ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Τέρμα η «πλάκα» με την Τουρκία – Οι Κούρδοι ανακήρυξαν αυτονομία!

· Κατοχικά Νέα

KURDISTAN

Κουρδικές οργανώσεις που συναντήθηκαν την Κυριακή στην νοτιοανατολική Τουρκία (βόρειο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν) κάλεσαν σε «αυτοκυβέρνηση» εν μέσω μεγάλης στρατιωτικής επιχείρισης στην οποία συμμετέχουν 10.000 Τούρκοι στρατιώτες με πολλά τανκς.

Κουρδικές πόλεις στην νοτιοανατολική Τουρκία δέχονται επίθεση από τον τουρκικό στρατό. Σπίτια βομβαρδίζονται, άμαχοι εκτελούνται, γυναίκες, παιδιά ηλικιωμένοι. Τουρκικά οπλοπολυβόλα γαζώνουν σπίτια. [Δείτε εδώ].

Το Δημοκρατικό Λαϊκό Κογκρέσο έκανε την έκκληση για αυτοκυβέρνηση των κουρδικών περιοχών μετά από διήμερη σύνοδο στο Ντιγιάρμπακιρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το νόμιμο δικαίωμα του λαού μας στην αντίσταση ενάντια στις πολιτικές που εξευτελίζουν το κουρδικό πρόβλημα, είναι κατ ουσία αίτημα και αγώνας για τοπική αυτοκυβέρνηση και τοπική δημοκρατία», αναφέρεται στο κείμενο διακήρυξη μετά τη συνάντηση που τιτλοφορείται «Διακήρυξη για πολιτική λύση όσο αφορά την αυτοκυβέρνηση».

Η διακήρυξη καλεί στο σχηματισμό αυτόνομων [κουρδικών] περιοχών συμπεριλαμβανομένων και πολλών συνοικιών του Ντιγιάρμπακιρ.

Η έκκληση – διακήρυξη για αυτόνομο Κουρδιστάν και τοπική αυτοκυβέρνηση μπορεί να κλιμακώσει τη σύγκρουση μεταξύ των Κούρδων και της τουρκικής κυβέρνησης, καθώς η τουρκική κυβέρνηση εναντιώνεται σε ένα ξεχωριστό κουρδικό ομόσπονδο κράτος.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε ομιλία του το Σάββατο ότι η Τουρκία ποτέ δεν θα επιτρέψει τον σχηματισμό άλλου κράτους μέσα στα σύνορά της.

«Τώρα μιλάνε για διαχωρισμό της γης μας σε αυτή τη χώρα. Με την άδεια του Θεού, ποτέ δεν θα επιτρέψουμε τον διαμελισμό της ενότητας της χώρας μας», είπε.

Η κουρδική επανάσταση περνά στην επόμενη φάση… Η Ελλάδα οφείλει να είναι με τα μάτια ορθάνοιχτα στραμμένα ανατολικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Επιβατικό αεροσκάφος σε αεροδρόμιοΔΙΕΘΝΗ

Flydubai: Πανικός σε πτήση προς Τελ Αβίβ – Απότομη βουτιά 14.000 ποδιών και εκτροπή στη Σαουδική Αραβία

Κίνα και ψηφιακή τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνηςΔΙΕΘΝΗ

Κινεζικά AI μοντέλα έδωσαν πληροφορίες για βιολογικά όπλα και δολοφονίες μετά από jailbreak

Λατινική Αμερική και επιπτώσεις του Ελ ΝίνιοΔΙΕΘΝΗ

UNICEF: Το Ελ Νίνιο απειλεί 25,8 εκατ. παιδιά στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική

2 απαντήσεις στο “Τέρμα η «πλάκα» με την Τουρκία – Οι Κούρδοι ανακήρυξαν αυτονομία!”

  1. προς Μπάμπη πρωτο σχόλιο , απο που κι ως που θα κάνουν το ιδιο και στην Θράκη;
    είναι να τρελαίνεσαι με κάτι απαντήσεις που δίνετε … Οι Κούρδοι έχουν κάθε δικαίωμα να ανακηρύξουν αυτονομία σε ένα τόπο που τους ανήκε πριν την Τουρκία… Ήταν Τουρκία η Θράκη απο παλιά για να κάνουν το ίδιο;

    πατε καλά ρε αντε σοβαρευτείτε λίγο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *