ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Τα Ηνωμένα Έθνη απέσυραν προσωπικό τους από το Μαλάουι λόγω φημών για… βρικόλακες!

· Κατοχικά Νέα

Δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι εργαζόμενοι των Ηνωμένων Εθνών έχουν μετεγκατασταθεί από τις περιοχές αυτές
Για έναν μάλλον πρωτότυπο λόγο τα Ηνωμένα Έθνη απέσυραν μέλη του προσωπικού τους από δύο περιοχές του νότιου Μαλάουι.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, ο λόγος ήταν ο φόβος για την ύπαρξη βαμπίρ, ο οποίος έχει προκαλέσει κύμα μαζικής βίας στον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους πέντε άνθρωποι.

Η πίστη στην μαγεία είναι ευρέως διαδεδομένη στις αγροτικές περιοχές της χώρας, μιας από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, όπου πολλές οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας και μη κυβερνητικές οργανώσεις εργάζονται. Ένα κύμα βίας που συνδεόταν με φήμες για βαμπίρ είχε ξεσπάσει στην χώρα το 2002.
«Αυτές οι περιοχές έχουν επηρεαστεί έντονα από συνεχιζόμενες ιστορίες για πιθανή ύπαρξη βρικολάκων», ανέφερε σε μια έκθεσή της, η οποία περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Ρόιτερς, η Διεύθυνση Ασφαλείας του ΟΗΕ (UNDSS) για τις περιοχές Παλομπέ και Μουλανζέ.

«Η UNDSS συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση για να διασφαλίσει ότι όλα τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών που έχουν επηρεαστεί, θα επιστρέψουν στο πεδίο το συντομότερο δυνατό», δήλωσε η εκτελούσα χρέη τοπικού συντονιστή του ΟΗΕ, Φλόρενς Ρολ σε απάντησή της σε ερωτήσεις που της τέθηκαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν διευκρίνισε πόσοι εργαζόμενοι των ΗΕ έχουν μετεγκατασταθεί από τις περιοχές αυτές.

Η έκθεση της Διεύθυνσης Ασφαλείας υπογράμμισε ότι από τα μέσα Σεπτεμβρίου τουλάχιστον πέντε άτομα σκοτώθηκαν στην περιοχή από λιντσαρίσματα όχλου που τους κατηγορούσε ότι ήταν βρικόλακες. Παράλληλα τονίζεται ότι πλήθος κόσμου που αναζητεί βρικόλακες στήνει οδοφράγματα στην περιοχή, εγείροντας ανησυχίες ασφαλείας.

«Αυτή η εξέλιξη έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία του προέδρου του Μαλάουι Πίτερ Μουταρίκα και όλης της κυβέρνησης», ανέφερε το προεδρικό γραφείο με ανακοίνωσή του.

Η έκθεση τόνισε ότι οι φήμες για ύπαρξη βρικολάκων φαίνεται να ξεκίνησαν στην γειτονική Μοζαμβίκη, χωρίς να είναι όμως σαφές τι της πυροδότησε. Συνέστησε την «προσωρινή αναστολή των δραστηριοτήτων των ΗΕ στην περιοχή μέχρι την ομαλοποίηση της κατάστασης».

Τέλος σημειώνεται ότι κάποιες ΜΚΟ, χωρίς να αναφέρονται, απέσυραν επίσης προσωπικό τους από τις περιοχές αυτές και ανέστειλαν προσωρινά τα προγράμματα που εκτελούν εκεί.

protothema

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Αεροδρόμιο, ενδεικτική φωτογραφία και όχι από περιστατικό στη Σαουδική ΑραβίαΔΙΕΘΝΗ

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ – ΟΙ ΗΠΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΜΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: Φόβοι για νέες επιθέσεις σε αεροδρόμια

Διεθνής συνάντηση, ενδεικτική φωτογραφία και όχι από τη G20 στην ΑτλάνταΔΙΕΘΝΗ

G20 ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: Ρήγμα για Ουκρανία, Ιράν και Κίνα – Ακυρώθηκε η κοινή φωτογραφία

Υγειονομικό προσωπικό με προστατευτικό εξοπλισμό, ενδεικτική φωτογραφία και όχι από το ΚονγκόΔΙΕΘΝΗ

ΚΟΝΓΚΟ – ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5.000 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΠΟΛΑ: Ο ιός εξαπλώνεται σε άλλες αφρικανικές χώρες

Μία απάντηση στο “Τα Ηνωμένα Έθνη απέσυραν προσωπικό τους από το Μαλάουι λόγω φημών για… βρικόλακες!”

  1. ΜΗΠΩΣ ΕΜΑΘΑΝ ΟΙ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ Η.Ε. ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΠΙΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΟ ΑΙΜΑ???

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *