ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Το Ιράν ανακοίνωσε εναλλακτικές διαδρομές στα Στενά του Ορμούζ, επικαλούμενο κίνδυνο ναρκών

· Κατοχικά Νέα

Το Ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν δημοσίευσε έναν ναυτικό χάρτη με εναλλακτικές διαδρομές στα Στενά του Ορμούζ, με στόχο να βοηθήσει τα πλοία που διέρχονται από την περιοχή να αποφύγουν πιθανές ναρκοθετημένες ζώνες, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

«Για να προστατευτούν από πιθανές προσκρούσεις με νάρκες, σε συντονισμό με το ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης (…) μέχρι νεοτέρας εντολής, τα πλοία πρέπει να ακολουθούν εναλλακτικές διαδρομές ως προς την κίνηση στα Στενά του Ορμούζ», ανέφεραν ιρανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα στρατιωτικό ανακοινωθέν που συνοδεύεται από θαλάσσιο χάρτη στον οποίο επιδεικνύονται τα δρομολόγια, νότια και βόρεια του νησιού Λαράκ.

Για την είσοδο στον Κόλπο από τη θάλασσα του Ομάν, τα πλοία πρέπει να περνούν ανάμεσα στις ιρανικές ακτές και το νησί Λαράκ, τον «σταθμό διοδίων της Τεχεράνης», κατά την ορολογία της ναυτιλιακής επιθεώρησης Lloyd’s List. Το δρομολόγιο εξόδου από τον Κόλπο περνά νότια του νησιού αυτού κι αποφεύγει την πιο ομαλή διαδρομή, πλησιέστερα στις ακτές του Ομάν.

Οι πρόσφατες διελεύσεις μοιάζουν να έγιναν ακολουθώντας αυτή, την εναλλακτική διαδρομή, που περνά από τα ιρανικά χωρικά ύδατα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πηγή: Reuters,ertnews.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ο αρχηγός των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων αποκλείει ανάπτυξη στρατού στα εκλογικά τμήματα τον ΝοέμβριοΔΙΕΘΝΗ

Ο αρχηγός των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων αποκλείει ανάπτυξη στρατού στα εκλογικά τμήματα τον Νοέμβριο

Ινδία και Ουζμπεκιστάν σε νέα στρατηγική τροχιά με στόχο εμπόριο 5 δισ. δολαρίων και μακροχρόνιο ουράνιοΔΙΕΘΝΗ

Ινδία και Ουζμπεκιστάν σε νέα στρατηγική τροχιά με στόχο εμπόριο 5 δισ. δολαρίων και μακροχρόνιο ουράνιο

Γαλλία και Σουηδία υπέγραψαν συμφωνία για τέσσερις φρεγάτες αεράμυνας στη ΒαλτικήΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία και Σουηδία υπέγραψαν συμφωνία για τέσσερις φρεγάτες αεράμυνας στη Βαλτική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά