ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Συναγερμός – Ταξιδιωτική Οδηγία από το Ισραήλ: “Εγκαταλείψτε αμέσως την Τουρκία”

· Κατοχικά Νέα

Τα ισραηλινά Μέσα μεταδίδουν ότι ο διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας του Ισραήλ, Εϊτάν Μπεν Νταβίντ, προειδοποίησε τους Ισραηλινούς πολίτες να μην επισκεφθούν την Τουρκία και τη Χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, καλώντας όσους βρίσκονται ήδη εκεί να φύγουν αμέσως.

Ενώ η Τουρκία χαρακτηρίζεται ως «δευτερεύουσα απειλή», η απειλή για Σινά ορίζεται ως ακραία.

Στην ταξιδιωτική οδηγία αναφέρεται ότι υπάρχει φόβος για τρομοκρατικές επιθέσεις και απαγωγές, ιδιαίτερα στις χώρες όπου έχει παρακλάδια το Ισλαμικό Κράτος: Τουρκία, Αίγυπτο και Ιορδανία.

Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αυτή τη στιγμή οι τζιχαντιστές έχουν υψηλό κίνητρο για να διαπράξουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε Ευρώπη, Ρωσία και Ινδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όσο μεγαλύτερη είναι η δυσανασχέτηση του Ισλαμικού Κράτους, τόσο περισσότερες θα είναι οι απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Μπεν Νταβίντ.

«Το Ισραήλ δεν βρίσκεται στο επίκεντρο της απειλής, αλλά οι Ισραηλινοί πρέπει να έχουν επίγνωση. Δεν υπάρχει ειδική προειδοποίηση, αλλά, σε κάθε περίπτωση, καλούμε τους Ισραηλινούς να είναι προσεκτικοί στα πολυσύχναστα μέρη και να παραμένουν μακριά από την πολυκοσμία».

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνιστά επίσης στους Ισραηλινούς να μην επισκέπτονται την Τουρκία, και αν βρίσκονται ήδη εκεί, να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό.

Ωστόσο, η ταξιδιωτική οδηγία δεν ισχύει για το αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη, μέσω του οποίου ταξιδεύουν δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί προς άλλους προορισμούς.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, παρά το γεγονός ότι η Ιορδανία και η Αίγυπτος δεν θεωρούνται προορισμοί υψηλού κινδύνου, λόγω της συνεργασίας [του Ισραήλ] με τις υπηρεσίες πληροφοριών σε αυτές τις χώρες, εξακολουθεί να υπάρχει η σύσταση να αποφεύγονται τα ταξίδια σε αυτούς τους προορισμούς.

Όσον αφορά την απειλή της σιιτικής τρομοκρατίας από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ, ο Μπεν Νταβίντ προειδοποίησε ότι εξακολουθεί να είναι υπαρκτή, αναφέροντας ότι ενδέχεται να υπάρχει σχέδιο επίθεσης σε ισραηλινούς στόχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μπορεί να μην υπάρχει άμεση απειλή όπως στο παρελθόν, αλλά εμείς τους παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή και ανησυχία», δήλωσε.

tribune.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

Θρίλερ με τον εγγονό της πριγκίπισσας Αικατερίνης της Ελλάδας, βρέθηκε νεκρός στα 44 του

ΔΙΕΘΝΗ

Λος Άντζελες: Συνετρίβη ειδησεογραφικό ελικόπτερο – Τρεις νεκροί

Πακιστάν, Σαουδική Αραβία και Τουρκία συγκροτούν τη «Συμμαχία Άμυνας της Μέκκας»ΔΙΕΘΝΗ

Σαουδική Αραβία και Υεμένη σε νέα κλιμάκωση: Επιθέσεις Χούθι και εκατοντάδες αεροπορικά πλήγματα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *