Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
12:05 - 26/06/2022

Το CDC εξακολουθεί να αναζητά την αιτία της μυστηριώδους ηπατικής νόσου στα παιδιά.

Η αναζήτηση της αιτίας πίσω από το σύμπλεγμα μυστηριωδών και σοβαρών κρουσμάτων ηπατίτιδας σε μικρά παιδιά συνεχίζεται.

Αναφορές για πιθανά κρούσματα έχουν έρθει από τότε που τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εξέδωσαν α εθνικός συναγερμός στους γιατρούς τον Απρίλιο, ζητώντας τους να είναι σε επιφυλακή για ανεξήγητες περιπτώσεις φλεγμονής του ήπατος σε παιδιά.

Αυτές οι περιπτώσεις δεν έχουν ακόμη οδηγήσει σε άμεσες απαντήσεις, αλλά οι ειδικοί είναι βέβαιοι ότι η περαιτέρω έρευνα τους επόμενους μήνες θα αποφέρει καρπούς.

Συνολικά έχουν εντοπιστεί 296 πιθανές περιπτώσεις ανεξήγητης ηπατίτιδας σε μικρά παιδιά, ανέφερε το CDC Παρασκευή. Οι περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι νέες. πολλοί εντοπίστηκαν εκ των υστέρων, με τους γιατρούς να χρονολογούνται από τον Οκτώβριο. Και ενώ ο αριθμός μπορεί να φαίνεται υψηλός, δεν έχουν ξεπεράσει τον αναμενόμενο ετήσιο αριθμό σοβαρών κρουσμάτων παιδικής ηπατίτιδας.

Στην πραγματικότητα, τα κρούσματα έχουν μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τον Δρ Markus Buchfellner, συνεργάτη στις παιδιατρικές λοιμώδεις νόσους στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ. Ο Buchfellner ειδοποίησε για πρώτη φορά το CDC για αλλεπάλληλες ασυνήθιστες περιπτώσεις παιδικής ηπατίτιδας πέρυσι.

Αλλά η πτώση των αριθμών των κρουσμάτων δεν σημαίνει ότι οι επιστήμονες εκτρέπουν την προσοχή. Η κατάσταση είναι «ακόμη αρκετά ανησυχητική που πρέπει να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτήν», είπε.

Οι περισσότερες περιπτώσεις ήταν σε παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών. η διάμεση ηλικία ήταν 2 έτη, ανέφερε το CDC. Σχεδόν το 90% των παιδιών χρειάστηκε νοσηλεία, το 6% χρειάστηκε μεταμόσχευση ήπατος και 11 παιδιά πέθαναν.

Κανένα από τα παιδιά δεν βρέθηκε θετικό σε καμία από τις κοινές αιτίες ηπατίτιδας, συμπεριλαμβανομένων των ιών που προκαλούν ηπατίτιδα Α, Β και C. Η ηπατίτιδα αναφέρεται στη φλεγμονή του ήπατος γενικά και μπορεί να έχει εκατοντάδες αιτίες, συμπεριλαμβανομένων άλλων ιών, τοξινών και φαγητό. δηλητηρίαση.

Σε 224 από τις περιπτώσεις, οι ασθενείς υποβλήθηκαν σε εξέταση λοίμωξη από αδενοϊό – ένας ιός που θεωρείται ο κύριος ύποπτος. Λίγο λιγότερο από το μισό, το 45%, βρέθηκε θετικό.

Οι αδενοϊοί είναι συνηθισμένοι στα παιδιά και μπορούν να προκαλέσουν ποικίλα συμπτώματα, από κρυολόγημα έως επιπεφυκίτιδα, έμετο και διάρροια. Αλλά δεν είναι γνωστή αιτία σοβαρής ηπατίτιδας σε υγιή παιδιά.

Ο αδενοϊός είναι γνωστό ότι προκαλεί ηπατίτιδα σε ανοσοκατεσταλμένα παιδιά, είπε ο Δρ Ντέιβιντ Σούγκερμαν, ιατρός στο Τμήμα Ιογενών Νοσημάτων του CDC και συγγραφέας της νέας έκθεσης. Αλλά η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων διαφέρει από τις περιπτώσεις σε ανοσοκατεσταλμένα παιδιά με δύο τρόπους, είπε. Πρώτον, είναι σε παιδιά με υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και δεύτερον, ο ιός έχει βρεθεί σε δείγματα κοπράνων και αίματος, αλλά δεν έχει ακόμη ανιχνευθεί στον ηπατικό ιστό.

