Συναγερμός στο Πεντάγωνο από τον τυφώνα Florence

Σε επιφυλακή έχει τεθεί ολόκληρο το Αμερικανικό Πεντάγωνο από τον τυφώνα Florence, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Fox News, ο Διοικητής του Σώματος Μηχανικού των Στρατού των ΗΠΑ, Αντιστράτηγος Todd T. Semonite.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αμερικανού Διοικητή, το Πεντάγωνο βρίσκεται σε επιφυλακή, έχοντας προς ώρα κινητοποιήσει πάνω από 7,000 στρατιώτες, οι οποίοι θα είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να επέμβουν και να βοηθήσουν στις πληγείσες περιοχές.

Σύμφωνα με τον Αντιστράτηγο, ο Αμερικανός Α/ΓΕΣ Στρατηγός Milley, έχει δώσει την εντολή για άμεση κινητοποίηση ανδρών και ιπτάμενων μέσων (σσ ελικοπτέρων). Μάλιστα, είχε προηγηθεί έκτακτη σύσκεψη ολόκληρης της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ για τον καλύτερο συντονισμό και συνεργασία των διαθέσιμων δυνάμεων.

Σύμφωνα με το Αντιστράτηγο Semmonite, μόνο στο Fort Bragg βρίσκονται πάνω από 4.000 άνδρες και τουλάχιστον 83 ελικόπτερα, έτοιμα να επέμβουν όπου και όποτε χρειαστεί.

Σύμφωνα με το Αμερικανό Διοικητή, το Σώμα Μηχανικού των ΗΠΑ πραγματοποιεί συνεχείς ελέγχους στα διάφορα φράγματα που υπάρχουν στην περιοχή που πλήττεται από τον τυφώνα και παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την πιθανότητα διεξαγωγής εργασιών στήριξης των φραγμάτων.

Τέλος, ο Αντιστράτηγος ανέφερε ότι στη Βόρεια και Νότια Καρολίνα υπάρχουν πάνω από 8.000 φράγματα και ότι ο Στρατός είναι έτοιμος να επέμβει σε οποιοδήποτε από αυτά η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών κρίνει σκόπιμο.

Πριν ο τυφώνας Florence χτυπήσει τις Ανατολικές Ακτές των ΗΠΑ είχε διαταχθεί η εκκένωση των μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας και των πολεμικών πλοίων του Ναυτικού από την περιοχή.

Πηγή Daily Caller

onalert.gr

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *