Θανατηφόρα ζέστη θα χτυπήσει τον πλανήτη

heat zestiΘανατηφόρα ζέστη θα χτυπήσει τον πλανήτη

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Κολούμπια παρουσίασαν στο συνέδριο της Ένωσης Αμερικανών Γεωφυσικών μελέτη , σύμφωνα με την οποία 250 εκατ. άνθρωποι θα εκτεθούν τα επόμενα 45 χρόνια σε θανατηφόρα αύξηση του επιπέδου της θερμοκρασίας στον πλανήτη.

Καθώς η θερμοκρασία ήδη σημειώνει σταδιακή άνοδο, θα αυξηθούν οι μέρες ζέστης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, επηρεάζοντας τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Οι συντάκτες της έρευνας σημειώνουν ότι έως το 2060, πάνω από 250 εκατ. άνθρωποι θα αναγκαστούν να βιώνουν θερμοκρασίες 33 βαθμών Κελσίου, ενώ για 750 εκατ. ανθρώπων η θερμοκρασία του περιβάλλοντος που ζουν θα αυξηθεί στους 32 βαθμούς κελσίου.

Μπορεί η αύξηση να μην δείχνει δραστική, όμως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα είναι δραματικές οι συνθήκες, αφού μπορεί ο υδράργυρος να φτάνει ακόμα και πάνω από τους 38 βαθμούς.

Η συγκεκριμένη θερμοκρασία, σε συνδυασμό με την υγρασία θα κάνει δύσκολες τις συνθήκες για τους κατοίκους των περιοχών που αναμένεται να χτυπηθούν από την ζέστη.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σύμφωνα με τα μοντέλα, θερμοκρασία 35 βαθμών Κελσίου σε συνδυασμό με υγρασία 89% θα αυξάνει την αίσθηση ζέστης στους 65 βαθμούς Κελσίου. Σε αυτές τις συνθήκες η ζωή είναι σχεδόν αδύνατη αφού οι άνθρωποι θα υποφέρουν από θερμοπληξίες, κράμπες, εξάντληση, ενώ η ζέστη μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο.

Η Ινδία, η Μέση Ανατολή και οι χώρες της Δυτικής Αφρικής θα είναι οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο, ενώ όπως προβλέπεται, έως το 2060 η Νέα Υόρκη θα έχει 10-12 μέρες το χρόνο που θα είναι θερμότερες από όσες έχουν καταγραφεί για τα έτη 1985-2005 ενώ η περίοδος του καύσωνα θα διαρκεί 30-40 μέρες.

Περιοχές της Νότιας Αμερικής, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής θα έχουν 100 μέρες καύσωνα το χρόνο.

Η συγκεκριμένη αύξηση της θερμοκρασίας θα επιδράσει δραματικά την δραστηριότητα σε αυτές περιοχές, αφού θα καταστεί αδύνατη η οποιαδήποτε σωματική εργασία κατά την διάρκεια της μέρας, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να λειτουργούν τη νύχτα, όπου και η θερμοκρασία θα υποχωρεί.

Σύμφωνα με την έρευνα, τον επόμενο αιώνα πολλές περιοχές του πλανήτη θα μεταβληθούν σε ερήμους, μην επιτρέποντας την ανθρώπινη διαβίωση σε αυτές.

 

newmoney.gr

Loading...

2 thoughts on “Θανατηφόρα ζέστη θα χτυπήσει τον πλανήτη

  1. Ανώνυμος says:

    ΣΙΓΑ ΡΕ ΦΙΛΕ…ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΡΟΔΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ …
    ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ …

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *