Τεράστιο μπλακάουτ στο ίντερνετ σάρωσε την επικράτειά των ΗΠΑ!

Μόλις χθες, οι ΗΠΑ βίωσαν ένα τεράστιο μπλακάουτ στο ίντερνετ που σάρωσε την επικράτειά τους και κράτησε offline τεράστια τμήματα της χώρας.

Κάτι που μας υπενθύμισε με τον πιο κραυγαλέο τρόπο πως ακόμα και στους υπερ-τεχνολογικούς καιρούς μας ο κίνδυνος ελλοχεύει στα μικρά τα πράματα, αυτά που δύσκολα ανιχνεύονται από τα τεράστια δίκτυα.

Το πρόβλημα συνδεσιμότητας που έπληξε μερικούς από τους μεγαλύτερους αμερικανικούς παρόχους (Comcast, Verizon, AT&T κ.λπ.) ήρθε μάλιστα στην επέτειο του περσινού μπλακάουτ των ΗΠΑ, που κράτησε μια ολόκληρη μέρα την Αμερική εκτός ίντερνετ, αν και εκείνο ήταν αποτέλεσμα συντονισμένης επίθεσης χάκερ.

Η φετινή διακοπή είχε ωστόσο να κάνει με μια λάθος εντολή που εκτελέστηκε στη Level 3, μια νευραλγική εταιρία του αμερικανικού ίντερνετ που λειτουργεί ως ραχοκοκαλιά για μερικούς από τους μεγαλύτερους παρόχους.

Σε ανακοίνωσή της που έστειλε στο «Wired», η Level 3 είπε: «Το δίκτυό μας βίωσε μια διακοπή στη λειτουργία του που επηρέασε κάποιους πελάτες. Η διακοπή συνέβη εξαιτίας ενός επιτελεστικού λάθους».

Οι πάροχοι μίλησαν πράγματι για «σφάλμα του εξωτερικού δικτύου», καθώς δεν ήταν πρόβλημα στις δικές τους εγκαταστάσεις. Ήταν ένα μπλέξιμο στις δομές της Level 3 που ανακατευθύνουν την online κίνηση.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Και είναι πράγματι τόσο εύκολο να προκληθεί χάος στο ίντερνετ, μια λάθος εκτέλεση εντολής και το κακό δεν αργεί να γίνει, παρά τις δομές ασφαλείας. Τέτοια σφάλματα μπορούν εξάλλου να προκληθούν τόσο ακούσια όσο και κακόβουλα, όπως ξέρουν καλά οι αμερικανοί χρήστες, που είδαν για μια ακόμα φορά τις συσκευές τους να μην μπορούν να συνδεθούν…

pentapostagma

Loading...

One thought on “Τεράστιο μπλακάουτ στο ίντερνετ σάρωσε την επικράτειά των ΗΠΑ!

  1. Ανώνυμος says:

    ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ SERVERS ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΧΑΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *