Μην ξεχνατε οτι η συνεχεια λειτουργιας του Ελευθερου Ελληνικου κοινωνικου δικτυου https://Hellasbook.gr στηριζετε αποκλειστικα στης δικες σας δωρεες!

Η αναγεννητική γεωργία είναι μια προσέγγιση της γεωργίας και της διαχείρισης της γης που επικεντρώνεται στην ενίσχυση και αποκατάσταση της υγείας και της παραγωγικότητας του εδάφους, της βιοποικιλότητας και του συνολικού οικοσυστήματος. Στόχος της αναγεννητικής γεωργίας είναι η δημιουργία ενός βιώσιμου και ανθεκτικού γεωργικού συστήματος που θα μπορεί να αντέχει στις περιβαλλοντικές προκλήσεις, να βελτιώνει την παραγωγή τροφίμων και να μετριάζει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Οι βασικές αρχές της αναγεννητικής γεωργίας περιλαμβάνουν:

Υγεία του εδάφους: Η αναγεννητική γεωργία δίνει προτεραιότητα στην υγεία του εδάφους ως θεμέλιο μιας παραγωγικής και βιώσιμης γεωργικής εκμετάλλευσης. Πρακτικές όπως η καλλιέργεια με κάλυψη, η αμειψισπορά και η μειωμένη κατεργασία χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της δομής, της γονιμότητας και της περιεκτικότητας σε άνθρακα του εδάφους.

Βιοποικιλότητα: Η ενθάρρυνση της βιοποικιλότητας μέσω πρακτικών όπως η συγκαλλιέργεια, η αγροδασοπονία και η διατήρηση των φυσικών ενδιαιτημάτων μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των παρασίτων, στην αύξηση της ανθεκτικότητας και στην υποστήριξη ωφέλιμων οργανισμών όπως οι επικονιαστές και οι φυσικοί θηρευτές.

Διαχείριση του νερού: Εφαρμόζονται τεχνικές υπεύθυνης διαχείρισης των υδάτων για τη διατήρηση των υδάτινων πόρων, τη μείωση της απορροής και την πρόληψη της διάβρωσης του εδάφους.

Δέσμευση άνθρακα: Η αναγεννητική γεωργία στοχεύει στη δέσμευση και αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα στο έδαφος και τη βλάστηση, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής με τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Ενσωμάτωση της κτηνοτροφίας: Η ενσωμάτωση των ζώων στο γεωργικό σύστημα μέσω της εκ περιτροπής βόσκησης και των συστημάτων μικτών καλλιεργειών μπορεί να βελτιώσει την υγεία του εδάφους, την ανακύκλωση των θρεπτικών στοιχείων και τον έλεγχο των παρασίτων.

Τοπική και κοινοτική συμμετοχή: Η αναγεννητική γεωργία δίνει συχνά έμφαση στα τοπικά συστήματα τροφίμων, τη συμμετοχή της κοινότητας και τις δίκαιες πρακτικές για τη στήριξη των τοπικών οικονομιών και της επισιτιστικής ασφάλειας.

Η προσέγγιση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τη συμβατική βιομηχανική γεωργία, η οποία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις συνθετικές εισροές, τη μονοκαλλιέργεια και την εντατική χρήση της γης, οδηγώντας συχνά σε υποβάθμιση του εδάφους, απώλεια της βιοποικιλότητας και περιβαλλοντική ρύπανση. Η αναγεννητική γεωργία, από την άλλη πλευρά, επιδιώκει τη δημιουργία ενός πιο ολιστικού και βιώσιμου γεωργικού συστήματος που ωφελεί τόσο το περιβάλλον όσο και τους ίδιους τους αγρότες.

klasikiperiptosivlavis.grΕπιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Applying discount code. Please wait...

Μην ξεχνατε οτι η συνεχεια λειτουργιας του Ελευθερου Ελληνικου κοινωνικου δικτυου https://Hellasbook.gr στηριζετε αποκλειστικα στης δικες σας δωρεες!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*