«Παθολογία στον ηπατικό ιστό [in the new cases] δεν είναι αυτό που βλέπουμε συνήθως με την ηπατική νόσο του αδενοϊού. Αυτό είναι το διαφορετικό», είπε ο Sugerman, ο οποίος είναι επίσης ο αναπληρωτής διευθυντής περιστατικών για την Ομάδα Αντιμετώπισης Παιδιατρικής Ηπατίτιδας Άγνωστης Αιτιολογίας του CDC.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο αδενοϊός δεν ήταν ο μόνος ιός που εντοπίστηκε στα δείγματα των παιδιών, αν και ήταν μακράν ο πιο κοινός. Περίπου το 26% των παιδιών είχαν προηγουμένως Covid και το 10% βρέθηκαν θετικά στον Covid την ίδια στιγμή που είχαν ηπατίτιδα. Ένας μικρότερος αριθμός παιδιών είχαν άλλους ιούς, ως RSV.

ένα παρεξηγημένο πρόβλημα

Δεν είναι ασυνήθιστο οι ιοί να περνούν απαρατήρητοι έως ότου προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα, είπε η Δρ Alice Sato, ειδικός σε παιδομολυσματικές ασθένειες στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο και Ιατρικό Κέντρο στην Ομάχα της Νεμπράσκα. Για το λόγο αυτό, οι γιατροί δεν έχουν ξεκάθαρη ιδέα για το πόσοι αδενοϊοί και ποιοι συγκεκριμένοι κυκλοφορούν στις κοινότητες ανά πάσα στιγμή.

Είναι πιθανό, είπε, οι λοιμώξεις από αδενοϊό σε παιδιά με ηπατίτιδα να είναι συμπτωματικές, δεδομένου ότι τα κρούσματα δεν φαίνεται να είναι υψηλότερα από τα προ-πανδημικά επίπεδα παιδικής ηπατίτιδας.

Τούτου λεχθέντος, «υπάρχει αρκετή υποψία ότι το CDC έχει στρατολογήσει τις πολιτείες να το παρακολουθήσουν πολύ στενά για να δουν αν είναι πράγματι κάτι που μπορούμε να το αποτρέψουμε», είπε ο Σάτο. «Δεν απογειώνεται σαν φωτιά, αλλά αρκετές πολιτείες έχουν αναφέρει περιπτώσεις που θα μπορούσαν να είναι ανησυχητικές».

Μια θεωρία είναι ότι ο αδενοϊός ήταν πάντα η αιτία παιδιατρική ηπατίτιδα σε ορισμένα παιδιά, αλλά επειδή τα παιδιά δεν συναναστρέφονταν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δεν εκτέθηκαν σε αδενοϊό νωρίς στη ζωή τους. Σύμφωνα με τον Sugerman, τα περισσότερα παιδιά εκτίθενται στον αδενοϊό πριν από την ηλικία των 4 ετών. Η καραντίνα διέκοψε επίσης τον κανονικό κύκλο του ιού, με πράγματα όπως η γρίπη και ο RSV, που κάποτε θεωρούνταν ιοί του χειμώνα, να εμφανίζονται τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Μπορεί να υπάρξει ταχεία επανέκθεση και είναι πιθανό αυτό να είναι κάτι που υπήρχε πάντα, αλλά δεν το είδαμε πριν γιατί δεν υπήρχε αυτή η επανέκθεση», είπε, σημειώνοντας ότι εάν η επανέκθεση είναι η αιτία, δεν πυροδοτεί κύμα κρουσμάτων ηπατίτιδας.

Ωστόσο, ο Sugerman είπε ότι η οξεία ηπατική ανεπάρκεια στα παιδιά είναι ελάχιστα κατανοητή και περίπου το 30% των περιπτώσεων ιστορικά δεν είχαν καμία γνωστή αιτία. «Είναι πιθανό ο αδενοϊός να ήταν μία από τις αιτίες αυτών των κρουσμάτων που δεν είχαν εντοπιστεί στο παρελθόν», είπε.

Ο Sugerman είπε ότι η μόλυνση από τον Covid δεν φαίνεται να είναι μια υποκείμενη αιτία ηπατίτιδας, αλλά η πιθανότητα εξακολουθεί να διερευνάται.

Ο Buchfellner, από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ, είπε έναν σύνδεσμο με μακρά covid δεν έχει αποκλειστεί εντελώς, καθώς οι ειδικοί δεν έχουν ακόμη καταφέρει να εντοπίσουν ίχνη του ιού στον ηπατικό ιστό.

«Υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με το γιατί συνέβη αυτό και δεν έχουμε σκληρά στοιχεία για να πούμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», είπε. «Αυτό που μπορέσαμε να δείξουμε είναι ότι κάτι ασυνήθιστο συμβαίνει».

myuzg.com

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*