του πολέμου, παραδόθηκε σήμερα μέσω ενός πακιστανικού μεσολαβητή», ανέφερε το IRNA.

Επίσης, το πρακτορείο αναφέρει, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες, ότι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σύμφωνα με το προτεινόμενο πλαίσιο, οι διαπραγματεύσεις σε αυτό το στάδιο θα επικεντρωθούν στο ζήτημα του τερματισμού του πολέμου στην περιοχή και στην ασφάλεια στη θάλασσα, στον Κόλπο και στα Στενά του Ορμούζ».

Σημειώνεται ότι το Πακιστάν είχε αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή για την επίτευξη εκεχειρίας ανάμεσα στην Τεχεράνη και την Ουάσιγκτον στις 8 Απριλίου.

Όπως αναφέρει το Reuters, σχετική ηρεμία επικρατεί τις τελευταίες ώρες γύρω από τα Στενά του Ορμούζ, έπειτα από ημέρες επιθέσεων και στρατιωτικών επεισοδίων.

Την ίδια ώρα, η Εταιρεία Πετρελαϊκών Τερματικών Σταθμών του Ιράν διαψεύδει τις αναφορές για διαρροή πετρελαίου κοντά στο νησί Χαργκ την Κυριακή.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν, με αφορμή την συνεδρίαση αξιωματούχων για την αποκατάσταση των ζημιών από τον «Τρίτο Επιβεβλημένο Πόλεμο», επανέλαβε τη θέση της Τεχεράνης ότι «το ιρανικό έθνος δεν θα υποκύψει ποτέ στον εχθρό».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο διάλογος ή η διαπραγμάτευση «δεν σημαίνει παράδοση ή υποχώρηση», αλλά αποσκοπεί στη διασφάλιση των δικαιωμάτων του ιρανικού λαού «με κύρος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προετοιμασία της Τεχεράνης για ενδεχόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις

Όπως έγινε γνωστό, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, φέρεται να είχε νέα διά ζώσης συνάντηση με ανώτερο στρατιωτικό διοικητή, την ώρα που παραμένουν τα ερωτήματα για την υγεία του και το πού βρίσκεται, καθώς δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από την ανάληψη των καθηκόντων του, τον Μάρτιο.

Όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars, ο αρχηγός της κοινής διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν συναντήθηκε με τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ κι έλαβε από αυτόν «νέα κατευθυντήρια γραμμή για τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων και για την αποφασιστική αντιπαράθεση με τους αντιπάλους».

zougla.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σε σύνοδο SCO και Αίγυπτο: Πρώτη κρατική επίσκεψη στο Κάιρο μετά από 10 χρόνια

Ενεργειακές εγκαταστάσεις - Ιράν ΗΠΑ και διεθνής ενεργειακή κρίσηΔΙΕΘΝΗ

Οικονομική επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν: Σχεδόν 60 νέοι στόχοι και απειλή δευτερογενών κυρώσεων

ΔΙΕΘΝΗ

Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ–Καναδά: Η Οτάβα απαντά με δασμούς έως 50%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά